Afișare Miracast pe televizor: caracteristici și utilizare

Conţinut
 1. Ce este?
 2. Avantaje și dezavantaje
 3. Cum să te conectezi?
 4. Probleme posibile

Televizoarele moderne sunt dispozitive de înaltă tehnologie, cu capacități largi și funcționalități bogate. În ceea ce privește capacitățile lor, acestea pot fi echivalate cu computerele, deoarece sunt echipate cu un sistem de operare, pot accesa Internetul și vă permit să instalați aplicații. Capacitățile televizoarelor sunt în continuă extindere. Una dintre cele mai recente inovații a fost tehnologia Miracast Display, care a plăcut multor utilizatori.

Ce este?

Miracast Display a apărut ca interfață în televizoare în 2012. Din acel moment, această caracteristică a fost găsită în toate modelele moderne de televizoare. Miracast este o tehnologie specială care a fost creată pe baza WiFi Direct. Cu ajutorul lui poți transferați imaginea de pe dispozitivele mobile pe televizor.

Particularitatea acestei tehnologii este că nu este nevoie să folosiți fire și routere.

Se realizează streaming video de pe dispozitive mobile datorită unei conducte de aer separate. Această soluție vă permite să reduceți sarcina experimentată de router.

Avantaje și dezavantaje

Tehnologia Miracast Display are caracteristici pozitive și negative care vor fi interesante de învățat pentru toată lumea. Să începem cu momentele plăcute:

 • nu este nevoie să utilizați o rețea Wi-Fi separată;
 • păstrarea fișierelor video de înaltă calitate;
 • viteză excelentă de transfer de date;
 • organizarea unei rețele interne fără utilizarea unui router;
 • nu este nevoie să instalați și să utilizați aplicații speciale;
 • transferul de fișiere video 3D. Full HD;
 • prezența în majoritatea dispozitivelor;
 • configurare ușoară și interfață intuitivă.

  Alături de aceste avantaje sunt și puncte negative:

  • lipsa capacității de a transfera date în Ultra HD, care se explică prin mărimea expansiunii maxime la nivelul 1952x1200;
  • sunt adesea notate probleme de conectare între televizor și dispozitivul mobil;
  • este posibilă funcționarea normală numai cu codecul H. 264;
  • o mică întârziere de o fracțiune de secundă, care este critic doar pentru jocuri, dar nu interferează cu vizionarea videoclipurilor, prezentărilor și fotografiilor.

  În general, tehnologia Miracast este recunoscută ca fiind cea mai bună modalitate de a conecta gadgeturi mobile la sistemul de operare Android. Această caracteristică este utilizată pe scară largă în mediile de afaceri și acasă.

  Cum să te conectezi?

  În cele mai multe cazuri, activarea funcției de transmisie wireless de date se realizează conform unei singure scheme. Proprietarii de dispozitive de la Samsung, Toshiba, Philips, Sony și alte companii cunoscute pot folosi în siguranță ghidul practic de mai jos.

  1. Deschiderea aplicației Smart, pentru care trebuie să apăsați butonul cu inscripția corespunzătoare pe telecomanda standard. Proprietarii de telecomenzi Magic Remote vor trebui să apese butonul cu imaginea casei (Acasă).
  2. Deschideți meniul complet al aplicației și alege Screen Share.

   Configurarea televizorului este completă, dar pentru a activa Miracast Display, trebuie să configurați corect dispozitivul mobil Android. Această lucrare se realizează conform următoarei scheme.

   1. Activăm Wi-Fi prin secțiunea de setări. Trebuie doar să mutați comutatorul în poziția activă.
   2. Conexiunea Miracast va diferi în funcție de modelul dispozitivului, shell și versiunea sistemului de operare. Funcția este activată în secțiunea „Setări”. Într-un caz, trebuie să selectați secțiunile „Ecran” și „Ecran fără fir”. Alternativ, trebuie să intrați în secțiunea „Rețele fără fir” și să selectați câmpul „Mai multe”.Rămâne să activați Play To, ceea ce înseamnă o conexiune wireless la afișaj.
   3. După aceste manipulări, dispozitivul începe să caute televizorul. Această procedură durează de obicei câteva secunde. Selectați televizorul după model din lista actualizată de dispozitive disponibile pentru conectare.
   4. Pe ecranul televizorului va fi afișat conținutul ecranului dispozitivului mobil.

    Dezactivarea funcției se efectuează în ordine inversă. Nu există dificultăți cu asta.

    Probleme posibile

    În majoritatea cazurilor, funcția Miracast Display funcționează impecabil. Unii utilizatori se plâng de dificultăți de conectare din cauza faptului că dispozitivul mobil nu vede televizorul în lista de obiecte disponibile pentru conectare. Problemele de această natură sunt rezolvate în mai multe moduri:

    • în unele cazuri, actualizarea driverelor și a firmware-ului ajută;
    • de asemenea, puteți reseta hard TV-ul;
    • reconectarea ajută adesea la rezolvarea problemei;
    • în cazul primei conexiuni, repornirea unuia dintre dispozitivele care participă la sincronizare poate ajuta.

     Proprietarii de televizoare achiziționate înainte de crearea Miracast nu se pot bucura de beneficiile acestuia, deoarece televizorul nu acceptă această funcție... Pentru această problemă s-a găsit o soluție sub forma unor dispozitive mici care se conectează la televizor. Adaptoarele externe Miracast Display sunt conectate prin portul HDMI. Sunt echipate cu toate funcționalitățile de care aveți nevoie pentru a vă conecta fără fir televizorul la dispozitivele mobile. Costul unor astfel de dispozitive este mai mult decât accesibil, ele sunt produse de multe companii, așa că achiziția unui astfel de adaptor nu va fi o problemă pentru nimeni. După conectarea dispozitivului la televizor, trebuie să selectați portul HDMI ca sursă de semnal - și puteți utiliza cu ușurință toate posibilitățile pe care le deschide tehnologia Miracast Display.

     Cum să conectați un smartphone la un televizor prin Miracast, vedeți mai jos.

     fara comentarii

     Comentariul a fost trimis cu succes.

     Bucătărie

     Dormitor

     Mobila