Cum conectez o unitate flash USB la televizor?

Conţinut
 1. Modurile
 2. Reguli de conectare
 3. Cum îl formatez?
 4. Posibile probleme și eliminarea lor
 5. Modificare

Unitățile USB au înlocuit CD-urile. Sunt dispozitive practice și ușor de utilizat, care sunt vândute într-o gamă largă la prețuri accesibile. Principala caracteristică a utilizării lor este că fișierele pot fi șterse și suprascrise de un număr nelimitat de ori. Există multe modalități de a conecta medii USB la televizor.

Modurile

Dacă televizorul dvs. are un conector USB încorporat, trebuie doar să îl plasați în portul corespunzător pentru a conecta un dispozitiv de stocare extern. Din păcate, doar modelele moderne au o astfel de interfață. Pentru a conecta o unitate flash USB sau alt dispozitiv la receptoare TV vechi, puteți utiliza metode alternative.

Prin ieșire USB

Modelele actuale de televizoare au toate un port USB încorporat. În cele mai multe cazuri, este situat pe panoul din spate. Poate fi și în lateral. Conectarea unui gadget prin acest conector se face după cum urmează.

 • Introduceți unitatea în portul corespunzător.
 • Apoi, trebuie să selectați o nouă sursă de semnal folosind telecomanda.
 • Lansați managerul de fișiere și găsiți filmul sau orice alt videoclip pe care doriți să îl vizionați în folderul dorit. Pentru a comuta între dosare, butoanele de derulare înapoi sunt utilizate în mod implicit.

  Nota! De regulă, fișierele sunt sortate după data înregistrării. Dispozitivul va afișa toate fișierele care sunt disponibile pentru redare pe acest model de receptor TV.

  Prin prefix

  Puteți conecta un dispozitiv extern de stocare digitală la televizor printr-un set-top box. Cutiile TV sunt la mare căutare datorită gamei lor largi de funcții, operațiunilor ușoare și prețului accesibil. Toate set-top box-urile sunt echipate cu un port USB.

  Modelele moderne de televizoare sunt asociate cu un set-top box folosind un cablu HDMI. Gadgetul este conectat la un televizor vechi folosind lalele. Pentru a porni o unitate flash sau alt dispozitiv USB, trebuie să urmați acești pași.

  • Set-top box-ul trebuie să fie asociat cu televizorul și pornit.
  • Conectați o unitate externă la gadgetul dvs. utilizând portul corespunzător.
  • Porniți televizorul și accesați meniul set-top box.
  • În managerul de fișiere, evidențiați fișierul video.
  • Porniți-l apăsând butonul Redare de pe telecomandă.

  Nota! Folosind un set-top box, nu numai că puteți reda videoclipuri pe un televizor, ci și să rulați fișiere audio și să vizualizați imagini. Modelele moderne acceptă toate formatele.

  Prin intermediul unui DVD player

  Aproape toate playerele DVD noi sunt echipate cu un conector USB. În acest sens, această tehnică este utilizată în mod activ pentru a conecta unități flash la televizor. Sincronizarea are loc după următoarea schemă.

  • Introduceți dispozitivul de stocare digitală în interfața corespunzătoare.
  • Porniți playerul și televizorul.
  • Selectați pentru a primi semnalul de la player.
  • Acum, după ce ați selectat fișierul dorit, îl puteți vizualiza pe ecranul televizorului.

  Principalul avantaj al utilizării acestei tehnici este că majoritatea televizoarelor îl vor recunoaște automat. Dacă acest lucru nu se întâmplă, trebuie să selectați o nouă sursă de semnal. Acest lucru se poate face folosind telecomanda apăsând butonul TV / AV.

  Dacă fișierul de care aveți nevoie nu este vizibil sau nu este redat, cel mai probabil a lui formatul nu acceptă playerul utilizat... Această metodă este excelentă pentru citirea datelor de pe unități flash, singurul dezavantaj al cărora este conectarea unor echipamente suplimentare.

  Folosind un player media

  Următoarea opțiune, care este de asemenea folosită des, este sincronizarea televizorului cu o unitate flash USB printr-un player media. Diferența lor principală față de playerele DVD este în citirea tuturor formatelor actuale. Această tehnică practică și multifuncțională vă permite să vizualizați nu numai videoclipuri, ci și fotografii, fără a fi nevoie de conversie. Procesul de utilizare a playerului media este simplu și ușor de înțeles pentru toți utilizatorii, indiferent de experiență. Procesul de sincronizare este aproape același cu cel descris mai sus.

   Mai întâi trebuie să conectați playerul la receptorul TV introducând cablul în conectorul dorit. După aceea, o unitate digitală este conectată la portul USB. Pachetul de bază include toate cablurile necesare pentru conectare. Dacă aveți probleme cu asocierea, vă rugăm să încercați din nou următoarea diagramă.

   • Conectați unitatea flash USB la conectorul dorit.
   • Folosind telecomanda, deschideți secțiunea „Video”.
   • Utilizați butoanele de derulare înapoi pentru a selecta fișierul dorit.
   • Apăsați butonul „OK” pentru a începe.

    Acum gadgeturile sunt gata de utilizare - vă puteți bucura de muzică, filme, seriale TV și alte materiale media. Înainte de a utiliza echipamentul pentru prima dată, este recomandat să citiți cu atenție documentația tehnică și să vă asigurați că ați citit toate formatele necesare. Majoritatea modelelor de playere citesc stick-uri USB cu sistemul de fișiere FAT32. Vă rugăm să rețineți acest lucru atunci când formatați mediile digitale.

    Notă: unii utilizatori sunt interesați de cât de practic este să folosești un adaptor OTG (intrare USB și ieșire HDMI).

    Utilizatorii care au testat personal această opțiune notează ușurința de utilizare și caracterul practic al acesteia. Necesitatea de a folosi gadgeturi suplimentare este complet eliminată. Puteți cumpăra un astfel de adaptor de la orice magazin de electronice la un preț accesibil.

    Reguli de conectare

    Când sincronizați mediile digitale cu televizorul și echipamentele opționale trebuie luate în considerare următoarele caracteristici.

    • Este necesar să formatați o unitate flash USB sau orice altă unitate dintr-un anumit sistem de fișiere. Această procedură se efectuează pe un computer și durează câteva minute. Televizoarele mai vechi au nevoie de format FAT16. Dacă vă pregătiți dispozitivul pentru un nou model de receptor TV, alegeți FAT32. Amintiți-vă că formatarea șterge toate fișierele existente pe suport media.
    • Dacă scoateți corect unitatea flash USB, gadgetul va funcționa mult timp și corect. Pentru a efectua corect extracția, trebuie să apăsați butonul Stop de pe telecomandă și după câteva secunde scoateți dispozitivul din conector.
    • Este posibil ca unele formate video, audio și foto să nu poată fi redate. Instrucțiunile de utilizare ale echipamentului trebuie să indice ce extensii sunt acceptate de televizor și de echipamente suplimentare (decodificatoare, playere și multe altele).
    • Conectorii trebuie verificați și curățați periodic. Praful și resturile pot cauza funcționarea defectuoasă a echipamentului.
    • Când conectați la priză, asigurați-vă că dispozitivul este așezat strâns și sigur în port. Dacă echipamentul nu vede unitatea digitală, dar sunteți sigur de operabilitatea și setările corecte ale acesteia, este posibil ca unitatea flash USB să nu fie complet introdusă în port.

    Cum îl formatez?

    Formatarea se face după cum urmează.

    • Conectați dispozitivul de stocare la computer.
    • Porniți „Computerul meu” și găsiți un dispozitiv nou.
    • Faceți clic pe el cu butonul din dreapta al mouse-ului și selectați „Formatare”.
    • În fereastra care se deschide, selectați sistemul de fișiere de care aveți nevoie.
    • Bifați caseta „Format rapid”.
    • După setarea tuturor parametrilor necesari, faceți clic pe butonul „Start”.
    • Unitatea este acum gata de utilizare.

    Posibile probleme și eliminarea lor

    Producătorii, oferind cumpărătorului o tehnică practică și funcțională, s-au gândit la o utilizare simplă și un meniu clar pentru confortul tuturor utilizatorilor. În același timp, în timpul conectării dispozitivelor, este posibil să întâmpinați unele probleme. Să aruncăm o privire la cele mai frecvente probleme și la cum să le remediam.

    Televizorul nu vede stocarea externă

    Dacă receptorul TV a încetat să mai vadă unitatea flash sau alte suporturi USB după formatare, problema este în sistemul de fișiere greșit. La formatare, sistemul de operare de pe computer oferă utilizatorului două opțiuni - NTFS sau FAT... Este posibil ca echipamentul folosit pur și simplu să nu accepte formatul selectat.

    Pentru a rezolva problema, este suficient să formatați din nou unitatea, selectați sistemul de fișiere corespunzător.

    Informații despre opțiunea de care aveți nevoie pot fi găsite în manualul de instrucțiuni... Este de remarcat faptul că sistemul FAT32 are restricții stricte cu privire la dimensiunea fișierelor înregistrate. NTFS nu are limitări. Dacă utilizați o unitate flash USB pentru prima dată, este posibil să fi dat peste un gadget defect. Verificați mediul de stocare de pe alt dispozitiv pentru a vedea care este problema.

    Următorul motiv pentru care televizorul nu poate vedea unitatea flash USB este capacitate excesivă... Fiecare receptor TV are limitări în ceea ce privește dimensiunea memoriei mediilor conectate, mai ales dacă aveți de-a face cu un model mai vechi. Dacă spațiul de stocare de 64 GB nu este vizibil pe televizor, selectați un gadget cu o dimensiune de memorie redusă și încercați din nou.

    Potrivit experților, pot apărea probleme dacă receptorul TV are o interfață de serviciu USB. Este foarte rar, dar este recomandat să-i verifici prezența. Producătorii îl desemnează cu eticheta numai Service.

    De asemenea, nu se poate exclude faptul că portul este oprit din cauza avariilor. Tamponul poate fi murdar sau oxidat. Se recomandă să contactați centrul de service pentru ca un specialist să poată rezolva problema în siguranță. În unele cazuri, va trebui să lipiți din nou zonele deteriorate.

    Receptorul de semnal TV nu vede fișierele de pe media

    A doua problemă comună întâlnită la conectarea unităților USB este că hardware-ul nu acceptă un anumit format. De asemenea, atunci când încercați să citiți fișiere într-un format nepotrivit, pot apărea următoarele probleme.

    • Tehnică nu redă sunet atunci când vizionați un film și alt material video sau invers (există sunet, dar nu imagine).
    • Fișierul necesar este vizibil în lista de fișiere, nu se deschide sau joacă cu capul în jos. Puteți extinde videoclipul chiar în timpul vizionarii, dacă această funcție este disponibilă în playerul pe care îl utilizați.
    • Dacă doriți să deschideți prezentarea pe ecranul televizorului, dar echipamentul nu vede fișierul necesar, trebuie salvat din nou în formatul dorit. Selectați opțiunile dorite când salvați prezentarea.

    Pentru a schimba formatul fișierului, trebuie să utilizați un software special (convertor). Îl puteți descărca de pe Internet gratuit. Cele mai utilizate programe sunt Format Factory, Freemake Video Converter, Any Video Converter. Datorită meniului simplu și în limba rusă, software-ul este foarte ușor de utilizat. Lucrarea se desfășoară după cum urmează.

    • Rulați convertorul pe computer.
    • Selectați fișierul pe care doriți să îl convertiți.
    • Decideți formatul dorit și începeți procesul.
    • Așteptați ca programul să facă treaba.
    • După finalizare, aruncați noul fișier pe unitatea flash USB și încercați să-l lansați din nou.

     Nota! Nu uitați să utilizați funcția Eliminare în siguranță atunci când conectați medii digitale la computer.

     Modificare

     Când conectați un dispozitiv de stocare digitală la televizor, asigurați-vă că luați în considerare modificarea interfeței. Problema poate apărea dacă tipul de conector USB de pe televizor este 2.0, iar unitatea flash folosește o versiune diferită - 3.0. Potrivit experților, nu ar trebui să existe probleme, dar, în practică, tehnologia începe adesea să intre în conflict. Determinarea tipului de modificare utilizată este ușoară.

     • Culoare plastic - negru... Număr de contacte - 4. Versiunea - 2.0
     • Culoarea plasticului este albastru sau roșu. Număr de contacte - 9. Versiunea - 3.0.

     Soluția la această problemă este destul de simplă. Puteți utiliza alte medii de stocare digitală. De asemenea, se recomandă conectarea unității flash USB prin echipamente suplimentare.

     Cum să vizionezi imagini de pe USB pe televizor, vezi mai jos.

     fara comentarii

     Comentariul a fost trimis cu succes.

     Bucătărie

     Dormitor

     Mobila