Volantă de pat

Conţinut
 1. Particularități
 2. Istoria apariției
 3. Modele și culori
 4. Cum să decorezi?
 5. Reguli de selecție

Un valt este o descoperire unică pentru o gazdă. Nu numai că înnobilează aspectul dormitorului, dar adaugă și un pic de poftă atmosferei camerei. Caracteristicile acestui accesoriu vor fi discutate în articolul nostru.

Particularități

Să ne dăm seama pentru început ce este o „valanșă”. Acest termen se numește materialul decorativ cu care este încadrată marginea inferioară a patului de dormit. Și nu sunt doar lucruri. Se poate confectiona cu stofa cusuta in pliuri sau adunate. Când patul este îndepărtat, valpa atârnă în jos și acoperă partea inferioară a mobilierului de dormit.

Merită să evidențiem câteva dintre aspectele pozitive ale utilizării unei valoane pe un pat de dormit:

 • Atunci când cumpără un pat mare, oamenii de multe ori nu se gândesc la faptul că au doar mici accesorii de dormit din vechiul pat. De exemplu, o cuvertură de pat care se potrivește cu mobilierul vechi va fi acum prea mică pentru un pat nou. Supravegherea rezolvă această problemă.
 • Vederea dormitorului se transformă odată cu patul.
 • O valeta cu buzunare va permite ca lucrurile tale preferate sa fie mereu in apropiere, iar in camera bebelusului va servi la depozitarea accesoriilor necesare bebelusului, de exemplu, scutece, un biberon de formula sau alte mici lucruri importante.

Istoria apariției

În antichitate, patul de dormit era mult mai înalt - acest lucru este de înțeles: cu cât mai aproape de tavan, cu atât aerul este mai cald. Astfel, sub el a apărut un spațiu neocupat pentru diverse ustensile de uz casnic. Bunicile, de exemplu, ascundeau constant acolo cufere sau ustensile de bucătărie inutile. Desigur, această abordare nu este estetică și au încercat să o acopere cu ceva, de exemplu, o perdea decorativă. Așa a apărut valta, sau într-un alt fel o astfel de perdea se numește „fustă”.

De asemenea, se credea că supravegherea protejează familia de spiritele rele cu ajutorul unui model aplicat acesteia.

Prin urmare, această decorare a dormitorului din cele mai vechi timpuri a fost găsită în fiecare casă. De-a lungul timpului, această abordare a devenit un lucru din trecut, pe măsură ce înălțimea patului a scăzut, iar corpul a început să arate mai modern și mai elegant. Cu toate acestea, trecutul vintage pentru femei nu a plecat nicăieri, a rămas ca o tradiție, așa că nu a fost lăsat să se estompeze cu totul. Și acum o astfel de decorare a devenit din nou la modă.

Modele și culori

Există doar câteva varietăți de astfel de atribute de pat, care diferă în stil și design. După stil, valtul poate fi împărțit în următoarele categorii:

 • Opțiune strictă. Potrivit pentru dormitoare clasice și moderne. Tăierea valtului este astfel încât materialul neted are pliuri opuse atât la colțuri, cât și la mijlocul materialului.
 • Opțiune drapată. Acest stil este foarte pasionat de sexul feminin, datorită simplității și feminității sale. Țesătura este umplută cu o masă de pliuri prin șlefuirea țesăturii.
 • Tip plisat. Folosit în principal în dormitorul în stil clasic. Pliurile acestui model de valance sunt pliuri unilaterale sau opuse: par netezite și pliate.

Prin proiectare, valtul patului poate fi împărțit în următoarele variante:

 • Cuvertură de pat dintr-o bucată. Poate fi așezat deasupra patului sau sub saltea. Poate fi găsit pe opțiunile de pat unde țarii sunt relativ jos. În caz contrar, cel mai bine este să utilizați un design de valance cu fuste.
 • Fusta elastica. În schimb, poate ieși și o panglică, o frânghie sau un material lipicios.Instalarea se face după cum urmează: fusta se pune pe corpul patului (poți și pe saltea) doar când patul este curățat.

În cele mai multe cazuri, valtonul este achiziționat pentru dormitoarele fetelor. Prin urmare, cele mai comune nuanțe ale acestui accesoriu sunt tonurile deschise și crem. Ei sunt capabili să facă un pat de dormit aerisit din mobilier masiv. Iar în cazul separării mobilierului de alte obiecte de interior sunt potrivite și nuanțele mai luminoase.

Cum să decorezi?

Cele mai populare materiale de evaluare sunt următoarele:

 • Chenille.
 • Catifea.
 • piele de căprioară artificială.

Oricât de frumoasă este țesătura folosită, dormitorul va simți că încă lipsește ceva. Această împrejurare poate fi corectată prin transformarea valancei.

Cu ajutorul dantelă, panglici sau alte țesături, puteți decora acest atribut cu culori strălucitoare. Astfel, dormitorul tău nu numai că va dobândi o imagine completă, ci va străluci și cu tonuri vii.

Reguli de selecție

Există mai multe reguli care vă vor ajuta la proiectarea estetică și armonioasă a unui pat de dormit folosind o valpa:

 • Dana și cantonamentul ar trebui să aibă o textură și o schemă de culori comune.
 • Valeta poate deveni nu doar decorul dormitorului, ci și depozitarea unor accesorii care vor fi mereu la îndemână. De exemplu, este suficient să faceți mici buzunare grațioase pe valet, astfel încât lucrul dvs. preferat să fie întotdeauna în mâinile proprietarului camerei, dacă este necesar.
 • Atenție la dimensiunea fustei. Pentru a achiziționa corect astfel de accesorii, trebuie să cunoașteți dimensiunea patului și a saltelei. În cazul unei nepotriviri în dimensiune, este posibil să nu se întindă pe pat sau să nu stea incorect pe el.
 • Un alt criteriu principal de selecție înainte de cumpărare este cantitatea de coborâre. Coborârea este distanța de la podea până la vârful bazei. Pentru valturile gata făcute, această distanță este standard - 38 de centimetri.
 • Alegerea schemei de culori. Culorile deschise vor adăuga tandrețe și armonie, iar culorile luminoase vor accentua un pat frumos.
 • Alegand o valpa cu model original vei decora astfel locul de dormit si vei adauga cateva culori aerisite spatiului camerei.
 • Alegeți o valtană realizată numai din material dens. Faptul este că un astfel de material este durabil în utilizare. Va trebui doar să-l scoateți pentru spălare cu o oarecare frecvență.

Pentru informații despre cum să coaseți o clapă pentru un pat, vedeți următorul videoclip.

1 Comentariu

Foarte interesant! Mulțumiri!

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila