Foi de dimensiune euro

Foi de dimensiune euro
 1. Particularități
 2. Alegerea mărimii
 3. Sfaturi generale

Datorită celei mai înalte calități, lenjeria de pat fabricată în țările Uniunii Europene devine din ce în ce mai populară pe piața rusă. Principala problemă cu kiturile din UE este faptul că standardele de dimensiune adoptate de reglementările Uniunii diferă semnificativ de standardele GOST rusești reglementate, care sunt familiare consumatorului autohton. Merită să luați în considerare care sunt dimensiunile europene acceptate ale cearșafului și cum să nu vă înșelați cu alegerea unui set pentru salteaua dvs.

Particularități

În ciuda existenței documentelor de reglementare, nu toți producătorii europeni respectă cu strictețe standardele stabilite. Cel mai adesea, următoarele dimensiuni standard vor corespunde truselor fabricate în Italia, Franța și Polonia. Lenjeria de la producătorii germani poate corespunde atât cu dimensiunile europene, cât și cu GOST rusesc 31307-2005, care a intrat în vigoare în 2007.

Atunci când alegeți un set, ar trebui să acordați atenție faptului că dimensiunile de pe acesta pot fi indicate atât în ​​centimetri obișnuiți, cât și în inci. Cel mai adesea, astfel de marcaje se găsesc pe produsele producătorilor din Marea Britanie, precum și pe kiturile destinate exportului în Statele Unite.

Pentru a converti dimensiunile indicate în inci în centimetri, este suficient să le înmulțiți valorile cu 2,54.

O altă nuanță importantă a completării lenjeriei europene este aceea că, în locul cearșafurilor obișnuite, aceasta include adesea o variantă cu bandă elastică, care poate fi strâns atașată de saltea. Prezența unui astfel de produs este indicată pe etichetă sub formă de cearșafuri.

O altă versiune a produsului elastic, care are o franjuri decorativă care atârnă până la podea, este marcată cu denumirea valance montată. Toate seturile de pat produse în UE corespund uneia dintre dimensiunile standardizate. Să luăm în considerare fiecare dintre ele mai detaliat.

Pat de bebeluș

Această lenjerie de pat este concepută pentru pătuțuri de copii. Uneori, astfel de truse sunt marcate cu denumirea Crib. Dimensiunea standard a foii în ele este de 120 x 170 cm, iar în cazurile în care setul este furnizat cu un produs cu bandă elastică, dimensiunile acestuia vor fi de 60 x 120 cm.

Single/Twin

Acest standard corespunde setului clasic cu un dormitor. Dimensiunea unui produs obișnuit în el este de 183 x 274 cm. În cazul în care setul include o variantă cu bandă elastică, dimensiunile acesteia vor fi de 90 x 190 cm.

Dubla

Lenjeria de această dimensiune este un set dublu familiar. Uneori, în loc de Double pe seturi de aceleași dimensiuni, se găsește denumirea Full. Dimensiunea foii euro apartinand acestui tip va fi exact 229 x 274 cm. In cazurile in care in locul produsului obisnuit exista o varianta cu banda elastica, dimensiunile acesteia vor fi de 140 x 190 cm.

rege

Aceste seturi sunt versiuni maxi ale unui set dublu. Sunt concepute pentru paturi mari. Foaia Euro in aceasta varianta va avea un format de 274 x 297 cm. Un produs cu banda elastica care indeplineste acest standard va avea dimensiunile de 150 x 200 cm.

Regină

Această opțiune este cea mai mare dintre toate dimensiunile de paturi europene disponibile și este concepută pentru paturi deosebit de luxoase și supradimensionate. Formatul unei foi obișnuite pentru el este de 305 x 320 cm. Produsul cu bandă elastică va avea dimensiunea de 180 x 200 cm.

„Eurostandarde” non-europene

Uneori se întâmplă ca marca euro să fie aplicată mărfurilor fabricate în afara Uniunii Europene - și anume în China, Turcia și Rusia. Astfel de produse au un format ușor diferit. Dacă vedeți inscripția „Standard european” pe ambalaj, iar țara de origine nu este legată de UE, dimensiunile foii din kit pot fi:

 • 220 x 250 cm;
 • 230 x 250 cm;
 • 220 x 240 cm;
 • 240 x2 60 cm;
 • 260 x 270 cm.

Uneori există truse etichetate „Euromaxi”. Cel mai adesea sunt produse în China și Turcia, iar dimensiunile foilor din ele pot fi următoarele:

 • 240 x 270 cm;
 • 245 x 270 cm;
 • 260 x 280 cm;
 • 270 x 310 cm;
 • 290 x 310 cm.

După ce ați văzut inscripția „Euro”, merită să studiați cu atenție ambalajul produsului și dimensiunea indicată pe acesta - altfel există posibilitatea să vă înșelați foarte mult în alegerea dvs.

Alegerea mărimii

O formulă simplă vă va ajuta să nu vă înșelați cu dimensiunea trusei achiziționate, definirea parametrilor minimi ai cearșafului potrivit pentru salteaua dvs.:

 • lungimea cearșafului nu trebuie să fie mai mică decât suma lungimii saltelei și a înălțimii acesteia;
 • lățimea produsului achiziționat este cel puțin suma lungimii saltelei și înălțimea dublată a acesteia.

Aceste rapoarte se datorează faptului că foaia trebuie pliată sub marginile saltelei pentru o fixare fiabilă. În caz contrar, se va agita pe suprafața sa și se va mototoli, ceea ce va reduce semnificativ confortul somnului.

Aceste rapoarte sunt păstrate și pentru variantele de cearșaf cu bandă elastică - singura diferență este că nu merită să luați un set de dimensiuni mari "în rezervă" în acest caz, deoarece nu va fi posibil să pliați excesul de material sub saltea. .

Pentru o saltea de 180x210 cm cu grosimea de 20 cm dimensiunile necesare sunt:

 • lungime: 210 + 20 = 230 cm.
 • latime: 180 +40 = 220 cm.

Atunci când alegeți dimensiunile truselor, nu uitați să țineți cont de particularitățile materialului din care este fabricat produsul. Dacă conține o cantitate semnificativă de bumbac, atunci după mai multe spălări, mai ales în apă prea fierbinte, trusa se poate micșora considerabil. Seturile de țesături care conțin bumbac, cum ar fi calicot grosier sau satin, sunt cel mai bine luate cu o marjă mică.

Și invers, este mai bine să cumpărați truse din in, țesături sintetice, precum și materiale care conțin mătase exact în funcție de dimensiunea patului dvs., deoarece dacă respectați toate regulile de îngrijire, acestea practic nu scad nici după câteva ani de utilizare.

Sfaturi generale

Pentru un somn confortabil și reparator, nu este suficient să alegeți dimensiunea potrivită a lenjeriei de pat. Ar trebui să se acorde atenție și celorlalte caracteristici ale acestuia. Deci, dacă alegeți un set pentru un pătuț, atunci materialul ar trebui să fie exclusiv natural - altfel sunt posibile alergii și iritații. Trusele pentru adulți sunt cel mai bine achiziționate din țesături cu un conținut echilibrat de materiale naturale și sintetice.

Toate marginile foii trebuie cusute bine, de preferat cusute duble. În caz contrar, se vor uza foarte repede. De asemenea, merită să priviți lenjeria, în lumină - astfel încât să puteți evalua imediat densitatea materialului și uniformitatea structurii sale. Cu cât sunt mai multe nereguli vizibile în lenjerie, cu atât va fi mai puțin confortabil să dormi pe ea, vor fi mai multe șanse ca aceasta să devină rapid inutilizabilă.

Acordați atenție nu numai față, ci și părții pline a setului pe care îl cumpărați. Dacă culoarea părții greșite nu este foarte diferită de culoarea părții din față, setul este de bună calitate. Nu ar trebui să luați produse în culori prea luminoase și cu imprimeuri foarte variate - acestea se estompează mai repede și, în același timp, vă pot afecta negativ somnul. Acest lucru este valabil mai ales pentru trusele achiziționate pentru copii mici.

Atunci când dimensiunile și materialul trusei nu sunt indicate pe ambalaj, atunci cumpărarea unui astfel de produs nu merită. Poate avea o dimensiune complet nestandard și poate fi realizat din țesături dăunătoare sau de calitate scăzută.

Pentru informații despre cum să determinați corect dimensiunea lenjeriei de pat, vedeți următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila