Cearșafuri cu elastic: ce dimensiuni există și cum să o alegi pe cea potrivită?

Conţinut
  1. Caracteristici și Beneficii
  2. Gama de dimensiuni
  3. Nuanțe ale alegerii

În ultimii ani, așternuturile de pat cu benzi elastice au câștigat popularitate pe piața bunurilor de uz casnic. Au o serie de avantaje față de cearșafurile obișnuite, dar ar trebui să vă pregătiți cu atenție pentru achiziție. Articolul nostru este dedicat gamei de dimensiuni a unor astfel de produse și caracteristicilor la alegere.

Caracteristici și Beneficii

Diferența evidentă și principală a unei astfel de foi față de cea obișnuită este prezența unei benzi elastice care este cusută în țesătură de-a lungul perimetrului. Este nevoie de o bandă elastică în cearșaf pentru a nu găsi lenjeria mototolită dimineața și pentru a nu experimenta senzații neplăcute de la contactul cu salteaua. În plus, atunci când cearșafurile alunecă în mod constant, salteaua se murdărește mai repede și nu este ușor și costisitor să o spăli.

Acest cearșaf nu trebuie să fie ascuns cu grijă sub saltea sau între perete și saltea de fiecare dată când lenjeria de pat este schimbată. Nu va trebui să veniți cu diferite elemente de fixare pentru a ține foaia în loc.

Acesta din urmă este adesea folosit de părinți pentru pătuțuri, deoarece copiii pot fi deosebit de activi să se răsucească și să se întoarcă în somn, dar orice dispozitive suplimentare reprezintă un risc de rănire dacă ies în afară sau strica salteaua, patul și lenjeria. O cearșaf cu bandă elastică rezolvă toate aceste probleme.

Cu toate acestea, nu este întotdeauna posibilă utilizarea unei astfel de lenjerie de pat. Pentru astfel de cearșafuri, este imperativ ca salteaua să fie ușor separată de pat, deoarece principiul produsului este că marginile sale se agață de jos de saltea, iar elasticul nu le permite să se rupă și să urce la etaj. Prin urmare, dacă salteaua ta face parte din pat, va trebui să profiti de alte opțiuni. În plus, din cauza deficitului de opțiuni pentru astfel de foi, se pune adesea problema alegerii unei dimensiuni. La urma urmei, cearceaful trebuie să se potrivească cu saltea și diferența dintre 70 și 80 pe 180 sau 190 cm poate fi semnificativă.

Gama de dimensiuni

Problema dimensiunilor se rezolvă treptat prin apariția a tot mai multe modele noi. Există deja paturi de o persoană (90x200, 160x80, 80x200 cm), duble (120x190, 120x200, 140x200, 160x200, 180x200 cm), "euro" (220x240, 200x240, 200x200 cm, 60x1020 cm, 600x1020 cm, 600x1020, 600x1020 cm, 600x1020 cm, 180x200 cm). cm.

Pentru a alege dimensiunea corectă a cearșafului, măsurați nu numai perimetrul saltelei, ci și înălțimea acesteia. La urma urmei, și zona foii o captează, iar lungimea insuficientă poate interfera cu tensiunea normală și poate duce la deteriorarea rapidă a elasticului.

De obicei, producătorii de lenjerie de pat au o diagramă de mărimi pe care o puteți verifica înainte de a cumpăra.

Nuanțe ale alegerii

Acum puteți alege o foaie pentru fiecare gust. Piața modernă a lenjeriei de pat oferă o gamă largă de culori, modele cu imprimeuri și chiar posibilitatea de a imprima o poză la comandă. În plus, există seturi de pat complete sau parțiale care includ cearșaf, fețe de pernă și husă de pilota sau doar cearșaf și fețe de pernă.

Foile diferă prin materialul folosit la fabricarea lor. O opțiune costisitoare, dar foarte funcțională este un topper pentru saltea din pluș rezistent la umezeală sau altă țesătură similară. Un model precum cel impermeabil DRY Plush 80x190 Ormatek este perfect pentru paturi de o persoană atât pentru adulți, cât și pentru copii.

În camera copilului, astfel de produse sunt deosebit de relevante., deoarece vor deveni o protecție suplimentară împotriva „surprizei copilului” și vor preveni deteriorarea saltelei și necesitatea uscării acesteia pe termen lung. Plusul în acest caz este, de asemenea, bun pentru că este hipoalergenic și tolerează perfect spălarea la mașină.

Pentru iubitorii de confort deosebit, există cearșafuri terry sau moi tricotate, precum și opțiuni în satin, velur și catifea. Cele mai ieftine și practice modele, care costă în jur de 1000 de ruble, sunt realizate din calicot și bumbac. Dar este mai bine să nu alegeți foi din poliester 100% sau să o faceți cu prudență, verificând calitatea. Ele pot provoca iritații ale pielii și sunt de scurtă durată de utilizare.

Amintiți-vă că ieftin nu este întotdeauna util și de înaltă calitate.

Pentru informații despre cum să călcați și să împăturiți corect foaia cu o bandă elastică, vedeți următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila