Caracteristica lenjeriei de pat Tencel

Caracteristica lenjeriei de pat Tencel
  1. Ce este?
  2. Caracteristici și Beneficii
  3. Cum să alegi și să îngrijești?
  4. Recenziile consumatorilor

Lenjeria de pat trebuie să fie realizată exclusiv din țesături naturale. Recent, trusele Tencel au devenit populare. Ce este acest material, care este particularitatea lui și cum să-l îngrijești? Răspunsurile la toate întrebările vă așteaptă deja în materialul nostru.

Ce este?

Lenjeria de pat de la Tencel primește numeroase recenzii pozitive ale consumatorilor și pe bună dreptate. Tencel este o țesătură naturală realizată din fibre de eucalipt. În exterior și la atingere, o astfel de pânză este un pic ca mătasea. Principalul avantaj al acestui set de lenjerie de pat este ca este un produs complet natural si sigur. Țesătura se caracterizează prin rezistență și elasticitate crescute.

Procesul de producție a unei astfel de țesături este ecologic și, prin urmare, complicat. Pentru început, pulpa de lemn este produsă din eucalipt. După aceea, masa este trecută printr-o presă specială, în urma căreia se obțin fire puternice. Apoi firele suferă o prelucrare specială, uscare și apoi începe producția țesăturii în sine. Rezultatul este un material natural de înaltă calitate, care are o serie de avantaje.

Este de remarcat faptul că în timpul producției unor țesături se adaugă fire de bumbac sau mătase, care sunt prețesute cu eucalipt. Ambalajul trebuie să conțină informații despre acest lucru. În cazul în care fibrele de eucalipt din țesătură sunt mai mici de treizeci de procente, atunci un astfel de material nu poate fi numit „tencel”.

Caracteristici și Beneficii

Pentru început, merită menționat că o astfel de țesătură naturală este foarte scumpă. Dar acest fapt nu îi oprește pe consumatorii cărora le pasă nu numai de sănătatea lor și de somnul confortabil, ci și de mediu. Prin urmare, lenjeria de pat din acest material este la mare căutare.

Principala caracteristică a lui Tencel este naturalețea, datorită căreia o astfel de lenjerie de pat este complet sigură și nu provoacă absolut nicio reacție alergică. Dormitul pe o astfel de lenjerie este foarte plăcut în orice perioadă a anului. Țesătura are o caracteristică importantă - este foarte respirabilă. Din acest motiv, chiar și la căldură extremă, dormitul pe lenjerie de pat Tencel este foarte confortabil și deloc cald, dar iarna este confortabil și cald.

Iarna, o astfel de țesătură este capabilă să se încălzească, ca o pătură de lână. În același timp, este mult mai plăcut să te ascunzi cu o husă de pilota dintr-un tencel, deoarece materialul este foarte delicat și ușor. În timpul spălării, o astfel de lenjerie de pat absoarbe ușor umezeala și o îndepărtează la fel de ușor, datorită căreia lenjeria este perfect spălată și se usucă foarte repede. După o spălare temeinică, nu trebuie deloc călcat, deoarece nu se șifonează deloc.

O altă caracteristică a acestui material este rezistența sa ridicată. Poate că, în ceea ce privește puterea, tencelul poate fi pe drept dat pe primul loc. Datorită acestei calități, lenjeria de pat din acest material natural servește foarte mult timp și nu își pierde deloc calitățile de-a lungul anilor. Și un alt avantaj al țesăturii este că, datorită fibrelor naturale, diverse microorganisme nu apar și nu se înmulțesc în astfel de așternuturi. Nici după ani de zile, un acarien de praf nu începe într-o astfel de lenjerie, iar acesta este un alt plus semnificativ.

Cum să alegi și să îngrijești?

Pentru a alege un Tencel real de înaltă calitate, trebuie să cunoașteți câteva dintre caracteristicile sale.

  • Este foarte ușor să recunoști acest tip de țesătură naturală prin atingere.Tencel este un material ușor, moale și plăcut. În plus, pânza nu se deformează deloc, nu se încrețește și nu se întinde.
  • Atunci când alegeți un set de pat de la Tencel, aveți încredere numai în producătorii de încredere, care și-au dovedit deja atitudinea pozitivă. Nu ar trebui să cumpărați lenjerie de pat la un preț prea mic prin internet pe site-uri dubioase care nu dau deloc garanții.
  • Ca orice țesătură naturală, tencelul necesită o îngrijire specială, datorită căreia setul de lenjerie de pat va rezista mulți ani. Este recomandat să depozitați astfel de lenjerie de pat într-o cameră bine ventilată. În încăperi înfundate, cu umiditate ridicată, materialul se va deteriora rapid și își va pierde o parte semnificativă din beneficiile sale. De asemenea, în timpul depozitării și uscării, încercați să păstrați materialul departe de lumina directă a soarelui. Deoarece tencelul se usucă rapid, îl puteți usca acasă sau la umbră.
  • Înainte de a spăla o astfel de țesătură, asigurați-vă că citiți recomandările producătorului, care ar trebui să fie indicate pe ambalaj. Unele produse nu pot fi spălate deloc, deoarece este permisă numai spălarea uscată. Dar acest lucru se aplică în principal cuverturii de pat.
  • Este recomandat să spălați astfel de lenjerie de pat manual sau în modul delicat, spălați manual în mașina de spălat. În acest caz, este important ca temperatura în timpul spălării să nu depășească treizeci de grade. Învârtirea ar trebui să fie, de asemenea, delicată. Puteți spăla lenjeria de pat de la Tencel doar din partea greșită. În cazul în care este necesară călcarea țesăturii, setul trebuie, de asemenea, întors pe partea greșită.
  • Și încă un punct important. Nu se recomandă spălarea produselor Tencel cu diferite pulberi cu particule de albire și utilizarea înălbitor, agent de clătire și alți agenți speciali în timpul spălării. Această țesătură poate fi spălată numai cu un detergent lichid, cum ar fi gelul.

Recenziile consumatorilor

Consumatorii care au încercat deja lenjerie de pat din tencel natural lasă feedback extrem de pozitiv. Gospodinele notează că o achiziție costisitoare dă roade, deoarece materialul este ecologic și sigur. Consumatorii spun că Tencel este o plăcere să dormi în zilele caniculare. Este deosebit de confortabil pentru copii să doarmă pe o astfel de lenjerie, deoarece nu transpiră deloc pe ea și nu există riscul de răceală.

În plus, consumatorii observă că, spre deosebire de un produs de mătase, lenjeria din tencel nu alunecă deloc. Este convenabil să-l acoperiți și este foarte confortabil să dormi pe el, deoarece materialul nu este doar neted, ci și moale. Mai mult, persoanele cu alergii și piele pur și simplu sensibilă notează că este foarte confortabil să folosești o astfel de lenjerie. Nu există iritații, roșeață sau alte probleme.

Gospodinele mai notează că materialul este foarte ușor de spălat manual și nu trebuie deloc călcat. Multe femei au observat faptul că acest tip de țesătură nu absoarbe atât de mult murdăria și sebumul. Iar după uscare pe frânghie, mici riduri și cute nu rămân pe țesătură, astfel încât lenjeria poate fi acoperită imediat. Pentru ca materialul să nu-și piardă aspectul inițial, gazdele recomandă spălarea seturilor de tencel separat de alte lucruri. De asemenea, ei observă că, chiar și după spălări și uscări repetate, culorile și modelele strălucitoare de pe țesătură nu se estompează deloc. Și chiar și ani mai târziu, materialul arată impecabil.

Pentru informații despre cum să alegi lenjeria de pat de la Tencel, vezi următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila