Suporturi TV montate pe perete

Conţinut
 1. Particularități
 2. Vizualizări
 3. Cum să alegi?
 4. Modele populare
 5. Cum să agățați corect?

Înainte ca utilizatorul modern de TV plat să prindă viață, suportul era ceva ieșit din comun. Televizorul a fost instalat pe un piedestal sau pe o măsuță cu rafturi și puțini oameni s-au gândit serios să îl așeze pe perete.

Particularități

Suportul este proiectat pentru a fi montat pe peretele aparatelor electrocasnice. Se caracterizează prin unele particularități.

 • Potrivit doar pentru echipamente mici - din punct de vedere al grosimii tehnologice -. Nu poți agăța pe el un televizor în stil vechi „burtă-oală”, o mașină de spălat, un cuptor cu microunde etc. - nu numai datorită dimensiunilor sale spațioase, ci și datorită greutății considerabile, care este de 10 kg sau Mai Mult. Dispozitivele mari și grele nu arată estetic plăcut într-un apartament sau o casă de țară. În trecutul recent, agățarea camerelor de televiziune și a altor echipamente profesionale a fost doar semnul distinctiv al studiourilor de televiziune.
 • Suportul necesită prindere prin fixare... Deși monitoarele, televizoarele, seturile home theater și alte panouri LCD au fost mult luminate, se recomandă ca punctele de montare să fie găurite pentru a preveni căderea bruscă a dispozitivului. Pentru fixare se folosesc secțiuni de știfturi cu șaibe presate mari (de la 3 cm în diametrul exterior), șaibe elastice pentru a preveni slăbirea și desfacerea bruscă a elementelor de fixare. Suportul în sine este un tub de oțel (non-aluminiu).

Ca orice gimbal prefabricat, suportul pentru televizor și monitor este un kit care conține totul, inclusiv hardware-ul. Unii producători includ chei hexagonale în kit.

Vizualizări

Televizoarele și monitoarele cu ecran plat pot fi poziționate cu ușurință oriunde în cameră atârnându-le pe perete. Diferite kituri diferă în dimensiunea și formatul componentelor suplimentare, lungimea și lățimea celor principale, fără de care, la rândul său, va fi dificil să atârnați televizorul. Există patru tipuri principale disponibile.

Cotitură

Suportul pe o bază pivotantă permite nu numai să rotiți televizorul de-a lungul uneia dintre axele de mișcare, ci și să îl împingeți puțin înainte, oarecum mai aproape de utilizator... Această vedere face posibilă creșterea distanței față de perete - în cazul în care canapeaua sau scaunul sunt mutate. Modelele mai avansate sunt echipate cu electronice și electrice de putere, care schimbă independent poziția televizorului sau a monitorului față de perete, întorcându-l în direcția corectă la unghiul potrivit. Controlul se realizează de la telecomanda inclusă în kit. Dezavantajul acestor constructe este cost ridicat, uneori ajungând la o diferență de câteva ori - comparativ cu dispozitivele similare care nu au această funcție.

unghiular

Este permisă plasarea unui televizor în colțul camerei. Uneori chiar va decora suplimentar colțul, în care nu există încă nimic mai remarcabil și îmbunătățind designul camerei.... Avantajul designului este o economie semnificativă de spațiu lângă oricare dintre pereți. Mulți utilizatori apreciază această soluție. Faptul este că, de fapt, un suport de colț este o suspensie pivotantă pentru televizor și monitoare, care vă permite să desfaceți afișajul așa cum doresc proprietarii camerei. Dar suportul de colț este o soluție mai versatilă decât fratele său anterior: ar găsi un loc mai aproape de mijlocul peretelui unde ar trebui să stea panoul LCD.

Rotire-înclinare

Acest tip este considerat și mai mult universal montare decât ambele anterioare.Majoritatea produselor de acest tip nu sunt echipate cu nicio automatizare electronică: panoul este rotit prin mișcarea mâinii utilizatorului. Aceasta este o soluție demnă pentru consumatorii mai pretențioși. Dar este și mai scump. Cu toate acestea, acest fapt nu respinge persoanele pentru care panoul LCD este un centru media cu drepturi depline pentru casă.

Așadar, proprietarii de monitoare cu proiecție cu fir și fără fir, la care poate fi conectat chiar și un smartphone cu rezoluție video 4K, se vor opri cu siguranță la această soluție.

Fix

Acest tip este diferit în mod dezavantajos de cele trei anterioare. În ciuda costului scăzut evident, este disponibil și pentru autoproducție. Nici măcar o țeavă de suport nu este necesară pentru o astfel de montură. Este suficient să instalați patru șine, dintre care două, cele inferioare, se vor dovedi a fi unghiulare: nu vor lăsa monitorul să cadă datorită marginilor lor de montare. Conducta de prelungire se montează numai în cazurile în care în suport nu este prevăzut un mecanism de pivotare, dar este totuși necesar să „strângeți” panoul TV în colțul dintre doi pereți adiacenți sau între perete și tavan. Dar aceste console pot fi echipate cu o țeavă telescopică (retractabilă), care le permite să se potrivească în orice colț sau tranziție format de pereții din apropiere.

Cum să alegi?

Nu contează care este diagonala panoului televizorului - 32, 40, 42, 43, 49, 50, 55, 65 sau 75 de inchi, suportul puternic va rezista oricărui dispozitiv, deoarece are aproape de zece ori greutatea permisă de echipamentul ridicat. Dimensiunile suporturilor pot varia de la 100x75 la 400x400. Acestea sunt dimensiunile plăcii, care se află cel mai aproape de peretele din spate al monitorului - vă permite să mențineți panoul relativ nemișcat, fără distorsiuni. Utilizatorul poate folosi un suport cu o montură, de exemplu, 200x200, în timp ce afișajul său acceptă standardul de montare 100x100, dar nu invers. Dacă interpretați această regulă invers, monitorul se poate cădea și se poate rupe. Cu cât diagonala monitorului sau televizorului este mai mare, cu atât este mai generală montarea suportului: este logic să presupunem că 100x100 s-ar potrivi unui monitor de 32 inchi, în timp ce 400x400 ar rezista unui panou de 75 inchi. 300x300 poate fi folosit cu diagonale de 48-55 inci.

Alegerea finală a suportului este influențată de următorii factori:

 • economisirea spațiului liber în cameră;
 • ridicarea panoului la o înălțime inatinsă pentru copii și animale de companie;
 • protecție împotriva deteriorării mecanice accidentale - de exemplu, spargerea ecranului;
 • o combinație organică cu interiorul spațiului de locuit.

Atunci când face o alegere în favoarea amplasării pe perete a panoului TV, utilizatorul ar trebui să țină cont de faptul că va fi necesar să aleagă elementele de fixare potrivite și nu mai puțin precis să efectueze suspendarea echipamentului în locul destinat acestuia. Cel mai semnificativ parametru este masa permisă a dispozitivului TV. Un suport care poate rezista la 15 kg nu trebuie cumpărat pentru un panou de aceeași masă: o mișcare ușoară și neglijentă - iar structura se va rupe și, odată cu ea, dispozitivul în sine se va pierde. Preferă un bracket cu o suprapondere de două ori, sau mai bine, de trei ori.

Tipul de suport trebuie să fie potrivit pentru diagonala dispozitivului. Descrierea modelului indică intervalul recomandat de valori, dintre care una deține dispozitivul dvs.

Alte caracteristici includ un compartiment care ascunde centimetri suplimentari de cabluri în interior, rafturi suplimentare pentru difuzoare sau amplasarea unui set-top box media... În cele din urmă, culorile se pot potrivi cu culorile panoului - sau pot fi aproape de acestea. Dacă va fi alb sau, de exemplu, maro, pentru a se potrivi cu culoarea dulapurilor și a pereților mobilierului, depinde de designul real al unei case de țară sau al unui apartament.

Parantezele sunt marcate VESA. Acest lucru nu înseamnă că toate celelalte produse se vor dovedi a fi false, dar merită să verificați din ce sunt făcute. Plasticul și aluminiul nu sunt la fel de demne de încredere ca oțelul. Dacă suportul nu îndeplinește acest standard, atunci va fi dificil să atârnați televizorul pe el: poate fi necesar să fie refăcut.

Modele populare

Pentru 2021, primele opt modele de bracket au fost identificate cu cea mai mare cerere. Cu toate acestea, această situație se schimbă de mai multe ori pe an.

 1. Kromax Techno-1 (gri închis) este fabricat din aluminiu. Proiectat pentru dispozitive de la 10 la 26 inchi. Greutate permisă - 15 kg. Zona de contact este disponibilă în formatele 75x75 și 100x100 mm. Rotirea panoului pe verticală - 15, pe orizontală - 180 de grade. Greutatea produsului - mai mult de 1 kg, durabilitatea este garantată.
 2. Digis DSM21-44F este proiectat pentru dispozitive de la 32 la 55 inchi. Suport - pentru 200x100, 200x200, 300x300 și 400x400 mm. Punctul de fixare al suspensiei este la doar 2,7 cm distanta de perete.Pe unul dintre stalpi se afla un indicator de nivel al lichidului cu bule - instalarea produsului este extrem de simplificata datorita acestei caracteristici.
 3. Digis DSM-P4986 - produsul, conceput pentru panouri de 40-90 ", poate rezista la greutatea dispozitivelor de pana la 75 kg.
 4. NB C3-T este potrivit pentru panouri de 37-60 ". Proiectat pentru o suprafață de contact de 200x100, 200x200, 300x300, 400x400 și 600x400 mm. Se înclină până la 12 grade. Greutatea produsului - 3 kg. Acoperit cu un strat antioxidant - va rezista, de exemplu, la funcționarea în bucătărie, unde umiditatea și temperatura pot diferi semnificativ.
 5. North Bayou C3-T conceput pentru panouri TV și monitoare 32-57 inch. Tavan. Fixare - 100x100, 100x200, 200x200, 300x300, 200x400, 400x400 și 400x600 mm. Țeava glisantă vă permite să înclinați televizorul cu 20 de grade și să îl întoarceți pe toate la 60. Greutatea structurii este de 6 kg, necesită elemente de fixare cu găurire prin (stițuri, șaibe elastice și șaibe presare cu piulițe) sau adânc (ancoră) de găurire. peretele.
 6. North Bayou T560-15 - inclinare si pivotare, orientata catre panouri TV de pana la 60 inch si cu o greutate de maxim 23 kg. Tampoane de contact standard: 75x75, 100x100, 200x100, 200x200, 300x300 și 400x400 mm. Se folosește o pereche de amortizoare cu aer, care permite rotirea lină a panoului în direcția dorită. Se înclină 15 grade, se rotește 180. Echipat cu un compartiment pentru cabluri.
 7. North Bayou F400 - basculante si pivotante, pentru panouri in 26-42 inch. Greutatea permisă a dispozitivului este de 18 kg. Contacte la 200x100, 200x200, 300x300 și 400x400 mm. Oţel. Se poate roti pe verticală cu 20 de grade, înclinarea orizontală poate fi reglată cu 180. Distanța de la perete până la spatele panoului este de 3,5 cm.
 8. Vogel's THIN 445 - constructia tavanului. Motorul pas mecanic, controlat de la modulul consolei, face posibila rotirea bratului fara interventia mecanica a utilizatorului, intr-un unghi, pana la 90 de grade, in sus si in jos, in lateral. Proiectat pentru console media și panouri cu dimensiunea de 40-70 inchi. Greutatea permisă a dispozitivului este de 10 kg. Suporturi pentru 200x200, 300x300 și 400x400 mm. Execuție plafon-nișă. Potrivit pentru incaperi cu tavane de la 3 la 3,5 m inaltime - datorita grosimii de 11 cm a fixarii.

Există sute de alte construcții care nu sunt enumerate în această listă. Evaluarea suporturilor depinde de feedback-ul real din partea vizitatorilor magazinelor online.

Cum să agățați corect?

Pentru a plasa un televizor, un monitor sau un panou de atașare media pe perete, inclusiv un computer monobloc, luați instalarea suficient de serios. Locul de instalare este ales luând în considerare nu numai dorințele utilizatorului, ci și în funcție de modul în care este mobilat spațiul său de locuit. Deci, scaunul lateral este adesea mutat mai aproape de colțul din cameră. Munca efectuată cu încălcări semnificative este plină de pierderea unui dispozitiv scump - mai ales după căderea acestuia de la o înălțime de 1,5-3 metri. Maestrul va ține cont de toate cerințele și va închide monitorul sau televizorul, astfel încât să funcționeze mulți ani fără nicio observație. Înainte de a instala suporturile, citiți instrucțiunile din manualul de utilizare: ordinea de asamblare exactă și corectă este importantă.

Tehnica nu ar trebui să perturbe serios aranjarea altor lucruri și obiecte din cameră. - dimpotrivă, locația sa se încadrează armonios în ceea ce este deja în apropiere. Deci, într-o bucătărie mică de 5-6 metri pătrați nu merită să plasați un panou de 75 de inci: o persoană care vede normal, fără miopie, precum și persoanele cu hipermetropie, un afișaj cu ecran lat prea aproape va provoca disconfort. Așezați monitorul pe un perete gol - unde nu există decorațiuni interioare, tablouri și reproduceri, lumini de perete etc. Faptul este că un dispozitiv de înaltă tehnologie și scump nu este doar un fel de atașament media, ci și un decor interior suplimentar.

Panoul nu trebuie amplasat lângă radiatorul de încălzire - și nu contează dacă este apă sau ulei (electric). Este inacceptabil să așezi panoul peste o sobă, cuptor, în imediata apropiere a unui cuptor, lângă un cuptor cu microunde sau un cazan de încălzire, care emite și căldură semnificativă. De asemenea, este interzisă supraîncălzirea panoului în căldura verii la soare.

Înainte de a poziționa panoul, asigurați-vă că există o priză liberă în apropiere sau plasați un prelungitor în apropiere. Unii utilizatori pun prelungitoare pe perete - ca prize. Cu cât priza este mai aproape de panoul televizorului, cu atât mai puține fire și cabluri sunt vizibile pentru toți cei prezenți. În cele din urmă, vizionarea televizorului și a videoclipurilor nu ar trebui să fie incomod pentru telespectatorii așezați pe o canapea sau așezați la o masă.

Dacă în apropiere există rafturi, de exemplu, pentru difuzoare, atunci acestea nu ar trebui să provoace o disonanță ascuțită în combinație cu un panou TV.

Înălțimea dispozitivului nu trebuie să fie mai mică de 70 cm de la podea până la marginea inferioară. Montarea pe tavan este asigurată în încăperi lungi - de la 5 m, mai ales când spectatorii sunt amplasați la capătul îndepărtat al camerei.

Urmați acești pași pentru a asambla suportul și agățați dispozitivul pe acesta.

 1. Marcați găurile pentru suport pe perete, folosindu-l pe acesta din urmă ca șablon.
 2. Găuriți găuri pentru șuruburi de ancorare sau prin știfturi. Înșurubați și fixați feroneria. Deci, ancorele sunt înșurubate și presate datorită mecanismului distanțier din fiecare dintre ele.
 3. Agățați părțile mobile și fixe ale suportului și înșurubați-l pe perete.
 4. Instalați și fixați televizorul sau monitorul pe suportul de montare al suportului. Asigurați-vă că totul este strâns bine.

Conectați dispozitivul la sursa de alimentare și la o sursă de semnal video. Poate fi o antenă TV, set-top box, modul IPTV, smartphone sau tabletă, cablu LAN al rețelei locale a unui router conectat la Internet etc.

Este strict interzisă agățarea televizoarelor CRT vechi. Datorită dimensiunilor mari, centrul de greutate al dispozitivului se poate deplasa, iar suportul va fi înclinat, ceea ce nu exclude căderea echipamentului. Locul televizoarelor vechi cu un tub de imagine este pe un dulap de podea (nu montat pe perete), precum și pe un suport de tip suport. Datorita greutatii sale reduse (nu mai mult de 3 kg), monitorul ultra-subtire nu are deloc nevoie de suport; pentru el este potrivit si un simplu trepied de masa, inclusiv unul motorizat si este la fel de subtire ca gadgetul in sine.

Dacă manualul de instrucțiuni conține un șablon de marcare, atunci nu este nevoie să desenați linii suplimentare pe perete. Este suficient doar să-l atașați la locul unde este instalat suportul, să marcați punctele în care sunt găurite, apoi să instalați piesele suportului folosind elemente de fixare standard sau separate. Dacă setul nu are elemente de fixare proprii, se folosesc șuruburi de ancorare și/sau un știft cu elemente suplimentare însoțitoare.

Unii utilizatori deosebit de precauți anticipează toate situațiile anormale asociate cu fiabilitatea montării suportului și instalează în prealabil cele mai bune elemente de fixare de înaltă rezistență pe care le-ar putea obține la cel mai apropiat magazin de hardware. Părți ale structurii de suspensie sunt atașate de aceasta.

Acest videoclip vă arată cum să montați suportul televizorului pe perete în detaliu.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila