Totul despre Samsung Smart TV

Conţinut
 1. Ce este?
 2. Modele populare
 3. Cum să alegi un televizor?
 4. Cum să te conectezi?
 5. Cum se utilizează?
 6. Cum se instalează widget-uri
 7. Aplicații populare
 8. Probleme posibile

Odată cu apariția pe piață a unui produs complet nou - Samsung Smart TV - întrebări despre ce este, cum să folosești tehnologiile „inteligente”, apar de la viitorii proprietari ai noii tehnologii în mod regulat.

Astăzi, marca oferă fanilor săi televizoare cu diagonala de 32 și 24, 40 și 43 de inchi, completate de posibilitatea de a instala aplicații atât de populare precum HbbTV, Ottplayer. O prezentare detaliată a tuturor caracteristicilor lor vă va ajuta nu numai să găsiți modelul optim, dar vă va spune și cum să îl conectați la un laptop prin Wi-Fi și să remediați posibilele probleme.

Ce este?

Cea mai simplă definiție pentru un Samsung Smart TV este un televizor „inteligent” cu un sistem de operare în interior. Poate fi comparat cu o tabletă PC mare care acceptă atingere, gesturi sau telecomandă. Capacitățile unor astfel de dispozitive sunt limitate doar de preferințele utilizatorului însuși și de cantitatea de memorie.

Smart TV de la Samsung are un modul pentru conectarea la Internet prin Wi-Fi sau prin cablu. De asemenea, producătorul a prevăzut prezența unui magazin de aplicații de marcă și posibilitatea de a lansa conținut din medii externe prin Smart View.

Printre avantajele evidente ale unor astfel de dispozitive se numără:

 • Conținut divers. Puteți viziona un pachet de canale TV obișnuite, precum și conectați orice servicii - de la găzduire video și cinematografe online la Amazon, Netflix, servicii de streaming cu muzică sau podcasturi. Pentru a vizualiza și conecta TV cu plată de la orice furnizor, trebuie doar să descărcați aplicația și apoi să vă abonați online.
 • Ușurința și viteza de căutare. Televizoarele Samsung implementează această opțiune la cel mai înalt nivel. Căutarea este rapidă și, în timp, Smart TV va începe să ofere opțiuni de conținut recomandate în funcție de preferințele utilizatorului.
 • Lucrați de la 1 telecomandă. Orice dispozitiv conectat prin HDMI poate fi folosit cu un accesoriu proprietar care vine cu televizorul. Samsung One Remote închide odată pentru totdeauna problema controlului tuturor echipamentelor legate de televizor.
 • Control vocal. Nu trebuie să pierzi timpul tastând. Asistentul vocal va face totul mult mai rapid.
 • Ușurință de integrare cu smartphone-uri. Puteți utiliza această funcție pentru a reda fișiere media de pe afișajul telefonului dvs. pe ecranul televizorului.

Toate televizoarele inteligente Samsung rulează pe platforma Tizen. Acest lucru limitează oarecum alegerea aplicațiilor compatibile, ceea ce poate fi considerat un dezavantaj. Dar are și avantaje suplimentare.

De exemplu, cea mai simplă interfață într-un stil minimalist, capacitatea de a se integra cu sistemul „smart home”, răspuns rapid la modificările cadrului în timpul lansării jocurilor pe ecran.

Modele populare

Gama Samsung Smart TV este destul de diversă. În catalogul actual de pe site-ul oficial al mărcii nu mai există modele compacte cu diagonala de 24 de inci sau de 40 de inci. Locul lor este luat de versiuni mai largi. Printre cele mai populare opțiuni se numără:

 • Televizor inteligent Crystal UHD 4K de 82 inchi TU 8000 Seria 8. Televizor cu adevărat mare cu afișaj Crystal, procesor Crystal 4K, ambient interior și design fără ramă pe 3 fețe. Ecranul are o rezoluție de 3840 × 2160 pixeli, acceptă modul cinema și reproducerea naturală a culorilor. Smart TV este echipat cu o telecomandă universală, Bluetooth, module Wi-Fi, un browser încorporat și funcția de oglindire a imaginilor de pe un smartphone.
 • Televizor QLED Smart Q90T 4K de 75 inchi 2020. Caracteristicile distinctive ale acestui model includ iluminare directă completă de 16x, unghi de vizualizare ultra-larg și o imagine generată de inteligența artificială bazată pe procesorul Quantum 4K. Controlul tactil al ecranului face ca acest televizor să fie ideal pentru biroul de acasă, conferințe video. Iubitorii de jocuri vor aprecia caracteristica Real Game Enchancer +, care oferă o transmisie a mișcării fără întârzieri. Modelul acceptă modul Ambient + interior, ecranul său nu are cadre, poate difuza simultan o imagine de pe un smartphone și TV.
 • Televizor inteligent FHD de 43 inchi N5370 Seria 5. Este un televizor inteligent versatil de 43 de inchi cu echipamente de ultimă generație și interfață Smart Hub pentru servicii și mai inteligente. Totul pentru o integrare ușoară cu programele de birou este oferit aici, există suport pentru Wi-Fi Direct, un tuner analog și digital, intrările necesare cu fir și 2 conectori HDMI.
 • Televizor inteligent UHD 4K de 50 inchi RU7410 Seria 7. Televizor certificat 4K cu suport HDR 10+, tehnologie Dynamic Crystal Color și un procesor puternic. Rezoluția de 3840 × 2160 pixeli oferă redarea celui mai modern conținut, printre opțiunile utile se numără un modul Bluetooth, control vocal în limba rusă, oglindirea ecranului smartphone-ului și WiFi Direct. Modelul acceptă modul joc și conectarea dispozitivelor externe prin USB HID.
 • Televizor HD Smart TV de 32 inchi T4510 Seria 4. Modelul de bază al unui smart TV de la Samsung cu o diagonală de 32 de inci și o rezoluție de 1366 × 768 pixeli. Există suport pentru conținutul HDR, Motion Rate și tehnologia PureColor pentru stabilizarea imaginii, reproducerea realistă a culorilor. Modelul nu este dotat cu funcții inutile, dar are tot ce ai nevoie, memorie suficientă pentru a instala aplicațiile necesare.

Aceste modele au câștigat deja numărul maxim de recenzii pozitive ale utilizatorilor. Dar lista de televizoare inteligente din arsenalul Samsung nu se limitează la asta - aici puteți găsi o opțiune potrivită atât pentru home theater, cât și pentru decorarea interioară.

Cum să alegi un televizor?

Găsirea propriului televizor inteligent Samsung va fi mai ușor cu un ghid simplu pentru alegerea unuia chiar de la început. Nu vor exista prea multe criterii de bază.

 • Diagonala ecranului. Panourile uriașe de 75-82 inchi necesită spațiu adecvat în jurul lor. Dacă televizorul trebuie să se potrivească în interiorul unei camere de zi sau dormitorului obișnuit, este mai bine să acordați preferință modelelor de gamă mică de la bun început. Pentru Smart Series, este limitat la 32-43 inchi.
 • Programare. Dacă intenționați să vă integrați televizorul cu Home Office, videoconferințe sau să utilizați dispozitivul ca ecran de joc, cerințele vor varia. Este necesar să faceți o listă cu opțiunile necesare încă de la început pentru a nu experimenta dezamăgire după achiziție.
 • Rezolutia ecranului. Samsung are televizoare care acceptă HD, FHD, 4K (UHD). Calitatea imaginii pe ele diferă dramatic. Cu cât sunt acceptate mai multe puncte, cu atât imaginea va fi mai clară. Dacă trebuie să vizionați filme în cinematografele online, este mai bine să acordați imediat preferință modelelor cu afișaj 4K.
 • Tip panou. Televizoarele de ultimă generație Samsung oferă posibilitatea de a alege între tehnologia de ultimă oră Crystal UHD, QLED și LED. În funcție de tipul lor, costul se modifică. Dar Crystal UHD, care folosește nanoparticule anorganice, merită cu adevărat investiția. Redarea culorii aici este la cel mai înalt nivel, indiferent de ton.
 • Funcții suplimentare. Unii cumpărători au nevoie de control vocal, alții - integrare cu o singură atingere cu dispozitive mobile și suport pentru Bluetooth. Unele televizoare inteligente Samsung au o funcție Ambient + pentru a le menține în modul interior. De asemenea, merită să acordați atenție faptului că telecomanda universală nu este întotdeauna inclusă în pachetul dispozitivului - acest punct trebuie clarificat suplimentar.

Toate aceste puncte sunt importante. Dar există și alți factori importanți. De exemplu, numărul de intrări și porturi. Trebuie să corespundă setului de echipamente care urmează să fie conectat la televizor. În caz contrar, vor apărea inevitabil probleme în timpul funcționării.

Cum să te conectezi?

Când porniți Smart TV pentru prima dată, utilizatorul poate fi confuz de unele dintre caracteristicile configurației sale. În funcție de sursa de semnal de internet disponibilă, toate manipulările vor fi efectuate manual - folosind fire sau introducând o parolă din rețeaua wireless. Chiar dacă toate punctele importante sunt detaliate în instrucțiunile de utilizare, nu este atât de ușor de înțeles cum și la ce este conectat dispozitivul.

Prin cablu

Cel mai simplu și mai fiabil mod de a conecta Samsung Smart TV la Internet este prin portul Ethernet folosind un fir. Cablul va oferi cea mai rapidă rată de transfer de date posibilă. În consecință, nu vor fi probleme cu redarea conținutului 4K atât din media, cât și online. Nu este necesară nicio autorizare în rețea. Pur și simplu introduceți ștecherul cablului în priza corespunzătoare din carcasa televizorului.

Prin Wi-Fi

Imediat ce utilizatorul pornește Smart TV, va începe să scaneze intervalul Wi-Fi disponibil, iar când va fi găsită o rețea, se va oferi să se conecteze la aceasta. Tot ce rămâne este să autorizați dispozitivul introducând parola de pe routerul de acasă. Datele vor trebui introduse pe telecomandă sau pe tastatura de pe ecran a televizorului. Dacă conexiunea are succes, mesajul corespunzător va apărea pe afișaj. Apoi, Smart TV va scana pentru actualizări pentru firmware-ul instalat. Dacă le găsiți, nu refuzați descărcarea. Mai bine așteptați actualizarea și instalarea.

După care, înainte ca utilizatorul să aibă acces la funcțiile Smart TV, utilizatorul va trebui să-și înregistreze contul pe site-ul special al producătorului. Aceasta va deschide accesul la gestionarea, actualizarea și instalarea aplicațiilor în magazin. Mulți utilizatori au întrebări despre conectarea dispozitivelor externe de la terți. Depinde mult de tipul lor. Un laptop este cel mai adesea conectat la un Smart TV printr-un port HDMI. Dar antena externă nu trebuie să fie conectată la set-top box - adaptorul încorporat în modelele moderne vă permite să primiți semnalul direct.

Cum se utilizează?

Utilizarea Samsung Smart TV nu este mai dificilă decât utilizarea unui telefon obișnuit în serie. Configurarea de bază constă din următorii pași:

 • Acordați canale TV terestre și prin cablu. Este suficient să utilizați reglarea automată în meniul dispozitivului. Canalele TV prin satelit se găsesc prin meniul de selectare a operatorului din listă sau automat, după configurarea receptorului.
 • Recuperați-vă propriile date din serviciile online. Pe unele playere IPTV, puteți crea și salva liste de redare din cloud. Majoritatea cinematografelor online au și această opțiune.
 • Reîncărcați. Această acțiune este efectuată de la telecomandă. Pentru seriile D, C, B, ieșirea în meniul de service se realizează prin apăsarea lungă a butonului Ieșire, urmată de selectarea elementului „Restaurare setări”. Pentru E, F, H, J, K, M, Q, LS - prin „Meniu”, „Asistență” și „Autodiagnosticare” cu alegerea elementului „Resetare” și introducerea codului PIN.
 • Setați temporizatorul să se oprească. Trebuie să apăsați TOOLS de pe telecomandă și apoi să selectați opțiunea și perioada de timp dorite.
 • Goliți memoria cache. Este ușor să eliberați memoria supraîncărcată. Puteți șterge memoria cache prin meniul principal, în setările browserului, ștergând istoricul.

Dacă trebuie să conectați un microfon smart TV pentru karaoke, căști wireless sau difuzoare externe, un smartphone pentru difuzarea muzicii, puteți utiliza modulul Bluetooth prin simpla sincronizare a dispozitivului.

De asemenea, Smart TV poate fi controlat de pe un telefon fără telecomandă printr-o aplicație specială.

Cum se instalează widget-uri

Atunci când utilizați televizoare din seriale mai vechi, în care se utilizează Play Market, instalarea de widget-uri terță parte este destul de posibilă. Pentru a face acest lucru, trebuie să conectați televizorul la computer, după ce ați dezactivat anterior firewall-ul din antivirus. După aceea, va trebui să sincronizați dispozitivele creând un cont Develop personalizat, faceți clic pe Internet TV, autorizați proprietarul în setări. Acțiunile ulterioare depind de tipul de televizor.

Seria B și C

Instalarea widget-urilor terță parte aici este posibilă de pe o unitate flash. În plus, aveți nevoie de NstreamLmod. Atunci:

 • un director cu fișierele descărcate este creat pe unitate;
 • cardul flash este introdus în port, directorul său se deschide pe ecran;
 • utilizatorul face clic pe Smart Hub, lansează NstreamLmod;
 • selectați elementul „Scanner USB”;
 • fișierul dorit este selectat în arhivă, începe descărcarea, la finalizare, trebuie să ieșiți din Smart Hub, să opriți televizorul.

Programul poate fi deschis după ce porniți din nou Smart TV.

Seria D

Începând cu această serie, nu este posibil să instalați programe de pe o unitate flash. Puteți autoriza un utilizator să încarce widget-uri prin Smart Hub și meniul de sub litera A. Aici ai nevoie de:

 • prin butonul D creați o secțiune Dezvoltator;
 • selectați IP server, introduceți datele;
 • dispozitive de sincronizare;
 • deconectați-vă și conectați-vă din nou.

Seria E

Aici, autorizarea este similară, dar după ce faceți clic pe butonul A, apare un câmp cu cuvintele „Cont Samsung”. Aici se introduce develop și, ca răspuns, TV va genera o parolă. Este mai bine să o copiați sau să o scrieți. După aceea, rămâne să faceți clic pe butonul „Autentificare” și să începeți instalarea aplicațiilor prin sincronizarea programelor utilizatorului în secțiunea „Servicii” și „Instrumente PU”.

seria F

Aici, accesul la setări suplimentare este complicat. Va trebui să trecem prin:

 • "Opțiuni";
 • Setări IP;
 • Porniți Sincronizarea aplicației.

Televizorul repornește dacă este necesar.

Aplicații populare

Utilizatorul poate găsi și descărca principalele aplicații acceptate de Tizen OS selectând butonul Smart Hub de pe telecomandă. Se va muta în secțiunea în care puteți controla funcțiile „inteligente”, inclusiv secțiunea APPS. Aici se găsește accesul la aplicațiile preîncărcate - browser web, YouTube. Altele pot fi găsite și descărcate prin meniul de recomandări sau Samsung Apps.

Printre cele mai instalate aplicații pentru Smart TV pe sistemul de operare Tizen, există câteva.

 • Playere media. Adobe Flash Player, ForkPlayer, Ottplayer (poate fi denumit OTTplayer), VLC Player.
 • aplicații TV. Hbb TV, Tricolor, Peers. televizor
 • Cinematografe online. Netflix, Wink, HD Videobox, ivi. ru, nStream Lmod, Kinopoisk, Kinopub.
 • Comunicare video și mesageri. Aici puteți instala Skype, Whats App și alte programe populare.
 • Browser. Cel mai adesea, este instalat Google Chrome sau analogul său cu un motor de căutare încorporat de la Yandex sau Opera. Pentru a viziona programe TV, puteți folosi un TV-Bro special.
 • Manager de fișiere. X-Plore File Manager - este necesar pentru a lucra cu fișiere.
 • Aplicații de birou. Produsele clasice de la Microsft sunt cele mai ușor de integrat.
 • Platforme de streaming. Twitch este sugerat aici în mod implicit.

După ce Samsung a început să folosească propriul sistem de operare, utilizatorii au pierdut capacitatea de a instala aplicații terțe de pe unități flash pe dispozitiv.

Probleme posibile

Există multe probleme cu care utilizatorii Smart TV se pot confrunta pe televizoarele Samsung. Cele mai multe dintre aceste probleme pot fi rezolvate destul de ușor de unul singur. Cele mai frecvente probleme, precum și soluția lor, ar trebui luate în considerare mai detaliat.

 • Televizorul se aprinde și se oprește singur. Dacă Samsung Smart TV pornește și funcționează fără o comandă din partea utilizatorului, o posibilă cauză a problemelor poate fi defectarea butoanelor de control - locația acestora pe carcasă depinde de model. Puteți preveni astfel de surprize prin simpla deconectare a aparatului de la priză atunci când dispozitivul nu este în uz. Oprirea automată a Smart TV este un motiv pentru a verifica temporizatorul de repaus, dacă acesta este activ, după un timp specificat, televizorul își va întrerupe funcționarea.
 • Imaginea îngheață când vă uitați la televizor. Probabil că cauza problemei este în antenă când vine vorba de modul tradițional de recepție a canalelor. Puteți elimina interferența repoziționând sau ajustând setarea. Dacă televizorul conectat la Internet îngheață, merită să verificați disponibilitatea rețelei, viteza. De asemenea, problema poate fi supraîncărcarea memoriei, un cache complet - eliminarea aplicațiilor inutile, ștergerea datelor va ajuta.
 • Încetinește atunci când vizionați conținut online. Aici, principala sursă de probleme este o rată scăzută de transfer de date sau setările eșuate ale routerului. Trecerea de la Wi-Fi la cablu va ajuta la întărirea semnalului. Când resetați datele, va trebui să introduceți din nou parola rețelei de domiciliu în setările televizorului.De asemenea, frânarea poate fi asociată cu umplerea memoriei dispozitivului - funcționează cu suprasarcini.
 • Nu răspunde la telecomandă. Merită să verificați dacă televizorul este conectat la rețea, apoi să examinați starea de sănătate a bateriilor - atunci când consumul de energie scade, semnalul de la apăsarea butoanelor este transmis cu întârziere. Dacă totul este în ordine, merită să examinați senzorul IR îndreptându-l spre camera pornită a smartphone-ului. Într-o telecomandă funcțională, atunci când butoanele sunt apăsate, pe ecranul telefonului va apărea un fulger de lumină.
 • Imaginea lipsește, dar există sunet. O astfel de defecțiune poate fi destul de gravă. Dar mai întâi, ar trebui să verificați starea de sănătate a cablului HDMI sau a antenei, a mufelor și a firelor. Dacă există o imagine pe o parte a ecranului, formarea de dungi multicolore, problema poate fi în matrice. O defecțiune a condensatorului va fi raportată printr-o întunecare rapidă a ecranului sau pierderea imaginii după un timp de funcționare - astfel de reparații se fac numai la centrul de service.

Dacă televizorul are o defecțiune a sistemului de operare, îl puteți reseta la setările din fabrică. După aceea, va fi suficient să restabiliți conexiunea, să descărcați un nou shell de pe site-ul oficial, să îl instalați de pe o unitate flash USB.

În cazul unei erori grave de software, este posibil ca televizorul să nu răspundă la acțiunile utilizatorului. Numai un specialist o poate refa. În acest caz, merită să contactați centrul de service. Dacă defecțiunea software-ului a avut loc fără vina utilizatorului, dispozitivul va trebui să fie flashat gratuit, ca parte a reparației în garanție.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila