Caracteristici și sfaturi pentru alegerea lenjeriei de pat din satin mako

Conţinut
 1. Istoria creației
 2. Particularități
 3. Principalele avantaje
 4. Cum se produce?
 5. Zona de aplicare
 6. Îngrijirea țesăturilor
 7. Cum să alegi?

Există atât de multe tipuri de țesături încât este ușor să fii confundat cu această varietate. Cele mai populare și de înaltă calitate sunt cele din fibre naturale. Desigur, prezența bumbacului în compoziție este foarte apreciată datorită caracterului practic și ecologic al acestor materii prime. Este utilizat pentru producerea multor tipuri de țesături, variind ca densitate, calitate și cost. Unul dintre cei mai buni derivați de bumbac este considerat a fi mako-satin. Lenjeria de pat este adesea cusută din această țesătură, deși materialul poate fi folosit pentru a crea alte produse (lenjerie de corp, eșarfe ușoare). Acest articol discută caracteristicile alegerii seturi de pat din mako-satin.

Istoria creației

Există o legendă care învăluie originea satinului mako. Țesătura își datorează numele proprietarului grădinii, guvernatorul din Cairo, Mako Bey el Orfali, unde acest tip de bumbac a fost descoperit cândva de un cetățean francez Louis Jumel. Datorită francezului din patria sa, materialul a devenit cunoscut sub numele de Jumel. Un francez întreprinzător a observat cât de bine crește bumbacul într-o grădină egipteană și a făcut o ofertă viceregelui statului, Muhammad Ali, să crească planta la scară industrială.

Pentru bumbacul cu capsă lungă, clima locală s-a dovedit a fi cea mai fertilă, așadar, în secolul al XIX-lea, a devenit deja celebru pe piața textilă. Pe lângă etichetarea Jumel sau „mako-satin”, țesătura poate fi numită și giza.

Prin urmare, dacă întâlniți o astfel de denumire pe eticheta unui produs, trebuie să înțelegeți că aceasta este una și aceeași chestiune.

Particularități

Atunci când alegeți un kit de dormit, luați în considerare nu numai designul. Ei fac, de asemenea, cerințe mari în ceea ce privește calitatea țesăturii și croitorie. Desigur, materialele naturale sunt o prioritate. Mako-satinul este o noutate pe piața internă a țesăturilor, deși nu toată lumea este familiarizată cu aceasta. Cu toate acestea, recenziile existente asigură că această țesătură de bumbac, 100% naturală în compoziție, este foarte plăcută la atingere.

Într-adevăr, la prima atingere de mako-satin, moliciune se simte la contactul cu o suprafață mătăsoasă. Culorile strălucitoare ale țesăturilor și strălucirea ușoară mată încântă privirea.

O astfel de materie nobilă este în multe privințe similară cu bumbacul sau satinul tradițional și chiar le depășește într-o serie de proprietăți și caracteristici.

Principalele avantaje

Judecând după recenziile elocvente ale utilizatorilor de lenjerie de pat din această țesătură, se poate aprecia că este neobișnuit de ușoară, netedă, durabilă și mătăsoasă. Datele externe și calitatea acestui material nu sunt aproape deloc inferioare mătăsii naturale, iar costul său este mult mai mic. Se pot observa o serie de avantaje ale țesăturii:

 • respirabilitate;
 • durabilitate;
 • hipoalergenic;
 • rezistența culorii după sute de cicluri de spălare.

De asemenea material:

 • nu are nevoie de îngrijire specială;
 • practic nu se încrețește;
 • nu este supus năpârlirii;
 • își păstrează perfect forma;
 • are o asemănare vizuală cu mătasea naturală;
 • se usuca rapid;
 • neelectrificat;
 • absoarbe bine umezeala;
 • nu acumulează praf în fibre și nu îl emite.

Cum se produce?

Satinul Mako este creat prin împletirea unor fibre extrafine din fire de bumbac cu un raport de fir de 4: 1, ceea ce conferă țesăturii o netezime deosebită și o strălucire nobilă. În procesul de creare a acestei țesături de înaltă calitate, sunt respectați anumiți parametri:

 • puritatea absolută a materiilor prime utilizate;
 • grosimea minimă a fibrei;
 • tehnologia unei țesături speciale din satin.

Pentru fabricarea acestui material, se folosește bumbacul egiptean, în special, acesta este un soi cunoscut sub numele de Mako. Se caracterizează prin fibre deosebit de fin prelucrate de la 40 la 55 mm în lungime, răsucite care obțin cea mai fină țesătură cu densitate crescută și rezistență sporită. Materiile prime pentru crearea materiei sunt cultivate în valea râului Nil fără utilizarea de aditivi chimici și utilizarea pesticidelor.

Calitatea manoperei afectează puritatea materialului. În fazele de producție, materialul trece prin diferite etape. Pentru a obține o strălucire pe partea din față, fibrele de bumbac sunt răsucite. Densitatea materialului este crescută prin prelucrarea acestuia cu o soluție specială dintr-o compoziție alcalină.

Vopsirea pânzelor se realizează printr-o metodă reactivă, în care colorantul pătrunde în fiecare fibră până la adâncimea ei. Astfel, țesăturile capătă o culoare bogată, rezistentă la decolorare și spălare.

Zona de aplicare

Cel mai adesea, lenjeria de pat este făcută din bumbac egiptean. Fiecare producător binecunoscut are în mod necesar o linie de lenjerie rafinată din satin mako. Este clasificat ca un produs de elită datorită calității și frumuseții sale. Desenele 3d și 5d de pe aceste pânze arată deosebit de realiste și șic. Prin urmare, aceste seturi sunt alese de cei mai pretențioși cumpărători pentru a-și decora dormitoarele și cel mai confortabil somn.

Îngrijirea țesăturilor

După ce cumpărați lenjerie de pat nouă, asigurați-vă că o spălați răsturnând fețele de pernă și husa de pilota pe dos. Dacă există nasturi sau fermoare, acestea trebuie prinse. Prima spălare se efectuează într-un mod delicat, la o temperatură care nu depășește 40 de grade. Ulterior, puteți spăla produsele la 60 de grade. Dacă există pete pe lenjeria mako-satin, acestea trebuie îndepărtate înainte de a o încărca în mașina de spălat.

Materialul se usucă rapid și, de obicei, nu are nevoie de călcat, dar dacă apare o astfel de nevoie, ar trebui să se facă setând modul „bumbac” pe fier. În acest caz, lenjeria de pat trebuie să rămână ușor umedă. Sub rezerva acestor condiții simple, trusa nu își va pierde calitățile minunate timp de mulți ani.

Spălarea se face cel mai bine cu produse blânde care nu conțin ingrediente de albire. Apoi țesătura, chiar și după câteva sute de spălări, își va păstra aspectul strălucitor și mătăsosul unic. Nu este permisă spălarea delicată de mako-satin cu țesături din poliester în același timp. În caz contrar, țesătura de bumbac își va pierde aspectul estetic și calitățile tactile. Din același motiv, nu este recomandat să spălați rufele colorate și albe în același timp.

Dacă rufele spălate sunt agățate să se usuce în timp, acestea vor rămâne uniforme și își vor păstra forma. Nu este necesară călcarea lenjeriei de pat uscate.

Cum să alegi?

Deoarece lenjeria de pat din țesături scumpe este adesea căutată a fi contrafăcută, trebuie să alegeți cu atenție un kit, ținând cont de anumite recomandări.

 1. Aruncă o privire atentă asupra structurii țesăturii. Satinul mako real nu se întinde sub tensiune și nu strălucește în lumină, este dens și neted.
 2. Nu ar trebui să existe miros neplăcut de la articolele setului de pat (acesta este primul semn al folosirii unui colorant ieftin).
 3. Asigurați-vă că aveți cusături îngrijite și tăieturi prelucrate.

Cumpărați truse de dormit doar din magazinele specializate. Comercianții de pe piață vă vor strecura cu siguranță un analog mai ieftin sub masca materialului natural. Să dormi pe lenjerie de satin mako adevărată este o adevărată plăcere. Iar varietatea de culori prezentate vă permite să alegeți un set pentru fiecare gust.

Diferitele dimensiuni fac posibilă alegerea lenjeriei de pat pentru orice pat. Seturile cu un pat, 1,5 paturi, euro, seturi de familie sunt mereu în sortimentul companiilor cunoscute. Dacă odată cumpărați lenjerie de corp din bumbac egiptean valoros și de înaltă calitate, atunci nu o veți schimba cu alta, deoarece în ceea ce privește caracteristicile, astfel de produse nu au încă egale.

Pentru sfaturi despre materialul din care să-ți alegi lenjeria de pat, vezi următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila