Cum să coasi un cearșaf cu o bandă elastică într-un pătuț cu propriile mâini?

Cum să coasi un cearșaf cu o bandă elastică într-un pătuț cu propriile mâini?
 1. Alegerea materialului
 2. La ce ar trebui să fii atent?
 3. Cum se coase?
 4. Dimensiuni (editare)
 5. Cum se calculează?

Somnul este o parte esențială a vieții noastre. Starea noastră de spirit și calitatea somnului depind de cât de confortabil suntem în pat. Copiii într-un vis sunt foarte activi, se răstoarnă adesea, își leagăn brațele și picioarele, așa că de multe ori marginile lenjeriei de pat sunt eliminate și formează un nod. Soluția la această problemă poate fi un cearșaf cu bandă elastică în pătuț.

Alegerea materialului

Foile cu bandă elastică sunt fixate ferm în viața unei persoane moderne datorită faptului că sunt foarte convenabile de utilizat. De asemenea, este convenabil să folosiți astfel de cearșafuri dacă forma patului este rotundă, deoarece opțiunile standard nu se potrivesc prea bine.

Coaserea unei foi cu propriile mâini va dura puțin timp, dar poate economisi semnificativ bugetul familiei. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de următoarele accesorii:

 • ace;
 • foarfece;
 • mașină de cusut;
 • carpa;
 • fire;
 • elastic de in;
 • bandă de margine;
 • fier.

Țesătura poate fi aleasă în funcție de preferințele proprietarilor: colorată sau simplă, terry sau tricotată.

Țesăturile din bumbac sunt naturale, hipoalergenice, respirabile și sigure pentru bebeluși. Fibra de bambus are proprietăți antimicrobiene și anti-acarieni, precum și o absorbție ridicată. Chintz este unul dintre cele mai accesibile materiale, dar se uzează rapid. Percalul și calicotul grosier au o densitate mare - forma unor astfel de produse nu se modifică în timpul utilizării sau spălării.

Flanela este moale pentru piele, dar se poate lăsa la uz. Satinul nu se sifoneaza si are rezistenta mare la uzura. Țesăturile tricotate își pot pierde rapid culoarea (pentru a evita un astfel de rezultat, este necesar să se studieze cu atenție compoziția țesăturii de vânzare și să se țină cont de recomandările producătorului privind regimul de temperatură pentru spălarea produselor dintr-o astfel de țesătură) și să se întindă, dar trebuie remarcate moliciunea și confortul unor astfel de produse.

La ce ar trebui să fii atent?

Principalii indicatori la care se recomandă să acordați atenție atunci când alegeți cea mai confortabilă țesătură, pozițiile descrise mai jos sunt.

 • Compoziţie. Studiul componentelor vă va permite să înțelegeți cât de multe fibre naturale, artificiale sau sintetice sunt în material. Procentul mare de fibre naturale crește valoarea produsului. Se recomandă folosirea țesăturilor preponderent naturale, deoarece acestea sunt mult mai valoroase decât cele sintetice datorită compatibilității lor cu mediul, dar pot diferi prin rezistența la uzură.
 • Calitate. Indicatorii săi includ rezistența și rezistența la uzură a țesăturilor. De asemenea, trebuie acordată atenție culorii și metodei de prelucrare a materialelor, deoarece producătorii neglijează adesea procesul tehnologic, economisind astfel timp pentru producția de țesături. Pentru a afla cât de bun au fost vopsiți vopseaua, puteți lua materialul selectat și o frecați între palme, apoi vedeți dacă există urme de coloranți pe mâini.
 • Densitatea țesăturii. Este diferit pentru toate materialele - acest lucru se vede pe ambalaj. Producătorul indică atât compoziția, cât și densitatea țesăturii.
 • Preț trebuie să corespundă calității desenelor executate pe țesătură și culoare.
 • Lenjerie trebuie să fie ecologic, sigur, să nu provoace o reacție alergică la contactul cu organismul. Ar trebui să aibă o bună absorbție și respirabilitate pentru a permite pielii să primească și să elibereze oxigen.
 • Dacă trebuie să faci lenjerie pentru un copil, atunci este necesar să se țină cont de timpul posibil pentru spălare; pentru ca rufele să fie bine spălate, deoarece adesea copiii mici își fac nevoile pe el. De asemenea, trebuie să se usuce rapid, să fie călcat fără efort suplimentar.

Cum se coase?

Mai jos este o variantă pas cu pas pentru coaserea unei cearșafuri de flanel, deoarece este deosebit de confortabilă pentru pielea delicată a bebelușului.

Dimensiunea saltelei pat pentru copii este de 60x120 cm, latimea flanelei este de 90 cm.In acest caz, veti avea nevoie de o bucata de 1,5 m lungime.

Pentru a evita eventualele probleme de contracție, materialul poate fi spălat înainte de coasere. Contracția se calculează după cum urmează:

 • este necesar să luați o bucată de material de 1x1 m;
 • spălați-l în același mod în care plănuiți să spălați lenjeria;
 • materialul trebuie uscat, călcat bine;
 • după procedurile efectuate, puteți calcula câte sate segmentul: contracție = 100 - (d2x100 / d1).

Adică, dacă înainte de spălare avea 100 cm, iar după spălare s-a dovedit a fi 98 cm, atunci contracția = 100 - (98x100 / 100) = 2%.

Apoi, trebuie să măsurați țesătura în conformitate cu posibila contracție. După aceea, în colțurile dreptunghiului rezultat, este necesar să tăiați pătrate - puteți face semifabricate din carton sub formă de pătrate pentru utilizare ulterioară cu o lățime de 15-17 cm.

După ce figurile sunt decupate, trebuie să coaseți marginile interioare ale pătratelor împreună - în acest fel, obțineți un fel de plic. Apoi trebuie să suprapuneți marginile țesăturii sau tiv banda de margine (această metodă este mai interesantă datorită esteticii sale).

Pentru a coase benzile elastice, veți avea nevoie de patru astfel de piese, câte una pe fiecare parte. Lungimea fiecărei tăieturi a elasticului trebuie să fie de 25 cm. De-a lungul marginilor foii, marcajele trebuie făcute din fiecare colț de 20 cm în ambele direcții. Elasticul întins trebuie fixat astfel încât mijlocul elasticului să fie adiacent cusăturilor filetate. Pentru comoditate, puteți călca tivul pentru elastic în jurul perimetrului foii cu un fier de călcat.

Apoi toate acestea ar trebui cusute cu un zig-zag: cu cât este mai mare în zig-zag, cu atât mai bine.

Există și alte moduri de a coase benzi de cauciuc în foi. De exemplu, atunci când nu întregul perimetru al produsului este cusut, ci doar două laturi opuse. În acest caz, trebuie să calculați corect filmarea elasticului, astfel încât produsul să se potrivească perfect pe toate părțile saltelei (topperul saltelei).

După munca efectuată, toate nodurile sunt legate pe capacul oval rezultat. Cearșaful de o persoană pentru copii este gata, îl puteți încerca pe saltea.

După același principiu, se pot coase cearșafuri de diferite dimensiuni, indiferent de dimensiunea patului. Dacă dimensiunile țesăturii nu corespund lățimii saltelei, înălțimii părților laterale, atunci puteți tiv lateralele separat.

Modelul este destul de simplu. Principalul lucru este să cumpărați cantitatea necesară de material. Pentru a face acest lucru, trebuie să măsurați lungimea și lățimea saltelei, precum și înălțimea părților laterale. În medie, este de aproximativ 15-20 cm.

Apoi desenați un dreptunghi pe material. Lățimea unei laturi este egală cu lungimea saltelei și înălțimea celor două laturi. Adică, dacă înălțimea laterală a saltelei este de 20 cm, atunci trebuie să luați 40 cm. Adăugați încă 30 cm pe prima parte și faceți marcajele corespunzătoare.

Cealaltă parte a saltelei este egală cu lățimea saltelei, înălțimea celor două laturi, dar trebuie să adăugați încă 20 cm.

După aceea, dreptunghiul rezultat trebuie să aibă colțuri tăiate sub formă de pătrate cu latura de 15 + 10 cm.

Pentru a coase o cearșaf impermeabil, veți avea nevoie de o haină de ploaie, din care sunt cusute hainele de ploaie și costumele rezistente la umezeală. De asemenea, este posibil să utilizați pânză uleioasă pe bază de țesătură. Trebuie să luați dimensiunea necesară a țesăturii impermeabile și să o coaseți în jurul perimetrului dreptunghiului în etapa în care modelul este realizat din materialul principal. Puteți fixa materialul prin cusut longitudinal și lateral cu o foaie - astfel încât să poată rezista mai mult și să nu își piardă aspectul la spălarea la mașină. Folosind o cârpă impermeabilă, puteți evita cu ușurință contaminarea saltelei (topperul saltelei) în cazul mișcărilor intestinale ale bebelușului.

Dimensiuni (editare)

Este important să măsurați cu atenție dimensiunea saltelei înainte de a cumpăra material textil, deoarece dimensiunile pot diferi ușor în funcție de producător.Saltelele pentru copii au următoarele dimensiuni: 60x120, 60x190, 60x195, 60x200, 65x125, 65x190, 65x195, 65x200, 70x140, 70x160, 70x160, 70x160, 5x125, 65x190, 5x70, 70x190, 5x70.

Dimensiuni ale opțiunilor individuale: 80 cu 190, 80 cu 195, 80 cu 200, 85 cu 190, 85 cu 195, 85 cu 200, 90 cu 190, 90 cu 195, 90 cu 200, 95 cu 1909 și 1909, cu 200 cm.

Atunci când alegeți un set de lenjerie de pat, ar trebui să luați în considerare și posibilele variații ale dimensiunilor proporțional cu categoria de vârstă a copilului.

Pentru copiii de vârstă preșcolară și primară, dimensiunile ar trebui să fie 120 pe 60 sau 125x65 cm, pentru școlari de la 6-7 ani și mai mult - 160x80 și 160x70 cm. Ca și pentru copiii mai mari, există puțin mai multe opțiuni aici: 90x200 , 80x190, 200x80 și 80x180 cm.

De asemenea, înainte de a cumpăra și tăia țesătură, nu uitați de consumul de țesătură pentru înălțimea laturilor și pentru suprapunerea materialului. Selectarea atentă a texturii și dimensiunii țesăturii va permite copilului dumneavoastră să se bucure de un somn odihnitor.

Cum se calculează?

Puteți aplica următoarea formulă pentru a calcula materialul pentru coaserea unei cearșafuri, unde A este lățimea saltelei, B este lungimea acesteia și C este grosimea.

Lățimea foii se calculează după cum urmează:

L = A + 2xC + 2x2 cm + 2x6 cm (pentru cusături și alocație).

Lungimea foii:

D = B + 2xC + 2x2 cm + 2x6 cm (pentru cusături și alocație).

După efectuarea calculelor necesare, ar trebui să tăiați un dreptunghi pe țesătură cu laturile egale cu W și D.

Pentru informații despre cum să coaseți un cearșaf cu o bandă elastică într-un pătuț, vedeți videoclipul de mai jos.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila