Totul despre suporturi TV

Conţinut
 1. Particularități
 2. Proiecta
 3. Vizualizări
 4. Materiale (editare)
 5. Proiecta
 6. Dimensiuni (editare)
 7. Cum să alegi?

Un suport TV este o piesă de mobilier funcțională care este indispensabilă atât în ​​camerele mici, cât și în camerele de zi spațioase. Un număr mare de dulapuri de televiziune sunt în vânzare: diferă în dimensiune, design, umplere interioară, materiale de fabricație. În acest articol, vă vom spune despre caracteristicile și tipurile de piedestaluri și, de asemenea, vă vom ajuta să faceți alegerea corectă.

Particularități

Comodă pentru televizor - mobilier care oferă o distracție confortabilă pentru gospodării și oaspeți în fața televizorului... Un astfel de mobilier are o înălțime mică, compactitate, datorită căreia poate fi folosit pentru a profita la maximum de spațiul util din cameră.

Principalul avantaj al piedestalelor este versatilitate... Sunt potrivite pentru aproape orice model de televizor, indiferent de dimensiunea și designul acestuia. Mobilierul selectat corect în culoare și design se va potrivi armonios în stilul interiorului.

Mesele de televiziune sunt produse de mulți producători interni și străini. Datorită sortimentului mare, fiecare persoană va putea alege soluția potrivită în ceea ce privește aspectul, designul și configurația, precum și costul.

Alte beneficii ale suporturilor TV includ:

 • stabilitate;
 • ușurință în utilizare, îngrijire fără pretenții;
 • spațiu bun;
 • fiabilitate și durabilitate.

Mobilierul nu are defecte, dar acest lucru este valabil doar pentru produsele de calitate. De exemplu, articolele ieftine care sunt fabricate din materiale fragile își pot pierde rapid aspectul prezentabil.

Proiecta

Cele mai multe tipuri de standuri moderne de televiziune includ următoarele părți structurale:

 • blat;
 • părți inferioare și laterale;
 • zidul din spate;
 • sertare sau nișe deschise.

Suprafața din spate este cel mai adesea din placaj, mai rar din plăci de fibre. Peretele poate fi solid sau împărțit în părți care trebuie fixate împreună cu benzi speciale.

Vizualizări

Noptiere de televiziune se clasifică în funcție de tipul de amplasare: sunt pe podea, pe perete și încorporate. Pentru a nu te înșela în alegere, trebuie să înveți despre caracteristicile fiecărui tip de piedestal.

Pe podea

Acest tip de noptiere este cel mai solicitat pe piata mobilei. Produsele sunt practice și confortabile. La vânzare există modele pe picioare sau pe rotile. Primele se caracterizează printr-o mai bună stabilitate, cele din urmă sunt mai mobile: pot fi mutate cu ușurință prin apartament.

Avantajele mobilierului de podea sunt prețul bugetar și instalarea ușoară: nu este dificil să instalați dulapul cu propriile mâini.

Există mai multe tipuri de suporturi TV.

 • Borduri-perete (tobogan). În varianta clasică, aceasta este o serie de tocuri, dulapuri sau rafturi. Produsele pot fi modulare, astfel încât proprietarul să poată schimba dispunerea modulelor structurale la propria discreție. Un astfel de mobilier este simetric și asimetric. Bufetele vor arăta bine în camerele de zi spațioase, sunt capabile să se potrivească armonios în stilul interiorului și să adauge șic și rafinament camerei.
 • Direct... Astfel de modele sunt proiectate pentru a fi amplasate de-a lungul peretelui. Sunt spatioase. Sunt solicitate modele care combină funcțiile unui suport TV și a unui dulap sau dulap cu sertare. Datorită blaturilor încăpătoare de pe astfel de piedestale, puteți plasa un sistem home theater general cu un sistem de difuzoare și un set de dispozitive suplimentare.
 • Colţ... Astfel de soluții vă permit să economisiți spațiu cât mai mult posibil, datorită căruia sunt adesea alese atunci când amenajați camere mici, dormitoare. Posturile de colț sunt concepute pentru a fi amplasate în colțul din stânga sau din dreapta, datorită configurației lor, produsele nu ocupă mult spațiu. Nu sunt potrivite pentru plasmă mare, astfel de soluții sunt o alegere bună pentru amplasarea televizoarelor compacte.
 • Standuri cu suport... Un tip special de suporturi TV, care este solicitat printre iubitorii de rearanjamente frecvente. Nu trebuie să găuriți în perete pentru a agăța televizorul. Majoritatea modelelor au conducte speciale pentru a ascunde firele. Standurile cu suport sunt usor de folosit, deoarece cu ajutorul suportului puteti inclina ecranul la unghiul optim sau il puteti intoarce in partea dorita pentru o vizionare mai confortabila a televizorului.

Suporturile TV de podea pot fi cu semineu electric, cu iluminare decorativa, deschise sau inchise, semicirculare, ovale, triunghiulare.

Cu balamale

Mobila suspendata este cea mai buna solutie pentru incaperile mici. Astfel de piedestale sunt atârnate de elemente de fixare instalate în perete. Când instalați noptiera la o distanță mare de podea, puteți elibera spațiu în partea de jos și eliberați vizual spațiul. Este o alegere excelentă pentru familiile cu copii.

Dezavantajele modelelor montate includ instalarea intensivă a forței de muncă, capacitatea de a monta piese de mobilier mari și grele numai pe pereții portanti, altfel televizorul se poate cădea și se poate rupe. Există mai multe tipuri de dulapuri TV: dulapuri cu lift (un dispozitiv pentru ridicarea ecranului la înălțimea optimă și reglarea unghiului de înclinare), rafturi suspendate și o consolă cu balamale.

Incorporat

Astfel de modele, precum cele montate, pot economisi spațiu liber. Piedestalele încorporate sunt cel mai adesea executate într-un stil minimalist, nu există nimic în ele care ar putea aglomera spațiul liber. Acestea arată elegant și original, mai ales dacă oferiți iluminare din spate cu LED.

Dezavantajul piedestalelor încorporate este că sunt dificil de instalat.... Este necesar să faceți mai întâi o nișă în peretele din cărămidă sau beton, iar pentru gips-carton, efectuați instalarea unei structuri fiabile cu dispozitive suplimentare de susținere și fixare.

Materiale (editare)

Suporturile TV sunt realizate din metal, MDF, sticla, lemn natural, PAL sau PAL. Producătorii oferă și modele combinate, la fabricarea cărora s-au folosit mai multe materiale.

Sticlă

Dulapurile din sticlă sunt o soluție bună pentru iubitorii de interioare moderne. Modelele din sticlă, datorită transparenței lor, par ușoare, vizual „descarcă” camera. Datorită acestei caracteristici, ele sunt adesea preferate atunci când amenajează camere mici. Sticla este un material nesigur, prin urmare, mobilierul realizat din acesta nu este recomandat pentru utilizare acolo unde sunt copii mici. Pentru a minimiza riscul de rănire, trebuie să alegeți produse cu linii aerodinamice, din sticlă călită.

Dulapurile TV din sticlă vor arăta armonios atunci când sunt asociate cu televizoare plate. Sticla poate fi vopsita in diferite nuante, astfel incat puteti alege o solutie pentru orice interior al incaperii. Majoritatea modelelor din magazine sunt produse combinate.

Sticla merge bine cu stâlpii și suporturile metalice. Mai rar, o combinație de sticlă și lemn natural poate fi găsită la vânzare.

De lemn

Lemnul este un clasic care va fi relevant în orice moment. Dulapurile din lemn sunt realizate în diferite stiluri: minimalist, rustic, clasic și ultramodern. Pentru producerea mobilierului se folosesc diferite tipuri de lemn: pin, mesteacăn, fag, stejar, frasin, nuc și altele. Suprafața mobilierului poate fi acoperită cu vopsea sau lac, cu un decor decorat cu sculpturi.

Dulapuri din lemn:

 • durabil;
 • durabil;
 • atractiv în exterior.

Ele se pot potrivi atât în ​​stilurile interioare moderne, cât și învechite. Dezavantajele mobilierului din lemn includ teama de umiditate ridicată, nevoia de îngrijire regulată și adecvată.

Metalic

Soclurile realizate dintr-un metal se găsesc rar pe piață. Nu sunt obișnuite din cauza greutății prea mari și a lipsei cererii din partea consumatorilor.... Metalul este adesea combinat cu alte materiale precum sticla sau lemnul natural.

Suporturile TV din metal vor funcționa bine cu stiluri „reci” precum high-tech sau loft... Elementele de mobilier din metal pot fi cromate, lucioase sau mate.

Produsele metalice sunt foarte durabile, nepretențioase la îngrijire, rezistente.

Din PAL laminat

Mobilierul bugetar este realizat din acest material. PAL - foile din PAL laminat, care pot avea culori diferite, imită lemnul natural. Mobilierul negru, alb, multicolor și contrastant este solicitat. Produsele din PAL sunt sensibile la umiditatea ridicată, dar este minimă în camera de zi și dormitoare. Daca bugetul este limitat, poti arunca o privire mai atenta la suporturile TV din PAL sau PAL, dar vor rezista mult mai putin decat mobilierul din lemn natural, sticla sau metal.

Proiecta

Suporturile TV vin într-o varietate de stiluri populare.

 • Clasic... Clasicii se caracterizează prin simetrie, forme regulate, colțuri ușor rotunjite. Dulapurile elegante pot fi de culori închise și deschise. Sunt populare următoarele culori: fildeș, pastel, bej și lăptos, wenge, nuc, stejar sonoma.
 • Retro... Aceste dulapuri sunt realizate din lemn natural. Lemnul îmbătrânit artificial, prelucrarea minimă a materialului, decorul simplu sau absența completă a acestuia sunt trăsături caracteristice mobilierului în stil retro.
 • Neobaroc. Acestea sunt rafturi luxoase frumoase, mobilier general radial în culori deschise, o combinație de stiluri sofisticate de palat cu materiale moderne (metal, sticlă organică).
 • scandinav... Mobilierul în stil scandinav este realizat din materiale naturale în culori deschise. Bordurile pot fi albe, gri, maro. Cu picioare grațioase sau fără suporturi. Modelele compacte, dar în același timp funcționale, cu masă, rafturi, cu sticlă sau secțiuni deschise sunt populare.
 • Modern... Mobilierul în acest stil arată ușor, este realizat în principal din materiale naturale. Dulapuri populare albe și bej. Produsele originale sunt completate de inserții decorative din metal sau sticlă subțire.
 • Țară... Mobilierul în acest stil este voluminos și modest în decor. Pretenția și luxul spectaculos nu sunt despre țară. Ca decor într-un astfel de mobilier, pot fi prezente elemente metalice forjate, inserții din răchită din bambus sau viță de vie.

Provence și standurile de televiziune hi-tech sunt, de asemenea, la cerere. De la an la an, piesele de mobilier cu design neobișnuit câștigă din ce în ce mai multă popularitate. Produsele interesante la modă sunt fabricate din sticlă, metal, plastic durabil; designerii combină cu succes aceste materiale.

Borderul poate fi negru, albastru, roșu, galben și alte culori strălucitoare.

Dimensiuni (editare)

Dimensiunile noptierei sunt selectate în funcție de suprafața camerei și de diagonala televizorului. Bordurile sunt de următoarele tipuri.

 • Lung... Acestea includ modele cu lungimea de 120 cm.Opțiunile populare sunt 140, 160, 180 cm.La reducere puteți găsi opțiuni în lungime de 2 și chiar 3 metri. Adâncimea unui astfel de mobilier este mică, variază de la 40 la 50 cm.
 • Înalt... Lățimea lor este de la 80 la 110 cm, înălțimea optimă este de la 80 la 90 cm, iar adâncimea este de 30, 40 sau 50 cm.
 • Îngust... Modelele optime au lățimea de 60-80 cm.Dulapurile mici, care au o lățime mai mică de 60 cm, au adesea o adâncime mică, motiv pentru care sunt considerate instabile și periculoase de utilizat.
 • Scăzut... Înălțimile lor standard variază de la 30 la 35 cm.Adâncimea minimă a piedestalelor este de 20 cm, dar un astfel de mobilier este instabil.

Înălțimea dulapului este un parametru important căruia trebuie să îi acordați atenție atunci când alegeți un model. De exemplu, atunci când te uiți la televizor de pe o canapea sau un fotoliu, sunt potrivite modelele de 50-60 cm, pentru cei care se simt mai confortabil să se uite la televizor de pe jos, mesele mici cu o înălțime de 40-45 cm vor fi optime.

Cum să alegi?

Piedestale standard, mini, de dimensiuni medii și opțiuni generale - la vânzare puteți găsi o soluție pentru un televizor de orice dimensiune și orice zonă a camerei. Pentru televizoarele cu plasmă de până la 55 de inchi sunt potrivite suporturile standard. Pentru un televizor LCD mare, trebuie să selectați mobilier mai mare, cu o masă largă sau compartimente pentru echipamente. O noptiera mica, joasa, dar in acelasi timp lata din materiale naturale, prietenoase cu mediul este potrivita pentru instalarea intr-o camera pentru copii.

Un criteriu de selecție important este materialul de fabricație... O noptiera din lemn natural, desi ieftin, ar fi o optiune buna pentru amplasarea in hol.

În cazul în care bugetul este limitat și achiziția unui astfel de mobilier nu este accesibilă, puteți ridica soluții din PAL laminat sau MDF. Modele din plastic le gasesti in magazine, dar sunt mai potrivite pentru cabanele de vara sau spatiile de utilitate.

Înainte de a cumpăra, trebuie să evaluați stabilitatea și siguranța structurii, precum și să faceți o evaluare externă: nu vor exista așchii, zgârieturi, zgârieturi și alte defecte pe un produs de calitate. Ar trebui evaluate fiabilitatea fixării și calitatea fitingurilor. Dacă alegerea a căzut pe modelele mobile cu roți, este necesar ca acestea să fie echipate cu blocante. Modelele optime sunt cele care combină caracterul practic și funcționalitatea.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila