Foi cu elastic: tipuri, dimensiuni și selecție

Foi cu elastic: tipuri, dimensiuni și selecție
 1. Avantaje și dezavantaje
 2. Vizualizări
 3. Forme și dimensiuni
 4. Culori
 5. Criterii de alegere
 6. Feedback la utilizare

Astăzi, o mare varietate de seturi de pat sunt prezentate la alegerea cumpărătorilor. Ele diferă nu numai prin configurație și design, ci și prin elemente funcționale. Deci, cearșafurile moderne cu bandă elastică sunt recunoscute ca fiind una dintre cele mai populare și convenabile de utilizat. Astăzi ne vom familiariza cu varietățile de astfel de produse și, de asemenea, vom analiza cu ce parametri sunt produse.

Avantaje și dezavantaje

Dacă înainte alegerea lenjeriei de pat era destul de limitată, astăzi gama acestor produse este mai largă ca niciodată. În zilele noastre, cumpărătorii au posibilitatea de a găsi produse de orice modificare și design. Mulți optează pentru lenjerie de pat ușor de utilizat, cu bandă elastică. Astfel de produse sunt achiziționate atât pentru paturi pentru adulți, cât și pentru copii.

Așternuturile de pat cu benzi elastice sunt foarte frecvente la vânzare. Popularitatea lor se datorează prezenței multor calități pozitive. Să facem cunoștință cu lista lor.

 • Principalul avantaj al unei cearșafuri cu bandă elastică este că rămâne în siguranță pe saltea - nu alunecă și nici nu se rostogolește, ceea ce o deosebește de opțiunile clasice în care nu există bandă elastică.
 • Cu ajutorul unui cearșaf de pat bine ales, puteți completa întreaga imagine a patului. Așa ceva va acoperi bine salteaua fără să se miște un centimetru de ea.
 • Potrivit utilizatorilor, utilizarea acestor foi economisește mult timp liber. În timpul somnului, mulți oameni se răsucește și se întorc, ceea ce face ca lenjeria de pat să devină bulgări, iar dimineața trebuie să fie reumplută. Banda elastică permite acestor elemente să rămână la locul lor - nu va trebui să remodelați patul.
 • Nu este necesar să călcați o cearșaf cu o bandă elastică. Ea practic nu se șifonează. În plus, pe suprafața sa nu apar pliuri dure neplăcute, care sunt netezite cu dificultate.
 • Astfel de produse pot fi spălate fără probleme. Ele pot fi șterse pur și simplu cu un agent de curățare adecvat. Dacă apelați la ajutorul curățării chimice, atunci nu va trebui să o vizitați prea des - nu mai mult de o dată la 6 luni. Desigur, astfel de lucruri pot fi spălate și manual acasă.
 • Cearșafurile cu benzi elastice se usucă de obicei foarte repede, așa cum vorbesc multe gospodine.
 • Cu ajutorul unui astfel de lucru, va fi posibil să protejați salteaua de tot felul de murdărie și deteriorări, deoarece va fi sub cearșaf.
 • Lenjeriile de pat bine făcute nu sunt supuse pierderii culorii și formei. Ei își păstrează prezentarea mult timp.
 • Astfel de produse se caracterizează printr-o rezistență sporită la uzură, ceea ce le face mai practice decât lenjeriile de pat standard.
 • Este ușor să îngrijești astfel de foi.

După cum puteți vedea, aceste foi au o mulțime de avantaje. Desigur, multe depind de calitatea produsului ales și de producătorul care l-a lansat. Cu toate acestea, este extrem de important să ținem cont de unele dintre dezavantajele pe care le au aceste produse.

 • Ii supara pe multi cumparatori ca in cele mai multe cazuri astfel de foi se vand separat, adica neincluse. Desigur, acest fapt nu îi supără deloc pe unii utilizatori, deoarece, în opinia lor, este mult mai ușor și mai ieftin să asamblați singuri un set bun.
 • Și, de asemenea, unii notează că cearșafurile cu bandă elastică nu se potrivesc bine pe saltea.Cu toate acestea, acest lucru nu trebuie considerat un dezavantaj serios, deoarece pentru a evita astfel de probleme, este necesar să se țină seama nu numai de lățimea și lungimea, ci și de înălțimea saltelei.
 • Mulți consumatori nu sunt mulțumiți de faptul că există o cusătură suplimentară pe foi cu o bandă elastică. Acest dezavantaj este mai inevitabil decât un dezavantaj serios.

Din dezavantajele de mai sus, putem trage concluzia că multe dintre ele sunt „depărtate” și nu au motive serioase.

Cumpărătorii le observă din ignoranță sau pentru că pur și simplu nu sunt obișnuiți cu astfel de lucruri.

Vizualizări

Populare astăzi cearșafurile cu bandă elastică sunt diferite. Prețul final depinde de modificarea specifică a unui astfel de produs. Să aruncăm o privire mai atentă la ce tipuri de aceste foi există și la ce caracteristici diferă.

Natural

Cearșafurile de pat tricotate și naturale de înaltă calitate cu bandă elastică sunt deosebit de populare în rândul consumatorilor moderni. Ele sunt adesea folosite ca un strat igienic suplimentar de material fabricat din materii prime naturale, de exemplu, bumbac. În plus, aceste opțiuni sunt solicitate atunci când vine vorba de umplerea spațiului dintre o saltea sintetică și lenjerie de pat. Aceste modele nu sunt rau folosite ca husa de protectie a saltelei de tot felul de contaminari.

Soiurile naturale de astfel de foi sunt bune pentru că sunt ecologice, sigure și plăcute la atingere. Este o plăcere să le folosești, motiv pentru care mulți consumatori le aleg. În plus, aceste produse nu provoacă reacții alergice și servesc foarte mult timp, ceea ce le face practice și solicitate.

Cele mai populare sunt pânzele în producția cărora au fost folosite satin (bumbac dens lucios sau țesătură de mătase), bumbac și diferite tipuri de poplin.

Desigur, articolele enumerate, în special cele realizate sub un brand cunoscut, nu sunt prea ieftine, dar se remarcă prin calitate strălucitoare și performanțe excelente.

Artificial

Nu mai puțin populare astăzi sunt foile de înaltă calitate cu o bandă elastică din materii prime artificiale. Așadar, cele mai bune sunt produsele realizate din materii prime precum bambusul, viscoza sau modal (există o mulțime de opțiuni). Datorită tehnologiilor moderne, astfel de materiale nu sunt în niciun fel inferioare celor naturale. Sunt la fel de sigure, practice și adesea antibacteriene. În plus, foile din fibre artificiale sunt adesea mai ieftine decât cele naturale și nu arată mai rău.

Sintetic

Cearșafurile cu benzi elastice din fibre sintetice nu conțin ingrediente naturale. De obicei, aceste produse sunt fabricate din produse petroliere și gaze naturale. Această metodă face posibilă obținerea de materiale ieftine cu proprietăți și caracteristici unice (dintre care unele chiar și țesăturile de origine naturală nu se pot lăuda). Cu toate acestea, trebuie avut în vedere că o cearșaf sintetic poate deveni un provocator al reacțiilor alergice, prin urmare, atunci când amenajați un pat pentru o persoană alergică sau un copil, este mai bine să-l refuzați.

Există și următoarele modificări ale lenjeriei de pat cu benzi elastice cusute.

 • Cearceaf de pat-pânză uleioasă. Aceste tipuri de foi sunt clasificate ca fiind medicale. Sunt necesare pentru a oferi îngrijiri sanitare și igienice, de exemplu, pentru pacienții imobilizați la pat. Aceste opțiuni sunt adesea rezistente la apă și variază în preț de la mic la mare.
 • Absorbant simplu. Acest tip de cearșaf cu bandă elastică este conceput pentru a proteja salteaua sau orice altă bază de apariția diverselor pete. Foile absorbante costă de obicei între 250 și 500 de ruble. Ele sunt adesea cumpărate în mai multe bucăți deodată pentru a organiza un pat aparținând unui bebeluș. Este permisă așezarea unor astfel de foi în cărucior.

Forme și dimensiuni

Lenjerii de pat sunt disponibile în diferite dimensiuni. Produsele cu următoarele dimensiuni sunt tipice:

 • un set și jumătate cu cearșaf întins de 90x200, 140x200 cm;
 • un set de familie dublu (mic), în care dimensiunea foii cu bandă elastică este de 160x200 cm;
 • familie dublă, în care dimensiunea foii euro este de 180x200 cm;
 • Dimensiunea „Royal” (Euromaxi), în care dimensiunile foii sunt de 200x200 cm.

Aceste denumiri nu iau în considerare alocația pentru înălțimea saltelei, precum și un tiv mic sub ea.

Formele foilor elastice cu bandă elastică pot fi foarte diferite. Deci, la vânzare nu există doar opțiuni standard dreptunghiulare sau pătrate, ci chiar și opțiuni rotunde și ovale, care pot fi selectate atât pentru un pat de o persoană, cât și pentru un pat dublu.

Culori

În ceea ce privește culorile foilor elastice, producătorii moderni oferă o mulțime de opțiuni diferite. Experții recomandă apelarea la seturi calme și monocromatice care vor avea un efect calmant asupra utilizatorului, oferindu-i armonie și pacificare. În plus, merită luat în considerare faptul că foaia ar trebui să se potrivească cu culoarea mediului. Și, de asemenea, trebuie avut în vedere că pe fundalul pereților / podelei colorate și strălucitoare, nu trebuie să așezați lenjerie cu un model (mai ales dacă este bogat și atrăgător).

Este mai bine să apelați la astfel de opțiuni dacă mediul din cameră este laconic și restrâns.

Criterii de alegere

Dacă decideți să cumpărați o cearșaf de înaltă calitate cu o bandă elastică, dar nu știți ce criterii pentru acest produs ar trebui să acordați atenție în primul rând, atunci ar trebui să consultați o mică listă cu ele.

 • Marimea. Asigurați-vă că acordați atenție dimensiunii produsului achiziționat. Pe ambalajele de marcă, de obicei primul număr este lungimea, iar al doilea este lățimea. În unele cazuri, este indicat un alt număr - este o desemnare a înălțimii saltelei.
 • Material. Experții recomandă să apelați la foi de înaltă calitate, fabricate din materiale sigure și ecologice. De exemplu, poate fi un model terry sau tricotat. Alegerea unui produs potrivit aici depinde de bugetul consumatorului și de dorințele acestuia. Nu este recomandat să cumpărați truse sintetice pentru copii.
 • Calitate. Asigurați-vă că acordați atenție calității manoperei. Foaia trebuie să fie îngrijită, fără fire proeminente sau orice deteriorare. Dacă observați orice defecte la produsul selectat, atunci este mai bine să refuzați să-l cumpărați.
 • Culori. Nu uitați să asortați culoarea foii elasticizate. Culoarea ei ar trebui să arate armonios în mediul înconjurător și să se potrivească cu tonul ei. Dacă doriți, puteți face un adevărat accent luminos dintr-un astfel de lucru.
 • Producator si priza. Achiziționați numai foi elastice de marcă de la producători de încredere. Desigur, astfel de produse sunt de obicei mai scumpe, dar servesc mai mult timp și nu dăunează sănătății utilizatorului (atât adult, cât și copil). În plus, experții nu recomandă cumpărarea unor astfel de lucruri din magazinele stradale. Este indicat să mergeți după ele la magazine de textile de renume.
 • Preț. Nu vă zgâriți cu o cearșaf elastic de înaltă calitate. Un produs prea ieftin și care se pretinde a fi natural ar trebui să te facă să fii suspicios. Amintiți-vă - un articol de înaltă calitate realizat din material natural nu va avea un preț șocant de mic.

Feedback la utilizare

Astăzi, mulți oameni apelează la utilizarea de cearșafuri elastice confortabile, cu benzi elastice cusute. Din fericire, gama acestor produse vă permite să alegeți cea mai bună opțiune pentru toată lumea. Dintre avantajele acestor foi, cumpărătorii notează:

 • ușurință în utilizare;
 • gamă largă de;
 • materiale bune care sunt plăcute corpului;
 • disponibilitatea diferitelor culori și dimensiuni;
 • rezistență la uzură și durabilitate;
 • ținere bună.

Dar și din recenziile consumatorilor, puteți afla despre următoarele dezavantaje ale foilor elastice:

 • unele opțiuni atrag praful;
 • nu foarte convenabil de pliat;
 • anumite modele nu sunt disponibile în toate magazinele;
 • multe opțiuni sunt scumpe (în special o foaie de euro);
 • unii producători oferă foi prea rigide.

Din videoclip puteți învăța cum să faceți o cearșaf cu o bandă elastică cu propriile mâini.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila