Lenjerie de pat cu broderie: soiuri și sfaturi pentru alegere

Conţinut
 1. Decor artistic
 2. Particularități
 3. Cum să alegi?

Pe piața modernă există un număr mare de varietăți de cuverturi de pat: seturi de țesături naturale și artificiale, simple, colorate, cu desene și chiar lenjerie de pat cu broderie și dantelă. Ultima opțiune este în mod tradițional considerată una de nuntă. Un astfel de cadou este oferit tinerilor căsătoriți în ziua nunții lor.

Cum să alegeți așternutul de nuntă brodat potrivit și care set va fi cel mai potrivit, vom lua în considerare în continuare.

Decor artistic

Broderia a fost mult timp considerată una dintre cele mai rafinate și elegante moduri de a decora lenjeria de pat. Broderia manuală este deosebit de apreciată, deoarece dacă o persoană a făcut o treabă atât de uriașă cu un lucru material, atunci asta înseamnă că și-a pus o bucată din suflet în el.

În mod tradițional, cuverturile de pat sunt decorate cu broderie, care se realizează folosind o metodă numită „satin”.

Broderia are o rezistență sporită la uzură și durabilitate, arată frumos pe diferite tipuri de țesături și poate fi realizat în diferite variații (varii volumetrice și plate de modele). Cu toate acestea, există și alte opțiuni.

Această diversitate se datorează faptului că, în stadiul actual de dezvoltare a tehnologiei și producției, nu fiecare set este brodat manual (aceasta este mai probabil o excepție decât o regulă). Practic, lenjeria de pat brodata este „pusa in curent”: aceste produse sunt produse in masa in fabrici si fabrici textile.

Se crede că cea mai bună și mai potrivită țesătură pentru broderie este satinul.

De aceea, dacă te uiți la seturi brodate, ar trebui să acorzi o atenție deosebită produselor realizate din acest material.

Particularități

În raport cu alte opțiuni În proiectarea fețelor de pernă, a cearșafurilor și a huselor de pilote, broderia are câteva trăsături caracteristice.

 • Individualitate. Dacă lenjeria de pat simplă este potrivită pentru aproape fiecare persoană și orice interior, atunci alegerea unui set cu ornamente și imagini brodate ar trebui abordată individual. Trebuie să vă concentrați nu numai pe gustul dvs. personal, ci și pe corespondența produsului cu interiorul general al dormitorului dvs.
 • Unicitate și exclusivitate. Această caracteristică se aplică în primul rând produselor brodate manual. Este puțin probabil să existe cel puțin unul identic în întreaga lume. Probabil vor exista truse similare, dar nu veți găsi o potrivire completă.
 • Posibilitate de personificare. Asadar, in eventualitatea in care trusa va fi brodata manual, il poti decora cu initialele tale, numerele de date memorabile, logo-uri si alte elemente personale.

Cum să alegi?

După cum am menționat mai sus, în primul rând, ar trebui să vă concentrați pe gustul personal și pe stilul general al camerei. Deci, dacă dormitorul este decorat într-un stil destul de clasic, atunci lenjeria de pat poate deveni un accent luminos. Și invers: dacă deții un dormitor luminos, atunci alege un set mai relaxat.

De asemenea, important este faptul că ar trebui preferate țesăturile naturale.

Acest lucru este valabil mai ales pentru acele persoane care suferă de orice manifestări ale alergiilor.

  O caracteristică importantă este producătorul. Asigurați-vă că citiți eticheta produsului pentru a evita produsele contrafăcute și substandard.

  În plus, pe etichetă puteți găsi indicații de utilizare a trusei și chiar înainte de a-l cumpăra, decideți dacă astfel de condiții de utilizare sunt potrivite pentru dvs. sau nu.

  Dacă alegeți un set cu dantelă, atunci asigurați-vă că acordați atenție stării și integrității acestuia. Simțiți-vă liber să cereți vânzătorului să vă desfășoare și să vă arate calitatea produsului.

  O prezentare generală a setului de lenjerie de pat brodat este în următorul videoclip.

  fara comentarii

  Comentariul a fost trimis cu succes.

  Bucătărie

  Dormitor

  Mobila