Wi-Fi Direct pe televizor: ce este și cum se conectează un telefon la el?

Conţinut
 1. Ce este
 2. Cum să vă conectați telefonul la televizor
 3. Cum se utilizează

Odată cu dezvoltarea tehnologiilor avansate, sunt create din ce în ce mai multe dispozitive modernizate, care se disting prin comoditate, caracter practic și capacități mai mari în comparație cu modelele învechite. În acest articol, vom vorbi despre ce este suportul Wi-Fi Direct pe cele mai recente televizoare și despre cum să îl utilizați.

Ce este

Tradus din engleză, Wi-Fi Direct înseamnă „Wi-Fi direct”, mai precis, este un standard de transmisie de date wireless în care dispozitivele de transmitere și de recepție intră în contact direct între ele, fără implicarea routerelor.

Cu această tehnologie, puteți transmite fișiere media de pe smartphone-ul Android la un televizor Wi-Fi Direct.

Astfel, devine foarte convenabil să vizualizați fotografii și videoclipuri pe un ecran lat, de exemplu, imediat după o petrecere cu prietenii sau o ieșire de duminică. Și, de asemenea, cu tehnologia Wi-Fi Direct, îți poți controla televizorul prin intermediul smartphone-ului.

Tehnologia Wi-Fi Direct a fost dezvoltată în 2010 special pentru pentru a avea acces de la distanță la dispozitive, transferând fără probleme date de pe smartphone pe smartphone, computer, tabletă sau televizor. Și, de asemenea, cu suport Wi-Fi Direct este posibilă conectarea la imprimante și dispozitive multifuncționale.

Această tehnologie funcționează printr-un modul Wi-Fi, care este disponibil pe fiecare smartphone modern. Dacă trebuie să vă conectați la un alt dispozitiv, de exemplu, la un televizor, pur și simplu îl puneți în modul router, iar apoi smartphone-ul dvs. detectează dispozitivele cu suport Wi-Fi Direct, formând o rețea wireless cu acestea. Această tehnologie funcționează în același interval de frecvență ca și routerul obișnuit de acasă, adică în intervalul 2,4-5 GHz.

În comparație cu Bluetooth, tehnologia Wi-Fi Direct are o serie de avantaje:

 • transfer de date bidirecțional - dispozitivele dumneavoastră pot servi atât ca transmițător, cât și ca receptor de fișiere;
 • viteza mai mare schimb de date;
 • capacitatea de a căuta dispozitive cu suport pentru Wi-Fi Direct în combinație cu capacitatea de a trimite date media;
 • instrumentele în sine devin mai compact, mai ușor, mai ușor de operat și, de asemenea, mai ieftin.

Cu toate acestea, o caracteristică neplăcută a acestei tehnologii este nesiguranța dispozitivelor în procesul de schimb de fișiere, adică atunci când această funcție este conectată, nu se solicită o parolă, ca în cazul activării unui punct de acces. Un alt dezavantaj este consumul de energie destul de mare: atunci când funcționează în modul router, smartphone-ul se descarcă rapid.

  Cu privire la primul punct, se poate argumenta că, deși transferul de date de la un dispozitiv la altul se face fără criptare, de obicei sunt transferate fișiere care nu au un secret mare, cum ar fi fotografii și filme și, în plus, acesta este un scurt -procesul pe termen. Cu toate acestea, chiar și în acest caz, nimeni nu și-ar dori ca cineva din afară să se conecteze la datele dvs. personale, așa că dezvoltatorii de produse implementează o metodă de criptare folosind metoda WPA-2. Cât despre al doilea punct negativ referitor la consumul mare de energie al dispozitivelor care folosesc tehnologia Wi-Fi Direct, atunci recent, noi moduri de economisire a energiei au fost dezvoltate special pentru astfel de dispozitive.

  Cum să vă conectați telefonul la televizor

  Tehnologia Wi-Fi Direct funcționează nu numai cu sistemul de operare Android, ci și cu platformele iOS și Windows. Cu toate acestea, înainte de a conecta dispozitivele la aceeași rețea wireless, trebuie să vă asigurați că smartphone-ul și televizorul dvs. au această opțiune. Acest standard este prezent în aproape toate televizoarele moderne ale unor mărci cunoscute precum Samsung, LG, Philips și altele. Smartphone-ul în acest caz va servi drept punct de acces. De obicei, diferite modele de smartphone-uri au versiuni diferite de Android, cu toate acestea, principiul conectării funcției Wi-Fi Direct nu diferă mult pe diferite dispozitive.

  Pentru a activa Wi-Fi Direct pe televizor, utilizați mai întâi telecomanda pentru a intra în meniul de setări și căutați numele „Wi-Fi Direct”, care se găsește de obicei în subsecțiunea „Rețea” sau „Wi-Fi” . Facem click pe acest nume, asteptam ca televizorul sa gaseasca dispozitive disponibile cu aceeasi functie.

  Ne pornim smartphone-ul. Faceți clic pe roată și introduceți setările Wi-Fi, care se găsesc de obicei în secțiunea legată de Internet sau rețele. Porniți rețeaua fără fir, dacă nu este conectată, apoi porniți Wi-Fi. În partea de jos a listei care apare, faceți clic pe Wi-Fi Direct. Sau această opțiune poate fi ascunsă în secțiunea „Funcții suplimentare”.

  După conectarea Wi-Fi Direct, smartphone-ul dvs. detectează televizorul dvs., faceți clic pe numele acestuia. După aceea, urmărim cu calm imagini sau videoclipuri pe ecranul televizorului.

  Cum se utilizează

  Pentru a afișa imaginea pe ecranul televizorului, Ambele dispozitive trebuie să aibă Wi-Fi Direct activat... Deschideți managerul de fișiere pe smartphone, accesați galeria în care sunt stocate fotografiile și fotografiile dvs. Faceți clic pe fișierul dorit, în opțiuni suplimentare, căutați funcția „Trimite”. Selectați opțiunea de transfer de fișiere dorită, după care este trimis la al doilea dispozitiv conectat. Puteți urmări procesul de transfer de date coborând cortina de sus a smartphone-ului dvs.

  Compania WECA, care a dezvoltat tehnologia Wi-Fi Direct, continuă să-și îmbunătățească produsul, în legătură cu care noile modele de gadget-uri vor realiza transmisia wireless de date într-un mod și mai rapid și mai convenabil.

  Vedeți videoclipul de mai jos pentru configurarea și utilizarea funcției Wi-Fi Direct pe televizor.

  fara comentarii

  Comentariul a fost trimis cu succes.

  Bucătărie

  Dormitor

  Mobila