Reparație DIY antenă TV

Conţinut
 1. Defecțiunile și cauzele acestora
 2. Diagnosticare
 3. Cum să o repar?
 4. Sfaturi și sfaturi utile

Dacă un televizor conectat la o antenă încetează să mai arate bine, acest lucru indică de obicei 2 motive principale: incompatibilitatea dispozitivelor la nivel de software sau calitatea proastă a echipamentelor în general. Ultima problemă se referă adesea tocmai la antene. Oamenii se confruntă adesea cu defecțiuni ale acestor elemente. Reparația antenei se poate face manual. În acest articol, vom învăța cum să o facem corect.

Defecțiunile și cauzele acestora

Antena este o parte vulnerabilă. Se strică frecvent.

De obicei, utilizatorii decid să remedieze singuri problemele apărute. Dar înainte de asta, este important să înțelegem ce motive au precedat problemele emergente.

Să aruncăm o privire la ce defecțiuni există la antenă. Uneori, echipamentul din casă sau apartament nu mai vede antena TV. Următoarele probleme pot duce la acest lucru.

 • Cablu de antenă rupt sau rupt.
 • Priză defectă în care este introdus ștecherul antenei. În acest caz, cablul va fi intact, dar televizorul nu va funcționa.
 • O setare incorectă a frecvenței face adesea ca televizorul să nu mai vadă antena.
 • Acest lucru este cauzat și de defecțiuni legate de tuner.
 • Este posibil ca televizorul să nu vadă antena din cauza unor probleme cu furnizorul însuși.

Se întâmplă ca antena să nu mai prindă, motiv pentru care poți observa că televizorul nu mai afișează canale. Motivele acestei probleme comune pot fi următoarele.

 • Condiții meteorologice nefavorabile. Acest lucru se întâmplă adesea atunci când există înnorări puternice sau precipitații. În astfel de condiții, semnalul TV poate fi împrăștiat. Dacă antena este slabă și nu poate fi de înaltă calitate, nu va funcționa impecabil.
 • Distanța față de sursele de semnal... Emițătoarele de semnal de televiziune sunt amplasate în orașele mari. Semnalele TV riscă să se împrăștie chiar dacă vremea este bună. Dacă casa dvs. sau cabana de vară este situată la o distanță de turnul de televiziune, atunci antena de acasă nu va capta semnalele în mod normal.
 • Instalarea neautorizată a echipamentelor suplimentare... Problema poate apărea dacă locuiți într-un bloc de locuințe. Aici, fie unul dintre rezidenți, fie anumite companii pot instala echipamente care vor provoca o calitate slabă a redării pe televizor.

Defecțiunile antenei pot fi, de asemenea, asociate cu astfel de evenimente.

 • Setări TV incorecte, din cauza cărora nu poate „vedea” antena.
 • Fără semnal (deseori din cauza lucrărilor de întreținere).
 • Difuzare slabă cu interferențe.
 • Posibile deteriorare mecanică a dispozitivului.
 • Deteriorări mecanice ale conectorilor corespunzători din echipamentele de uz casnic.
 • Dacă antena cu amplificatorul nu funcționează, aceasta poate indica faptul că inițial conexiunea a fost incorectă.
 • Lipsa semnalului dorit apare adesea din cauza faptului că a existat o suprasarcină gravă în funcționarea receptorului.

Diagnosticare

Dacă televizorul conectat la antenă nu funcționează așa cum ar trebui, nu vă grăbiți să efectuați lucrări de reparație. Veți ști exact ce să faceți și cum să o faceți doar dacă vă dați seama care este cauza principală a problemei. Pentru aceasta, este important să se efectueze diagnostice. Acest lucru durează de obicei puțin timp. Să luăm în considerare modul în care puteți identifica cauzele problemelor cu o antenă de televiziune.

 • Examinați cablul antenei. Nu trebuie să fie deteriorat sau rupt. Pentru a verifica acest lucru, puteți conecta o antenă interioară simplă la dispozitiv. Dacă televizorul funcționează, acest lucru va confirma suspiciunile că cauza este ascunsă în cablu.
 • Privește atent cuiburileîn care sunt introduse dopurile necesare. Ele trebuie să fie intacte și să nu fie arse.
 • Frecvențele trebuie reglate în conformitate cu cerințele producătorului. Luați instrucțiunile și verificați cum setați acești parametri. Dacă valorile nu corespund cu cele declarate, aceasta va indica faptul că funcționarea necorespunzătoare a televizorului este asociată cu o eroare în setarea frecvenței.
 • Ar trebui să vă asigurați că furnizorul dumneavoastră funcționează fără întreruperi, la urma urmei, foarte adesea problemele asociate cu difuzarea canalelor sunt cauzate chiar de aceste evenimente.
 • Asigura-te ca antena amplificatorului a fost conectată corect.
 • Efectuarea măsurilor de diagnostic, ar trebui evaluează performanța echipamentului existent în ansamblu, precum și compatibilitatea acesteia între ele.

Este foarte ușor să diagnosticați echipamentele de acasă, dar unii utilizatori preferă să încredințeze această muncă specialiștilor.

  Prin urmare, vă puteți economisi semnificativ timpul liber dacă nu aveți deja suficient timp pentru a căuta probleme în tehnologie.

  Cum să o repar?

  Dacă totuși decideți să efectuați o reparație independentă a antenei TV acasă, ar trebui să începeți de la instrucțiunile detaliate pas cu pas. Nu trebuie să neglijați niciunul dintre punctele enumerate dacă nu doriți să faceți nicio greșeală sau să obțineți un rezultat greșit, la care vă așteptați.

  Nici un semnal

  Să aruncăm o privire mai atentă la ce se poate face într-o astfel de situație.

  • Dacă problema sunt condițiile meteorologice nefavorabile, se recomandă oprirea televizorului pentru cel puțin câteva minute.... Astfel de factori afectează adesea calitatea recepției semnalului. Adesea, după ce îl reporniți, poate reapărea. Dacă inscripția „niciun semnal” nu a dispărut după aceste acțiuni, nu trebuie să faceți nimic în continuare.
  • Dacă problema este o defecțiune a receptorului, se recomandă să contactați asistența pentru ajutor. De asemenea, este permis să accesați meniul televizorului și să actualizați automat listele de canale.
  • Dacă operatorul efectuează lucrări de prevenire a echipamentelor, atunci un anunț despre acest lucru trebuie plasat în prealabil pe site-ul său.... În acest caz, este posibil să nu fie afișate absolut toate canalele. Într-o astfel de situație, toate acțiunile utilizatorilor sunt inutile - trebuie doar să așteptați până la finalizarea lucrărilor de întreținere. După ele, difuzarea va continua ca de obicei.
  • Dacă problema este un cablu deteriorat, nu intrați în panică... Mulți utilizatori știu bine cum să curățeze și să conecteze corect pauzele. Dacă defectele sunt mai extinse și mai grave, este mai bine să cumpărați un cablu nou și să îl înlocuiți pe cel vechi, care nu mai caută semnal.
  • Se întâmplă ca antena „nu vede nimic”, deoarece problema constă în defecțiunile asociate direct cu ea. Într-o astfel de situație, este indicat să nu pierdeți timpul în zadar și să căutați imediat ajutor de la specialiști. Dar înainte de asta, puteți încerca să redirecționați antena. Pentru a face acest lucru, ar trebui să solicitați ajutorul unei alte persoane care va monitoriza imaginea de pe ecranul televizorului în timp ce efectuați manipulările corespunzătoare. Slăbiți ușor clemele, întoarceți antena într-o parte și în cealaltă.

  Dacă problema a fost eradicată în acest fel, la sfârșit trebuie să vă amintiți să reatașați piesa.

  Afișează slab de la o antenă comună

  Să ne dăm seama cum să acționăm în astfel de situații.

  • Un canal supraîncărcat este o întâmplare rară. Acest lucru nu se întâmplă atât de des, dar dacă tot te confrunți cu o astfel de pacoste, nu vei avea nimic de făcut decât să aștepți puțin.
  • Ca și în alte cazuri, ar putea fi cauzată de un televizor pe care l-ați mutat prin întreruperea conexiunii prin cablu la mufa corespunzătoare. Apoi remedierea va fi foarte simplă și rapidă - trebuie doar să recurgeți la reconectare.
  • Adesea, în acest caz, deteriorarea televizorului în sine duce la probleme cu difuzarea canalelor.... De exemplu, dacă fulgerul îl lovește. Pentru a rezolva problema, este necesar să înlocuiți echipamentul.
  • Dacă amplificatorul, care capta semnalele necesare, nu este în funcțiune, va trebui fie să îl reparați, fie să îl înlocuiți cu unul nou.... Dacă nu cunoașteți caracteristicile de design ale acestei piese, este mai bine să contactați un specialist.

  Alte avarii

  Adesea, utilizatorii se confruntă cu alte probleme asociate cu antenele de televiziune. Să aruncăm o privire mai atentă la unele dintre ele.

  • Mulți oameni se confruntă cu uzură gravă a ștecherului... O astfel de problemă poate apărea din cauza utilizării îndelungate sau neglijente. Soluția la această problemă poate fi înlocuirea piesei deteriorate.
  • Un motiv comun pentru o antenă de televiziune defectuoasă este defecte în zonele de prindere. În acest caz, este necesar să deconectați antena, să tăiați cu atenție partea deteriorată, să îndepărtați cu grijă capetele și apoi să o fixați cu precizie maximă. Pentru a face îmbinarea mai fiabilă și mai durabilă, puteți recurge la înfășurare suplimentară cu bandă electrică. Asigurați-vă că cablul scurtat nu strânge excesiv cablul.
  • Uneori, performanța slabă a antenei poate fi legată de problemele care apar pe acoperiș. Deci, în anotimpurile de iarnă, acesta trebuie curățat de zăpada acumulată, verificând integritatea tuturor conexiunilor și contactelor. De asemenea, este recomandat să inspectați antena în sine pentru eventualele defecte apărute.
  • Uneori, utilizatorii se plâng că intrarea antenei sau mufa acesteia este foarte fierbinte în televizorul lor. În acest caz, dispozitivul necesită diagnosticare competentă. Poate exista tensiune la sol. Dacă nu puteți identifica exact ce este greșit, este mai bine să contactați un specialist.

  Sfaturi și sfaturi utile

  Dacă decideți să efectuați în mod independent lucrări de reparații în legătură cu antena de televiziune, atunci ar trebui să țineți cont de câteva sfaturi și trucuri utile.

  • Repararea pieselor deteriorate (oricare), este foarte important să aveți cea mai mare grijă și precauție. Este necesar să respectați această regulă pentru a nu provoca și mai multe daune pieselor deja deteriorate.
  • Dacă bănuiești asta semnalul lipsă se datorează unei defecțiuni a furnizorului dvs., este mai bine să nu te pierzi în presupuneri și să-i suni imediat linia telefonică și să-ți pui toate întrebările. Dacă se dovedește că aceasta este exact problema și presupunerile tale au fost justificate, atunci nu trebuie făcut nimic cu tehnica. Trebuie doar să aștepți puțin.
  • Aveți grijă când vă ajustați setările televizorului. Adesea, problema cu primirea semnalului necesar apare tocmai din această cauză. Se recomandă să configurați aparatele electrocasnice cu instrucțiunile de utilizare furnizate cu toate televizoarele.
  • Dacă observați ondulații pe ecran în timp ce vă uitați la televizor, au început să se audă zgomote de defecțiune și neplăcute, acest lucru va indica că problema este cel mai probabil ascunsă într-un receptor sau controler stricat. Este recomandat să încredințați profesioniștilor eliminarea defecțiunilor hardware.
  • Dacă problema de recepție a semnalului antenei TV este legată de părți grav deteriorate sau rupte, cel mai bine este să le înlocuiți cu altele noi. Pentru a nu te confunda cu achizitionarea de piese de schimb proaspete, este recomandat sa mergi la un magazin specializat si sa ceri ajutor de la un consultant de vanzari.

  Vedeți mai jos cum să remediați problemele antenei.

  fara comentarii

  Comentariul a fost trimis cu succes.

  Bucătărie

  Dormitor

  Mobila