Caracteristicile așternutului calico

Conţinut
  1. Ce este chintz?
  2. Cum să-l alegi pe cel potrivit?
  3. Avantajele și dezavantajele materialului

În ciuda faptului că calitatea odihnei unei persoane depinde direct de pat, lenjeria de pat joacă, de asemenea, un rol important. Este un atribut esential pentru un somn confortabil si sanatos. Una dintre cele mai populare țesături folosite pentru a face fețe de pernă, cuverturi de pilote și cearșafuri este chintz. Să aruncăm o privire mai atentă la caracteristicile lenjeriei de pat chintz.

Ce este chintz?

Chintz este un material realizat folosind tehnologii speciale. Aparține tipurilor de țesături din bumbac. Pentru frumusețe, se aplică adesea vopsea de diferite nuanțe, modele și modele. În ciuda faptului că India este considerată locul de naștere al acestui material, acesta a devenit destul de răspândit în țara noastră. Cu siguranță, dacă nu cu tine, atunci mama sau bunica ta vor avea rochii vechi chintz, care cu câteva decenii în urmă erau un atribut integral al oricărei fashioniste.

Astăzi, materialul este folosit în principal pentru a face lenjerie de pat. Se crede că este un țesut aproape perfect, perfect pentru contactul cu corpul uman. Chintz-ul asiatic, care a fost importat anterior în Imperiul Rus din străinătate și acum este produs în țara noastră natală, în orașul Ivanovo, este considerat deosebit de de înaltă calitate.

În plus, lenjeria de pat încrețită de chintz (seersucker) este populară. Culoarea acestei țesături este de obicei un check sau o bandă, deși există și alte opțiuni.

Cum să-l alegi pe cel potrivit?

Pentru a nu te înșela în alegerea unui set de lenjerie de pat chintz, există câteva reguli simple de urmat.

  • Acordați o atenție deosebită etichetei produsului. Pe el trebuie descrise toate cele mai importante caracteristici: densitate, durata de viață, reguli de spălare, producător etc.
  • Înainte de a cumpăra un kit, deschideți pachetul (sau cereți vânzătorului să facă acest lucru) pentru a vă asigura de integritatea produselor și de calitatea decentă a țesăturii.

Când vine vorba de culoare, este o chestiune de gust. Pe piața actuală, există o selecție foarte largă de opțiuni atât în ​​culori blânde, cât și luminoase. Mărimea lenjeriei de pat (single, dublu sau set de dormit 1,5) este de asemenea selectată individual.

Avantajele și dezavantajele materialului

În primul rând, cumpărătorii observă că chintz este un material destul de accesibil. Lenjerii din această țesătură pot fi găsite aproape peste tot. În plus, există o mare varietate de seturi de culori de acest tip, așa că putem spune cu 100% certitudine că vei putea găsi exact ceea ce cauți, fie că este vorba de lenjerie de pat simplă pentru dormitor sau un produs cu desene. pentru o pepinieră.

Un alt plus este prețul accesibil. Așternutul Calico este cel mai ieftin în comparație cu alte materiale. De asemenea, multe gospodine notează că astfel de truse nu necesită îngrijire specială.

Cu toate acestea, există și dezavantaje. Deci, chintz are o densitate scăzută. În plus, spălările frecvente și prelungite strică semnificativ materialul (atât structura, cât și culoarea acestuia).

Pentru caracteristicile așternutului calico, vezi următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila