Cum să verific dacă telecomanda televizorului funcționează?

Conţinut
  1. Cum poti verifica?
  2. Etape de verificare
  3. Probleme posibile

Astăzi, puteți controla diverse aparate electrocasnice care se află în casă, inclusiv un televizor, folosind o telecomandă cu infraroșu. Dar nu este un secret pentru nimeni că acest dispozitiv de foarte multe ori eșuează și încetează să îndeplinească sarcina care i-a fost atribuită.

În acest articol, vom vorbi despre modul de a determina operabilitatea telecomenzii TV, vom lua în considerare posibilele probleme și opțiuni pentru eliminarea acestora.

Cum poti verifica?

Cel mai probabil, fiecare proprietar de televizor s-a confruntat cu o astfel de problemă, încât oricât s-ar strădui, indiferent de butoanele de pe telecomandă pe care le apăsă, nu se întâmplă nimic.

Dacă un astfel de dispozitiv nu face față scopului său funcțional, există o singură concluzie - s-a rupt. În acest caz, majoritatea oamenilor fie cumpără o telecomandă nouă, fie se grăbesc să o ia pe cea veche pentru reparație.

Dar înainte de a face asta sau asta, trebuie să încercați să testați telecomanda pentru performanță acasă. Ce este nevoie pentru asta? Nimic special, sau mai degrabă, aveți nevoie de ceva pe care, desigur, fiecare persoană are - un telefon mobil sau un smartphone și un laptop.

Oricare dintre dispozitivele menționate mai sus va face truc. Chestia este că dispozitivele digitale pe care le folosim în viața de zi cu zi au o cameră încorporată, cu care poți verifica. De asemenea, puteți utiliza o cameră digitală separată, dacă aveți una.

Telecomanda este un transmițător care transmite informații către dispozitiv folosind impulsuri infraroșii. Dacă aceste impulsuri nu mai iese, atunci, de exemplu, dispozitivul nu va schimba canalele de pe televizor.

Este imposibil să se determine prezența unui semnal infraroșu cu ochiul uman, dar dispozitivele digitale pot face acest lucru.

Etape de verificare

Deci, mai întâi trebuie să decideți ce veți fi folosit pentru verificare. Să facem asta cu un smartphone ca exemplu.

Procesul de verificare constă din mai multe etape.

  • Luați un telefon mobil și porniți camera de pe el.
  • Aduceți telecomanda la camera pornită. Direcționați camera telefonului către LED-ul infraroșu, care se află în partea de sus la majoritatea modelelor de telecomenzi.
  • Apăsați unul dintre butoanele telecomenzii - și urmăriți cu atenție ce afișează camera pe afișajul telefonului.
  • Când apăsați pe oricare dintre butoane, telecomanda ar trebui să emită un semnal infraroșu care poate fi monitorizat pe telefon.

La începutul testului, nu uitați să instalați baterii noi în telecomandă - fără ele nu va emite un semnal infraroșu, același lucru se întâmplă dacă acestea sunt moarte.

Probleme posibile

În timpul testului de performanță al telecomenzii pot apărea diferite situații.

  • Dispozitivul va emite un semnal infraroșu, care va apărea pe afișajul smartphone-ului ca o lumină violetă. Aceasta înseamnă că telecomanda este complet fixată. Dacă semnalul violet se stinge după câteva clicuri pe buton, trebuie doar să instalați baterii noi.
  • Dacă camera telefonului nu preia niciun semnal de la telecomandă, cel mai probabil există o problemă cu telecomandă în sine. Acesta este un dispozitiv destul de complex, în interiorul căruia există multe elemente și compuși diferite. În acest caz, este mai bine să contactați un specialist care va examina dispozitivul și va putea determina defecțiunea acestuia.

Dar adevărul este că, în cele mai multe cazuri, repararea unei telecomenzi veche va costa mai mult decât cumpărarea uneia noi. Probabil cel mai bine, dacă vechea telecomandă nu funcționează, cumpărați un dispozitiv nou și baterii noi bune.

Mai există o problemă posibilă care poate fi întâlnită în timpul verificării. Dacă determinați că dispozitivul de la distanță funcționează, dar nu poate fi controlat, atunci problema este în aparatele electrocasnice în sine. Poate că televizorul a încetat să mai primească semnal de la telecomandă, deoarece receptorul de semnal ar putea fi deteriorat.

Înainte de a intra în panică, încercați să efectuați câteva acțiuni pe televizor apăsând butoanele de control și canal, la modelele mai vechi sunt pe panoul frontal, la modelele mai noi sunt pe spate.

ȘI dacă chiar și după aceste manipulări televizorul încă nu răspunde la comenzile de la telecomandă, atunci aduceți una sau alta pentru reparație. Desigur, acest rezultat al verificării este cel mai trist și mai costisitor, mai ales dacă problema se află încă în televizor. Apoi va trebui să-l reparați, ceea ce nu este ieftin și, în cel mai extrem caz - să achiziționați unul nou.

Cum se verifică telecomanda, vezi mai jos.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila