Cum se conectează laptopul la televizor prin Wi-Fi?

Conţinut
 1. Pentru ce este?
 2. Metode de conectare
 3. Adaptoare pentru modele mai vechi
 4. Probleme posibile

În zilele noastre, aproape în fiecare casă puteți găsi un computer sau laptop destul de puternic, precum și un televizor cu ecran plat cu suport pentru Smart TV sau cu un set-top box bazat pe Android. Având în vedere că ecranele unor astfel de televizoare au o diagonală de 32 până la 65 de inci sau mai mult, de multe ori doriți să vizionați un film de pe computer pe televizor. Să încercăm să ne dăm seama cum să conectăm un laptop la un televizor prin Wi-Fi și să luăm în considerare caracteristicile tehnice ale acestui proces.

Pentru ce este?

În primul rând, după cum am menționat deja, vizionați un film pe ecranul televizorului cu o diagonală mai mare va fi, desigur, mult mai interesant. Și orice videoclip de pe un astfel de ecran va arăta mult mai bine și mai colorat decât pe un monitor de computer. Și dacă vorbim de conținut cu o rezoluție de 4K, atunci având în vedere că un număr mare de modele de televizoare au tocmai o astfel de rezoluție, se va putea bucura la maxim de el.

Vizualizarea fotografiilor și imaginilor de familie va fi relevant și pentru astfel de dispozitive. Și puteți transfera o imagine de pe un laptop pe un televizor în doar câteva clicuri. În plus, uneori televizoarele sunt dotate cu difuzoare foarte grozave care oferă un sunet grozav. Așadar, conectează-ți laptopul la televizor prin Wi-Fi pentru a transfera muzica - nu e rea idee.

Metode de conectare

Dacă vorbim despre metode de conectare, atunci ele disting:

 • cu fir;
 • fără fir.

Însă puțini oameni aleg astăzi metode de conectare prin cablu, deoarece puțini oameni în ziua de azi doresc să joace diverse tipuri de fire, adaptoare și adaptoare.

Și adesea, configurarea cu astfel de metode de conectare necesită mult timp și este plină de dificultăți. Din acest motiv, o conexiune wireless astăzi este mult mai relevantă, deoarece face posibilă conectarea unui laptop la un televizor fără cablu relativ rapid și ușor. Există destul de multe posibilități de a crea o conexiune wireless între laptop și televizor prin Wi-Fi. Dar ne vom uita la 3 dintre cele mai populare:

 • prin WiDi;
 • prin DLNA;
 • folosind un program special.

Prin DLNA

Prima modalitate, care face posibilă afișarea unei imagini de pe un laptop pe ecranul televizorului, este prin DLNA. Pentru a conecta un laptop și un televizor prin Wi-Fi în acest fel, mai întâi trebuie să le conectați în cadrul aceleiași rețele... Majoritatea modelelor moderne de televizoare au suport pentru o tehnologie numită Wi-Fi Direct. Datorită acesteia, nici măcar nu este necesară conectarea ambelor dispozitive la același router, deoarece televizorul își creează automat propria rețea. Rămâne doar să conectați un laptop la el.

Acum să vorbim direct despre afișarea imaginilor de pe un laptop pe un ecran TV... Pentru a face acest lucru, mai întâi trebuie să configurați Server DLNA... Adică, este necesar, în cadrul acestei rețele, să deschidem accesul la directoarele cu fișiere de interes pentru noi. După aceea, ne conectăm la rețeaua de acasă și puteți vedea că directoarele „Video” și „Muzică” au devenit disponibile pe televizor. Aceste directoare vor fi automat disponibile pentru alte dispozitive din rețea pe sisteme de operare Windows 7 și Windows 10.

Dacă trebuie să deschideți accesul la orice alt director, puteți face acest lucru în fila „Acces”, care poate fi găsită în elementul „Proprietăți” din fiecare folder.

Acolo trebuie să alegi elementul „Configurare avansată”, în care puteți vedea câmpul „Partajare”.Îi punem o bifă în față, apoi facem clic pe butonul „Ok” pentru ca folderul să devină vizibil pe televizor.

Puteți sincroniza computerul și televizorul puțin mai rapid dacă utilizați File Explorer. În meniul său, va trebui să selectați o secțiune numită „Rețea”. După aceea, pe ecran va apărea un mesaj, care va spune „Descoperirea rețelei”. Trebuie să faceți clic pe el, după care va apărea un asistent pe ecran. Pentru a ajusta sincronizarea transferului imaginii duplicate a computerului la televizor, ar trebui să urmați recomandările acestuia care vor fi afișate pe ecran.

După ce DLNA este configurat, trebuie să luați telecomanda televizorului pentru a verifica conexiunile de tip extern disponibile. După ce DLNA este activat, trebuie să selectați conținutul pe care doriți să îl redați. Pentru a face acest lucru, faceți clic dreapta pe pictograma fișierului, în meniul contextual care apare, selectați elementul „Reda pe...” și faceți clic pe numele televizorului dvs.

Într-un mod atât de simplu, poți conecta un laptop la un televizor prin Wi-Fi datorită unei conexiuni DLNA. Singurul lucru de știut despre redare este Formatul MKV este rar acceptat chiar și de modelele moderne de televizoare, motiv pentru care un astfel de fișier trebuie convertit într-un alt format înainte de redare.

Prin WiDi

O altă metodă care vă permite să conectați un laptop la un televizor este numită WiDi Miracast. Esența acestei tehnologii va fi diferită de cea a DLNA, care constă în așa-numitul „Partajarea” dosarelor și configurarea accesului partajat la acestea... WiDi face posibilă duplicarea imaginii de pe afișajul laptopului de pe televizor. Adică, de fapt, avem în fața noastră o proiecție a imaginii. Implementarea acestei soluții se bazează și pe utilizarea tehnologiei Wi-Fi. Un număr de utilizatori îl numesc Miracast.

Această metodă de conectare are unele caracteristici tehnologice. Ideea este că un laptop poate folosi această tehnologie dacă îndeplinește 3 criterii:

 • are un adaptor Wi-Fi;
 • este echipat cu placa video de tip discret;
 • unitatea centrală de procesare instalată în ea trebuie să fie fabricată de Intel.

Și unii producători o fac astfel un laptop poate fi conectat la un televizor prin Wi-Fi numai folosind această tehnologie. De exemplu, firma sud-coreeană Samsung face acest lucru.

Înainte de a începe configurarea conexiunii, trebuie mai întâi Descărcați drivere pentru laptop pentru afișaj wireless... Acestea pot fi găsite pe site-ul oficial Intel. De asemenea, ar trebui să vă asigurați că modelul dvs. de televizor este compatibil cu WiDi. Dispozitivele mai vechi nu se pot lăuda cu suport pentru această tehnologie, motiv pentru care utilizatorii trebuie adesea să cumpere adaptoare speciale. În general, acest punct ar trebui clarificat.

Dacă, totuși, s-a dovedit că atât laptopul, cât și televizorul acceptă WiDi, atunci puteți continua la configurarea acestuia. Algoritmul va fi după cum urmează:

 • intram in meniul principal al televizorului;
 • accesați secțiunea „Rețea”;
 • selectați și faceți clic pe elementul numit „Miracast / Intel's WiDi”;
 • acum trebuie să mutați pârghia care va activa această setare;
 • intrăm în programul Intel Wireless Display pe un laptop, care este responsabil de sincronizarea wireless cu echipamentele de televiziune;
 • ecranul va afișa o listă de dispozitive disponibile pentru conectare;
 • acum trebuie să faceți clic pe butonul „Conectați”, care se află lângă numele televizorului.

În unele cazuri, se întâmplă să fie necesar un cod PIN suplimentar. De obicei, combinațiile lui sunt fie 0000, fie 1111.

Pentru a finaliza configurarea tehnologiei WiDi, trebuie faceți clic pe elementul numit „Brame” și intrați în secțiunea corespunzătoare. Aici găsim articolul „Dispozitive”, apoi proiectorul. Adăugați aici ecranul televizorului. Dacă dintr-un motiv oarecare dispozitivul necesar nu este aici, atunci trebuie să instalați cele mai recente drivere pentru modulul Wi-Fi. În acest mod simplu, puteți conecta un laptop și un televizor.

Cu ajutorul unui software special

De remarcat că există și software special care face posibilă combinarea dispozitivelor și controlul televizorului de pe un laptop. Acesta este așa-numitul server de acasă, care face posibilă realizarea conexiunii Wi-Fi a dispozitivelor menționate. Principalul avantaj al acestei soluții este versatilitatea sa.

Mai întâi trebuie să descărcați software-ul selectat, să îl instalați și să îl executați. După aceea, veți putea vedea o listă de dispozitive care sunt disponibile pentru conectare. Trebuie să-ți găsești televizorul în el. După aceea, programul va oferi televizorului acces la directoarele media standard de pe laptop. Și făcând clic pe semnul verde plus, puteți „parta” mai multe fișiere, astfel încât acestea să devină disponibile pentru redare pe televizor.

Acum aș dori să spun despre câteva dintre cele mai populare programe de acest tip. Unul dintre ele este un program numit Manager de distribuire. Este potrivit doar pentru acei utilizatori care au un televizor Samsung. Acest software este o soluție pentru modelele care acceptă tehnologia DLNA. Instrucțiunile pentru utilizarea acestui program sunt următoarele:

 • Televizorul și laptopul ar trebui să fie conectate la aceeași rețea Wi-Fi;
 • după aceea trebuie să descărcați programul și să-l lansați;
 • deschideți-l și găsiți un analog al Windows Explorer;
 • găsiți folderele pe care doriți să le jucați;
 • trageți fișierele necesare în partea dreaptă a ferestrei;
 • faceți clic pe elementul „Partajare”, apoi selectați expresia „Setați politica dispozitivului”;
 • acum trebuie să lansați lista cu dispozitivele disponibile și să apăsați butonul OK;
 • în domeniul public, ar trebui să găsiți elementul „Stare schimbată”;
 • când are loc actualizarea, trebuie să vă uitați la sursele de semnal de pe televizor;
 • în meniul corespunzător, faceți clic pe Share Manager și găsiți Share Folder;
 • după aceea veți putea vedea fișierele, precum și folderele necesare.

Un alt program care merită atenție se numește Serviio. Este gratuit și conceput pentru a crea un canal DLNA.

Este extrem de ușor de utilizat și chiar și un utilizator fără experiență o poate face.

Printre caracteristicile acestui software se numără:

 • biblioteca cu fișiere este actualizată automat;
 • puteți crea pur și simplu o rețea de domiciliu;
 • streaming video este posibil pe o mare varietate de dispozitive.

Adevărat, acest program propune anumite cerințe pentru un laptop:

 • RAM în el trebuie să fie de cel puțin 512 megaocteți;
 • hard disk-ul trebuie să aibă 150 megaocteți de spațiu liber pentru instalare;
 • dispozitivul trebuie să ruleze Linux, OSX sau Windows.

Adaptoare pentru modele mai vechi

Luați în considerare dacă este posibil să trimiteți o imagine către un televizor, unde Wi-Fi este în general absent ca atare. Această întrebare îngrijorează aproape toți posesorii unui televizor vechi, deoarece modelele cu Wi-Fi nu sunt ieftine și nu toată lumea vrea să cumpere un televizor nou. Dar aici trebuie înțeles că, dacă nu există un modul special pe televizor, atunci este totuși posibil să vă conectați la un laptop prin Wi-Fi. Dacă televizorul tău are mai mult de 5 ani, atunci ai nevoie achiziționați dispozitive suplimentare, pentru a face legătura care este tratată în articol.

Acestea sunt adaptoare speciale care sunt de obicei conectate la un port de tip HDMI.

Dacă vorbim despre astfel de dispozitive, atunci ele există de 4 tipuri:

 • tip adaptor Miracast;
 • Android Mini PC;
 • Google Chromecast;
 • Stick de calcul.

Fiecare dintre aceste tipuri de adaptoare poate fi conectat la un model de televizor nu prea vechi și vă va permite să conectați un laptop folosind Wi-Fi.

Probleme posibile

Trebuie spus că există o serie de probleme comune la crearea acestui tip de conexiune și trebuie să fii conștient de ele. Cele mai frecvente probleme de conectare sunt:

 • televizorul pur și simplu nu vede laptopul;
 • Televizorul nu se conectează la internet.

Să încercăm să ne dăm seama care este motivul pentru astfel de probleme.... Dacă televizorul nu poate vedea laptopul, atunci pot exista mai multe motive.

 1. Laptopul pur și simplu nu îndeplinește cerințele necesare în ceea ce privește sincronizarea prin Wi-Fi. Se întâmplă adesea ca utilizatorii să folosească laptopuri care nu au cel puțin proces Intel de generația a 3-a.
 2. În plus, ar trebui să verificați dacă software-ul Intel Wireless Display este prezent pe laptop.
 3. Este posibil ca modelul de televizor să nu accepte conexiunea WiDi.
 4. Dacă nu se observă niciuna dintre problemele de mai sus, dar încă nu există sincronizare, ar trebui să încercați să actualizați driverele de pe Wi-Fi la cea mai recentă versiune.

Dacă vorbim despre a doua problemă, atunci setul de măsuri pentru remedierea situației va fi următorul.

 1. Puteți încerca să setați manual setările Smart TV. Înainte de aceasta, intrați în modul setări router și resetați DHCP. După aceea, în meniul TV, trebuie să setați manual adresa IP și IP-ul gateway-ului. În plus, va trebui să introduceți manual atât serverul DNS, cât și masca de subrețea. Acest lucru rezolvă adesea problema.
 2. De asemenea, puteți verifica setările routerului și puteți introduce o adresă MAC individuală pentru toate dispozitivele care sunt conectate la televizor.
 3. În plus, toate echipamentele pot fi repornite. Mai întâi trebuie să opriți routerul în sine și televizorul pentru câteva minute, iar după ce le porniți din nou, faceți setările.

Adesea cauza problemelor este prezența banală a interferenței cu semnalul sub forma unui fel de mobilier sau pereți din beton.

Aici poți doar reduceți distanța dintre dispozitive și, dacă este posibil, asigurați-vă că nu există interferențe. Acest lucru va face semnalul mai bun și mai stabil.

Când verificați, ar trebui acordați atenție conexiunii televizorului la router, precum și a routerului la Internet.

Dacă se observă probleme undeva între televizor și router, atunci va fi suficient să resetați setările, să specificați proprietățile routerului și apoi să setați să salvați conexiunea și apoi să o verificați. Dacă problema este între router și conexiunea la internet, atunci ar trebui să contactați furnizorul, deoarece nicio altă soluție nu aduce rezultate.

  Acestea sunt principalele probleme care pot apărea din când în când atunci când se realizează o conexiune de la laptop la televizor folosind Wi-Fi. Dar, în majoritatea covârșitoare a cazurilor, utilizatorii pur și simplu nu observă așa ceva. Acesta este într-adevăr un format de conexiune foarte convenabil pentru vizualizarea fișierelor pe un ecran mare de televizor sau pentru a juca jocuri.

  În general, trebuie spus că conectarea unui laptop la un televizor este un proces nu este foarte complicat, astfel încât să poată fi realizat cu ușurință de către un utilizator nu prea priceput în tehnologie. Singurul lucru de care trebuie să fii conștient este că atunci când te conectezi, ar trebui să înțelegi clar capacitățile televizorului și laptopului tău pentru a fi sigur că susțin din punct de vedere tehnic posibilitatea de a crea o conexiune a naturii în cauză.

  Cum să conectați un laptop la Smart TV fără fir, vedeți mai jos.

  fara comentarii

  Comentariul a fost trimis cu succes.

  Bucătărie

  Dormitor

  Mobila