Subtilitățile de a face fețe de pernă cu miros

Conţinut
  1. De ce ai nevoie?
  2. Cum să alegi un material?
  3. Realizarea unui model
  4. Procesul de cusut

Lenjeria de pat este dragostea secretă a aproape orice femeie. Piața modernă a textilelor oferă o varietate de opțiuni de lenjerie de pat. Dar uneori produsele de înaltă calitate sunt foarte scumpe, iar cele de buget nu se potrivesc nici ca mărime, nici ca calitate. Și apoi poți rezolva problema într-un mod mai accesibil: coase-o singur. În special, acest lucru se aplică cel mai adesea fetelor de pernă, deoarece modelele lor sunt simple. Acest articol vă va spune cum să coaseți corect o față de pernă cu un miros pe cont propriu.

De ce ai nevoie?

Evident, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să ai o mașină de cusut. Poate reprezenta atât un model modern compact, cât și un eșantion vechi de „bunica”.

Veți avea nevoie și de:

  • fire pentru a se potrivi cu culoarea țesăturii;
  • foarfece;
  • cretă de pânză sau o bucată de săpun vechi;
  • ruletă.

Cum să alegi un material?

Este necesar să alegeți țesătura cu atenție, deoarece fiecare material are propriile sale avantaje și dezavantaje. O fata de perna din matase ar fi o optiune foarte buna. O astfel de lenjerie de pat nu adună praf, acarienii nu încep în ea, este durabilă și rezistentă la căldură. Iarna, se va menține cald mult timp, iar vara va degaja răcoare plăcută. Din păcate, mătasea adevărată este greu de obținut și este foarte scumpă.

O altă țesătură, aproape clasică, pentru o față de pernă este calicotul grosier. Această țesătură de bumbac puternică, durabilă și non-capricioasă a fost folosită în mod tradițional la fabricarea lenjeriei de pat de mulți ani.

Alte opțiuni potrivite pentru o față de pernă includ chintz și satin. Sunt și țesături din bumbac, ceea ce are un efect benefic asupra durabilității lor.

În timp, culoarea oricărei țesături, în special cu un număr mare de culori, se poate estompa și se estompează. Dar mai rezistente în acest sens sunt țesăturile de bumbac menționate mai sus.

Realizarea unui model

Va fi indicat să faceți un model de 50x70 cm, deoarece aceste fete de pernă sunt acum potrivite pentru un număr mai mare de perne la vânzare.

Mai întâi trebuie să decideți asupra dimensiunii mirosului, ar trebui să fie de aproximativ 30 cm fără a ține cont de contracția țesăturii, adică trebuie să adăugați câțiva centimetri în plus.

Deci, lungimea feței de pernă ar trebui să fie de 70 cm, lățime - 50, mirosul este mai mare de 30 cm. Cusătura de in ar trebui să ia încă 1,5 cm, pliul materialului are aceeași lungime. Dacă este făcut corect, veți obține un dreptunghi mare. Pentru a rezuma, lățimea modelului ar trebui să fie de 73 cm (70 cm + 1,5x2), iar lungimea ar trebui să fie mai mare de 130 cm (50x2 + 30 + 1,5x2).

De regulă, modelul este desenat pe hârtie milimetrică, dar dacă aveți abilitățile, îl puteți desena imediat pe material. Ar trebui să arate ca două dreptunghiuri identice conectate și unul mic cu o latură adiacentă.

Procesul de cusut

Munca în sine nu este dificilă, dimpotrivă, este destul de simplă și poate inspira chiar și alte produse dacă ești începător. Mai jos este o instrucțiune în care fiecare etapă de lucru este descrisă pas cu pas.

Pregătirea pentru tăiere

În această etapă, trebuie să pregătiți materialul țesăturii pentru lucrările ulterioare și să îl verificați pentru contracție. Pentru a face acest lucru, trebuie să înmuiați țesătura în apă fierbinte și apoi să o uscați. Această procedură nu este necesară pentru toate țesăturile, ci doar pentru cele din fire de lână sau sintetice.După ce materialul este uscat, este indicat să o călcați sau să o întindeți cât mai mult la suprafață.

Transferarea modelului pe material

Pentru a face acest lucru, modelul trebuie poziționat pe interiorul țesăturii, atașându-l cu ace sau chiar cusături ușoare. Încercuiește modelul pentru cusături. Există două puncte importante aici: trebuie să plasați modelul de-a lungul firului comun și în niciun caz să nu transferați desenul chiar de la marginea țesăturii. Pentru întregul proces se folosește o cretă de pânză, uneori înlocuită cu o bucată de săpun uscat vechi. După aceea, trebuie să tăiați materialul de-a lungul conturului aplicat.

Cusături

Pentru a face acest lucru, îndoiți cele două părți extreme opuse ale țesăturii pe partea greșită cu o jumătate de centimetru și fixați-o cu un fier de călcat, apoi îndoiți-l din nou cu 1 centimetru și repetați acțiunea cu fierul de călcat. Apoi coaseți tivul rezultat cu o mașină de cusut.

Făcând un miros

Pliem materialul ținând cont de mirosul care ar trebui să rămână în interior de-a lungul liniilor transferate. Partea dreaptă a țesăturii ar trebui să fie pe exterior. În plus, cusăturile de pe părțile laterale sunt șlefuite la o distanță de puțin mai puțin de 1 centimetru.

Cusături de finisare

Feta de pernă rezultată trebuie întoarsă, călcată și apoi fixată din nou cu o mașină de cusut la o distanță de 1 centimetru de margine.

Produsul finit trebuie turnat din nou, spălat, uscat și călcat, în special la cusături. Feta de pernă este gata.

Coaserea unei fete de pernă cu propriile mâini este mult mai ușor decât pare la prima vedere. În plus, după finalizarea lucrării, te va încânta cu prețul său de buget, iar mai târziu cu calitatea sa.

Cum să coaseți o față de pernă înfășurată fără a folosi un overlock este descris în videoclipul de mai jos.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila