Antene pentru TV: ce sunt și cum să alegi?

Conţinut
 1. Particularități
 2. Prezentare generală a speciilor
 3. Modele populare
 4. Cum să alegi?
 5. Reguli de funcționare
 6. Probleme posibile

antena TV este o parte integrantă a televizorului, îmbunătățește calitatea recepției semnalului canalelor TV. Designul dispozitivului determină dacă va fi un semnal TV analogic, digital sau satelit. În prezent, cele mai comune sunt televiziunea analogică și cea digitală. Dar cum să alegi antena potrivită și ce să cauți mai întâi?

Particularități

antena TV - un dispozitiv foarte comun, aproape toate televizoarele nu vor putea funcționa pe deplin fără el. Excepție fac acele dispozitive care sunt conectate la televiziunea prin cablu. Receptoarele TV variază în funcție de tip („Canal de undă”, antenă log-periodică, matrice fază și altele), acoperire de recepție a semnalului, câștig.

Scalele de frecvențe de operare diferă și sunt împărțite în antene cu bandă, cu un singur canal și cu toate undele. Se primește un semnal foarte bun cu un singur canal dispozitive, dar, din păcate, primesc un singur canal. Antene de bandă de cele mai multe ori sunt echipate clădiri cu mai multe etaje și publice, aceste dispozitive au dimensiuni mari și o compoziție constructivă complexă. Cel mai comun receptoare cu toate undele.

Dimensiunile receptorului sunt legate de lungimea de undă. O frecvență înaltă a recepției semnalului semnalează o undă scurtă și dimensiunea mică a vibratorului, directorilor și reflectorului dispozitivului. Modelul de radiație afectează direct câștigul. Pentru a primi transmisii TV digitale, pe lângă antenă, receptorul TV trebuie să accepte standardul DVB-T2 sau un receptor special.

Există, de asemenea, câteva caracteristici de luat în considerare aici.

 1. Recepția semnalului se efectuează numai în domeniul decimetrului - dispozitivele care funcționează în domeniul contorului nu sunt potrivite pentru „digital”.
 2. Este necesar un amplificator. Amplificatorul poate fi încorporat sau achiziționat separat. Dispozitivul este o unitate mică autoalimentată, semnalul antenei este introdus, iar ieșirea este conectată la televizor. Acest lucru îmbunătățește calitatea imaginii.
 3. Receptorul trebuie să fie foarte direcțional pentru a preveni interferențele inutile în semnal.
 4. Dacă semnalul este zgomotos, instalați echipamente cu filtre pentru a vă proteja împotriva semnalelor LTE.

Numărul de televizoare determină, de asemenea, alegerea receptorului, în prezența unui singur dispozitiv, vă puteți descurca cu o antenă pasivă, dar dacă există mai multe dispozitive și semnalul de la receptor este separat de un "crab", atunci este mai bine să cumpărare antenă activă.

Prezentare generală a speciilor

Antenele TV pot fi împărțite în mai multe categorii, care la rândul lor sunt subdivizate în subcategorii. Să luăm în considerare principalele dintre aceste tipuri.

La locul de instalare

Locul de cazare permanentă poate fi fie o cameră, fie o stradă. Să analizăm avantajele și dezavantajele fiecărui tip de antenă.

 • Antenă de televiziune de interior (acasa). Cea mai simplă varietate care nu necesită lucrări speciale de instalare. Principalul dezavantaj este recepția slabă a semnalului. Adesea, este echipat suplimentar cu un amplificator de semnal pentru a îmbunătăți calitatea recepției.

În funcție de parametrii lor de proiectare, aceste dispozitive sunt împărțite în următoarele.

 1. tijă... Cunoscuți popular sub denumirea de „coarne”, acestea sunt echipate cu două sau patru vibratoare pentru mustață care captează semnalele. Datorită caracteristicilor sale tehnice, o astfel de antenă este compactă și ușor de pliat.Principalul dezavantaj este că nu există posibilitatea unei tincturi universale.
 2. Cadru... Echipamentul de acest tip arată ca un cadru pe un suport de tijă de metal. Ele captează un semnal în domeniul decimetrului și necesită instalarea obligatorie a unui amplificator. Funcționează mai bine decât antenele cu tijă, dar nu mult.
 • Antenă TV de exterior (stradă). Este o sursă mai puternică pentru recepţionarea semnalelor TV. Un astfel de dispozitiv este instalat pe acoperișurile clădirilor cu mai multe etaje; utilizarea colectivă este adesea posibilă. Înălțimea catargului depinde direct de numărul de obstacole pentru semnal, cu cât sunt mai multe, cu atât mai mare trebuie să instalați antena.

Prin prezenta unui amplificator

Conform acestui principiu, toate antenele sunt împărțite în două tipuri.

 • Activ... Astfel de dispozitive au un amplificator de putere. Dispozitivele de acest tip sunt necesare dacă repetorul este amplasat suficient de departe și există obstacole masive prin care semnalul este grav distorsionat și nu trece bine. De asemenea, este necesar un tip activ de antenă dacă dispozitivul este amplasat într-o zonă joasă, când nu există vizibilitate între repetitor și antena de televiziune. Un astfel de dispozitiv poate fi folosit pentru mai multe televizoare, pentru aceasta ai nevoie de un tee special pentru cablul de antenă.
 • Pasiv. Antene ideale pentru cei care locuiesc aproape de un repetor. Singurul dezavantaj este că semnalul poate fi distorsionat din cauza puterii recepției semnalului. Această problemă este rezolvată prin instalarea unui atașament special - un atenuator, care dezactivează semnalul la nivelul necesar.

De proiectare

După caracteristicile de proiectare, receptoarele sunt împărțite în interior, exterior și satelit... Am vorbit deja despre primele două tipuri de mai sus, prin urmare nu ne vom concentra în mod deosebit asupra lor. Luați în considerare mai detaliat antene satelit, numite popular „antene”.

Acest tip de dispozitiv este mai mare decât antenele de exterior sau portabile de acasă. Semnalele sunt primite de la satelit, nu de la turnul de televiziune. Dispozitiv este o placă de metal masiv, de regulă, vopsit în alb, în ​​care se află convertorul, numărul total de convertoare poate fi de până la 3, depinde de regiunea de utilizare a echipamentului satelit. Antena satelit este programată pentru un singur satelit, recepționând toate canalele pe care le transmite, iar recepția semnalelor merge pe mai mult de 20 de canale, inclusiv pe cele cu plată.

Semnalele transmise de la satelit și de la emițătorul de televiziune sunt complet diferite, prin urmare, pe lângă antenă, nevoie de un receptor. Arată ca o cutie mică de plastic cu un afișaj în față. Există și butoane pentru pornirea/oprirea receptorului, schimbarea canalului, volumului și meniului, acest lucru se face în cazul unei defecțiuni a telecomenzii. Pe carcasă există un cititor de captare a cardurilor, un port USB prin care este conectată o unitate flash externă sau un hard disk, iar portul este folosit și pentru a schimba software-ul receptorului.

În urmă cu câțiva ani, în prezența a două televizoare în casă și în lipsa de dorință de a viziona același canal pe ele, a fost necesar să achiziționați o antenă satelit pentru fiecare, dar acum această problemă nu mai merită. A apărut convertoare universale, dotarea lor tehnică vă permite să conectați două cabluri coaxiale. In orice caz, receptor este necesar pentru fiecare televizor individual, dar va fi o placă. Convertor vă permite să împărțiți semnalele în două fluxuri - și puteți viziona diferite canale pe diferite televizoare.

Antene de satelit sunt foarte populare datorită recepției de înaltă calitate a semnalului chiar și în zonele cu relief natural dificil și există multe astfel de locuri în Rusia. Desigur, apar interferențe în funcționarea vasului, dar exclusiv din cauza furtunilor puternice sau a ninsorilor abundente. LA dezavantaje astfel de dispozitive pot fi atribuite complexității autoinstalării.

Este necesar nu numai să instalați echipamentul în unghiul corect și în direcția corectă, ci și să verificați calitatea semnalului.

Modele populare

Piața modernă oferă o mare varietate de modele de diferite modele și dimensiuni, de la o antenă mică de acasă până la o antenă satelit mare. Din întreaga varietate de antene de interior, datorită recenziilor de pe Internet, am compilat o prezentare generală a celor mai de succes modele.

Selenga 104A Fabricat în China, compatibil cu orice televizor. Acceptă orice semnal datorită amplificatorului încorporat. Dintre minusuri, utilizatorii notează lungimea insuficientă a cablului (doar 1,5 metri) și designul incomod al antenei.

Următorul model Delta K131A. 03" tot din China. Din toate recenziile despre ea, se poate trage următoarea concluzie - este posibilă utilizarea optimă a acestei antene numai în condiții urbane datorită specificului amplificatorului UHF 40 dB. Acest amplificator funcționează în gama UHF sau așa-numita „șaptezeci”, iar această gamă este bună la prinderea undelor în zonele urbane. În zonele rurale, undele se degradează mai repede, iar semnalul devine nesigur. De asemenea, avantajul este greutatea redusă și compactitatea antenei. Dezavantajul este calitatea slabă a construcției.

Model de antenă TV din Coreea de Sud Hyundai H-TAI320 cu un design neobișnuit în buclă închisă, combinat cu două antene corn, oferă cea mai largă gamă de setări. Acest lucru se datorează faptului că antena poate primi unde în benzile VHF și UHF. O calitate decentă se obține printr-un amplificator încorporat. Este posibil să primiți semnale în formatele DVB-T, DVB-T2, FM și DAB. Raport calitate/preț excelent și calitate.

Producătorul chinez din nou, dar nu o antenă simplă LUMAX DA1502A - caracteristica sa este capacitatea de a folosi atât în ​​interior, cât și în exterior. Potrivit recenziilor de pe internet, dispozitivul este de foarte înaltă calitate și rezistent la căderi, lungimea cablului este de 3 metri. Când este utilizat ca echipament exterior, pentru recepția ideală a semnalului, este necesară o înălțime de 3-4 metri deasupra solului. O garanție de 2 ani este un bonus frumos din partea producătorului.

O altă antenă de interior chinezească HARPER ADVB-2120 sa dovedit pe piața rusă datorită caracteristicilor sale. Acestea includ o gamă largă de semnale captate, un aspect unic de inel închis, care facilitează amplasarea structurii pe orice suprafață. Amplificatorul acestui echipament este alimentat direct de la un receptor sau televizor - merită luat în considerare acest fapt atunci când achiziționați o antenă, deoarece nu toate echipamentele pot fi potrivite.

Antenele de exterior sunt la fel de populare, motiv pentru care am ales top 5 dintre cele mai bune dispozitive.

 • Producătorul rus REMO produce o antenă destul de bună „REMO BAS-1111-P Pechora” cu o dispunere asimetrică a elementelor. Datorită unei acoperiri speciale de polimer, echipamentul nu se teme de condițiile meteorologice nefavorabile. Nu există amplificator de semnal, așa că antena este potrivită doar pentru cei care se află în raza unui semnal stabil. Utilizatorii raportează că calitatea recepției într-o astfel de zonă este foarte bună. Printre deficiențe, trebuie remarcat faptul că în kit nu există cablu, suport, mufă și conector, acestea vor trebui achiziționate separat.
 • Coreea de Sud introduce un model în gama sa de antene Hyundai H-TAE240. Nu este nimic de prisos în dispozitiv, pare foarte simplu. Antena pasivă are un cadru metalic rezistent. Preia bine un semnal, dar este pretențios la diverse interferențe (linii de transmisie de înaltă tensiune, plantații, vreme nefavorabilă).
 • China a introdus o antenă de exterior REXANT DVB-T2 RX-411 34-0411 din 8 elemente. Receptor cu amplificator, din cauza asta, calitatea semnalului este foarte buna. Nu este recomandat să instalați catargul antenei sub 7 metri, deoarece acest lucru poate cauza interferențe. Designul este fiabil, utilizatorii observă că funcționează liniștit în condiții meteorologice foarte nefavorabile timp de 7 ani.
 • Receptor exterior Funke ODSC100 de la producătorul olandez are parametri mici și un design atractiv.Modelul are un câștig de 24 dB și recepție largă a semnalului în intervalul 174-240 MHz / 490 - 862 MHz. De remarcat este și prezența tehnologiei LTE INERT cu filtre și ecranare care blochează interferențele din alte rețele. Dacă aveți un televizor cu un tuner DVB-T2 sau un set-top box digital, puteți conecta transmisia TV digitală sau analogică. Dintre deficiențe, se remarcă faptul că kitul nu include un injector de putere și un cablu.
 • Antenă Locus Meridian 07AF Turbo complet rusesc, cu un amplificator echilibrat de înaltă frecvență patentat unic. Receptorul este compact și ușor, cu 7 elemente din aluminiu. În specificațiile tehnice se menționează că, pentru a primi un semnal excelent, este necesar ca televizorul să furnizeze energie la intrarea antenei, dar nu toate modelele de televizoare sunt echipate cu aceasta. În astfel de cazuri, producătorul recomandă utilizarea injectorului de putere din seria LI. Proprietarii unor astfel de antene observă că sunt ideale pentru zone dificile, teren accidentat și schimbări de altitudine.

Antrenele de satelit, indiferent de producător, funcționează exact la fel. Dar chiar și printre ele există dispozitive care au fost recunoscute ca fiind cele mai bune în muncă.

Antene satelit mobile reprezentată de marcă Azure AS-35T. Printre avantaje, cumpărătorii au remarcat dimensiunea compactă, instalarea în orice punct, asamblarea fiabilă și echipamentul suficient. Există doar un minus - câștigul încetinește periodic.

A fost recunoscută cea mai fiabilă antenă de satelit offset placa "Supral 0,9 m" de la producătorul Ural. Avantajele includ dimensiunea optimă, recepția excelentă a semnalului și rezistența la vremea furtunoasă. Există încă un dezavantaj și destul de grav - nu există un strat anticoroziv, iar rugina apare destul de repede.

Cea mai optimă antenă în ceea ce privește raportul preț-performanță dintre antene satelit perforate - LANS-97. Aspectele pozitive sunt: ​​aspect bun, prindere întărită, recepție foarte bună a semnalului, rezistență ridicată la coroziune. Datorită trecerii la formatul DVB-T2, unii dintre telespectatori au decis să cumpere nu un decodor digital, ci o antenă japoneză promovată. „Booster 5g”. Spre deosebire de asigurările vânzătorilor, acest dispozitiv nu este doar rău la difuzarea canalelor federale, ci este și o antenă analogică convențională. Adevărat, pentru o taxă foarte scumpă.

Cum să alegi?

Alegerea unei bune antene TV este adesea foarte dificilă deoarece trebuie să luați în considerare o mulțime de factori diferiți:

 • condițiile de la locul de reședință,
 • distanta pana la traducator,
 • numărul de canale,
 • calitatea recepției și multe altele.

În acest caz, aspectul nu joacă niciun rol. Antena de interior potrivit pentru un număr limitat de canale și există o mare probabilitate ca calitatea semnalului să fie recepționată în moduri diferite pe canale diferite. Printre astfel de receptoare, merită să alegeți modele de recepție direcțională. Sunt potrivite atât pentru televizoarele vechi, cât și pentru cele moderne.

Cu antene externe alegerea este mai simplă, pot avea dimensiuni diferite, principalul lucru este înălțimea de instalare. Receptoare pasive funcționează bine într-un mediu urban, iar într-o zonă apropiată de suburbii sau zonele rurale, au adesea nevoie antenă puternică de tip activ. Pentru o reședință de vară aveți nevoie de echipament activ și, având în vedere faptul că astfel de zone sunt cel mai adesea situate în afara limitelor orașului, este mai bine dacă este în aer liber, de exemplu, dispozitiv de tip „Dublu pătrat”.

O antenă satelit este cea mai potrivită pentru un televizor LCD. Pentru astfel de antene sunt importante condițiile de mediu externe, iar pentru o performanță bună trebuie să cunoașteți frecvențele satelitului. Puteți instala și configura singur echipamentul, dar în absența experienței, este totuși mai bine să îl încredințați unui specialist.

Reguli de funcționare

Achiziționarea echipamentului este doar primul pas către operare. A lui este necesar să asamblați, să instalați, să conectați și să verificați corect semnalul pentru calitatea imaginii... Procesul de asamblare al oricărei antene este dezvăluit în instrucțiunile pentru aceasta, așa că trebuie să o citiți cu atenție înainte de lucru. Pentru a menține performanța dispozitivului, trebuie să urmați câteva reguli simple.

 1. Instalarea sau demontarea dispozitivului trebuie efectuată, asigurați-vă că îl deconectați de la priză.
 2. Nu utilizați un cablu coaxial compozit, este mai bine să cumpărați un cablu de lungime adecvată și să îl înlocuiți.
 3. Nu ar trebui să existe obiecte mari care distorsionează semnalul pe linia antenei.
 4. Suportul de antenă trebuie să fie ferm atașat deoarece vântul se simte mai puternic la altitudine decât la sol. Suportul trebuie să poată rezista la rafale de vânt destul de puternice.
 5. Reglarea antenei constă în orientarea către sursa semnalului și necesită actualizări periodice.
 6. Pentru o mai bună compatibilitate cu dispozitivul, utilizați adaptoare.
 7. Utilizați numai intrările și conectorii specificati.
 8. Deconectați antenele în timpul furtunilor, mai ales dacă nu aveți împământare.

Probleme posibile

  Toate tipurile de antene au probleme și există soluții generale pentru fiecare.

  1. Ttelevizorul nu vede conexiunea la antenă... Cauza problemei poate fi cablul sau o defecțiune a televizorului sau a receptorului în sine. Se rezolva prin inlocuirea cablului de antena cu unul nou si repararea echipamentelor.
  2. TV nu afișează niciun canal... Adesea, motivul pierderii semnalului se datorează frecvențelor de difuzare selectate incorect. Pe antena satelit, trebuie să actualizați recepția semnalului. Pe antenele interioare și exterioare, trebuie să verificați priza antenei și, dacă totul este în ordine, atunci încercați să schimbați ușor poziția antenei.
  3. Televizorul nu preia semnalul de la antena comună... Această problemă poate fi cauzată de trei motive:
  • deteriorarea cablului coaxial;
  • o defecțiune la „crab”, splitter sau priza de cablu;
  • prin ruperea conexiunii mufelor antenei.

  Problema se rezolva doar prin inlocuirea piesei defecte... Există încă o serie de probleme, dar acestea sunt foarte specializate și necesită cunoștințe speciale pentru a le rezolva. Alegerea unei antene necesită o abordare competentă, nu aveți nevoie doar studiaza caracteristicile echipamentelor de televiziune si compatibilitatea cu sursa de receptie a semnalelor, dar alege si modelul optim din punct de vedere al calitatilor acestuia.

  Pentru o prezentare generală și asamblarea antenei pasive Locus Meridian 12F, vedeți următorul videoclip.

  fara comentarii

  Comentariul a fost trimis cu succes.

  Bucătărie

  Dormitor

  Mobila