Cum să faci o placă turnantă pentru tine?

Conţinut
 1. de fabricație
 2. Instrumente și materiale
 3. Sfaturi utile
 4. Ce discuri și ace să aleagă?

Secolul trecut s-a scufundat deja în uitare, dar iubitorii de retro încă ascultă hituri vechi și se bucură de orice întreprindere a tinerilor care privește discurile de vinil. Platanele moderne sunt atât de diferite de dispozitivele cunoscute anterior, încât chiar și simpla levitație magnetică, creată de un motor, nu pare atât de neobișnuită. Acest articol explică cum să faci o placă turnantă.

de fabricație

Pentru a face un astfel de aparat viclean fără capac, trebuie mai întâi să pregătiți o serie de instrumente și materiale. Pentru fabricație veți avea nevoie de:

 • motor cu filament (motor liniar cu un număr mare de poli magnetici);
 • placaj (2 foi) de 4 si 10 cm grosime;
 • braț de mână;
 • supapă cu o piesă de ghidare;
 • bila de otel 5/16 ";
 • șuruburi;
 • Unghii lichide;
 • creion;
 • busolă.

Schema de fabricație este următoarea. În primul rând, ar trebui să vă ocupați de placaj - acesta va juca rolul unui stand. O parte este necesară pentru a susține motorul, iar cealaltă parte este necesară pentru platine și braț (pickup). Prima parte a suportului ar trebui să aibă dimensiuni de 20x30x10 cm, a doua - 30x30x10 cm.Pentru partea inferioară a standurilor trebuie să faceți picioare - cilindri mici, puteți să o faceți din lemn.

Deschideți orificiul din suportul plăcii rotative la o distanță de 117 mm de margine și 33 mm de marginea adiacentă. Trebuie să fie transversal. Ghidajul supapei ar trebui să se potrivească în acest orificiu. Orificiul trebuie șlefuit împotriva eventualelor rugozități. După ce gaura este pregătită, este necesar să lipiți partea de ghidare cu cuie lichide și apoi să coborâți bila de oțel în ea.

Următoarea etapă este fabricarea unei plinte cu un diametru de 30 cm. Trebuie sa fie facut din foaia ramasa de placaj cu grosimea de 4 cm.Spinerul trebuie sa fie perfect rotund. Asigurați-vă că marcați centrul acestei piese cu un creion. După aceea, este necesar să atașați supapa la ea cu capătul larg folosind 8 șuruburi. Odată ce pregătirile s-au terminat, placa turnantă poate fi atașată la cutie.

Acum rămâne să conectați cutia cu placa turnantă la pickup, iar a doua la motor. Motorul și placa turnantă sunt conectate printr-un fir. Ar trebui să meargă în mijlocul platanului. Rămâne de conectat pickup-ul și amplificatorul.

Instrumente și materiale

Una este să faci un astfel de dispozitiv cu propriile mâini, iar alta este să-l personalizezi. În mod obișnuit, următoarele elemente de platantă sunt utilizate pentru a configura o placă turnantă (nu toate pot fi prezente în design):

 • crampoane;
 • mat;
 • stroboscop;
 • alte dispozitive și materiale.

Sfaturi utile

Indiferent de versiunea plăcii turnante care va fi implementată, merită să știți cum puteți configura dispozitivul.

Klemp. Aceasta este o clemă atât de specială care este necesară (când placa este curbată) pentru a o îndrepta. În unele cazuri, este folosit chiar și pentru a fixa în siguranță platoul pe disc în timpul difuzării. Este, probabil, un atribut destul de controversat nu numai al unui jucător de casă, ci și al unuia achiziționat. Cert este că unii producători sunt puternic împotriva prezenței acestor dispozitive în playerele de vinil. Clemele vin în structuri diferite (șurub, colț, convențional) și, prin urmare, funcționează diferit în funcție de jucător.

Mat. Inițial, covorașul a fost inventat pentru a dezlega acul și placa de zgomotul motorului. Unii producători nu au deloc un astfel de dispozitiv. Astăzi, rolul covorașului este de a regla coloana sonoră. De asemenea, cu ajutorul covorașului, placa nu alunecă pe disc.

Stroboscop. Acest dispozitiv este necesar pentru a verifica stabilizarea vitezei. Merită să ne amintim că performanța discurilor stroboscopice depinde de frecvența iluminării. Parametrul necesar este de 50 Hz sau mai mult.

Plăci de testare. Aceste accesorii sunt, de asemenea, o necesitate pentru orice iubitor de vinil. Dar merită să faceți o rezervare - sunt necesare pentru dispozitivele moderne.

Aceste atribute arată ca aceleași înregistrări standard, cu o singură diferență - aici semnalele de testare sunt înregistrate pe piste specializate. Aceste piese vă permit să optimizați setările dispozitivului. De asemenea, la vânzare găsiți plăci de testare cu zone goale (netede). În ciuda acestei diferențe, fiecare producător furnizează accesorii cu instrucțiuni detaliate.

Singurul dezavantaj este că această instrucțiune nu este întotdeauna în rusă.

Benzile de testare pot fi folosite pentru a determina:

 • corectitudinea conexiunii pe canal;
 • faza corecta;
 • reglarea frecvenței de rezonanță a unei anumite căi;
 • setări antipatinaj.

Ce discuri și ace să aleagă?

Există 3 formate interne de înregistrare:

 • cu o viteză de înregistrare radială de 78 rpm;
 • la o turație de 45,1 rpm;
 • cu o viteză de 33 1/3 rotații pe minut.

Discurile cu o viteză de 78 rpm datează în mare parte de la începutul secolului al XX-lea. Au nevoie de ace de 90-100 de microni. Masa necesară a cartuşului este de 100 g sau mai mult. Începând cu anii 20 ai secolului trecut, s-au născut înregistrări interne.

Formatul a fost asemănător celui precedent, însă, în timpul procesului de redare, s-a observat că acele s-au deformat și abia după o anumită perioadă de funcționare au luat imaginea necesară înregistrărilor sau s-au rupt complet.

După al 45-lea an al secolului trecut, au apărut noi înregistrări cu aceeași viteză de înregistrare. Se caracterizează prin ace pentru joacă cu o dimensiune de 65 de microni. Primele farfurii domestice, apropiate de formatul 33 1/3, au dimensiunea acului de 30 de microni. Se pot juca doar cu un ac de corindon. Formatul acului 20-25 microni este conceput pentru înregistrări cu o viteză de înregistrare de 45,1 rpm.

Ultimul format - 33 1/3 necesită o dimensiune a acului de aproximativ 20 de microni. Această imagine include atât farfurii suveniruri, cât și flexibile. Înregistrările moderne necesită o rezistență specială de 0,8-1,5 g, precum și flexibilitatea sistemului de ridicare. Este demn de remarcat faptul că atunci când utilizați o placă turnantă de casă, veți avea nevoie de piese de schimb, așa că trebuie să vă gândiți la acest lucru în avans.

Cum să faci un player de vinil cu propriile mâini, vezi videoclipul de mai jos.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila