Cum să afișați o imagine de pe un laptop pe un televizor?

Conţinut
 1. Cum se transferă cu cablu?
 2. Opțiuni de transmisie fără fir
 3. Recomandări

În prezent, aproape toată lumea din casă are televizor, laptop și computer personal. Prezența unui număr atât de mare de dispozitive permite fiecărui membru al familiei să aibă propriul dispozitiv, pe care îl poate folosi în orice moment.

Dar acest lucru deschide și oportunități de afișare a unei imagini de pe un dispozitiv la altul, de exemplu, de la un laptop sau PC la un televizor, deoarece este mai plăcut să vizionezi un film pe un monitor de 43 de inchi decât pe unul de 19 inchi. . În articolul nostru, vom învăța cum să o facem corect.

Cum se transferă cu cablu?

În primul rând, trebuie să rețineți că există două moduri de a afișa o imagine de la un dispozitiv la altul:

 • cu fir;
 • fără fir.

În primul caz, se folosesc următoarele tehnologii:

 • HDMI;
 • DVI;
 • S-Video;
 • USB;
 • LAN;
 • VGA;
 • Scart.

HDMI

Această metodă de conectare prin cablu este considerată cea mai optimă astăzi pentru transferul de date media de la un dispozitiv la altul. Acest tip de tehnologie face posibilă transferul fișierelor la viteză mare, iar un cablu vă permite să transferați nu numai imaginea, ci și sunetul de înaltă calitate.

Cum transferi imagini de la un laptop la un televizor folosind această tehnologie? Este suficient doar să conectați o pereche de dispozitive împreună cu cablul corespunzător. După aceea, ar trebui să activați modul AV pe televizor și să găsiți portul la care este conectat cablul HDMI. Și pe un laptop, trebuie să introduceți setările de pe ecran, să setați rezoluția corespunzătoare și să configurați afișarea corectă a afișajelor. Adică, de fapt, va fi posibil să controlezi două ecrane pe un laptop. Dar, în general, într-o astfel de situație, va fi posibil să utilizați mai multe moduri:

 • duplicare - aceeași imagine va fi afișată pe ambele afișaje;
 • afișare pe ecranul unui dispozitiv - atunci display-ul celuilalt dispozitiv se va opri pur și simplu și va fi în modul sleep;
 • extensii de ecran - în acest mod, televizorul va deveni ca un al doilea monitor.

În concluzie, trebuie doar adăugat că pentru funcționarea corectă a acestui format de conexiune trebuie instalat driverul corespunzător pe laptop. De obicei vine cu drivere pentru placa video.

DVI

Acest standard de conectare a fost dezvoltat pentru transmiterea imaginilor video către dispozitive digitale. HDMI a fost cel care l-a înlocuit. Principalul său dezavantaj este că nu acceptă transmisia audio. Din acest motiv, va trebui să utilizați un conector sau un adaptor TRS, acesta fiind și un mini-jack. Și chiar mai mulți oameni sunt familiarizați cu el ca mufă pentru căști. Pentru a difuza o imagine pe un ecran TV de pe un laptop, va trebui să efectuați aproape aceleași acțiuni ca și în cazul HDMI. După aceea, puteți începe să redați orice fișier imediat.

S-Video

Al treilea format care vă permite să implementați sarcina considerată în articol se numește S-Video. Această interfață aparține tipului analogic și vă permite să transferați fișiere video numai în calitate standard 576i și 480i, adică transmisie video în HD și nu mai există format Ultra HD. Puține modele de televizoare au un port similar, motiv pentru care, pentru a realiza acest tip de conexiune, în marea majoritate a cazurilor va trebui să obțineți un adaptor S-Video la RCA. În plus, există încă o limitare a lungimii cablului.Nu trebuie folosite modele cu lungimea mai mare de 2 metri, din cauza faptului ca cu cat lungimea cablului este mai mare, cu atat calitatea semnalului va fi mai mica. De asemenea, acest format nu poate transfera sunetul. Din această cauză, la fel ca DVI, va trebui să utilizați un mini-jack.

Dintre caracteristicile în ceea ce privește configurarea, trebuie remarcat faptul că, după ce cablul este conectat, va trebui să selectați o sursă de semnal activă pe televizor.

USB

Dar conexiunea prin acest conector, deși este ușor de făcut, dar transferul imaginii prin ea este imposibil din punct de vedere tehnic. Standardul specificat nu a fost conceput ca un transfer de imagine și sunet. Prin intermediul acestuia, poți face ca televizorul să recunoască laptopul doar ca pe o unitate flash, făcând posibilă vizualizarea prezentărilor, a unor documente text și imagini, dar nu mai mult.

Singura modalitate de a utiliza cumva USB pentru a dubla afișajul unui laptop este să utilizați și portul HDMI de pe televizor. Apoi, va fi posibil să achiziționați o placă video externă, care, de fapt, va fi un adaptor și să instalați driverul corespunzător pe laptop.

Dar redarea video într-o anumită calitate va depinde direct de caracteristicile și capacitățile plăcii video externe în sine.

LAN

O altă modalitate de a transfera imagini pe un televizor de pe un laptop sau computer va fi LAN. Este interesant prin faptul că diferă semnificativ de metodele de mai sus. LAN este o conexiune de tip Ethernet prin cablu. Dacă televizorul nu este echipat cu un modul Wi-Fi sau nu există posibilitatea tehnică de conectare, atunci această opțiune este cea mai bună soluție.

Pentru a duplica o imagine de PC pe un televizor, trebuie să urmați o anumită secvență de pași.

 • Conectați dispozitivul TV la router folosind un cablu de tip rețea. Pentru o funcționare corectă, protocolul DHCP trebuie configurat corect pe router. Dacă acest lucru nu se face, va trebui să înregistrați manual setările de rețea direct pe televizor.
 • Acum trebuie să conectați un laptop la aceeași rețea. Și nu contează cum să o faci: folosind un fir sau fără fir.
 • Pe laptop ar trebui să fie instalat un program pentru a scoate fișiere pe televizor... Alternativ, puteți utiliza un software numit Home Media Server. Chiar și o persoană care nu înțelege complexitatea controlului laptopului poate personaliza acest program.
 • Rămâne să deschidem accesul public la directoarele necesare.

După aceea, puteți transfera fișierele media necesare și puteți reda video și audio.

VGA

O altă interfață de transfer de imagini extrem de populară este VGA. Aproape orice dispozitiv de astăzi este echipat cu un astfel de conector. Pentru a crea o astfel de conexiune, laptopul și televizorul trebuie să aibă conectorii și cablul corespunzători. Dacă toate acestea sunt acolo, atunci va trebui să efectuați următoarele acțiuni:

 • introduceți cablul în conectorii de pe ambele dispozitive;
 • porniți laptopul și televizorul;
 • acum trebuie să selectați VGA ca sursă principală de semnal;
 • pe laptop, ar trebui să configurați conexiunea și să setați o rezoluție confortabilă.

Pentru a-l configura, aveți nevoie de:

 • pe un loc gol al desktopului, faceți clic dreapta;
 • găsiți elementul „Rezoluție ecran” în meniul contextual;
 • selectați meniul „Ecran”;
 • selectați modul de difuzare a imaginii dorit;
 • apăsați butonul „Aplicați” pentru a salva modificările.

Apropo, trebuie spus că și transmisia audio este imposibilă folosind conectorul VGA. Dacă doriți să transmiteți sunet, puteți utiliza conectorul mini-jack deja menționat de două ori.

Scart

Conectorul SCART este un standard care permite transmiterea atât a semnalelor digitale, cât și a celor analogice. Da, și puteți conecta o sursă video de înaltă calitate la televizor fără codare intermediară.

Pentru a difuza un film pe un televizor de pe un laptop, ar fi mai bine să folosiți un adaptor VGA-SCART.Doar că multe modele de televizoare au un conector SCART, iar multe laptop-uri au VGA.

În general, dacă vorbim despre modalități prin cablu de a proiecta o imagine de pe un laptop pe un televizor, atunci cea mai potrivită opțiune ar fi, desigur, HDMI. La urma urmei, acest standard permite transmiterea de sunet și video de înaltă calitate fără a consuma mult timp.

Opțiuni de transmisie fără fir

După cum puteți înțelege, dacă doriți și capabilitățile tehnice, puteți configura și transmite fără fir imagini de la un laptop la un televizor. O modalitate de a face acest lucru ar fi o conexiune DLNA. Pentru a utiliza această tehnologie, televizorul trebuie să fie clasificat drept Smart TV și să aibă un modul Wi-Fi.

Dacă doriți să transmiteți de pe un laptop la televizor în acest fel, va trebui să:

 • conectați ambele dispozitive la routerul Wi-Fi, pe televizor, va trebui să specificați punctul de acces ca principal și să introduceți parola;
 • pe un laptop vei avea nevoie deschideți secțiunea „Centrul de rețea și partajare”. și faceți serverul și selectați rețeaua de domiciliu ca rețea principală;
 • acum trebuie să selectați fișierele pe care doriți să le transferați, pentru care trebuie să faceți clic pe butonul din dreapta al mouse-ului, apoi să intrați în „Proprietăți” și să deschideți fila „Acces”, acum trebuie să comutați caseta de selectare la elementul „Partajați acest folder”;
 • acum la televizor poți deschideți fișierele dorite.

Apropo, dacă televizorul și laptopul acceptă funcția Wi-Fi Direct, atunci puteți transfera fișiere în așa fel încât să fie mult mai rapid.

O altă modalitate prin care puteți proiecta un semnal video de la un PC la un televizor ar fi o tehnologie numită Miracast. De fapt, datorită acestuia, televizorul va deveni un monitor wireless al computerului tău. Avantajul acestei metode este că tehnologia nu contează ce flux video este difuzat - va fi transmis orice videoclip codificat cu orice codec și ambalat în orice format. Chiar și un fișier care este protejat la scriere va fi transferat.

Trebuie să spun că nu toate dispozitivele acceptă această tehnologie. Pentru ca acesta să funcționeze pe deplin, echipamentul trebuie să ruleze pe un procesor Intel. Dacă este, atunci pentru a efectua transferul, va trebui să efectuați o secvență secvențială de acțiuni.

 • Activați Miracast (WiDi) pe televizor... Dacă această funcție lipsește dintr-un motiv oarecare, atunci trebuie doar să activați Wi-Fi. Dacă aveți un televizor de la marca sud-coreeană Samsung, atunci există o cheie specială numită „Mirroring”.
 • Acum trebuie să rulați pe computer programe numite Charms.
 • Aici trebuie să apăsați tasta „Dispozitive”si apoi alege "Proiector"... Uneori, această cheie este semnată. Trimite pe ecran.
 • Dacă tehnologia Miracast este acceptată de computerul personal, atunci ar trebui să apară oferă „Adăugați un afișaj wireless”.
 • Tot ce rămâne este confirmapentru a putea difuza conținutul necesar de pe laptop la televizor.

Recomandări

Dacă vorbim despre recomandări, atunci, în primul rând, utilizatorul ar trebui să înțeleagă clar caracteristicile și capacitățile dispozitivelor care sunt la îndemâna lui. Cel mai adesea, problemele apar din cauza faptului că utilizatorii nu știu ce formate suportă echipamentul lor și, prin urmare, adesea nu pot decide asupra tipului corect de conexiune.

Un alt punct important este că atunci când achiziționați diverse cabluri și module Wi-Fi, este imperativ să verificați performanța acestora chiar în magazin, altfel, mai târziu, la conectare, utilizatorul rămâne perplex, de ce nimic nu funcționează, și începe să păcătuiască pe tehnică, deși problema constă într-un cablu de proastă calitate.

Al treilea aspect va fi important pentru utilizatorii care folosesc o conexiune wireless. Constă în faptul că înainte de a începe lucrul, ar trebui să vă asigurați că routerul funcționează și că există o conexiune la Internet, dacă vorbim de LAN.

În general, după cum puteți vedea, există destul de multe modalități de a transfera imagini de la un laptop la un televizor.

Datorită acestui fapt, utilizatorul are o mulțime de oportunități de a găsi cea mai potrivită opțiune pentru el.

Pentru informații despre cum să afișați o imagine de pe un laptop pe un televizor, vedeți videoclipul de mai jos.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila