Tapiserie în interiorul apartamentului

Conţinut
  1. Ce este?
  2. Soiuri
  3. Sfaturi de selecție
  4. Materiale (editare)
  5. Proiecta
  6. Principalele tipuri de țesut
  7. Producători și recenzii
  8. Așezați în interior

Tapiseria este un detaliu neobișnuit pe care nu îl vei găsi în fiecare cameră. Aceste tablouri textile textile sunt o dovadă în plus că moda este ciclică și că ceea ce era popular în îndepărtatul secol al XVIII-lea poate găsi o nouă viață chiar și acum. În același timp, o astfel de soluție stilistică originală nu va arăta mai rău într-un apartament modern decât într-un castel vechi.

În acest articol, veți afla totul despre tapiserii și veți înțelege cum puteți folosi o astfel de piesă de artă pentru a vă decora propria casă.

Ce este?

Pentru început, merită să răspundeți la întrebarea ce este tapiseria și când a apărut. Tapiseriile sunt picturi țesute care înfățișează diverse peisaje, scene istorice sau alte imagini somptuoase.

Se știe că primele tapiserii au apărut în Egiptul antic. Apoi au fost folosite pentru a surprinde câteva momente istorice importante. Mai târziu, o tehnică similară a fost folosită în Franța și Elveția. Tapiseriile franceze erau considerate cele mai luxoase. Aceștia au fost considerați nu doar un decor de perete, ci o adevărată operă de artă care merită o atenție specială.

De-a lungul timpului, astfel de tapiserii s-au răspândit în întreaga lume și au devenit o adevărată decorare a castelelor luxoase și a reședințelor regale.

Astăzi, tapiseriile sunt din nou populare. Sunt grozave pentru decorarea caselor și apartamentelor în diferite stiluri. Tapițeria masivă de lux va ajuta la transmiterea spiritului unei alte țări și la crearea unei atmosfere misterioase în cameră.

În plus, tapiseriile, în special cele mari, sunt capabile să atenueze sunetele, ceea ce este important și în apartamentele cu pereți subțiri și izolare fonică slabă. Aceste caracteristici îl fac foarte practic în viața de zi cu zi. Tehnica de realizare a tapiserii este încă destul de complexă, ceea ce justifică prețul ridicat al produselor. În plus, acum covoarele, gențile și chiar ținutele sunt cusute din tapiserie.

Soiuri

În zilele noastre, tapiseriile sunt numite nu numai opere de artă antice, ci și covoare stilizate. Să aruncăm o privire la care sunt principalele diferențe dintre tapiseriile clasice și modelele create folosind o tehnică similară.

Neted

Taperurile de perete sunt o tendință care a devenit un lucru din trecut. Dar tapiseriile elegante, dimpotrivă, câștigă popularitate. Cea mai simplă opțiune este modelele netede, fără model în relief și decor volumetric suplimentar. Astfel de covoare de tapiserie sunt create folosind tehnici tradiționale. Pot fi agățate în siguranță pe perete sau așezate pe podea, în funcție de preferințele dvs. estetice.

Texturat

O versiune ceva mai complexă a tapiseriilor sunt produsele texturate. În acest caz, produsul este creat conform tehnicii tradiționale și abia apoi este decorat cu cusături convexe. Acest lucru vă permite să creați o pânză în relief care este atractivă nu numai datorită aspectului său, ci și la atingere.

Nivelate

Un astfel de model combinat este foarte interesant și pe plan extern. Mai multe tehnici sunt combinate aici. De exemplu, un covor croșetat poate fi completat cu broderii delicate sau cu franjuri în jurul marginilor.

nețesute

Aceasta este una dintre cele mai interesante opțiuni pentru a crea tapiserii. Astfel de tablouri sunt realizate din țesătură, dar cu tehnici diferite. Cel mai adesea, astfel de tapiserii sunt create folosind broderie, tricotat sau aplicații.

Acum există multe opțiuni interesante de tapiserie, atât mari, cât și mici. Prin urmare, puteți alege în siguranță un atribut decorativ frumos, indiferent dacă aveți nevoie de un produs vintage și cu adevărat antic sau doar de un element decorativ stilat, fără vreo istorie pe care l-ar păstra.

Sfaturi de selecție

Alegerea unei tapiserie frumoase și cu adevărat de înaltă calitate poate fi foarte dificilă dacă este prima dată.

Trebuie avut în vedere faptul că pânzele de tapiserie, spre deosebire de covoarele masive învechite, pot fi atârnate în aproape orice cameră. Tapiseria poate decora un dormitor, camera de zi, birou, camera copiilor și chiar o bucătărie. Singura excepție va fi o baie și o cameră cu balcon rece, unde este pur și simplu imposibil să se creeze condiții adecvate pentru aceasta.

Una dintre cele mai importante reguli pentru alegerea unei tapiserie este ca aceasta să nu fie prea strălucitoare și să se potrivească cu culoarea cu restul detaliilor interioare.

În general, o tapiserie este un obiect de artă frumos care ar trebui să unească doar diferite părți ale încăperii. Pentru a evita explozia de decor, tapiseria ar trebui să fie singurul element decorativ din cameră, mai ales dacă este mică. Nu este recomandat să atârnați picturi suplimentare pe perete lângă pânză.

Subiectul imaginii trebuie ales în funcție de stilul în care este decorată camera. Este logic să atârnăm câteva poze drăguțe în camera copiilor, poate scene din basme celebre, surprinse pe pânză.

De asemenea, foarte apreciate sunt produsele care înfățișează diferite peisaje, scene istorice sau reproduceri ale unor picturi celebre. Astfel de tapiserii frumoase pot deveni un cadou excelent de sărbători pentru un cunoscător al unor astfel de opere de artă. Mulți le vor plăcea, de asemenea, tapiseria mică cu imaginea simbolurilor heraldice sau a atributelor asociate cu o anumită țară.

Apropo, va fi interesant să privim combinația dintre tapiserie cu alte elemente similare, de exemplu, cu o cuvertură de pat sau perne din aceeași țesătură sau decorate cu modele similare.

Atunci când alegeți o pânză potrivită, trebuie acordată atenție dimensiunilor. După cum am menționat deja, cu cât camera în sine este mai mică, cu atât imaginea ar trebui să fie mai compactă.

În caz contrar, veți obține un efect foarte neplăcut - tapiseria va „mânca” tot spațiul liber și o va face vizual mai mică. Într-o cameră mare, o tapiserie mică, dimpotrivă, se va pierde pe fundalul pereților goali.

Materiale (editare)

În timp ce mulți cumpărători li se pare că toate tapiseriile sunt la fel și sunt create din același material, de fapt nu este cazul. Tapiseriile sunt cel mai adesea realizate din țesături de înaltă densitate, iar acesta este principalul lucru care le unește. Cel mai adesea, atunci când creează tapiserie, producătorii moderni preferă țesături precum jacquard.

Acest material are o textură densă, în plus, este ușor să îi aplicați imaginile dorite.

Mai rar, puteți găsi bumbac subțire sau lână densă sau tapiserie. Dar chiar și astfel de produse au anumite avantaje. De exemplu, lana caldă are proprietăți precum izolarea termică și fonică, în timp ce bumbacul este potrivit pentru încăperi luminoase.

Proiecta

Diferă nu numai materialul din care este realizată tapiseria, ci și modelele care o împodobesc. Să aruncăm o privire la cele mai populare și comune motive.

Picturi antice

Pentru colecționarul și iubitor de antichități, nu există o descoperire mai bună decât o tapiserie stilată care împodobește o reproducere a unui tablou vechi, mai ales dacă este o piesă realizată manual.Cele mai populare teme sunt imaginea vânătorii (vânătoarea regală este deosebit de răspândită), balurile și recepțiile, unde doamnele sunt portretizate în rochii luxoase și înconjurate de lucruri frumoase.

O astfel de imagine se va potrivi perfect într-o bibliotecă sau birou de acasă, stilizată în stil antic. Același lucru este valabil și pentru hărțile mari ale lumii cu o cantitate imensă de detalii mici și imagini ale diferitelor castele și alte clădiri antice. De exemplu, un castel alb falnic pe un deal de lângă mare este unul dintre tablourile care cu siguranță îl vor încânta pe cunoscătorul de artă.

Peisaje

Un alt gen popular este peisajele. Aici puteți găsi aproape orice - de la o împrăștiere de trandafiri pe toată pânza până la imaginea unui mic sat în stil Provence. Grădina Edenului sau imaginea unui copac răspândit pe fundalul apusurilor de soare este o opțiune excelentă pentru decorarea unui dormitor sau sufragerie în orice stil. Toate tipurile de bujori, trandafiri, floarea soarelui și alte flori vor atrage cu siguranță fetele și naturile romantice care apreciază frumusețea.

Imaginile cu animale merită o atenție specială. Pisicile sau puii drăguți provoacă întotdeauna afecțiune atât pentru adulți, cât și pentru copii. Și o poză cu cerb roșu este destul de potrivită pentru a decora chiar și un birou privat cu ea.

Subiecte casnice

Tapiseria „acasă” implică imaginea unor tablouri simple și familiare: poate fi o scenă de familie, un prânz sau un buchet de maci pe masă, pescuit sau o cină în familie. Un astfel de element decorativ va adăuga confort camerei și cu siguranță te va încânta mult timp.

Abstract

Un gen complet diferit - picturi de neînțeles și non-standard, care se numesc artă abstractă. Spre deosebire de clasici, arta abstractă nu este în niciun caz întotdeauna imagini inteligibile. Tapiseria în acest stil poate fi o simplă combinație de culori vibrante. Nuanțele de roșu, albastru și verde se împletesc în așa fel încât este greu de înțeles exact ce a vrut să spună autorul. Dar, în același timp, aceasta este ceea ce fascinează.

Apropo, printre astfel de pânze puteți găsi reproduceri de picturi ale unor impresioniști și abstracționiști celebri, care vă vor reînvia cu siguranță interiorul și vor sublinia bunul gust al locuitorului apartamentului.

Acestea sunt principalele tipuri de finisaje, deși, desigur, pot fi găsite și alte opțiuni pentru imagini. De exemplu, în zilele noastre, tapiseriile practice cu un calendar sau o imagine a unui arbore genealogic sunt deosebit de populare. Iar pentru creșă, poți ridica o poză cu personaje din anime sau pagini din cartea ta preferată.

Principalele tipuri de țesut

Cel mai adesea, tapiseriile sunt create folosind un războaie de țesut. Esența țesutului manual este că firele sunt împletite. Există mai multe tehnici diferite și, în funcție de cea pe care o alegeți, puteți obține rezultate diferite. Apropo, este foarte posibil să creați mașini pentru a crea tapiserii cu propriile mâini, dacă aveți experiență în lucrul cu lemnul.

Înainte de a trece la țeserea tapiseriei, trebuie să alegeți un model potrivit și să-l transferați pe o piesă de prelucrat constând din fire întinse pe o mașină. Când o astfel de schiță ciudată este gata, puteți trece la întruchiparea ei în culoare.

Linii oblice

De regulă, mai multe tipuri de țesături diferite sunt combinate într-o singură tapiserie. Acest lucru vă permite să obțineți imaginile dorite și să combinați detalii plate cu cele în relief. Liniile înclinate sunt locul în care firele de două culori se reunesc într-un singur loc.

Acest tip de țesătură este folosit oriunde doriți să dați imaginii o rotunjime sau să o faceți curbată.

Tehnica circulară

Tehnica circulară, potrivit maeștrilor, nu este atât de comună. Cu toate acestea, este interesant și în ceea ce privește rezultatul obținut în final. În acest caz, fire de diferite culori merg într-un cerc, iar imaginea finită pare a fi o operă de artă, pictată cu pensule largi și sigure. Arată cu adevărat impresionant și frumos.

Tehnica de conturare

După cum sugerează și numele, această tehnică este folosită pentru a sublinia conturul unui obiect. Pentru aceasta, de regulă, se folosesc fire mai dense decât în ​​urzeală. Dacă utilizați această tehnică, desenul este mai clar și mai detaliat.

Hamuri decorative

Flagelii decorativi sunt ceea ce poate adăuga un plus de atractivitate lucrării finite. Cu ajutorul mănunchiurilor, baza firului este răsucită în anumite locuri. Cel mai adesea, această tehnică este utilizată pentru tăierea fragmentelor individuale sau concentrarea asupra părților unei tapiserie.

Decor suplimentar

Pe lângă baza de țesere, trebuie să vă amintiți și despre elementele decorative suplimentare. Pene, margele si alte detalii sunt folosite pentru a decora tapiseria. Uneori, chiar și tulpini de ierburi și flori uscate sunt țesute în modelul finit. Acest lucru face ca imaginea să fie mai completă și mai în relief.

Producători și recenzii

Când au apărut pentru prima dată tapiseriile, cele mai populare produse au fost cele create de maeștri francezi. Acum totul s-a schimbat puțin și produse de tapiserie de calitate sunt produse în toată lumea. Produsele franceze, italiene și belgiene sunt foarte populare.

Dintre produsele autohtone, produsele fabricilor din Ivanovo sunt deosebit de populare. Ambele arată frumos și sunt destul de nepretențioase în funcționare. Motivele tradiționale rusești, care nu pot fi găsite printre tapiseriile de la producători străini, sunt, de asemenea, plăcut plăcute.

Tapiseriile autohtone și-au câștigat o reputație de calitate și ieftine. Sunt ușor de curățat, arată bine de mulți ani și, în același timp, nu trebuie să cheltuiești o sumă uriașă pentru a cumpăra acest element decorativ pentru casa sau apartamentul tău. Asta înseamnă că și o persoană cu un salariu mediu își poate permite un astfel de lux.

Așezați în interior

În cele din urmă, ar trebui spus despre cum să folosiți tapiseriile pentru a decora oricare dintre camere. La urma urmei, impresia generală va depinde de cât de potrivită va fi în interior și cât de bine se va potrivi imaginea în ea. Chiar și cea mai scumpă pânză va părea de prisos și nepotrivit dacă este aleasă incorect. Asta înseamnă că banii tăi vor fi irosiți.

Utilizați în loc de tapet

Tapiseriile frumoase și mari pot fi folosite cu ușurință în locul tapetului dacă aveți o cameră mică. Cel mai adesea, unul dintre pereți este decorat în acest fel. Acest lucru este mai profitabil și mult mai interesant decât simpla lipire a tapetului pe întregul perimetru al camerei. Tapiseria densă este o modalitate excelentă de a izola o cameră și de a crea o izolare fonică excelentă.

În dormitor

O tapiserie frumoasă poate fi agățată în siguranță în oricare dintre dormitoare. Aceasta poate fi o cameră pentru copii sau o cameră în care se odihnesc adulții. Aici, prin definiție, totul depinde de ce imagine este aplicată pe țesătură. De exemplu, în creșă este cel mai logic să folosiți desene animate drăguțe sau imagini de basm, iar în dormitorul unui cuplu căsătorit - peisaje sau imagini romantice.

Într-un birou sau bibliotecă

O altă cameră cu tapiserii care merită atenție este biroul de acasă sau biblioteca. O tapiserie frumoasă veche de epocă este un plus de lux pentru orice dulap. Culorile pastelate reținute, modelele antice și alte detalii frumoase vor fi potrivite aici.

Într-o casă de țară

Utilizarea tapiserii în casele de la țară sau la țară merită o atenție deosebită. În astfel de condiții arată cel mai organic. Aici, pânze stilizate vechi sau antice cu imagini de nobilime, vânătoare regală sau opere de artă arhitecturale vor fi tocmai potrivite. Cu o tapiserie frumoasă și selectată corespunzător, chiar și cea mai simplă cabană de vară va deveni mult mai bună și mai confortabilă. Și, desigur, nu uitați cât de bine izolează tapiseriile pereții. Aceasta înseamnă că, cu o pânză de lux, îți va fi mult mai ușor să supraviețuiești iernii reci.

Alegeți o tapiserie care se potrivește cu toate caracteristicile interioare în culoare și stil. Produsul trebuie să se potrivească cu culoarea altor articole din material textil, cum ar fi perdele, pături, covoare, perne sau alte materiale textile. Astfel, puteți crea un interior armonios și atent, care va arăta mult mai original decât orice cameră simplă într-o soluție de design standard.

Dacă tapiseriile anterioare erau folosite pentru a decora casele nobilimii sau alte spații de lux, acum aproape oricine își poate decora în siguranță spațiile cu un astfel de produs. Alegeți o tapiserie modernă care se potrivește stilului și dispoziției dvs. sau cumpărați un produs antic de lux, iar interiorul dvs. va „prinde viață” și va străluci cu culori noi.

Veți afla mai multe despre cum să decorați interiorul cu tapiserie în următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila