Cum se activează Bluetooth pe televizorul Samsung?

Conţinut
 1. Determinați conectivitatea
 2. Cum să alegi un adaptor?
 3. Cum să te conectezi?
 4. Setări

Transferul de conținut de pe telefonul dvs. sau de pe alt dispozitiv este posibil printr-o varietate de opțiuni de conectare la televizor. Una dintre cele mai comune moduri este transferul de date prin Bluetooth. În acest caz, merită luat în considerare acest tip de conexiune pe televizoarele Samsung. Cum să activați Bluetooth pe modelele Samsung, cum să alegeți și să conectați un adaptor și cum să configurați - acesta este subiectul acestui articol.

Determinați conectivitatea

Conectarea prin Bluetooth vă permite nu numai să vizualizați fișiere de pe alte dispozitive. Multe căști wireless moderne sunt echipate cu funcționalitate Bluetooth, care vă permite să vă conectați la un televizor și să redați sunetul prin difuzoare. Prin urmare, prezența acestei interfețe în televizoare este considerată obligatorie pentru utilizatorii moderni. Pentru a activa Bluetooth pe televizorul dvs. Samsung, trebuie să faceți următoarele.

 1. Mai întâi trebuie să accesați meniul de setări.
 2. Apoi trebuie să selectați secțiunea „Sunet” și să faceți clic pe „OK”.
 3. Activați Bluetooth pe dispozitivul asociat.
 4. După aceea, trebuie să deschideți „Setări difuzor” sau „Conexiune căști”.
 5. Selectați elementul „Căutați dispozitive”.

Dacă nu există dispozitive conectate, trebuie să apropiați căștile, telefonul sau tableta de receptorul TV și apăsați butonul „Reîmprospătare”.

  Dacă în fereastra care se deschide nu există inscripția „Căutați dispozitive”, atunci aceasta înseamnă că televizorul nu este echipat cu modul. În acest caz, este necesar un adaptor special pentru conectare și transfer de date.

  Cum să alegi un adaptor?

  În primul rând, trebuie să vă dați seama ce este un adaptor Bluetooth. Acest dispozitiv este capabil să primească și să traducă semnalul în format citit pentru orice gadget cu Bluetooth. Semnalul este trimis prin frecvențe radio, împerechendu-se și transferând astfel date. Este recomandabil să alegeți un dispozitiv cu doi sau trei conectori pentru conectarea mai multor dispozitive simultan. Responsabil pentru conectarea mai multor gadgeturi simultan Funcția Dual Link.

  Alegerea unui adaptor Bluetooth pentru televizoarele Samsung se bazează și pe prezența unei baterii și a unei prize de încărcare. Unele dispozitive funcționează cu baterii sau complet pe rețea. Dispozitivele pentru transmisia semnalului se disting prin recepția audio - acesta este un mini jack 3.5, RCA sau fibră optică.

  Suportul standardelor este luat în considerare atunci când alegeți un transmițător. Parametrii de suport pentru AVRCP, A2DP și A2DP 1, SBC, APT-X, HFP diferă în zona de acoperire și rata de biți audio. Prezența standardelor în adaptoare crește semnificativ costul dispozitivului. Cu toate acestea, unii utilizatori sfătuiesc să nu cumpere modele prea ieftine. Un gadget ieftin întârzie adesea transmiterea sunetului sau întrerupe complet semnalul.

  Există modele de adaptoare care sunt un atașament separat cu o baterie puternică. Astfel de dispozitive pot funcționa până la câteva zile fără încărcare.

  Datorită adaptorului standard 5.0, dispozitivul mărește semnificativ intervalul de viteză de transmisie a datelor. La un astfel de adaptor pot fi conectate simultan mai multe gadget-uri.

  Când cumpărați un transmițător, luați în considerare compatibilitatea dispozitivului cu televizorul dvs., precum și versiunea Bluetooth. Pentru 2019, versiunea actuală este 4.2 și o versiune superioară. Cu cât versiunea este mai mare, cu atât calitatea sunetului este mai bună. Conexiunea stabilă contribuie la un consum mai mic de energie atât al adaptorului, cât și al gadgeturilor conectate. Trebuie remarcat faptul că La achiziționarea unui adaptor cu versiunea 5.0 și Bluetooth versiunea 4.0 a dispozitivului conectat, poate apărea incompatibilitate.

  Există modele de transmițător cu capacitatea de a schimba melodiile și de a controla volumul. Astfel de modele sunt scumpe.Dar pentru cei care iubesc gadgeturile complet aprovizionate, acest dispozitiv va fi pe placul lor. Unele modele de adaptoare au mai multe moduri de lucru:

  • transmisie semnal;
  • recepţie.

  Cum să te conectezi?

  Înainte de a porni modulul la televizor, trebuie să-l instalezi. Găsiți intrarea audio pe spatele televizorului. La acest conector trebuie să conectați firul care merge de la transmițător. Pentru a alimenta dispozitivul, o unitate flash USB este introdusă în conectorul USB. De asemenea, trebuie să activați Bluetooth pe gadgetul asociat (telefon, tabletă, PC).

  Apoi, trebuie să apăsați tasta de căutare a dispozitivului de pe transmițător. De obicei, aceste adaptoare sunt echipate cu un indicator luminos. Tasta de căutare trebuie să fie apăsată câteva secunde. În timpul procesului de căutare, lumina adaptorului va clipi. Trebuie să așteptați puțin până când dispozitivele se găsesc. După conectare, puteți auzi un bip în difuzoarele televizorului. După aceea, accesați meniul, selectați secțiunea „Sunet” și activați dispozitivul asociat în elementul „Dispozitive de conectare”,

  Dacă adaptorul arată ca un acumulator mare, atunci Înainte de conectare, acesta trebuie încărcat printr-un cablu separat. Un cablu de încărcare este inclus. După încărcare, trebuie să alegeți metoda optimă de conectare: RCA, mini jack sau fibră optică. După ce cablul este conectat la transmițător, celălalt capăt al acestuia este conectat la televizor. După toate aceste acțiuni trebuie să verificați împerecherea dispozitivelor.

  Setări

  Configurarea emițătorului este foarte simplă. De obicei, adaptorul Bluetooth este conectat la televizor prin intrarea „Audio” (RCA). Modelele Samsung moderne au acest conector. Dar dacă nu există o astfel de intrare, trebuie să achiziționați un adaptor suplimentar special RCA la USB / HDMI.

  După conectarea adaptorului, dispozitivul care urmează să fie împerecheat se conectează automat la televizor fără nicio setare. De asemenea, este de remarcat faptul că receptorul TV este capabil să recunoască transmițătorul conectat. Acest lucru poate fi văzut accesând mai întâi meniul de setări. În meniu, selectați elementul „Dispozitive conectate”. După aceea, prezența dispozitivelor conectate va fi afișată într-o fereastră separată. Dacă sincronizarea dintre gadget și televizor nu a fost finalizată, utilizatorul trebuie să repornească ambele dispozitive.

  Când conectați un gadget la un televizor printr-un adaptor Bluetooth, trebuie să reglați corect sunetul și volumul.

  La reglarea volumului merită luată în considerare distanța la care se află gadgetul asociat față de televizor... La o distanță mare de receptorul TV, sunetul poate fi reprodus cu interferențe sau pierderea parțială a semnalului. Din acest motiv, va fi problematic pentru utilizator să ajusteze nivelul dorit al volumului.

  Conectarea dispozitivelor prin Bluetooth este cea mai bună opțiune pentru conectarea la un televizor. Dacă producătorul nu oferă această interfață, atunci vă puteți conecta prin Bluetooth folosind un transmițător special. Aceste dispozitive sunt foarte compacte și ușor de utilizat.

  Recomandările din acest articol vă vor ajuta să conectați adaptorul la televizoarele Samsung. Vă rugăm să rețineți că setările de mai sus pentru verificarea și conectarea Bluetooth se referă în mod special la modelele Samsung. Alegerea adaptorului depinde de preferințele personale și de confort. Puteți alege cel mai ieftin model cu funcționalitate minimă. Adaptoarele scumpe au opțiuni avansate și hardware mai avansat.

  Vedeți mai jos ce este un transmițător Bluetooth.

  8 comentarii
  0

  Mulțumiri! Foarte ușor de înțeles și fără confuzie.

  Începător 03.03.2021 11:41
  0

  Pot conecta 2 sau mai multe căști Bluetooth la televizor?

  Andrei ↩ Noob 24.03.2021 11:18
  0

  Poți, dar atunci ai nevoie de un adaptor special. Nu este necesar să le conectați pe ambele prin Bluetooth, pe acesta din urmă îl puteți conecta cu un cablu.

  oaspetele 21.03.2021 21:27
  0

  Ce se întâmplă dacă televizorul nu are o mufă mini pentru căști de 3,5? Și în televizorul în sine există doar un difuzor și o ieșire audio / optică.

  Andrei ↩ Invitat 24.03.2021 11:24
  0

  Ieșirea ideală sunt căștile fără fir.

  0

  Nu există minijack la televizor. Cum se conectează un adaptor Bluetooth? Mulțumiri.

  Alexandru ↩ Dmitri 12.05.2021 13:40
  0

  Dmitry, conectează-ți transmițătorul bluetooth la portul de ieșire audio de pe televizor. După ce vă asigurați că transmițătorul Bluetooth este alimentat, puneți emițătorul și receptorul în modul de asociere. Când alegi între adaptorul PCI și USB, recomand să folosești USB.

  0

  Bună tuturor. Televizorul nu are Bluetooth. Vreau sa conectez o telecomanda cu control vocal, ce imi recomandati?

  Comentariul a fost trimis cu succes.

  Bucătărie

  Dormitor

  Mobila