Care televizor este cel mai bun pentru tine?

Conţinut
 1. Care sunt criteriile pentru compararea televizoarelor?
 2. Evaluarea celor mai bune modele
 3. Consultanță de specialitate
 4. Prezentare generală a recenziilor

Televizoarele, în ciuda tuturor așteptărilor multora, continuă să fie relevante în anii 2020. Previziunile privind deplasarea lor de către computere, smartphone-uri și alte gadget-uri nu s-au adeverit încă. Și asta înseamnă că trebuie să aflăm ce televizor este mai bine să alegeți.

Care sunt criteriile pentru compararea televizoarelor?

Dimensiuni (editare)

Un televizor de 65 de inchi este aproape întotdeauna Full HD sau Ultra HD.... În ambele cazuri se obține o imagine clară și bine detaliată. Dar a doua opțiune face imaginea unde mai realistic... Adevărat, îmbunătățirea automată a culorii, contrastului și a altor parametri este tipică pentru ambele versiuni.

Când comparăm diagonalele, reiese însă că modelele cu dimensiunea ecranului de 32 de inci nu pot fi mai rele, ci doar rămân la nivelul lor.

Un astfel de televizor este convenabil de vizionat. Este ușor de instalat chiar și într-un apartament (casă) de o zonă nesemnificativă.

Diagonala 32 inch este deja suficientă pentru jocuri de diferite tipuri, iar această tehnică va fi cu siguranță mai bună decât cel mai avansat monitor de computer. Sunt oferite o varietate de moduri de utilizator. Iar interfețele televizoarelor moderne de 32 de inchi sunt destul de diverse.

Permisiune

Acest parametru trebuie luat în considerare pentru a alege un bun receptor TV.... Chiar dacă dimensiunea ecranului este suficient de mare, rezoluția slabă poate strica totul. Modele cu rezolutie 640x480 pixeli sunt demult depășite. Unele dintre ele, totuși, acceptă scanarea progresivă, dar acest lucru ajută puțin.

Doar televizoarele pot fi luate în considerare mai mult sau mai puțin în serios. cu o rezoluție de 1366x768 pixeli. Diagonala nu va depăși 45 de inci. Totuși, pentru o casă și pentru o reședință de vară, chiar și ca televizor pur de gaming, această soluție este ideală, doar dacă nu îi puneți cerințe deosebit de mari.

Dacă diagonala este mai mare, imaginea va fi mai proastă din punct de vedere al caracteristicilor. Vor apărea diferite zone de tranziție, pătrate de pixeli și artefacte similare. Dar destui oameni încearcă să aleagă televizoare cu o rezoluție de 1920 x 1080 pixeli. Și o astfel de soluție este recunoscută de experți ca fiind cea mai bună pentru o casă obișnuită modernă, în care încearcă să obțină pur și simplu imagini de înaltă calitate, dar fără bibelouri extreme. Rezoluția de 1920 x 1080 pixeli arată bine pe multe ecrane cu o diagonală de 30-45 inci.

În același timp, puteți găsi televizoare de alte dimensiuni - de la 20 la 60 de inchi.

Frecvență

De asemenea, acest parametru nu poate fi redus. Cu cât imaginea este actualizată mai des, cu atât este mai plăcut să vizionezi chiar și un program de știri, ca să nu mai vorbim de un film sau de un meci de hochei. Informațiile de bază sunt prezentate în tabelul de mai jos.

Frecvență de actualizare

Scop

50 sau 60 Hz

Receptor de televiziune ieftin

100 sau 120 Hz

Modelele cu un cadru intermediar demonstrează o imagine excelentă din toate punctele de vedere

200 Hz

Cea mai bună opțiune disponibilă pentru oameni (doar câțiva pot recunoaște diferența dintre 200 și 300 Hz)

Tipul matricei

Dar chiar și aceeași rezoluție pe un ecran de aceeași mărime poate fi creată în moduri diferite. În televizoarele ieftine, matricea TN este destul de comună. Vă permite să garantați o reproducere bună a culorilor. Un astfel de televizor se va potrivi majorității oamenilor care doresc doar să se uite la filme acasă. Celulele de afișare sunt declanșate instantaneu și nu ar trebui să existe nicio întârziere în redarea culorilor sau a imaginii.

Tehnologia VA, prezentată de firma japoneză Fujitsu, nu are un asemenea dezavantaj al TN ca culorile ambigue în funcție de locația privitorului. De asemenea, este garantată o afișare mai completă a paletei de culori. Dar acest lucru se realizează cu prețul unui răspuns puțin mai lent al pixelilor individuali. IPS, sau „flat off”, garantează aceeași transmisie a imaginii la un unghi de vizualizare de 178 de grade.

Pixelii morți se vor întuneca și nu vor afecta calitatea imaginii până la un anumit punct.

Gama de culori

Acest parametru este foarte des uitat atunci când studiem anumite televizoare. Între timp, el vă permite să le comparați mult mai bine decât rezoluția sau dimensiunea ecranului. Inginerii folosesc matematica modelul CIE. Nu are sens ca utilizatorii obișnuiți să se aprofundeze în această tehnică, este suficient să țineți cont de concluziile principale. Nu puteți amesteca gama de culori și numărul total de tonuri pe care le poate afișa ecranul; Pentru a crește gama de culori, sunt adesea folosite LED-uri compozite și puncte cuantice.

Vizualizare ecran

Ecrane CRT practic nu mai are sens să luăm în considerare. Această opțiune este potrivită doar pentru segmentul ultra-buget, deoarece Tehnologia CRT a atins limitele fizice ale dezvoltării. Dar deasemenea LCD nu este singura alegere. Aceasta tehnologie garanteaza o luminozitate destul de mare; prețul afișajelor poate varia foarte mult.

Receptoarele de televiziune Quantum Dot se încadrează în categoria premium.

Smart TV sau obișnuit

Producătorii sunt din ce în ce mai puțin probabil să lase o alegere pe baza acestui criteriu. Umplutura „inteligentă” se găsește deja chiar și în multe versiuni cu buget redus. Trebuie avut în vedere faptul că Smart în diferite versiuni este foarte diferit. Întotdeauna trebuie să clarificați care anume funcţie prin acest cuvânt înseamnă producătorul și cât de bine sunt implementate. Componentele inteligente permit utilizați serviciile de internet, accesați online, vizionați filme online și așa mai departe; cu toate acestea, configurarea lor este destul de complicată și nu toți oamenii au nevoie cu adevărat de o astfel de funcționalitate.

Cantitatea porturi HDMI

Acești conectori vă permit să primiți simultan audio de înaltă calitate și imagini de înaltă definiție. Exact HDMI transportă de obicei un semnal de la un laptop sau un computer desktop. Set-top box-urile pentru TV digitală sunt, de asemenea, concentrate pe acest standard. În cele din urmă, a fost deja implementat chiar și în unele smartphone-uri.

Prin urmare, cu cât sunt mai mulți conectori HDMI, cu atât mai bine și 2 porturi este minimul care vă permite să contați pe ceva normal.

Evaluarea celor mai bune modele

Meritat intră în dispozitivele de top buget FUSION FLTV-22C110T. Da, acest televizor nu se poate lăuda cu o dimensiune impresionantă a ecranului. Dar playerul său media acceptă pe deplin videoclipuri MKV. Raportul de aspect de 16: 9 este destul de convenabil și adecvat. Răspunsul pixelilor are loc în 6 ms, iar în total dispozitivul poate afișa peste 16 milioane de culori diferite.

Dar dacă trebuie să alegeți televizoare ieftine și de încredere, atunci puteți acorda atenție dispozitivelor Telefunken.

Deci modelul TF-LED39S35T2 cu un ecran de 39 de inchi, se spune că este un dispozitiv excelent pentru recepția atât a semnalelor analogice, cât și a celor digitale. Luminozitatea imaginii poate ajunge la 280 cd pe 1 m2. Raportul de aspect de 16 pe 9 este cel mai convenabil. Acceptă redarea diferitelor fișiere prin USB.

Parametrii tehnici principali:

 • raport de contrast la 5000: 1;

 • format de sunet NICAM;

 • 2 difuzoare de 8 W fiecare;

 • opțiunea de a primi teletext;

 • 3 porturi HDMI;

 • coaxial S / PDIF;

 • tensiune de alimentare de la 100 la 240 V.

În ceea ce privește calitatea imaginii, receptoarele Phillips TV sunt relativ bune astăzi. Aici merită luate în considerare produsele Ambilight. De exemplu, despre model 55PUS6704 / 12 cu ecran UHD. Dispozitivul acceptă tehnologii acustice Dolby Vision, Dolby Atmos. Dintre celelalte proprietăți, este util să rețineți:

 • rezoluție 3840x2160;

 • tehnologie HDR10+;

 • certificat de Miracast;

 • acces la TV la cerere și la Youtube;

 • căutare automată a dispozitivelor asociate de aceeași marcă;

 • procesor cu 4 nuclee;

 • procesarea hipertextului de până la 1000 de pagini.

Produsele marca Shivaki sunt destul de răspândite în lume. Pentru uz casnic, STV-32LED21 este destul de potrivit.

Dispozitivul este promovat ca având ecran foarte subțire... Iluminarea bazată pe elemente LED este implementată structural. Există 2 intrări HDMI, iar rezoluția imaginii este HD Ready.

Principalele proprietăți tehnice:

 • ecran de 32 inchi;

 • tuner conceput pentru PAL și SECAM în aceeași măsură;

 • reproducerea unui număr de standarde audio și chiar fișiere grafice;

 • 2 difuzoare de 5 W fiecare;

 • prezența intrării SCART;

 • capacitatea de a conecta căști standard;

 • Intrare S-Video;

 • contrast până la 3000 la 1;

 • consum total de curent 0,05 kW.

Alegând televizoare populare, o mare parte a oamenilor preferă produse Samsung. Această companie oferă o gamă de receptoare TV de interior care sunt perfecte pentru vizionarea de filme și explorarea altor opere de artă. Adevărat, un astfel de echipament va costa bani destul de serioși. Dar apoi, de exemplu, modelul de 55 de inci TV QLED Serif funcționează eficient cu puncte cuantice.

Setul include un suport de podea. Profilul în formă de I nu va confunda acest model cu niciun alt televizor. Din păcate, tehnologia pe 10 biți nu este acceptată. Dar există o opțiune Rata de miscare, ceea ce măreşte claritatea exersării mişcărilor rapide. Ajustarea HLG ajută și utilizatorii.

De asemenea, merită remarcat:

 • tehnologie specială pentru ascultarea sunetului în alte încăperi;

 • difuzoare cu patru canale;

 • suport complet pentru Dolby Digital Plus;

 • creșterea contrastului atunci când este necesar;

 • control vocal în limba rusă;

 • browser încorporat;

 • suport pentru aplicația Internet of Things.

Produsele Thompson concurează cu succes cu produsele Samsung.

Merită atenție model T40FSE1170 cu un ecran de 40 de inchi (sau 1,02 m în unitățile mai convenționale). Funcționează televizorul Standard Full HD. Există o ieșire de sunet la căști și un sistem special de suprimare a zgomotului. Tehnologie dovedită susținută Schimbare de timp.

Caracteristici importante:

 • Ecran D-LED;

 • capacitatea de a primi emisiuni TV analogice;

 • prezența unui mod de economisire a energiei;

 • luminozitate de până la 290 cd pe 1 mp. m;

 • raportul de aspect al ecranului 16: 9;

 • 2 difuzoare stereo de 10 W;

 • Suport Nicam / A2;

 • suport teletext;

 • utilizarea Wi-Fi nu este furnizată;

 • Nu există conector Scart.

Dacă trebuie doar să alegeți televizoare de înaltă calitate, atunci cea mai bună opțiune poate fi achiziționarea de echipamente. Sony. Pentru a aprecia calitatea cu adevărat japoneză, trebuie să te uiți la televizoarele cu o diagonală foarte mare. Model KD-85ZG9 nu poate fi considerată accesibilă (costă ca 2 mașini casnice uzate). Dar diagonala afișajului de 2,15 m sugerează că această sumă nu este irosită în zadar. Dispozitivul poate afișa o imagine de nivel 8K.

Luminozitatea luminii de fundal se adaptează flexibil la caracteristicile imaginii afișate pe ecran. Există un mod de redare oprit în care sunetul continuă să curgă. Desigur, un cu drepturi depline control vocal. Designerii s-au asigurat ca cablurile sa fie cat mai invizibile si sa nu strice aspectul.

Ecranul este calibrat pentru a reproduce imaginea conform standardelor de studio Netflix.

Pentru a completa lista producătorilor remarcabili, puteți folosi exemplul de bunuri Sharp și Dex. Televiziune Sharp LC-48CFE4042E este relativ ieftin și, pe fondul modelului Sony tocmai descris, este deloc fenomenal de ieftin. Designul subțire sofisticat arată elegant și se poate potrivi în orice cameră în același timp. Multumește un player media avansat care funcționează cu succes cu o varietate de suporturi media. Raportul de contrast dinamic ajunge la 100.000: 1.

Există un „mod hotel” special. Calitatea sunetului îmbunătățită obținută datorită Dolby TruSurround... Sprijinit HDMI-CEC. Există și un conector SCART. Alte caracteristici care merită reparate:

 • înregistrare video personală cu întârziere;

 • 3 porturi HDMI;

 • intrare mini componentă;

 • tensiune de funcționare admisă de la 220 la 240 V;

 • 2 difuzoare de 8 W;

 • Acustica Harman-Kardon.

Dexp poate oferi un televizor foarte mic, cu o diagonală de 19 inchi.

H19D7100E/W implicit este alb. Acest model poate fi recomandat pentru utilizare la țară sau în bucătărie de dimensiuni modeste. Ecranul este realizat folosind tehnologia Edge LED. Imaginea este acceptată la 720p.

Alte caracteristici:

 • frame rate 75 Hz;

 • unghi de vizualizare 178 grade;

 • luminozitate până la 200 cd pe 1 m2;

 • suport teletext;

 • volum sunet 10 W;

 • Sunet ambiental;

 • 1 conector HDMI;

 • capacitatea de a conecta căști standard.

Compania ocupă și poziții destul de bune pe piață. Supra. Merită să aruncați o privire mai atentă la noul ei produs - model STV-LC40LT0110F... Acest televizor are o rată de reîmprospătare de 60 Hz. Raportul de contrast dinamic ajunge la 120.000: 1. Un singur pixel răspunde la semnal în 6 ms.

S-ar putea ca și televizorul să fie bun Starwind SW-LED32R301BT2. Dispozitivul negru cu diagonala ecranului de 31,5 inchi oferă rezoluție HD Ready. Luminozitatea tehnică a imaginii ajunge la 230 cd pe metru pătrat. m. Răspunsul pixelilor durează 8 ms. Sistemul de difuzoare are o putere de 2x10W.

Televizoare de gamă medie ieftine oferite de un brand relativ nou Polarline. Acesta este un brand rusesc; poate fi luat în considerare un bun exemplu al produselor ei 20PL12TC. Rezoluțiile de până la 1080p sunt suportate structural. Există o interfață CI +, Dolby AC3 este, de asemenea, acceptat. De asemenea, merită remarcat:

 • sunet stereo decent;

 • luminozitate controlabilă a luminii de fundal;

 • suport pentru formate de imagine cu ecran lat;

 • teletext.

O concluzie excelentă a revizuirii va fi BBK 50LEM-1052 / FTS2C. Rezoluția ecranului poate ajunge la 1920 x 1080 pixeli, iar consumul în modul de funcționare ajunge la 0,12 kW. Contrastul este de 5000: 1. Este acceptată recepția de transmisii analogice.

Tunerul poate stoca până la 1000 de canale.

Consultanță de specialitate

Potrivit experților, este necesar în primul rând determina nivelul pretului. Dorința de a economisi bani este destul de realizabilă - trebuie doar să te limitezi la modelul Full HD de nivel mediu de preț. Printre astfel de dispozitive, există evoluții destul de demne. Cele mai ieftine modele sunt echipate cu un tub de imagine. Dar este important să înțelegem că funcționalitatea lor nu mai îndeplinește cerințele moderne, televizoarele în sine vor fi greoaie, iar acest segment nu strălucește cu o varietate de modele.

Ecran LCD relativ ieftin și în același timp demonstrează o imagine foarte decentă. Dacă doriți „doar un televizor bun”, aproape sigur va fi un model LCD. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm asta astfel de ecrane se ard puternic din cauza luminii puternice. Și, prin urmare, nu este posibil să le puneți peste tot. Destul de multe televizoare moderne, însă, nu aparțin LCD-ului, ci LED-ului.

Plasma oferă o imagine deosebit de de înaltă calitate. Aceste ecrane sunt potrivite dacă trebuie să echipați o sală mare sau să creați un home theater. Dar este imposibil să cumpărați un televizor cu plasmă mic (pur și simplu nu le fac din motive tehnice). Iar consumul lor actual va fi suficient de mare. Doar cei mai înstăriți cumpărători ar trebui să cumpere televizoare cu ecrane laser.

Este util să acordați atenție opțiunii de iluminare de fundal. Edge LED este o soluție complet modernă, cu un unghi de vizualizare decent. Dar LED-ul Direct demonstrează rezultate mai bune. Într-un astfel de sistem, lumina de fundal este uneori reglată pentru fiecare diodă separat. O astfel de măsură garantează o luminozitate sporită, „bogăția” imaginii.

Dimensiunile camerei în care va sta televizorul afectează direct diagonala acestuia. Mai exact, puteți vedea o imagine de televiziune pe un ecran de orice diagonală din orice cameră. Dar este totuși mai bine să urmați regula dovedită „o cameră mare - un televizor mare, o bucătărie modestă - un ecran mic”.

În acest din urmă caz, vă puteți limita în siguranță la rezoluția HD. Dar pentru un home theater impresionant, uneori chiar și capacitățile ecranelor Full HD nu sunt suficiente.

Prezentare generală a recenziilor

În sfârșit, merită menționate ratingurile clienților acordate modelelor de televizoare menționate mai sus.

 • FUSION FLTV-22C110T lăudat pentru tunerul sensibil și jucătorul „omnivor”.Claritatea imaginii este suficient de mare. Calitatea limitată a sunetului (o boală de lungă durată a receptorilor mici) este ușor de corectat prin difuzoare suplimentare. Pentru o lungă perioadă de timp, o astfel de tehnică va funcționa fără eșecuri.
 • TF-LED39S35T2 se potrivește multor consumatori în toți parametrii posibili. Telecomanda este destul de convenabilă. Reproducerea culorilor este excelentă, în timp ce instalarea televizorului este destul de simplă. În plus, costul total al produsului este relativ scăzut.
 • Demontarea televizorului 55PUS6704 / 12 de la Phillips, este de remarcat și simplitatea configurației sale. Sunetul depășește așteptările multor consumatori. Dar, în același timp, recenziile puternic negative nu pot fi ignorate. Se spune că o serie de instanțe sunt echipate cu un ecran iluminat în colțuri, iar funcțiile Smart sunt extrem de lente. Cu toate acestea, evaluările pozitive încă prevalează.
 • Referitor la model T40FSE117 de la Thomson, este considerată o compatibilitate excelentă cu televiziunea prin cablu. Receptorul este ușor de operat. Sunetul este plăcut și îndeplinește toate cerințele de bază. Se remarcă și imaginea de înaltă calitate. Se întâlnesc plângeri, dar foarte rare.
 • In cele din urma, BBK 50LEM-1052 / FTS2C, lăudat pentru diagonala mare și lipsa funcțiilor Smart prea complexe. Redarea culorilor este destul de la nivel. Montarea pe perete este relativ ieftină. Dar există doar un singur port USB 2.0, care nu este foarte relevant pentru standardele moderne. Se remarcă și un sunet ușor liniștit.
 • H19D7100E / W de Dexp își justifică pe deplin prețul. Un plus bun pentru unii oameni este capacitatea de a scrie informații pe carduri flash. Configurarea este cât se poate de simplă. Imaginea sa este mai bună decât ne-am aștepta în segmentul ultra-buget. Singura notă semnificativă este sunetul mono.

Pentru sfaturi despre cum să alegeți televizorul potrivit, vedeți următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila