Prosop de baie: caracteristici și sfaturi pentru alegere

Conţinut
 1. Proprietăți de bază
 2. Soiuri
 3. Scop și dimensiuni
 4. Alegerea materialului
 5. Design și culori
 6. Caracteristici de îngrijire

O vizită la băi este o procedură minunată pe care mulți utilizatori o adoră. În condițiile unei băi, toate toxinele și toxinele sunt îndepărtate din corpul uman, de aceea este atât de important să selectați corect toate accesoriile necesare pentru baie. O parte integrantă a acestor proceduri sunt prosoapele de înaltă calitate și plăcute la atingere. Luați în considerare caracteristicile, proprietățile și nuanțele lor alese.

Proprietăți de bază

În zilele noastre, gama de prosoape este mai largă ca niciodată. Poti alege cea mai buna varianta la un pret rezonabil atat pentru bucatarie cat si pentru baie. Cu toate acestea, prosoapele de baie pot fi folosite nu numai după baia de aburi. De fapt, astfel de produse sunt folosite și după vizita la saună, duș sau baie.

În cele mai multe cazuri, prosoapele de baie se caracterizează printr-o textură destul de moale și plăcută. Cu toate acestea, astfel de produse nu ar trebui să fie doar cât mai blânde posibil în contact cu corpul, ci și eficiente în ștergere. Este important să luați în considerare materialul din care este făcut prosopul. De exemplu, opțiunile de lenjerie sunt mai potrivite pentru ștergerea vaselor și a altor ustensile de bucătărie. Pentru ștergerea corpului după o baie, astfel de produse nu sunt potrivite. În schimb, este mai bine să folosiți alte tipuri, cum ar fi bumbacul.

Prosoapele de baie de calitate se caracterizează prin absorbție ridicată. O cârpă selectată corespunzător va permite utilizatorului să se usuce fără probleme după toate procedurile.

Experții recomandă insistent să achiziționați numai prosoape de baie de înaltă calitaterealizate din materiale naturale. Astfel de produse se pot lăuda nu numai cu moliciune ridicată și proprietăți absorbante excelente, ci și cu siguranța mediului.

Starea somnului joacă un rol important în alegerea unui prosop de baie. Deci, produsele cu un pui de somn scurt pot absorbi bine umezeala, dar în același timp nu rămân cele mai moi și mai delicate la atingere. Modelele cu o grămadă mai mare și mai bogată au de obicei o textură mai plăcută, dar asta nu înseamnă calitatea lor de neegalat. Majoritatea cumpărătorilor de astăzi încearcă să cumpere prosoape de baie în care înălțimea grămezii nu depășește 5 mm - aceasta este cea mai bună opțiune.

O altă caracteristică distinctivă a prosoapelor de baie este nivelul lor de densitate. Deci, opțiunile mai dense și mai voluminoase durează mai mult și sunt mai eficiente. Produsele subțiri vor dura mai puțin. De aceea este atât de important să acordați atenție acestui parametru atunci când alegeți produsul perfect.

Soiuri

Nu credeți că toate prosoapele de baie sunt prezentate într-o singură opțiune simplă. De fapt, astăzi la vânzare puteți găsi mai multe subspecii diferite de astfel de produse. Ele diferă unele de altele prin parametri diferiți. Să-i cunoaștem mai bine.

Prosoapele de baie cu velcro numite kilt sunt foarte populare astăzi. Astfel de exemplare sunt realizate din materiale igienice. Aceste produse sunt folosite în principal ca copertă în loc de cearșaf obișnuit. În kilturi există adăugiri nu numai sub formă de velcro, ci și benzi elastice sau alte elemente de fixare, datorită cărora aceste produse se transformă într-o singură mișcare în prosoape simple și confortabile.

Aceste opțiuni au următoarele avantaje, făcându-le una dintre cele mai populare și solicitate:

 • se transformă rapid și fără efort în cearșafuri sau prosoape confortabile;
 • absorb perfect umiditatea, ceea ce este foarte important pentru un astfel de accesoriu de baie;
 • absolut nu constrângeți mișcările;
 • nu aluneca de pe corpul uman, astfel încât acestea nu trebuie să fie susținute în mod constant.

Kilturile de baie sunt atât bărbați, cât și femei. Diferă puțin unul de celălalt. Deci, modelele pentru bărbați sunt mai scurte, dar mai largi. Fac soiuri feminine de kilt pe baza distanței de la partea de sus a pieptului până la genunchi. În rest, aceste accesorii se numesc pareouri. Se fixează cu un miros - o jumătate este pusă pe cealaltă. Pentru a crește rezistența de a ține accesoriul pe corpul femeii, se folosește adesea Velcro suplimentar - cu ele kilt-ul este ținut mai sigur.

O rochie prosop în stil pareo este foarte comod de folosit. De obicei, un astfel de accesoriu absoarbe rapid umezeala, dar în același timp nu alunecă de pe corp. O opțiune similară, cum ar fi un kilt pentru bărbați, poate fi făcută cu propriile mâini din materiale adecvate.

Și, de asemenea, prosoapele de baie sunt împărțite în mai multe tipuri.

Covoraș pentru baie de aburi

Nu este foarte convenabil și igienic să stai doar pe scânduri goale în baie, așa că nu te poți lipsi de o lenjerie de pat bună. Un prosop mare de baie este perfect pentru asta, cu care te poți usca la sfârșitul tuturor procedurilor.

Turban pe cap

Dintr-un prosop de baie, puteți construi un mic turban pe cap. Cu acest accesoriu, puteți colecta și ascunde părul de orice lungime, precum și să vă ascundeți urechile de aburul fierbinte.

Prosoape cu scop special

Astfel de accesorii sunt destinate uscarii picioarelor, fetei sau pentru igiena intima. Desigur, sunt opționale, dar sunt prezente în multe saune și băi. Prezența sau absența acestora depinde direct de preferințele personale ale proprietarilor.

Scop și dimensiuni

Înainte de a merge la magazin și de a alege prosopul potrivit, ar trebui să vă dați seama ce model este cada și ce dimensiuni ar trebui să aibă. Deci, cele mai mici sunt produsele cu dimensiuni de 30x30 sau 35x35 cm.Astfel de opțiuni aparțin categoriei de oaspeți. Urmează pe listă produsele de bucătărie - lățimea lor nu depășește de obicei marca de 50 cm și lungimea este de 70 cm. Acele prosoape mai lungi de 100 cm sunt deja clasificate ca prosoape de duș. Ele sunt urmate de opțiuni de baie, a căror lățime depășește marca de 100 cm, iar lungimea este de 150 cm.

Pe rafturile magazinelor de astăzi puteți găsi prosoape de baie, ale căror dimensiuni sunt de 80x200 cm și mai mult. Astfel de exemplare sunt clasificate ca lenjerie de pat. Modelele cu parametri de 100x150 cm sunt considerate ideale pentru uz casnic.Nu sunt prea mari, așa că este convenabil să le purtați cu dvs. Și, de asemenea, parametrii prosoapelor de baie pot varia în funcție de un anumit producător.

În ceea ce privește scopul prosoapelor de baie, pot exista mai multe opțiuni:

 • astfel de produse sunt folosite nu numai pentru ștergere, ci și pentru acoperirea corpului;
 • cu ajutorul unor astfel de prosoape, ele ascund părul și urechile de aburul fierbinte și căldură;
 • folosite ca cuverturi de pat pe bănci de lemn.

Prosoapele de baie de înaltă calitate și frumoase sunt adesea prezentate ca un cadou, alcătuind un set pentru un bărbat, o femeie sau o fată. În plus față de pânza în sine, în astfel de truse pot fi prezente uleiuri aromatice sau componente igienice, cum ar fi șamponul sau gelul de duș aromat. Un astfel de cadou va fi foarte util și cu siguranță nu va învechi.

Alegerea materialului

Experții recomandă să cumpărați numai prosoape de baie de înaltă calitate, fabricate din țesături ecologice, care sunt plăcute la atingere și au o bună absorbție. Luați în considerare câteva dintre cele mai populare și utilizate tipuri de materii prime care sunt utilizate la fabricarea acestor accesorii pentru baie.

Bambus

Astfel de produse au proprietăți antibacteriene naturale.În plus, prosoapele din bambus sunt foarte moi, foarte absorbante și foarte respirabile. Totuși, rețineți că bambusul nu se usucă foarte repede.

Soia

Pânzele de soia absorb umezeala mai bine decât lenjeria de bumbac și se usucă mult mai repede. În exterior, sunt foarte asemănătoare cu mătasea, dar la atingere sunt mai asemănătoare cu cașmirul.

Lyocell

Astăzi, accesoriile de baie sunt foarte populare, în producția cărora se folosesc fibre de lyocell. Astfel de produse absorb perfect umezeala, ceea ce le face mai eficiente decât articolele din bumbac. Cu toate acestea, astfel de opțiuni se usucă pentru o lungă perioadă de timp, motiv pentru care dobândesc adesea mucegai.

Bumbac

Produsele populare din bumbac s-au dovedit destul de bune. Așadar, accesoriile pentru baie din bumbac absorb bine umezeala, sunt moi și nu electrizează. Calitatea lucrării lor poate varia. Există atât prosoape cu o singură față, cât și cu două fețe, care pot transfera cu ușurință mai mult de 5 mii de spălări.

Microfibră

Este o țesătură din fibre sintetice. Este moale și delicat și se usucă în cel mai scurt timp. Prosoapele din microfibră sunt foarte higroscopice - absorb umiditatea în volume mari. Un astfel de accesoriu de baie va fi ușor și convenabil de utilizat.

Design și culori

Astăzi, în sortimentul de prosoape de baie, puteți găsi produse într-o varietate de culori și nuanțe. Puteți alege opțiunea potrivită pentru fiecare gust și setare. Spre deosebire de accesoriile de plajă, accesoriile de baie sunt cel mai adesea produse în culori uni. Cele mai populare opțiuni sunt:

 • alb, crem, roz pal, bej, caramel - arată ușor și în largul lor, foarte des doamnele aleg;
 • negru, maro închis, albastru, gri - exemplare solide, care sunt cel mai adesea preferate de bărbați.

Desigur, vând nu numai prosoape simple, ci și mai interesante, cu modele diferite. De exemplu, acestea pot fi opțiuni adorabile pentru copii cu pisici, păsări, o bufniță sau personaje de desene animate.

Nu mai puțin populare sunt opțiunile cu broderie, logo-uri, diferite inscripții și nume. Adesea, aceste produse sunt vândute în ambalaje pentru cadouri - fac cadouri foarte utile și memorabile.

Gama de prosoape de baie este mare. Culorile și modelele enumerate sunt departe de a fi singurele. Pe rafturi și în diverse magazine online, puteți găsi multe produse diferite care au nu doar culori clasice, ci și neașteptate. În orice caz, alegerea rămâne doar la consumator.

Caracteristici de îngrijire

Prosoapele de baie trebuie îngrijite corespunzător. Este important să construiți pe materialul din care sunt fabricate.

 • Articolele albe din bumbac trebuie spălate la mașină cu același tip de rufe la cea mai ridicată temperatură. Dar lucruri colorate - la o temperatură de cel mult 60 de grade. Detergenții pot fi universali, dar fără înălbitor. Prosoapele din bumbac pot fi uscate, dar se vor micșora. Cel mai bine este să le atârnați ude, mai ales dacă sunt terminate. Este permisă călcarea acestor produse numai cu un fier de călcat cu funcție de umezire.
 • Produsele din bambus nu au nevoie de îngrijire specială, trebuie doar să țineți cont de instrucțiunile de pe etichetă. Este mai bine să alegeți spălarea manuală cu săpun, dar dacă este o mașină, atunci temperatura nu trebuie să depășească 30 de grade.
 • Microfibra poate fi spălată manual cu săpun sau detergent de vase, sau într-o mașină de spălat la o temperatură care să nu depășească 60 de grade. Aceste articole sunt spălate separat de opțiunile din bumbac. Nu utilizați înălbitori, balsamuri sau balsamuri. Uscați prosoapele de baie din microfibră în aer liber și nu călcați.

Indiferent de accesoriul de baie pe care îl cumpărați, este foarte important să acordați atenție etichetei acestuia. Conține toate informațiile necesare cu care ar trebui să vă familiarizați înainte de a spăla un lucru.Merită să tratați prosoapele de baie cu grijă, fără a uita să le spălați în mod regulat, mai ales dacă de la ele începe să iasă un miros de mucegai. Sub rezerva tuturor regulilor, produsul va dura foarte mult timp și nu își va pierde atractivitatea vizuală.

Pentru sfaturi despre alegerea unui prosop de baie, vedeți videoclipul de mai jos.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila