Caracteristici și tipuri de foi impermeabile, recomandări pentru alegerea acestora

Conţinut
 1. Misiunea principală
 2. De ce sunt bune?
 3. Soiuri
 4. Cum să faci alegerea corectă?
 5. Cum să ai grijă?
 6. Recenziile consumatorilor

Dacă familia ta are copii mici, bătrâni, pacienți imobilizați, un cearșaf impermeabil este ceea ce ai nevoie. Acest produs a fost creat pentru a simplifica situația și pentru a ajuta la rezolvarea anumitor probleme.

Misiunea principală

Sarcina principală a cearșafurilor impermeabile și principalul motiv pentru apariția lor este protejarea lenjeriei de pat de diferite tipuri de lichide. De asemenea, sunt utilizate pe scară largă pentru a proteja salteaua de praf și murdărie, prelungind astfel timpul de funcționare.

Există și alte opțiuni pentru utilizarea lor:

 • în timpul hrănirii;
 • în procesul de schimbare a scutecului;
 • la tratarea rănilor;
 • în timpul examinărilor de diagnostic.

De ce sunt bune?

Există o serie de motive pentru care acest produs a devenit atât de popular și popular în zilele noastre:

 • sunt rezistente la diferite tipuri de poluare;
 • respirabil;
 • moale și hipoalergenic;
 • Fabricat din material absorbant
 • sunt ușor de îngrijit.

În plus, există o cearșaf rezistent la apă - plăcută pentru corp, confortabilă și caldă.

Aceste caracteristici le-au făcut un produs de igienă popular și necesar.

Soiuri

Deoarece cel mai adesea cearceaful este folosit pentru a proteja salteaua, atunci dimensiunile acesteia, respectiv, realizat pentru a se potrivi celor mai comune dimensiuni.

 • Există dimensiuni personalizate: 70x180, 80x120, 80x160 cm.Au margini sigilate care iti permit sa bagi cearceaful sub saltea.
 • Pe o bandă elastică: 160x220 cm (potrivit pentru un pat dublu), 90x200 și 160x70 cm.

Produse reutilizabile pentru copii

O cearșaf impermeabil reutilizabil este un articol indispensabil dacă ai un copil mic. Multe mame le aleg pentru a-și simplifica atât viața, cât și copilul.

Această varietate poate fi folosită simultan cu scutecele dacă vă este frică de scurgeri și în procesul de înțărcare de la acestea.

În cazul în care copilul doarme într-un pat separat într-un scutec și vrei să protejezi patul de scurgeri, ți se va potrivi un scutec de 50x70 cm. Dacă nu mai folosești scutece, un cearșaf reutilizabil elastic impermeabil de 60x120 cm ar fi excelent. alegere.

Cazurile în care un copil se culcă cu mama ei nu sunt neobișnuite. Într-o astfel de situație, alegeți un cearșaf extensibil de 150x200 cm sau cearșaf dublu de 160x200 cm - aceste cearșafuri sunt potrivite pentru paturile duble.

Dacă ai deja un copil mare și el doarme pe un pat de adolescent, dar se întâmplă incidente, ți se potrivește un cearșaf cu două fețe 100x150 cm sau un cearșaf extensibil 190x90 cm.

Foarte des, copiii mici au reacții alergice la scutecele de unică folosință. Pentru a proteja sănătatea și pielea bebelușului, achiziționarea unei astfel de cearșaf este foarte utilă. Datorită proprietăților sale, va servi drept protecție pentru copil împotriva diferitelor boli alergice.

Vă sfătuim să aveți cel puțin două foi impermeabile. Dacă unul trebuie să fie spălat și uscat, veți avea altul pentru orice eventualitate.

Pentru pacientii imobilizati la pat

Cearșafurile impermeabile reutilizabile sunt utilizate pe scară largă în îngrijirea persoanelor în vârstă și a pacienților imobilizați. Și aceasta nu mai este doar lenjerie de pat, ci o garanție de protecție și siguranță. Datorită imobilității, starea pielii se înrăutățește, se pot forma escare. În cele mai multe cazuri, astfel de persoane nu mai sunt în stare să se ridice din pat pentru a se ușura.Ca urmare, apare iritația pe piele.

Având în vedere toate cele de mai sus (vârsta și starea de sănătate a unei persoane), îmi doresc ca cearceaful nu doar să păstreze salteaua, ci și să fie confortabil, confortabil, să garanteze protecție și siguranță.

Pentru ca aceste dorințe să devină realitate, a fost dezvoltată și creată o cearșaf special impermeabil, pentru pacienții imobilizați la pat, cu dimensiuni de 90x150 centimetri. Este capabil să absoarbă 2,3 litri de lichid. Există, de asemenea, o husă medicală specială pentru o saltea cu dimensiuni de 90x200 cm.Datorită calității precum permeabilitatea aerului, corpul respiră, nu se aburește, iar erupția de scutec nu este groaznică.

Cum să faci alegerea corectă?

Pentru a alege o foaie, trebuie să cunoașteți factorii esențiali cărora trebuie să le acordați atenție.

 1. Structura. Bumbacul este materialul natural din care ar trebui să fie făcut stratul superior. Datorită acesteia, pielea noastră respiră, iar manifestarea alergiilor este minimizată. Bambusul sau microfibra este, de asemenea, un material bun pentru partea superioară.
 2. Dimensiuni. Mai întâi trebuie să decideți asupra parametrilor saltelei. Selectați o foaie strict în funcție de dimensiunea acesteia. Atunci când alegeți un cearșaf cu benzi elastice, trebuie luată în considerare și înălțimea saltelei. Dacă acest moment este ratat, va fi dificil de îmbrăcat, drept urmare nu poate fi obținută protecție deplină.
 3. Ancorare. Poți opta pentru produsul care este așezat pur și simplu deasupra saltelei, deși o cearșaf cu benzi elastice este mai comodă și mai practică. Se poate fixa bine, nu va aluneca si va mentine curate partile laterale ale saltelei. Atunci când alegeți un cearșaf pentru pat pentru bebeluș, acordați de asemenea preferință opțiunii cu benzi elastice. Copiii se întorc adesea în somn, se întorc pe dos, așa că această lenjerie de pat va fi o opțiune ideală.

Cum să ai grijă?

Pentru a prelungi durata de viață, păstrarea tuturor calităților, foaia necesită îngrijire corespunzătoare.

 1. Pentru ca produsul să se poarte uniform, este necesar să-l așezați, rotindu-l la 180 de grade la fiecare 2 luni.
 2. Aerisiți-l în aer liber ori de câte ori este posibil.
 3. La spălare, temperatura apei trebuie să fie de maximum 40 de grade.
 4. Utilizați detergenți delicati, de preferință substanțe lichide sau cu o compoziție specială. Frecați petele cu mâna înainte de spălare.
 5. Călcarea produsului este strict interzisă.

Achiziționând lenjerie de pat, cum ar fi un cearșaf impermeabil, cu siguranță nu veți regreta că l-ați cumpărat. Orice produs din gama declarată garantează uscăciunea și confortul.

Recenziile consumatorilor

    Adesea, atunci când cumpărăm un produs, factorul cheie pentru noi este feedback-ul celor care au deja experiență în utilizarea produsului, iar foile impermeabile nu fac excepție.

    În cele mai multe cazuri, recenziile despre acest produs sunt doar pozitive. Cei care au achiziționat o folie impermeabilă și o folosesc indică doar aspectele pozitive și sunt 100% mulțumiți de achiziție.

    Dintre calitățile pozitive, se disting confortul punerii saltelei, calitatea și durabilitatea, hipoalergenicitatea, siguranța. De asemenea, unele modele mai scumpe sunt echipate cu o umplutură ortopedică suplimentară, datorită căruia tensiunea musculară este atenuată și sarcina asupra coloanei vertebrale este redusă.

    Dintre minusuri, consumatorii remarcă întinderea benzilor elastice pentru fixare la unele modele, costul ridicat al soiurilor cu echipamente suplimentare, dificultatea depozitării foilor realizate cu fibră de cocos.

    Pentru informații despre cum să coaseți o saltea impermeabilă cu propriile mâini, vedeți următorul videoclip.

    fara comentarii

    Comentariul a fost trimis cu succes.

    Bucătărie

    Dormitor

    Mobila