Caracteristici ale alegerii și utilizării lenjeriei de pat din satin dungi

Conţinut
 1. Ce este această țesătură?
 2. Cum să alegi?
 3. Aplicare și îngrijire
 4. Recenzii

Un set de satin cu dungi este unul dintre tipurile de lenjerie de pat premium, având o tehnologie de fabricație specială. Produsul este o pânză de bumbac cu dungi strălucitoare pe ambele părți. Popularitatea materialului se datorează mai multor avantaje ale acestuia. Merită să luați în considerare mai detaliat care este particularitatea acestei lenjerii de pat.

Ce este această țesătură?

Satinul dungi este un material strălucitor, subțire, dar în același timp foarte durabil, care este de obicei vopsit cu coloranți naturali de culori deschise. Un finisaj strălucitor este creat printr-o tehnică specială de țesut, care constă în suprapunerea mai multor fire de urzeală cu un fir de bătătură pe partea dreaptă. Această tehnică face țesătura lucioasă, netedă și chiar lucioasă.

O astfel de lenjerie de pat își datorează numele dungilor (din engleză - dungă), care reprezintă un model rafinat.

Materialul este considerat pe bună dreptate elită, deoarece se distinge prin aspectul său solid, elegant și sofisticat. Dar acesta nu este singurul avantaj al pânzei.

Consumatorii vor fi interesați să afle mai multe despre următoarele avantaje:

 • produsul satinat este realizat din bumbac pur;
 • in productie firele sunt tratate cu sifon, urmata de spalare cu apa calda si rece, ceea ce le face stabile si stralucitoare;
 • materialul nu se întinde și nu se contractă;
 • dungile proeminente pot forma modele geometrice;
 • este o tesatura foarte moale si placuta la atingere care nu provoaca iritatii si alergii la nivelul pielii;
 • capacitatea de a nu se întinde după următoarea spălare face ca materialul să fie durabil;
 • este lenjerie de corp igienica care te poate incalzi intr-o noapte rece si crea prospetime vara;
 • materialul nu se sfărâmă și este rezistent la praf.

O caracteristică a materialului este o tehnologie specială de fabricație, care se caracterizează prin următoarele aspecte:

 • fibrele sunt subțiri și puternic răsucite;
 • în timpul procedurilor de albire și vopsire, nu se folosesc reactivi chimici puternici;
 • coloranții pătrund adânc în structura firelor;
 • tonurile deschise și nuanțele sidefate sunt create fără utilizarea pigmenților nocivi;
 • numărul de fire în 1 mp. cm - de la 110 la 180;
 • densitatea țesăturii - 120 g / mp. metru.

Cum să alegi?

Vizitarea departamentului de textile în căutarea tipului de lenjerie prezentat, ar trebui să te ghidezi după principiile alegerii unui produs din bumbac și să fii atent la mai multe criterii.

 • Greutatea. Pânza de bumbac nu poate fi ușoară. Un set standard de 1,5 paturi ar trebui să cântărească 1-1,3 kg.
 • Certificat. Lenjeria de înaltă calitate trebuie să îndeplinească standardele de bază de calitate. Acest lucru trebuie documentat, informațiile sunt introduse într-un certificat de conformitate, care trebuie furnizat în magazin la cerere.
 • Preț. Atunci când alegi o trusă ieftină, știi că ai în față produse sintetice. Produsul din bumbac natural nu poate fi ieftin.
 • Densitate. S-a menționat deja mai sus că fibrele acestui satin cu dungi au o densitate de 120 g / mp. metru. Această cifră poate fi mai mare, e în regulă, dar așa ceva va costa mult mai mult.
 • Proiecta. De regulă, dungile sunt principalul design oferit de producătorii acestei lenjerii de pat. Aceasta este caracteristica distinctivă și coja unui produs monocromatic. Varietatea este determinată de gama de tonuri.Cel mai adesea acestea sunt nuanțe pastelate - albastru, roz, piersici, dar există și opțiuni exotice expresive. De exemplu, un set turcoaz arată foarte frumos și scump pe un pat de familie. Are un aspect luminos si prezentabil, dar in acelasi timp este o piesa de mobilier foarte delicata, romantica, sofisticata. Aceasta este una dintre opțiunile comune de design care poate fi găsită cu ușurință în departamentele textile.

Aplicare și îngrijire

Principala caracteristică a utilizării lenjeriei de pat din satin cu dungi este posibilitatea utilizării acesteia pe ambele părți. Puteți întinde un cearșaf pe pat fără să vă uitați sau să alegeți o parte - ambele părți arată frumoase și elegante. Acelasi lucru este valabil si pentru husa pilota cu fete de perna. După spălare, nu trebuie să fie întoarse pe partea dreaptă.

După dormit, este indicat să aerisești camera înainte de a face patul. Apoi țesătura va fi umplută cu o nouă prospețime, va fi și mai plăcut să te culci pe această lenjerie seara.

Îngrijirea țesăturilor este simplă, dar necesită totuși respectarea următoarelor condiții:

 • rufele pot fi spălate numai separat de alte materiale;
 • temperatura maximă la care se recomandă spălarea satinului în dungi este de +40 de grade;
 • sub formă de pulbere, trebuie folosit un produs care nu conține înălbitori;
 • nu este nevoie să călcați produsul.

Recenzii

   Recenziile pozitive despre lenjeria de satin cu dungi sunt asociate cu aspectul său uimitor. Consumatorii cred că produsul nu are nevoie de decorațiuni suplimentare și arată grozav fără modele și desene. Unii cred că această lenjerie dă casei un romantism și o aromă aparte. Potrivit cumpărătorilor, dormitul sub o pătură de bumbac este foarte plăcut, părul și pielea nu se agață de nimic.

   Dintre minusurile produsului, se remarcă permeabilitatea sa slabă la aer. Potrivit consumatorilor, vara este foarte cald să dormi sub o pătură de satin cu dungi. În plus, potrivit unora, această țesătură este foarte alunecoasă, ceea ce creează și unele inconveniente pe timp de noapte. Pentru a rezolva problema, se recomandă să dormi în pijamale de bumbac.

   Pentru informații despre ce fel de țesătură este și cum să o deosebești de altele, vezi următorul videoclip.

   fara comentarii

   Comentariul a fost trimis cu succes.

   Bucătărie

   Dormitor

   Mobila