Fetă de pernă cu urechi: caracteristici și tehnologie de cusut

Fetă de pernă cu urechi: caracteristici și tehnologie de cusut
  1. Dimensiuni perne
  2. Fetă de pernă cu urechi
  3. Alegerea materialului
  4. Cusut
  5. O formulă de calcul aproximativă

Ritmul modern al vieții necesită din ce în ce mai mult timp liber. Creșterea carierei, familia și ieșirile ocazionale cu prietenii. Ce putem spune despre un hobby sau o afacere pentru suflet. Toate lucrurile care sunt necesare doar pentru viață sunt disponibile pe rafturi, iar dacă nu sunt acolo, magazinele online vă pot ajuta întotdeauna.

Dar chiar și în magazine, nu totul poate fi plăcut. De exemplu, luați lenjerie de pat. Culoare greșită sau material greșit. Sau ai nevoie doar de o față de pernă suplimentară. Cum, deci, să procedăm în acest caz? Este simplu - trebuie să coaseți fața de pernă de care aveți nevoie cu propriile mâini. Aceasta va fi o modalitate simplă și rapidă de a rezolva problema.

Dimensiuni perne

Mulți își amintesc cum au venit la bunica lor în sat și au dormit toată vara pe perne mari, a căror dimensiune era aproape pe toată lungimea corpului. Acestea erau perne care măsurau 70 pe 70 cm - o dimensiune comună în spațiul sovietic. În fiecare casă, în fiecare apartament erau astfel de perne. Cineva le mai are. Această dimensiune a devenit un fel de standard pentru fețele de pernă care merg în seturi de pat pentru paturi duble și de o persoană.

Pernele pătrate sunt, de asemenea, populare. Au dimensiuni de 40 pe 40 cm, 50 pe 50 cm, 60 pe 60 cm. Ultima varianta este cea mai populara si se gaseste adesea in seturile de pat. Pernele pătrate mai mici au funcții decorative, sunt create pentru a dilua interiorul. Nu sunt potrivite pentru dormit, deoarece este aproape imposibil să dormi pe ele.

Odată cu influențele europene, pernele dreptunghiulare alungite pentru dormit au devenit solicitate. Pentru unii, aceasta optiune este cea mai comoda, cu dimensiuni de 50 pe 70 cm pentru adulti si 40 pe 60 cm pentru copii.Aceste perne au inceput sa cucereasca tot mai mult spatiu pe pat. Fetele de pernă pentru perne de 50 pe 70 cm sunt împărțite în mai multe tipuri:

  • cu un parfum deasupra;
  • cu un parfum în lateral;
  • Cu urechi;
  • Cu miros și cu urechi;
  • Cu urechi și fermoar la spate.

Fetă de pernă cu urechi

Feta de pernă cu urechi este un nume mai popular. Dar nu mulți oameni știu că de fapt li se numesc corect „Oxford”. Acestea sunt fete de pernă dreptunghiulare simple, cu dimensiunile de 50 x 70 cm și cu bordură în jurul marginii. Acest chenar are un caracter decorativ. Perna se introduce din spate. Nu se știe cu siguranță de unde a venit moda pentru aceste fețe de pernă. Potrivit istoricilor, acestea au fost folosite în Egiptul antic.

Fetele de pernă simple nu au purtat niciodată excese și bogății. Erau ușor de folosit și prea plictisitoare. De aceea au fost inventate astfel de fete de pernă „Oxford”, cu cusături spre exterior, cu dantelă și chenare. Lățimea chenarului depinde de ce funcții va îndeplini perna: decorativă sau va fi o pernă pentru dormit. De obicei, lățimea lor nu depășește 15 cm.

Dacă perna este destinată dormitului, atunci marginea ar trebui să fie plană, fără volanuri și ornamente, pentru confortul dormitului. Feta de pernă decorativă poate fi ondulată, cu aplicație sau împodobită cu dantelă. Datorită faptului că chenarul se îndoaie complet în jurul feței de pernă, ascunzând toate fantele de pernă în spatele ei, orificiul este făcut în spate pentru comoditate. Acest lucru va preveni frecarea sau deformarea marginilor.

Alegerea materialului

Înainte de a coase singur ceva, trebuie întotdeauna să ridicați materialul. Alegerea materialului este pe primul loc.

Desigur, ar trebui să acordați preferință acelor țesături care sunt ușor de folosit sau la fel ca dvs. De exemplu, mătasea.Mătasea moale și delicată este foarte plăcută pentru corp, are proprietatea unică de a nu „colecta” praful. Este puternic deoarece este format din fibre naturale. Există afirmația că mătasea are proprietăți benefice. Dezavantajul său este că mătasea este foarte șifonată și aparține unui număr de țesături scumpe.

Alte țesături naturale sunt chintz, satin și calico. Sunt rezistente si usor de folosit, cu spalari frecvente nu isi pierd calitatile, in special calicotul grosier, care nu isi schimba dimensiunea. Ele nu acumulează electricitate statică, ceea ce este foarte important în sezonul cald - nu veți transpira prea mult dintr-o față de pernă grosieră de calicot, deoarece calicotul grosier absoarbe bine transpirația și umezeala. Dimineața, nu va exista depresie pe față.

O opțiune ieftină ar fi chintz, care în sine, la prețul său, este cea mai bugetară opțiune. Este o țesătură ușoară și moale. Este potrivit pentru coaserea și coaserea lenjeriei de pat pe cont propriu, deoarece marginile nu se sfărâmă în timpul lucrului și nu se întinde pentru a țese. Unul dintre dezavantaje este că chintz nu este o țesătură durabilă, după zece spălări țesătura va începe să-și piardă culoarea, iar după spălările ulterioare va deveni mai puțin rezistentă și poate începe să se rupă.

Satinul nu este mai puțin solicitat printre selecția de țesături pentru cusut. Țesătură durabilă, naturală, moale și delicată. Pentru calitățile sale externe, acest material poate fi atribuit unor tipuri scumpe de țesături și sunt adesea înlocuite cu lenjerie de mătase, deoarece această opțiune este mai ieftină. Rezistă mult timp în timpul funcționării, nu se teme de un număr mare de spălări.

Cusut

Există două moduri de a coase o față de pernă cu urechi - cu și fără o folie. Fata de pernă înfășurată în sine este mai complexă și consumatoare de timp și va lua mult mai mult timp și material. Dar o astfel de față de pernă va arăta grozav într-un loc de dormit. Feta de pernă fără miros este mai simplu de proiectat, dar nici nu își pierde farmecul. Pentru a-l coase, va trebui să calculați corect cantitatea necesară de material.

Calculele fețelor de pernă cu și fără miros vor fi ușor diferite, deoarece trebuie să lăsați o anumită cantitate de material pentru miros, nu trebuie să lăsați nimic pe o față de pernă inodora. Luați în considerare opțiunea de a coase pe o pernă standard care măsoară 50 pe 70 cm. În primul rând, merită să decideți care va fi lățimea urechilor și ce caracter va avea perna (decorativă sau pernă pentru dormit). Pentru somn, de obicei se alege un chenar de la 5 la 7 cm.

O formulă de calcul aproximativă

Cusături + ochi + lățimea pernei + ochi + crize cusături egale cu lățimea care trebuie marcată pe țesătură. Pentru lungime, formula este exact aceeași, cu excepția faptului că lungimea va fi folosită în locul lățimii. După toate calculele, puteți începe să coaseți.

Sfat: înainte de a începe lucrul, țesătura trebuie spălată pentru a se micșora. La urma urmei, dacă coaseți mai întâi o față de pernă și abia apoi o spălați, există riscul ca aceasta să se așeze și să nu fie pusă pe pernă.

Apoi, după ce ați marcat toate dimensiunile necesare pe țesătură, decupați un dreptunghi cu lățimea și lungimea dorite. Pentru a introduce perna alegem din doua panze ce va fi spatele, si facem o taietura la inaltimea ceruta. O procesăm cu un overlock, apoi coasem cu fermoar. Fixăm cele două pânze cu ace de siguranță și călcăm marginile, dar nu puternic. După ce marginile au fost călcate, întoarceți materialul cu partea dreaptă în afară. Și din nou fixam marginile cu știfturi, apoi măturăm pânzele una pe cealaltă.

Pe versiunea rezultată, măsuram dimensiunea pernei noastre - 50 pe 70 cm, iar lungimea rămasă „se duce” la urechi. Coaseți marcajul rezultat pe o mașină de scris. Feta de pernă este gata. Rămâne doar să introduceți perna. Diferența dintre o față de pernă cu miros este că urechile vor fi fie doar pe trei laturi, fie o mică bucată de material textil va fi cusută pe a patra ruchetă, care va fi mirosul. Chenarul în sine va trebui cusut nu la baza feței de pernă, ci la miros.

Pentru cum să coaseți fețe de pernă cu urechi cu propriile mâini, vedeți următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila