Prosop cu coltar pentru nou-nascuti

Conţinut
 1. Alegerea potrivita
 2. Alegerea unui material
 3. Dimensiuni de prosoape pentru copii
 4. Cosem un prosop cu propriile noastre mâini
 5. In cele din urma

Accesoriile de baie pentru un nou-născut fac parte integrantă din lista de articole necesare pentru îngrijirea unui copil. Producătorii moderni de produse pentru copii oferă părinților o selecție extinsă de produse textile, inclusiv prosoape pentru nou-născuți cu un colț (glugă).

Există o serie de subtilități care ar trebui luate în considerare înainte de a cumpăra un produs, deoarece pielea bebelușului este sensibilă și are nevoie de îngrijire specială.

Alegerea potrivita

Industria modernă produce modele curioase de prosoape cu colț pentru nou-născuți. Atunci când aleg, părinții tineri, de regulă, sunt ghidați de propriile sentimente, deoarece nu va fi posibil să acoperiți întregul sortiment cu atenție. Prin urmare, înainte de a alege un prosop, trebuie să vă familiarizați cu atenție cu structura materialului de pe etichetă. Dacă vă grăbiți să obțineți primul lucru care apare fără să îl priviți cu atenție, atunci aveți șansa să aduceți acasă produse de calitate scăzută. Înainte de a cumpăra un prosop pentru copilul dumneavoastră, trebuie să vă amintiți o serie de recomandări.

 1. Puneți prosopul pe față sau pe dosul mâinii. Ar trebui să fie plăcut și mătăsos la atingere.
 2. Țesătura de bună calitate nu este presărată, nu rămân elemente de grămadă pe haine și în mâini.
 3. Culoarea trebuie să fie uniformă, modelul trebuie să fie expresiv. Culorile prea luminoase sunt inacceptabile. Ele indică prezența coloranților chimici duri.
 4. Asigurați-vă că simțiți mirosul produsului. Daca mirosul este proaspat, natural, fara parfumuri, ulei sau impuritati artificiale, cumpara fara ezitare.

Alegerea unui material

Pentru a coase un prosop pentru bebeluși cu glugă cu propriile mâini, trebuie să vă asigurați că materialul este cu adevărat de bună calitate și este potrivit pentru acest lucru. Să aruncăm o privire mai atentă la tipurile optime de țesături pe care le poți cumpăra fără ezitare.

Bumbac

De fapt, acest material este cel mai bun pentru a face prosoape pentru copii. Materialul trebuie să fie terry pe două fețe, natural, foarte absorbant și care reține umezeala, fără a deteriora pielea sensibilă a bebelușului.

Cel mai potrivit pentru crearea accesoriilor de baie este bumbacul cu capse lungi, produs în Pakistan și Egipt.

Aceste produse costă mult mai mult decât prototipurile fabricate în Rusia, dar în același timp îndeplinesc cerințele părinților pretențioși cu 100%, de exemplu, datorită proprietăților lor excelente de absorbție a umezelii și a lungimii grămezii de 5 milimetri.

Tine minte! Cea mai bună opțiune este bumbacul organic 100%.

Bambus

Magazinele moderne sunt pline de produse realizate din acest material, acestea fiind caracterizate ca fiind naturale. De fapt, acest lucru nu este adevărat, deoarece o astfel de fibre este nenaturală, derivată din celuloză. Adevărat, materialul este moale, nu se electrizează, dar în comparație cu bumbacul, absoarbe și reține mai rău umiditatea. Printre altele, astfel de produse se usucă pentru o perioadă extrem de lungă.

Eucalipt

Adesea, fibra de eucalipt este inclusă în bumbac pentru a-l face moale. La atingere, țesătura este moale, plăcută, nu absoarbe praful, absoarbe și reține bine umezeala, dar, spre mare supărare, este utilizabilă pentru scurt timp și se uzează foarte repede.

Microfibră

Este o țesătură modernă revoluționară care absoarbe umezeala ca și cauciucul spumos. Se usucă rapid în aer și este considerat a fi destul de rezistent la uzură.

În plus, nu provoacă alergii, este liber de spălat și toate tipurile de murdărie sunt perfect îndepărtate de pe ea.

Dimensiuni de prosoape pentru copii

Cumpărați 2 prosoape mici și 2 mari pentru scăldat bebelușului. Într-unul mare, ai cărui parametri sunt 75 x 75, 80 x 80, 100 x 100, cel mult 120 x 120 centimetri, vei înveli complet copilul după spălare. Pentru cei mici, de exemplu, 30 x 30 sau 30 x 50 de centimetri, vă puteți șterge fața și mâinile după spălare. Puteți folosi un prosop pentru a îndepărta umezeala din pliurile picioarelor după baie.

Trebuie să aveți cel puțin 2 seturi de astfel de prosoape: în timp ce unul se usucă, îl folosești pe celălalt. Asigurați-vă că îl spălați înainte de ao folosi pentru prima dată.

Nu este necesară călcarea cârpei de țesătură, deoarece buclele sunt mototolite și aerul se pierde, dar o puteți călca pentru dezinfecție.

Cosem un prosop cu propriile noastre mâini

Costul produselor de calitate este adesea ridicat. Brandurile populare își ridică prețurile pentru că sunt cunoscute pe piață. Produsele de la producători puțin cunoscuți pot fi de proastă calitate. Printre altele, mamicile scrupuloase nu pot gasi intotdeauna un prosop de culoarea ceruta sau cu modelul dorit. Într-o astfel de situație, cea mai bună opțiune ar fi să coaseți singur un prosop.

Chiar dacă nu ați avut niciodată șansa să coaseți, descurcați fără dificultate o sarcină atât de simplă. Acest lucru va necesita: o mașină de cusut, țesătură, ață, foarfece, ace de siguranță. Cumpărați țesătura care vă place sau folosiți o cearșaf subțire din țesătură. Concentrați-vă pe dimensiuni, dar chiar și pentru nou-născuți, trebuie să luați o bucată de cel puțin 100 x 100 de centimetri. Dacă coaseți 120 x 120 centimetri, atunci acest prosop vă va fi suficient până când copilul împlinește 3 ani. La cumpărare, calculați cantitatea de material. Dacă lățimea țesăturii este de 150 de centimetri, cumpărați 1,30 m, iar capota (colțul) va fi tăiată din lateral.

Pași principali:

 • Luați în considerare modul în care veți procesa marginile. Acest lucru se poate face cu o bandă aplicată cu adaosuri de cusătură pre-pliate (bandă bias), bandă finită sau prin intermediul unei cusături acoperite dacă există o opțiune similară la mașina de cusut. Pot fi necesare ornamente și panglici, ținând cont de dimensiunile prosopului de ordinul a 5-8 metri. Este posibil să faceți benzi din material subțire de bumbac colorat de 4-5 centimetri lățime, să le coaseți într-o singură bandă lungă și să tăiați toate marginile prosopului și glugăi cu ea.
 • Facem un model dreptunghiular sau pătrat de dimensiunea necesară. În cele mai multe cazuri, aceste prosoape sunt realizate sub formă de pătrat, deoarece colțul pentru glugă, în acest caz, are aceleași laturi pe laterale, ceea ce este mai confortabil pentru tăiere.
 • Tăiați o bucată triunghiulară sub glugă din aceeași bucată de pânză pe care o folosim pentru prosop sau tăiați-o direct din prosop de jos.
 • Adăugăm două părți, combinăm triunghiul cu colțul și marginile pânzei principale și îl atașăm. Lățimea cusăturii ar trebui să fie de 0,5-0,7 centimetri. Am făcut o glugă. Dacă se presupune un colț cu urechi, atunci în această etapă acestea trebuie atașate și cusute împreună cu un triunghi.
 • După aceea, dacă doriți, puteți face rotunde colțurile prosopului și colțul glugăi. O poți lăsa așa cum este.
 • Prelucram marginile. Fațarea este aplicată în diferite moduri. Cel mai simplu mod este să pliați banda în jumătate cu partea dreaptă în afară, să o călcați cu un fier de călcat, să coaseți pe partea din față, să o întoarceți pe dos și să coaseți de-a lungul cusăturii. Se formează o margine de finisare.

In cele din urma

Tine minte! Este imposibil să ghicești lucruri pentru un copil, deoarece aceasta este starea lui de spirit și sănătatea. Fă-ți timp să selectezi accesorii pentru bebeluși, cumpără doar lenjerie de cea mai bună calitate, chiar dacă este scumpă.Datorită acestui fapt, în viitor, totul va fi justificat de zâmbetul fericit și vesel al copilului tău și de dorința lui energică de a înțelege lumea.

Vedeți următorul videoclip pentru o clasă de master despre coaserea unui prosop cu un colț.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila