Cum să fixați un cearșaf pe o saltea: idei și sfaturi

Cum să fixați un cearșaf pe o saltea: idei și sfaturi
  1. De ce este foaia mototolită?
  2. Cum să repar?
  3. Alegerea materialului

Somnul adânc în condiții confortabile este o garanție nu numai a bunei dispoziții, ci și a unei stări excelente de sănătate. Lumină puternică, zgomot enervant constant, temperatură prea scăzută sau ridicată a aerului - toate acestea pot înfuria chiar și pe cea mai calmă persoană. Dar cel mai mare disconfort poate veni din cearșafurile aglomerate și bombate. Ea se pierde sub spatele, se încurcă în picioare și îl obligă să se ridice din pat din nou și din nou și să-l schimbe.

De ce foaia este mototolită?

Dacă fiecare noapte se transformă într-o luptă cu un set obraznic de lenjerie de pat, atunci aceasta înseamnă că a fost făcută o greșeală strategică în alegerea lui. Există mai multe motive pentru care un dreptunghi de țesătură refuză să stea la locul său și se străduiește să se rătăcească într-un bulgăre strâns.

  • Lenjeria de pat nu este potrivită. Dacă cearceaful este mult mai mare decât salteaua, atunci cel mai adesea nu există probleme cu fixarea marginii libere. Dar a pune un cearșaf mic astfel încât să reziste toată noaptea este destul de dificil.
  • Patul nu este făcut corect. Pentru a preveni alunecarea cearsafului de pe saltea, aceasta trebuie acoperită corespunzător. Dacă acest lucru nu se face, atunci toate marginile libere se vor încurca cu siguranță în picioare și se pot chiar rupe.
  • Materialul este prea subțire sau alunecos. Bumbacul subțire sau satinul neted nu își păstrează deloc forma și alunecă ușor chiar și de sub o saltea grea. În plus, pe vreme caldă sau transpirație abundentă a unei persoane, se pot „lipi” de piele și se pot întinde pentru ea atunci când se mișcă.
  • Salteaua este realizata din materiale pe care aluneca tesatura. Saltelele vechi cu vată sau arcuri de fier erau colțoase și incomode, dar țineau perfect orice cearșaf. Saltelele ortopedice moderne realizate din materiale ecologice sunt prea ușoare și netede, așa că alegerea țesăturilor pentru lenjerie de pat ar trebui să fie mai atentă.
  • Mișcarea activă a unei persoane într-un vis. Unii oameni dorm aproape nemișcați, trezindu-se exact în aceeași poziție în care au adormit. Alții își mișcă brațele și picioarele atât de puternic într-un vis, se răstoarnă dintr-o parte în alta, încât oricât de groasă și mare ar fi foaia, aceasta se va aduna într-o grămadă fără elemente de fixare speciale.

Există o soluție separată pentru fiecare dintre motive și, cu cât foaia este fixată mai sigur, cu atât mai multe probleme vor fi rezolvate.

Cum să remediez?

Fixare cu cusut. Pentru cei care doresc să asigure foaia fără a cumpăra diverse accesorii, metoda de cusut este perfectă. În primul rând, cea mai simplă modalitate de execuție, dar nu cea mai convenabilă de utilizat, este coaserea obișnuită a cearșafului la saltea. Veți avea nevoie de un ac și ață obișnuite, care coase manual mai multe ochiuri la fiecare colț al foii sau în jurul întregului său perimetru. Din păcate, la fiecare schimbare de lenjerie, aceste cusături vor trebui descusute și re-cusute, ceea ce va cauza în cele din urmă și mai multe neplăceri.

În al doilea rând, puteți coase diverse elemente de fixare, care vor fi întotdeauna la îndemâna gazdei sau proprietarului. Acestea pot fi nasturi cusuți la saltea și bucle cusute pe cearșaf. De asemenea, astfel de atașamente pot fi șiruri sau panglici în jurul perimetrului cearșafului, care sunt legate cu panglici similare pe saltea. Puteți coase pe velcro special care va fixa foaia într-un anumit loc, dar se deteriorează rapid după a doua sau a treia spălare a rufelor.

O modalitate mai dificilă, dar mai fiabilă, este să transformați o cearșaf obișnuit într-o cearșaf elastic. Există multe cursuri de master despre coaserea unor astfel de lenjerii de pat atât dintr-o tăietură de țesătură, cât și din lenjerie gata făcută de dimensiuni mari. Pentru cei care preferă să economisească timp mai degrabă decât bani, există posibilitatea de a achiziționa astfel de truse în diverse magazine și site-uri web. Există multe opțiuni pentru țesături și culori care pot satisface dorințele chiar și ale celui mai pretențios client.

Fixare cu suporturi speciale. Pentru cei care doresc să fixeze foaia într-o singură poziție, dar nu știu pe ce parte țin acul, metoda de prindere cu suporturi speciale este perfectă. Acestea pot fi atât accesorii speciale pentru saltea, cât și materiale la îndemână, adaptate de cumpărători cu resurse.

  • Suport special. Magazinele care vând o varietate de produse de lenjerie de pat oferă adesea suporturi mici pentru cearșaf de colț. Arată ca bretele pentru pantaloni. Au cleme din metal sau plastic pe ele. Aceste cleme prind cearceaful de pe ambele părți ale saltelei, iar banda elastică densă împiedică suportul să se miște. Produsele din metal sunt, desigur, mai scumpe decât cele din plastic, dar sunt mai durabile și mai fiabile.
  • Mijloace improvizate. Pentru cei care nu doresc să cumpere produse gata făcute sau nu le găsesc în magazinul din localitatea lor, există multe mijloace improvizate diferite. Puteți lua „crocodili” metalici pentru perdele și puteți scoate din ele un inel metalic care poate interfera. Puteți găsi o varietate de cleme și suporturi, cum ar fi suporturi obișnuite pentru hârtie de birou. În plus, veți avea nevoie de o bandă elastică obișnuită, strânsă, care să se conecteze la cleme și să mențină întinse colțurile foii.

Unii proprietari, pentru a economisi bani, preferă să prindă elasticul cu ace obișnuite. Cu toate acestea, această opțiune nu este doar nesigură, ci și plină de răni, deoarece un simplu ac se poate desface cu ușurință sub saltea, iar cearceaful va aluneca. În acest caz, este ușor să te rănești cu vârful unui ac descheiat atunci când schimbi hainele.

Alegerea materialului

Cu cât materialul este mai dens, cu atât este mai puțin probabil ca cearceaful să alunece chiar și de sub o saltea ușoară. În plus, țesăturile naturale dense se disting prin faptul că „respiră”, iar corpul de pe o astfel de cearșaf nu va transpira și nu va experimenta disconfort. Cea mai bună alegere ar fi lenjeria de pat de in, calicot gros și grosier sau bumbacul simplu.

Dacă salteaua în sine este realizată dintr-un material de alunecare, trebuie folosită o husă specială pentru saltea. Pe saltea este pusă o husă densă, iar peste ea este deja întinsă un cearșaf. Cel mai adesea, țesătura unui astfel de topper pentru saltea este destul de densă și aspră, astfel încât dreptunghiul cearșafului rămâne pe loc până dimineața. Un alt avantaj al unei astfel de huse este că protejează însăși salteaua de murdărie și deteriorare și vă permite să-i păstrați aspectul și funcționalitatea mult mai mult timp.

Pentru informații despre ce fel de suporturi sunt, vezi videoclipul de mai jos.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila