Lenjerie de pat din bumbac: caracteristici și subtilități alese

Lenjerie de pat din bumbac: caracteristici și subtilități alese
 1. Particularități
 2. Tipuri de materiale din bumbac
 3. Seturi din bumbac egiptean
 4. Cum să cumpere?
 5. Îngrijire

Nu este o coincidență că lenjeria de pat din bumbac este la cerere în rândul cumpărătorului. Este confortabil, arată bine și este relativ ieftin (cu excepția opțiunilor premium). Deși și aici trebuie să abordați cu competență alegerea unuia sau altuia set pentru a achiziționa un produs de calitate decentă, care va servi mult timp fără a-și pierde aspectul prezentabil.

Particularități

Bumbacul, ca material 100% natural, este practic. Cea mai valoroasă materie primă pentru o astfel de țesătură este bumbacul egiptean cu capse fine, care este cultivat pe malurile râului Nil. Din aceasta sunt create cele mai scumpe truse de somn. Indiferent de ce materie primă sunt făcute din acesta sau acel material care servește la coaserea lenjeriei de pat, oamenii apreciază astfel de lucruri din mai multe motive.

 • Este plăcut să le atingi, ceea ce este important în timpul odihnei. Ele permit aerului să treacă bine.
 • Culorile unui kit de înaltă calitate rămân strălucitoare mult timp.
 • Țesătura poate rezista la spălări multiple. Nu se subțiază mult timp, ceea ce îi permite să fie exploatat îndelung.
 • Nu sunt alergici. Este deosebit de valoros atunci când este utilizat de copii și vârstnici, precum și de persoanele cu piele sensibilă.
 • Absorbție excelentă a transpirației.
 • Lenjeria de pat din bumbac este accesibilă pentru o gamă largă de cumpărători.

Aceste țesături au, de asemenea, o serie de dezavantaje care trebuie avute în vedere:

 • când sunt uscate la soare, se estompează;
 • trece mult timp înainte ca acestea să se usuce după spălare;
 • după mai multe spălări, materialul se micșorează.

Tipuri de materiale din bumbac

Există multe varietăți de țesături 100% bumbac care sunt folosite pentru a face lenjerie de pat. Fiecare dintre ele are, de asemenea, trăsăturile sale pozitive și negative.

 • Creton. Această țesătură este atractivă ca preț, totuși, caliciul modern nu poate fi numit materiale de calitate. Ele nu durează mult.
 • Stambă. Nu necesită ceremonii speciale de îngrijire. Rezistă fără probleme la un număr mare de spălări. Lenjeria de pat făcută din el este mai scumpă decât calico, dar mai ieftină decât satinul. Poate servi câțiva ani.
 • Satin. Este o țesătură densă, cu o strălucire frumoasă. Pakistanezul este cel mai prețuit.
 • Poplin. Textura sa este densă și moale în același timp. Țesătura este plăcută corpului. Sclipește. Are un aspect nobil.
 • Percale. Este o țesătură de înaltă calitate. Intercalarea firelor este densă. Datorită acestui fapt, materialul este durabil. Rezistă la un număr mare de spălări. Se simte ca de mătase.
 • Twill. Perfect respirabil. Usor de curatat. Se usucă în scurt timp. Nu este nevoie să călci.
 • Batist. Material aerisit și ușor. Folosit pentru coaserea lenjeriei din dantelă (de exemplu, pentru un pat de nuntă). Astfel de truse nu implică spălări frecvente. Dacă folosești o astfel de lenjerie în mod regulat, după mai multe tratamente în apă, aceasta va fi „omorâtă” complet.
 • Flanel. Potrivit pentru coaserea lenjeriei de pat calde. Este placut sa il folosesti iarna.
 • Biomatină. Țesătură de înaltă calitate, deși subțire, dar foarte durabilă. Procesat special pentru utilizare de către persoanele cu hipersensibilitate la factorii alergeni. Seturile de lenjerie făcute din el servesc mult timp.
 • Mahra. Din el se fac prosoape și halate de baie, dar de ceva vreme sunt folosite și pentru producerea lenjeriei de pat.
 • Secerător. În esență, este o pânză de tip crep.Avantajul său este că, având o textură de relief, reține bine căldura și nu necesită călcare după spălare.

Seturi din bumbac egiptean

Lenjeria de pat din bumbac egiptean este un produs de elita. Textilele realizate din astfel de materii prime au cele mai bune caracteristici in ceea ce priveste exploatarea produsului. Fibrele acestui bumbac unic sunt de două ori mai lungi decât altele (motivul constă în climatul umed deosebit și bogăția solului de lângă râul Nil cu diverse elemente valoroase). Acest lucru permite producerea de fire subțiri, dar puternice, care la rândul lor produce un material neted, subțire, moale și durabil.

Deoarece un astfel de bumbac absoarbe perfect lichidul, acest lucru face posibilă vopsirea lui permanent. Chiar și după multe spălări, culorile nu se estompează.

Deja în aparență, putem spune că aceasta este o țesătură premium. După o prelucrare specială, bumbacul egiptean devine asemănător mătăsii. Este la fel de moale și strălucește la fel de frumos. După numeroase spălări, pe țesătură nu apar peleți. Setul de lenjerie de pat din bumbac egiptean va rezista de o ori și jumătate mai mult decât de obicei.

Cum să cumpere?

Având în vedere că doar un procent din recolta mondială de bumbac se află în Egipt, produsele care sunt în mod specific de origine egipteană (din punct de vedere al materiilor prime) nu sunt vândute la fiecare colț. Există analogi de calitate decentă, dar totuși va fi o țesătură diferită. Există cazuri când, la vânzarea lenjeriei de pat pentru bumbac egiptean, sunt emise produse de o origine complet diferită.

Trebuie avut în vedere faptul că, din cauza costului ridicat al bumbacului egiptean în producția de țesături, acesta este adesea amestecat cu un alt grad, mai mic. Și asta afectează performanța lucrurilor. Atunci când alegeți un kit într-un magazin, trebuie să aveți în vedere că produsele de înaltă calitate nu pot fi ieftine. Dacă cumpărătorul dorește să achiziționeze un set de lenjerie din acest bumbac special, trebuie să citească cu atenție ceea ce este indicat pe etichetă. Informațiile conform cărora țesătura este fabricată din materii prime cultivate în Egipt ar trebui specificate separat.

De asemenea, ar trebui să studiați cu atenție informațiile despre cine a produs setul de lenjerie care vă place. Trebuie să fie o companie dovedită, care este pe piață de mulți ani. Este bine să ascultați recenziile de la alți cumpărători despre lenjeria de pat achiziționată sub o anumită marcă. De fapt, se dovedește că această sursă de informații este cea mai de încredere.

Conform mărturisirilor multor oameni, ei trebuiau uneori să afle din întâmplare calitatea bumbacului egiptean. Cineva l-a cumpărat pur și simplu pentru că le-a plăcut desenul și abia atunci s-a dovedit că cearșafurile sunt deosebit de fragede în contact cu corpul, iar husa de pilota din bumbac vă permite să vă păstrați mai bine de cald. Cineva a primit cadou un set din bumbac atât de scump și a observat un contrast cu copiile brute de cearșafuri și plapumi care se aflau deja la fermă. Iar când lenjeria veche a avut timp să treacă la zdrențe, bumbacul de elită a continuat să slujească cu fidelitate, fără a-și pierde aspectul plăcut.

La vânzare puteți găsi seturi de lenjerie de pat din materii prime egiptene cu diferite modele și chiar broderii bogate pentru toate gusturile. Există, de asemenea, lenjerie de pat albă frumoasă. Puteți achiziționa un produs cu parametri în funcție de dimensiunea patului. Acestea sunt lenjerie de pat single și duble și seturi pentru un pat cu dimensiunea de 1,5 paturi.

Îngrijire

Lenjeria naturală din bumbac produsă în Egipt nu necesită nicio întreținere specială. Tolerează cu ușurință spălarea sau curățarea chimică. Când supuneți lucrurilor unei astfel de procesări, ar trebui să urmați în mod clar instrucțiunile de pe etichetă. Mai mult, țesăturile cu model întunecat le permit să fie spălate în apă fierbinte, iar cele ușoare - la rece într-un mod delicat.

Rufele sunt potrivite pentru uscare într-o mașină de spălat rufe echipată cu această funcție.La spălare, nu trebuie folosite doar balsamuri (acest lucru poate deveni un obstacol în calea bunei permeabilitati a articolelor incluse în kit cu aer). După uscare, astfel de lenjerie nu trebuie călcată. Dar dacă gazda a decis că acest lucru este necesar, trebuie setat pe fier de călcat regimul adecvat de temperatură.

Urmând reguli simple, poți avea ocazia să te bucuri de un timp plăcut în pat și de vise minunate înconjurat de bumbac egiptean pentru o lungă perioadă de timp.

Vezi următorul videoclip pentru mai multe detalii.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila