Caracteristici ale alegerii și utilizării lenjeriei de pat din mătase

Caracteristici ale alegerii și utilizării lenjeriei de pat din mătase
 1. Caracteristicile materialelor
 2. Avantaje și dezavantaje
 3. Cum să alegi?
 4. raion
 5. Îngrijire

Lenjeria de pat din matase este alegerea oamenilor de succes care prefera sa se relaxeze pe un pat moale, moale si confortabil. Acest material a primit statutul de elită pentru aspectul său unic, care simbolizează un semn de bogăție și lux. Strălucirea lucioasă eficientă pare solidă și costisitoare și, de asemenea, se potrivește perfect în designul oricărui interior.

Caracteristicile materialelor

Materialul de așternut este realizat din fire de vierme de mătase. Lungimea fibrelor este de 900-1400 mm, iar secțiunea transversală triunghiulară a firelor asigură reflectarea luminii, datorită căreia pe pânză se formează debordări solare frumoase și strălucire lucioasă. Țesătura din care este făcută lenjeria de mătase poate fi împărțită în următoarele soiuri, ținând cont de tehnologia de țesut.

 • Atlas. Se caracterizează printr-o suprafață frontală netedă, aproape ca o oglindă, strălucitoare. Țesătura din satin are o densitate mare.
 • Poplin. Este produs printr-o țesătură simplă de fibre. Este un produs cu două fețe.
 • Jacquard. Diferă într-un model care se repetă sistematic.
 • Ducesă. Este o pânză vopsită simplă, acoperită cu satin.
 • Sintetice. Un produs din raion este un set de lenjerie intimă ieftin și accesibil, dar acest material este creat folosind agenți chimici, ceea ce reduce semnificativ calitatea țesăturii în comparație cu componentele naturale.

Avantaje și dezavantaje

Vorbind despre beneficiile lenjeriei de pat de mătase, următoarele avantaje merită cea mai mare atenție.

 • Datorită proprietăților sale naturale, această țesătură este considerată ecologică și hipoalergenică, deci este potrivită pentru cei care suferă de astm. Acarienii de praf și alte insecte nu sunt atrași de acest material.
 • Țesătura de mătase are o conductivitate termică ridicată. Iarna, o husă de pilota de mătase va încălzi corpul, iar în căldura verii va aduce o prospețime confortabilă.
 • Firele, formate din mai multe fibre dense, formează o țesătură foarte puternică, ceea ce explică rezistența la uzură și durata lungă de viață a rufelor.
 • Unii psihologi și medici recomandă să dormi pe mătase, deoarece acest țesut asigură un somn sănătos, încetinește îmbătrânirea pielii și blochează durerea în cazul bolilor articulare.
 • Țesătura în sine este foarte moale și plăcută la atingere, este confortabil la atingere, părul și pielea nu se agață de nimic noaptea, deoarece suprafața este delicată și netedă.

În ceea ce privește dezavantajele produsului, principalul este costul ridicat al unui set, deoarece lenjeria aparține clasei de elită. Un alt dezavantaj, potrivit unor consumatori, este inconvenientul din timpul somnului, de exemplu, perna alunecă afară. Cu toate acestea, aceasta este încă o opinie subiectivă, deoarece majoritatea cumpărătorilor sunt înclinați să creadă că este foarte confortabil și confortabil să dormi pe așternut de mătase.

Cum să alegi?

În timp ce în departamentul de textile căutăm un set de lenjerie de pat din mătase, Acordați atenție următoarelor criterii atunci când alegeți produse.

 • Densitatea țesăturii la mame. Cu cât acest indicator este mai mare, cu atât materialul va dura mai mult. Țesătura mai transparentă nu se poate lăuda cu acest avantaj. Valoarea normală pentru mătase este de 19 momme. Momme are greutatea a 1 m² de material.
 • Lenjeria naturală se caracterizează printr-o strălucire clară, pură; aroma sa nu poate conține mirosul componentelor chimice ale coloranților.
 • O caracteristică distinctivă a acestei lenjerie este designul său identic pe ambele părți.
 • Puteți determina calitatea prin atingere. Țesătura naturală, în contact cu pielea, își absoarbe căldura, materialul artificial nu se încălzește mult timp.
 • O metodă eficientă pentru determinarea calității este de a da foc unei bucăți de material textil. Dacă elementul ars a fost natural, atunci cenușa sa va păstra mirosul de os. Dar, desigur, această metodă nu este foarte comună; nimeni nu va da foc la nimic din magazin.
 • Dacă clientul vizează lenjerie de mătase adevărată, atunci trebuie să vină la magazin cu o sumă mare de bani. Daca ai in fata un produs ieftin, atunci acesta este un material artificial care nu are calitatile matasei naturale.
 • Dați preferință producătorilor din China. În această țară au fost descoperite pentru prima dată abilitățile viermelui de mătase și s-a făcut mătase. Multă vreme, mătasea chinezească a fost lider în calitate în comparație cu produsele din alte țări. Producătorii turci sunt, de asemenea, concurenți puternici; sortimentul lor include o mare varietate de seturi de mătase. Produsele bune sunt realizate de firme japoneze. În Țara Soarelui Răsare sunt cunoscute peste 500 de tipuri de mătase, în timp ce în Europa sunt doar patru.
 • Nu uitați de respectarea dimensiunilor și, de asemenea, acordați atenție faptului că parametrii produselor interne și importate diferă. Pentru trusele rusești, dimensiunile sunt unu și jumătate, dublu, euro. Produsele străine sunt determinate de dimensiunile: single (1-pat sau Single), unu și jumătate (1,5 pat sau Extra Long Single), dublu (2-bed sau Full), trei paturi (king-size). ).

raion

Dacă cumpărătorul nu își poate permite lenjerie de mătase naturală, atunci se poate renunța și la un set artificial pentru un pat de familie. Avantajele unui astfel de produs vor fi un preț accesibil, un aspect frumos care nu este inferior mătăsii naturale, rezistența la lumină și apă. Această lenjerie este la fel de moale și plăcută la atingere. În plus, este bine vopsit, datorită căruia în magazine este prezentată o gamă foarte largă de modele diverse: lenjerie în tonuri de roșu temperamental, produse negre prezentabile, seturi în nuanțe pastelate, pe care pot fi descrise desene originale.

Recent, raionul mototolit a devenit foarte popular. Este un material cu numeroase pliuri și cute, care sunt create prin expunerea prelungită la presă. Se dovedește un produs foarte drăguț, nu doar comod și practic în ceea ce privește utilizarea (nu necesită călcare), dar are și funcție decorativă. Singurul lucru în care sinteticele sunt inferioare țesăturilor naturale este rezistența și elasticitatea. Un kit artificial este de scurtă durată, iar culorile sale se estompează după câteva spălări.

Îngrijire

Pentru ca lenjeria de pat de mătase să dureze și mai mult, merită să acordați o atenție deosebită îngrijirii acestui produs delicat și tremurător.

 • Este de preferat să spălați lenjeria de mătase manual. Nu puteți folosi înălbitor sau substanțe chimice în timpul spălării, care conțin clor, care afectează negativ materialul natural. Dacă gazda a decis să înmuieze produsul, atunci acest lucru ar trebui făcut timp de maximum 5 minute.
 • Este mai bine să alegeți produse speciale de îngrijire a mătasei pentru spălare. Puteți spăla lucrurile la o temperatură care să nu depășească 30 de grade. Se recomandă adăugarea a 20 g de oțet în apă în timpul clătirii.
 • Dacă ați selectat o mașină de spălat, atunci trebuie să activați modul „mătase” sau „delicat”. Înainte de a pune rufele în tambur, întoarceți-l pe dos și puneți-l într-o pungă specială. Este necesar să se separe lucrurile după culoare. Aceste reguli se aplică în special produselor jacquard. Dacă aveți nevoie de un material jacquard pentru spălat la mașină, atunci trebuie să fixați toate fermoarele și nasturii.
 • În timpul învârtirii, nu trebuie să răsuciți materialul, o opțiune mai preferabilă este să treceți printr-o țesătură de bumbac.
 • Se obișnuiește să se usuce hainele pe o cordă de rufe într-o zonă bine ventilată, unde lumina directă a soarelui nu cade. Se recomanda uscarea hainelor din jacquard in aer liber. Este mai bine să refuzați uscarea într-un tambur, deoarece din cauza temperaturii ridicate, articolul poate fi deteriorat.
 • În timpul călcării, porniți modul „mătase”; nu trebuie să pulverizați cu apă pentru a evita formarea petelor. In cazul unui produs jacquard, acesta trebuie intors pe dos inainte de calcat iar temperatura trebuie aprinsa la maxim 120 de grade.
 • În situația în care rufele se usucă, se recomandă să le atârnați în baie și să deschideți dușul. Apoi toate pliurile formate vor fi netezite fără a folosi fierul de călcat.

Atunci când cumpără lenjerie de pat din mătase, consumatorii fac o alegere în favoarea unui somn sănătos și plin, deoarece de asta depinde nu numai starea de spirit pentru întreaga zi, ci și capacitatea de muncă, starea emoțională și aspectul.

Pentru informații despre cum să îngrijești așternutul de mătase, vezi următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila