Cum scanez un document de la o imprimantă pe un computer?

Conţinut
 1. Pregătirea
 2. Configurare pentru lucru prin Wi-Fi
 3. Configurare prin utilitar
 4. Configurare birou
 5. Varianta clasica
 6. Cum scanez cu Paint?
 7. Scanare cu software special
 8. Sfaturi utile

Scanarea documentelor este o parte integrantă a oricărei documente. Scanarea se poate face atât pe un dispozitiv separat cu același nume, cât și folosind un dispozitiv multifuncțional (MFP), care combină funcțiile unei imprimante, scaner și copiator. Al doilea caz va fi discutat în acest articol.

Pregătirea

Înainte de a începe procesul de scanare, trebuie să instalați și să configurați MFP. Rețineți că dacă dispozitivul este conectat prin portul LPT și nu aveți un computer staționar vechi, și un laptop sau PC de un model nou, trebuie să achiziționați suplimentar un adaptor LPT-USB special. De îndată ce imprimanta este conectată la computer folosind un cablu USB sau prin Wi-Fi, sistemul de operare va detecta automat dispozitivul și va începe instalarea driverelor.

Driverele pot fi instalate și manual folosind discul care vine cu dispozitivul sau le puteți găsi pe site-ul oficial al producătorului dispozitivului dumneavoastră.

După aceea, puteți începe configurarea.

Configurare pentru lucru prin Wi-Fi

Folosind o rețea fără fir, puteți scana documente pe o imprimantă chiar și de pe un smartphone, în timp ce vă aflați în cealaltă parte a orașului. Aceasta este o caracteristică foarte convenabilă, care include software proprietar de la producători, este cea mai bună opțiune pentru cei care lucrează de acasă.

Pentru a configura IMF prin Wi-Fi, trebuie să plasați dispozitivul astfel încât să poată prelua cu ușurință semnalul. Apoi, configurați routerul și conectați MFP-ul la alimentare. După aceea, setarea ar trebui să înceapă automat, dar dacă acest lucru nu s-a întâmplat, atunci faceți-o manual. Apoi puteți conecta rețeaua:

 • porniți Wi-Fi;
 • selectați modul de conectare „Configurare automată / rapidă”;
 • introduceți numele punctului de acces;
 • introduceți și confirmați parola.

Acum puteți instala driverele și conectați stocarea în cloud.

Configurare prin utilitar

Fiecare marcă de MFP are propriile utilități, care pot fi găsite pe site-ul oficial al producătorului. Asigurați-vă că programul selectat este potrivit pentru software-ul instalat și descărcați versiunea necesară. Apoi trebuie doar să urmați instrucțiunile de pe ecran. Când ați terminat, comanda rapidă a utilitarului va fi afișată pe bara de activități.

Configurare birou

De obicei, un dispozitiv este utilizat într-un birou pentru mai multe computere simultan. Există două moduri de a configura MFP în acest caz.

 1. Conectați imprimanta la un computer și partajați. Dar, în acest caz, dispozitivul va scana numai atunci când computerul gazdă rulează.
 2. Configurați serverul de imprimare astfel încât dispozitivul să apară ca un nod separat în rețea, iar computerele să fie independente unele de altele.

În ceea ce privește noul tip de dispozitive, care au un server de imprimare încorporat, nu este necesară o configurare suplimentară.

Mai jos sunt discutate în detaliu mai multe opțiuni pentru a efectua o scanare de la imprimantă.

Varianta clasica

Acesta este cel mai simplu și cel mai comun mod de a scana un document și de a-l transfera de la imprimantă pe computer.

 1. Porniți imprimanta, deschideți capacul și așezați foaia pe care doriți să o scanați cu fața în jos. Pentru a plasa pagina cât mai uniform posibil, ghidați-vă de markere speciale. Închideți capacul.
 2. Accesați meniul Start și găsiți fila Dispozitive și imprimante (pentru Windows 10 și 7 și 8) sau Imprimante și faxuri (pentru Windows XP).Selectați dispozitivul dorit și faceți clic pe fila „Începe scanarea” aflată în partea de sus a meniului.
 3. În fereastra care se deschide, specificați parametrii necesari (culoare, rezoluție, format de fișier) sau lăsați setările implicite, apoi faceți clic pe butonul „Începe scanarea”.
 4. Când scanarea este terminată, veniți cu un nume pentru fișier în fereastra pop-up și faceți clic pe butonul „Importați”.
 5. Dosarul este gata! Îl puteți găsi acum în folderul Imagini și videoclipuri importate.

Cum scanez cu Paint?

Începând cu versiunea de Windows 7, puteți face și o scanare folosind programul Paint încorporat în sistemul de operare. Această metodă este utilă mai ales dacă trebuie să trimiteți doar o imagine pe computer, cum ar fi o fotografie. Este foarte ușor să-l înveți.

 1. Mai întâi trebuie să deschideți Paint. Faceți clic pe fila „Fișier” din colțul din stânga sus și selectați opțiunea „De la scaner sau de la cameră”.
 2. În fereastra care se deschide, selectați dispozitivul dvs.
 3. Configurați setările necesare și faceți clic pe „Start Scan”.
 4. Fișierul salvat va fi deschis cu Paint.

Scanare cu software special

Există mai multe programe pentru scanarea documentelor. Lucrând cu ei, puteți obține o calitate semnificativ mai bună a fișierului final. Enumerăm doar câteva dintre ele.

ABBYY FineReader

Datorită acestui software, este ușor să scanați un număr mare de documente text, precum și să procesați imagini de la camerele de pe smartphone-uri și alte dispozitive mobile. Programul acceptă peste 170 de limbi, cu ajutorul său puteți transfera orice text într-un format obișnuit și puteți lucra cu el ca de obicei.

OCR CuneiForm

Această aplicație gratuită vă permite să convertiți texte în orice font, păstrând structura lor originală.

Un avantaj incontestabil este dicționarul de verificare ortografică încorporat.

Scanitto Pro

Programul are o interfață simplă, un sistem de scanare puternic, integrare cu toate platformele Microsoft, precum și instrumente convenabile pentru lucrul cu documente text și imagini.

Readiris Pro

Utilitarul îndeplinește cu succes toate funcțiile necesare scanerului și chiar recunoaște textul scris de mână cu acuratețe.

„Corrector de scanare A4”

Acest utilitar este ideal pentru utilizatorii începători care doresc să facă o scanare și să corecteze documentele cât mai rapid și ușor posibil, fără utilizarea suplimentară a editorilor grafici.

VueScan

Și cu ajutorul acestui utilitar, puteți extinde semnificativ funcțiile unui dispozitiv învechit, deoarece este compatibil cu aproape orice scaner și MFP. Adevărat, există un minus - lipsa unei interfețe în limba rusă.

De asemenea, puteți utiliza scanerul utilizând-l de pe telefon. Iată o listă cu cele mai bune aplicații mobile în acest scop:

 • CamScanner;
 • Evernote;
 • SkanApp;
 • Google Drive;
 • Lentila de birou;
 • ABBYY FineScanner;
 • Adobe Fill and Sign DC;
 • Photomyne (numai pentru imagini);
 • TextGrabber;
 • Mobile Doc Scanner;
 • ScanBee;
 • Scaner PDF inteligent.

Lucrul cu toate aplicațiile software și mobile este intuitiv simplu, așa că nici unui începător nu va fi dificil să facă totul corect.

Trebuie doar să rulați utilitarul și să urmați instrucțiunile din regulile de utilizare pas cu pas.

Sfaturi utile

 • Înainte de a efectua o scanare, nu uitați să ștergeți bine sticla dispozitivului dvs. cu șervețele speciale impregnate sau o cârpă uscată din microfibră și spray pentru curățarea sticlei și a monitoarelor. Cert este că orice contaminare, chiar și nesemnificativă, este imprimată imaginii digitalizate. Nu lăsați niciodată umiditatea să pătrundă în MFP!
 • Când plasați un document pe sticlă, urmați semnele speciale de pe corpul dispozitivului, astfel încât fișierul finit să fie neted.
 • Când trebuie să digitalizați paginile unei cărți groase și voluminoase, deschideți pur și simplu capacul scanerului. Nu puneți niciodată pe dispozitiv mai multă greutate decât cea specificată în manualul de instrucțiuni!
 • Dacă paginile cărții sunt din hârtie subțire, iar spatele este vizibil la scanare, plasați hârtie neagră sub suporturi.
 • Imaginile salvate în format JPEG rămân așa cum erau și nu pot fi îmbunătățite în continuare.Pentru a realiza imagini de cea mai înaltă calitate cu posibilitatea de prelucrare ulterioară, alegeți formatul TIFF.
 • Este mai bine să salvați documentele în format PDF.
 • Dacă este posibil, nu utilizați opțiunea de scanare „Document” și nu selectați niciodată îmbunătățirea scanării 2x pentru a menține calitatea.
 • În loc de scanare alb-negru, este mai bine să alegeți o culoare sau un ton de gri.
 • Nu scanați imagini la rezoluții mai mici de 300 DPI. Cea mai bună opțiune este în intervalul de la 300 la 600 DPI, pentru fotografii - cel puțin 600 DPI.
 • Dacă fotografiile vechi au pete și zgârieturi, selectați modul de culoare. Acest lucru va ușura procesarea. În general, este mai bine să digitalizați fotografiile alb-negru color - în acest fel calitatea imaginii va fi mai mare.
 • Când scanați imagini color, utilizați cea mai intensă culoare.
 • Verificați întotdeauna documentul pentru a identifica capse sau alte părți care ar putea zgâria suprafața sticlei scanerului.
 • Instalați MFP departe de aparatele de încălzire și de lumina directă a soarelui și evitați schimbările bruște de temperatură.
 • Nu uitați să deconectați dispozitivul când curățați.
 • Nu lăsați niciodată capacul MFP deschis după ce ați terminat lucrul pentru a preveni pătrunderea prafului sau a deteriorării de la lumină în scaner.
fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila