Pături de bambus

Conţinut
 1. Ce?
 2. Avantaje și dezavantaje ale fibrei de bambus
 3. Varietăți de țesături
 4. Dimensiuni (editare)
 5. Culori și imprimeuri
 6. Producătorii
 7. Cum se spală?

Astăzi, consumatorii prețuiesc tot ceea ce este natural și ecologic, așa că nu este nimic ciudat în faptul că textilele de casă elegante și la modă din bambus sunt utilizate în mod activ în multe case moderne. Astăzi vom vorbi despre păturile de bambus.

Ce?

Arborele de bambus crește în multe părți ale lumii și este folosit în mod activ pentru a crea piese de mobilier frumoase și durabile, podele de înaltă calitate și pentru fabricarea de produse textile de înaltă calitate. Cele mai neobișnuite tipuri de produse realizate din acest material astăzi sunt păturile ușoare, care se încălzesc în sezonul rece și oferă răcoare la căldură.

Păturile din astfel de material pot fi folosite și ca cuvertură de pat, deoarece pot transforma sau completa calitativ orice interior.

Avantaje și dezavantaje ale fibrei de bambus

Proprietățile valoroase ale acestei materii prime oferă păturilor din bambus avantaje deosebite. Colectarea acestor plante se realizează în păduri ecologic curate, această plantă nefiind afectată de îngrășămintele din chimie, care de obicei provoacă o creștere rapidă, pentru că nu degeaba bambusul este specia cu cea mai rapidă creștere.

Pro:

 • O plantă uimitoare, care este un simbol al vieții lungi, nu are nevoie de tratament chimic, deoarece a primit de la natură capacitatea de a se autoproteja și purifica.
 • În ceea ce privește rezistența, bambusul nu este inferior nici măcar produselor din oțel. Această proprietate explică durata lungă de viață și durabilitatea produselor fabricate din această plantă.
 • Capacitatea fibrelor vegetale de a acționa deprimant asupra microorganismelor care mănâncă particule de piele umană moartă - ceea ce asigură hipoalergenicitatea păturii.
 • Fibrele plantei sunt excelente la absorbția umidității.
 • Fibrele de bambus nu colectează electrostatice sau scântei. De aceea, bambusul este numit cel mai bun material pentru fabricarea păturii pentru copii.
 • Datorită proteinelor din lapte, produsele pot avea un efect de întinerire asupra pielii. Ele ajută la producerea de colagen și fac pielea mai flexibilă.
 • Astfel de pături sunt bune la calmare și au un puternic efect antistres.
 • O pătură pufoasă din bambus vă va oferi o senzație de confort acasă pe care nici o altă pătură de lână nu o poate egala. Țesătura în sine are o suprafață netedă, mătăsoasă și un diametru mic, motiv pentru care păturile realizate din ea sunt atât de plăcute la atingere.
 • Și, de asemenea, astfel de fibre acționează ca un adevărat deodorant, absorbind orice mirosuri și, de asemenea, restaurează sistemul imunitar;

Și există doar un minus pentru astfel de produse - costul lor ridicat în comparație cu produse similare fabricate din alte materiale.

Varietăți de țesături

Când cumpărați, asigurați-vă că vă uitați la compoziția produsului, acesta trebuie să fie 100% fibră de bambus. Uneori, producătorii adaugă bumbac (până la 60%) și microfibră, acest lucru reduce semnificativ prețul păturii, dar îi reduce și calitățile unice. Să aruncăm o privire mai atentă asupra calității țesăturii utilizate:

 • Microfibră Sunt fibre care sunt scindate artificial. Anterior, erau doar artificiale, în prezent sunt produse și pe baza celulozei bambusului în sine. Microfibre este un set de microfibre cu o structură poroasă, care garantează o higroscopicitate excelentă și respirabilitate a țesăturii. Păturile din această microfibră devin moi și calde, foarte durabile, ușor de întreținut și de utilizat.
 • Vicoza de bambus - „raionul de bambus” sau raionul de bambus - „regiunea bambusului” - metodele clasice de prelucrare a fibrelor, cele mai simple și mai ieftine - cuprinzând totodată prelucrarea materiilor prime folosind alcali sau disulfură de carbon. Drept urmare, fire moi și pufoase ies cu caracteristici excelente. Dacă prima fibră este produsă folosind mașini mecanice fără utilizarea de substanțe chimice, atunci acesta este un proces foarte costisitor și care necesită multă muncă.

Produsele dintr-un astfel de material pot fi etichetate ca lenjerie de bambus - „in de bambus”, sunt cu adevărat ecologice și sunt folosite pentru a face produse cu grămadă lungă.

 • Bambus ecologic. Astfel de produse trebuie să fie întotdeauna certificate. Dacă un produs are un certificat de mediu GOTS sau Oeko-tex, Eco-label sau Ecocert, atunci aceasta înseamnă că la fabricarea fibrelor se folosește un ciclu închis, iar diferitele substanțe utilizate în acesta sunt complet sigure.

Dimensiuni (editare)

Gama de dimensiuni a păturii este foarte diversă și, prin urmare, nu va fi dificil să alegeți dimensiunea potrivită:

 • Produsele pentru nou-născuți au dimensiuni de 80x100 cm sau 75x100 cm, vor arăta grozav pe un pat standard și vor încălzi bine copilul în primul an de viață.
 • Păturile pentru bebeluși au dimensiuni de 110x100 cm sau 100x150 cm.Sub aceste pături confortabile, bebelușii vor adormi cu căldură, ele pot fi uneori transformate într-un covoraș de joacă confortabil.
 • Pături de dormit și jumătate - 150x200 cm sau 160x210 cm, în timp ce patul în sine pentru o persoană are dimensiunea obișnuită de 180x120 cm.
 • Dimensiunea dublă a produsului este de 180x210 cm, dar dacă aveți nevoie de el să atârne de marginile patului cu 15-20 cm, atunci mai bine alegeți dimensiunea euro.
 • Dimensiunea euro. În țările europene, parametrul obișnuit al patului este dimensiunea de 180x200 cm, iar apoi o pătură cu parametrii 200 pe 220 cm este potrivită pentru un astfel de loc de dormit.
 • Dimensiune maximă euro sau king size. Astfel de produse au o dimensiune de 220x240 sau 240x260 cm.

Culori și imprimeuri

Gama de culori a păturilor naturale de la producătorii actuali este diversă, iar datorită folosirii coloranților naturali, culorile sunt și ele naturale. Acestea sunt toate culorile de tonuri de maro, bej, gri, verde deschis și verde, roz moale și liliac atenuat. De asemenea, pot fi găsite desene pentru orice gust exigent: de la teme florale și geometrice strălucitoare la inimi colorate și flori de colț de câmp. Imprimeurile se găsesc adesea și în modelele pentru tineret de carouri.

Produsele pentru canapele și fotolii sunt perfecte pentru amenajarea oricărui spațiu de locuit - de la un stil de afaceri restrâns la decorațiuni în stil rustic și chiar în direcția Provence-ului ușoară și aerisit.

Producătorii

Păturile de bambus sunt cel mai adesea produse din materii prime de calitate din China. În magazine, puteți cumpăra produse de la companii turcești și chineze, firme portugheze și ruse. Diferența aici va fi doar în costul produselor:

 • chinez păturile de la companii renumite sunt foarte asemănătoare ca calitate cu produsele turcești și europene. În ceea ce privește compoziția lor, păturile turcești și rusești sunt de obicei realizate din 100% fibră de bambus, produse portugheze - cu 10% bumbac, produse din China - atât 100% bambus, cât și 50% bumbac.
 • firma turceasca Arya oferă o gamă de materiale textile turcești de înaltă calitate, inclusiv pături din fibră de bambus de înaltă calitate.
 • marca ruseasca Luxberry toate produsele sale textile sunt fabricate în fabrici din Portugalia. De-a lungul anilor, compania și-a îmbunătățit sortimentul, alegând cu drag fiecare element al produsului: culoare, țesătură, decor.
 • companie chineză Tango cunoscut ca producător de textile pentru casă. Acest brand are propria tehnologie pentru a ajuta la fabricarea produselor din bambus deosebit de moi și extrem de durabile.
 • Fabrica de cusut Eleanor de la Ivanovo produce textile de casă de înaltă calitate de 10 ani și în acest timp și-a câștigat o reputație de producător și furnizor responsabil.Păturile de bambus de la acest producător vă vor surprinde prin calitatea și prețul rezonabil.

Cum se spală?

Bambusul este o fibră naturală precum bumbacul sau inul. Păturile de bambus sunt extrem de fiabil în funcționare și ușor de întreținut:

 • Dacă pătura ta din bambus nu este pătată semnificativ, folosește apă obișnuită și o spălare delicată pentru a avea grijă de îmbrăcăminte. Dacă pe suprafața păturii apar pete vizibile, folosiți apă caldă, înmuiând produsul câteva minute înainte de spălare pentru a îndepărta cu ușurință petele.
 • Nu trebuie să folosiți niciodată apă prea fierbinte pentru a spăla îmbrăcămintea, acest lucru va face ca pătura să se micșoreze.
 • Toate tipurile de pete de pe produse sunt pur și simplu spălate cu săpun la o temperatură scăzută (30 C). Pentru a le spăla, apropo, poți folosi și o mașină de spălat, dar alegând cel mai blând mod într-o pungă de pânză.
 • Fibrele de bambus pot fi albite cu clor. Pentru pete substanțiale sau pentru albire de calitate, cel mai bine este să folosiți un produs pe bază de oxigen. Dacă trebuie doar să dezinfectați o pătură, ridicați o substanță fenolică sau un produs care conține ulei de pin.
 • Pentru a scăpa de petele încăpățânate, urmați recomandările de spălare pentru fiecare pată specifică.
 • Păturile de bambus cu lungimi diferite de grămadă trebuie să fie uscate pe o suprafață perfect plană și numai în casă și pe orizontală. O astfel de suprafață este necesară pentru a preveni întinderea produsului.
 • Pătura de bambus poate fi curățată uscat pentru spălare.

Păturile de bambus sunt o achiziție excelentă pentru orice gospodină. Aceasta este o oportunitate elegantă de a transforma rapid interiorul și de a vă face relaxarea de seară mai plăcută și mai caldă.

Pentru informații despre cum să spălați corect o pătură de bambus, vedeți următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila