Interfață comună în televizoarele Samsung: ce este, pentru ce este și cum este utilizată?

Conţinut
 1. Ce este interfața comună?
 2. Pentru ce este folosit?
 3. Cum se conectează și se configurează?

Televizoarele moderne sunt proiectate în așa fel încât să fie disponibilă o gamă largă de canale cu resurse minime de sistem și hardware. Conectarea tunerelor independente este un sistem învechit care a fost înlocuit de module și traductoare de semnal compacte, fiabile și ușor de utilizat... Un exemplu de astfel de dispozitive este Sistem de interfață comun la televizoarele Samsung... Este încorporat sub forma unui slot neobișnuit pe spatele dispozitivului. Designul său este diferit de orice altă caracteristică de design. Să aruncăm o privire mai atentă la ce este, pentru ce este această tehnologie, ce oportunități le deschide utilizatorului și cum este utilizată.

Ce este interfața comună?

Sistemul de interfață comună, care este și un „modul CI +”, este un slot special pe spatele televizorului. Această interfață este formată din două elemente importante care determină nivelul de funcționalitate al televizoarelor Samsung.

 • Primul din două părți, fără de care funcționarea sistemului este imposibilă - acesta este modulul CAM. Acest element este introdus în slotul CI al adaptorului. Fără acest detaliu, conexiunea ulterioară a cardurilor pentru decodarea canalelor plătite va fi imposibilă. De obicei, un modul adaptor este inclus cu televizorul. Dacă producătorul nu s-a ocupat de acest lucru, atunci modulul va trebui achiziționat separat.
 • Al doilea elementul este o cartelă electronică de decodare. Trebuie introdus în modulul CAM. Acest card stochează informații despre utilizator, pe baza cărora se acordă dreptul de a vizualiza canalele blocate.

Decodorul funcționează într-un sistem de decodare specific al algoritmului de codare. Acest algoritm este setat de furnizorul de difuzare.

Sarcina de interfață este de a oferi capacitatea tehnică de a decoda și apoi de a reprezenta semnalul într-un format specific. Semnalele de plată codificate sunt trimise la televizor împreună cu cheia. Prin slot, această cheie este trimisă pe card. Acesta oferă un cod generat care este trimis la tuner.

Pentru ce este folosit?

Interfață comună pe televizoarele Samsung destinat să integreze un modul cu un card introdus, care este furnizat de operatorii de televiziune prin satelit. Datorită acestui card, utilizatorul poate viziona canalele plătite care trec prin procedura de decorare. Prin urmare, modulul CI+ este o protecție împotriva vizionării ilegale a canalelor TV cu plată. Acest modul este conceput pentru difuzarea digitală, despre care se știe că este de înaltă calitate.

Important! Common Interface este adesea confundată cu un instrument de decodare a canalelor de plată.

Această opinie este incorectă deoarece este doar o interfață care permite integrarea cardului.

Posesorii de televizoare cu aceste sloturi se pot bucura de toate avantajele interfeței, renunțând la receptoarele tradiționale:

 • este de remarcat prezența unui singur panou de control, ceea ce este deja un avantaj important. În cazul unui receptor, utilizatorul trebuie să folosească două telecomenzi: de la televizor și de la receptor;
 • costul unui modul CI este semnificativ mai mic în comparație cu un receptor, care, printre altele, trebuie să aloce spațiu liber în fața televizorului.

Cum se conectează și se configurează?

Dacă modulul CI este un adaptor separat care vine cu televizorul, atunci Common Interface este un slot integrat... Procesul de instalare pentru un card achiziționat anterior printr-o companie de telecomunicații trebuie efectuat în conformitate cu instrucțiunile, pe care le vom studia puțin mai târziu. Majoritatea modulelor au informații despre direcția în care merge integrarea. Înainte de instalare, informațiile despre canalul decodat vor fi afișate pe ecran. După instalarea cardului, această inscripție ar trebui să dispară.

Când instalați pentru prima dată un modul CI, ecranul afișează de obicei informații despre furnizorul de servicii de telecomunicații și datele utilizatorului. Astfel de modificări pe ecranul televizorului vor indica conectarea corectă a modulului și a cardului. Sloturile de interfață comună sunt sensibile la daune externe și poate fi deteriorat cu ușurință dacă este manipulat cu neglijență, așa că prudența nu va strica. Pentru a conecta acest modul și a-l pregăti pentru lucrări ulterioare, trebuie să urmați instrucțiunile simple.

 1. Am plasat cardul furnizorului în adaptorul modulului CAM. De obicei, este achiziționat printr-un operator care oferă servicii de televiziune. Cardul trebuie poziționat cu contactele în sus dacă sunteți ghidat de partea frontală a modulului.
 2. Acum trebuie să integrați adaptorul. Pentru a face acest lucru, trebuie să îndepărtați autocolantul de protecție de pe televizor, sub care se află slotul.
 3. Introducem modulul CAM în slotul corespunzător. O reparăm în trei puncte. Două găuri de fixare sunt pentru picioare, iar al treilea este necesar pentru a conecta știfturile.
 4. În această etapă, trebuie să verificați densitatea conexiunii, deoarece orice inexactitate și reacție va cauza probleme cu calitatea difuzării programelor TV.
 5. Conectăm modulul cu cardul, introducându-l până la capăt. Este important să verificați dacă locația este corectă.

  Dacă totul este făcut corect, atunci televizorul digital ar trebui să fie conectat. Rămâne să configurați televizorul conform următoarelor instrucțiuni:

  • setarea se efectuează în secțiunea „Interfață generală” - intrarea în această secțiune va diferi în funcție de modelul și marca televizorului; în unele cazuri, intrarea se face prin meniul Broadcast; și, de asemenea, există sisteme în care intrarea se realizează prin meniul „Sistem”;
  • acum puteți merge la setările canalului - pentru aceasta intrăm în meniu, selectați fila „Setări”, apoi - „Canale”;
  • selectăm funcția de căutare automată și eliminăm marcajul de pe canalele terestre, rearanjandu-l pe canale prin satelit sau prin cablu, concentrându-ne pe tipul de cablu conectat la LNB;
  • selectați una dintre opțiunile de căutare disponibile și așteptați ca sistemul să configureze canalele blocate.

   Dacă totul a fost făcut corect și nu au existat probleme în timpul conexiunii, atunci „Interfața comună” va fi într-o stare activă. In caz contrar va trebui să deconectați televizorul de la sursa de alimentare, să reconectați adaptorul și modulul. În cazuri rare, „Interfața comună” poate fi într-o stare activă, dar canalele sunt într-o stare codificată. Pentru a rezolva o problemă de această natură, va trebui re-acordați canalele... Dacă aveți un CAM de rezervă, îl puteți folosi pentru a efectua verificarea. Dacă nimic din toate acestea nu a ajutat, atunci va trebui să contactați o companie care oferă servicii de difuzare.

   Ce este un modul CI și de ce este necesar, vezi mai jos.

   fara comentarii

   Comentariul a fost trimis cu succes.

   Bucătărie

   Dormitor

   Mobila