Cum schimb audio de la computer la televizor?

Conţinut
 1. Metode de conectare prin cablu
 2. Opțiuni wireless
 3. Probleme posibile

Toată tehnologia digitală modernă este proiectată pentru a fi sincronizată. Echipamentul este conectat unul la altul pentru a utiliza funcții și capabilități noi. Prin asocierea unui computer și a unui receptor TV, puteți îmbunătăți semnificativ calitatea imaginii și a sunetului, făcând vizionarea filmelor și ascultarea muzicii mai confortabile.

Metode de conectare prin cablu

Au fost dezvoltate mai multe metode pentru a vă permite să comutați sunetul de la computer la televizor. Fiecare metodă are propriile sale avantaje și dezavantaje. Alegerea optiunii de sincronizare depinde de modelele echipamentelor folosite si de disponibilitatea cablurilor necesare (pentru o conexiune prin cablu). Înainte de a începe procesul de asociere, ar trebui să studiați tehnica prezenței diferitelor porturi.

HDMI

HDMI este cea mai utilizată metodă de transfer de date. Experții recomandă alegerea acestei opțiuni datorită calității înalte a sunetului. Această metodă minimizează problemele și diversele probleme de sincronizare. Minus - doar modelele moderne de televizoare sunt echipate cu interfață HDMI. Ele sunt absente pe modelele mai vechi.

Acest cablu poate fi livrat cu anumite dispozitive digitale. De asemenea, nu este greu să-l găsești în orice magazin de calculatoare sau să comanzi online.

Notă: Calitatea semnalului transmis depinde de cablu. Nu este necesar să achiziționați cea mai scumpă opțiune, dar folosirea unui cablu ieftin încă nu este recomandată. Nu numai că poate transmite slab sunetul și imaginea, ci și se poate deteriora rapid.

Pentru a conecta un receptor TV la un PC, trebuie să deconectați echipamentul și să utilizați un cablu pentru a-l conecta prin portul corespunzător. După aceea, sunetul va fi redirecționat automat către noul hardware. Nu sunt necesare setări suplimentare de utilizator. Procesul de conectare durează câteva minute.

DVI

Dacă televizorul dvs. nu are un conector HDMI, puteți utiliza o altă metodă pentru a transfera sunetul de la un tip de echipament la altul. Utilizarea acestei opțiuni de asociere este relevantă și pentru utilizatorii moderni.

Toți conectorii DVI existenți pot fi împărțiți în 3 categorii:

 • digital;
 • analog;
 • combinate.

Unele dificultăți pot fi întâlnite la transmiterea audio prin portul DVI. Împerecherea reușită este afectată de modelul plăcii grafice utilizat de computer. Doar câteva sunt echipate cu ieșiri DVI. Dar dacă un astfel de conector este încă disponibil, nu va fi dificil să scoateți sunetul.

Dacă trebuie să transferați nu numai sunet, ci și imagine, ar trebui să utilizați un cablu special în format DVI-HDMI. Alternativ, vă puteți conecta folosind un adaptor DVI-D la HDMI și un cablu standard HDMI la HDMI. Acest lucru complică sincronizarea, dar este încă accesibilă și de înțeles pentru începători.

Această opțiune are avantajul de a menține o calitate optimă a sunetului. Ca dezavantaj, se remarcă necesitatea personalizării, care dispare complet la utilizarea opțiunii descrise mai sus. Pentru a redirecționa audio, trebuie să deschideți meniul receptorului TV, să selectați o nouă sursă audio (în cazul nostru, acesta este portul DVI) și să salvați modificările. În timpul procesului de sincronizare, echipamentul trebuie să fie conectat fizic.

VGA

Următoarea metodă este considerată depășită, dar încă rămâne relevantă. Este inferior celor două opțiuni anterioare în calitate, dar este grozav pentru conectarea unui computer la un televizor vechi.

De obicei, portul necesar pe un computer de acasă este ocupat de cablul de la monitor. Pentru a conecta echipamentul fără a deconecta nicio componentă a PC-ului, trebuie să utilizați un adaptor și un cablu separat conceput special pentru semnalul audio.

Portul VGA nu este proiectat pentru transmisia audio. Va fi posibilă retragerea acestuia numai atunci când utilizați dispozitive speciale, inclusiv prezența unui cablu. Pretul unui cablu, fara de care conectarea este imposibila, este mai mare in comparatie cu alte tipuri de cabluri. Mai mult, această opțiune de sincronizare este inferioară ca calitate față de toate metodele de mai sus.

RCA

Mulți proprietari de televizoare vechi echipate cu conectori RCA sunt interesați de posibilitatea împerecherii unui astfel de model de receptor TV cu un computer. Acest lucru se poate face folosind cablul de lalele, care este familiar pentru mulți utilizatori.

Fișele și conectorii necesari pentru împerechere sunt colorate pentru a permite conectarea corectă. Canalul galben este necesar pentru transmiterea imaginii, iar în cazul nostru nu este folosit. Pentru a redirecționa sunetul, aveți nevoie de conectori roșu și alb. Producătorul a decis să împartă semnalul audio în 2 canale (dreapta și stânga), furnizându-le 2 mufe separate.

Înainte de a începe împerecherea, echipamentul trebuie deconectat de la rețea.

Apoi, echipamentul este conectat fizic folosind un cablu RCA. Conexiunea se face prin culori. Următorul pas este configurarea hardware-ului. Trebuie să porniți computerul și să modificați rezoluția ecranului, ținând cont de dimensiunea televizorului. Receptorul TV este comutat în modul Video.

Dacă totul este făcut corect, sunetul va veni prin echipamentul conectat. În ciuda faptului că această opțiune este depășită, nu va fi dificil să găsiți și să cumpărați un cablu de lalele. Există două sau trei opțiuni de priză disponibile pe piață.

Opțiuni wireless

Utilizatorii moderni, care sunt familiarizați cu dispozitivul și funcționarea echipamentelor digitale de câțiva ani, fac o alegere în favoarea sincronizării wireless. Această opțiune este mai convenabilă decât cea cu fir, dar există unele particularități care trebuie luate în considerare.

Atunci când alegeți să asociați tehnologia cu un computer printr-un semnal Wi-Fi, trebuie să evaluați capacitățile receptorului TV. Televizorul trebuie să fie echipat cu suport pentru tehnologia DLNA. Veți avea nevoie și de un player pentru diferite fișiere multimedia.

Aproape toate modelele moderne de televizoare au tot ce ai nevoie pentru a efectua împerecherea, în acest sens, metoda de conectare prin Wi-Fi este considerată o alternativă la împerecherea prin cablu HDMI.

Sunt mai multe setări de făcut.

 • Mai întâi trebuie să verificați prezența unui modul wireless în dispozitivul TV. Puteți găsi informațiile de care aveți nevoie în instrucțiunile de utilizare.
 • După aceea, ar trebui să configurați routerul pentru ca acesta să funcționeze în modul DHCP. Este recomandat să setați o parolă în timpul acestui pas. Va proteja conexiunea.
 • După ce porniți televizorul și deschideți meniul, ar trebui accesați secțiunea „Conexiune fără fir”.
 • Găsim rețeaua dorită și ne conectăm, folosind parola setată.
 • Pentru a scoate semnalul audio trebuie să instalați un server media pe computer. Cu ajutorul acestui program, utilizatorului i se oferă acces la fișierele care sunt stocate pe computer.
 • Pentru a transfera sunetul pe un echipament nou (calculator la televizor), deschideți serverul media de pe computer și selectați Ethernet ca sursă pe receptorul TV.

În ciuda confortului acestei metode din cauza lipsei cablurilor, are dezavantaje. Procesul de redare a sunetului încarcă în mod semnificativ rețeaua locală, drept urmare rata de transfer de date scade.

Sunt luate în considerare cele mai convenabile metode menținând în același timp calitatea semnalului transmis conexiuni prin portul HDMI și folosind un semnal Wi-Fi. Restul opțiunilor sunt recomandate a fi utilizate numai atunci când cele două opțiuni de mai sus nu sunt disponibile.

Probleme posibile

Asocierea dintre computer și televizor este destul de simplă, mai ales dacă utilizați metode moderne de conectare. Cu toate acestea, chiar și utilizatorii experimentați se pot confrunta cu diverse probleme. Cunoscând abordarea corectă, puteți rezolva rapid problema singur sau puteți găsi sursa problemei.

Dacă sunetul nu vine prin noul dispozitiv atunci când utilizați cablul HDMI, trebuie să desemnați receptorul TV ca nouă sursă de sunet. Acest lucru se face folosind un PC.

 • Găsiți pictograma în formă de difuzor (situată în bara de activități).
 • Faceți clic pe el o dată cu butonul din dreapta al mouse-ului (RMB).
 • Accesați secțiunea „Dispozitive de redare”. În fereastra care se deschide, găsiți numele televizorului și selectați-l folosind RMB. Este necesar să îl marcați cu elementul „Utilizați implicit”.
 • Verificați din nou hardware-ul

Notă: la efectuarea pașilor de mai sus, echipamentul trebuie conectat cu un cablu. Dacă computerul nu vede televizorul, reporniți-l și încercați din nou procedura.

Va fi util să verificați modelul plăcii video și prezența unei ieșiri HDMI pe aceasta. Cu siguranță va fi pe dispozitive noi.

Oferim o listă de probleme comune comune și soluțiile acestora.

 • Verificați integritatea cablului utilizat la conectare. Trebuie să fie lipsit de defecte și alte daune grave, dar nici măcar integritatea vizuală nu poate fi garantată. Poate apărea o ruptură a firului sub împletitură și, ca urmare, cablul nu va funcționa.
 • Când utilizați o conexiune prin cablu, rețineți că cablurile nu trebuie să fie tensionate. În acest caz, acestea pot cădea din conectori sau pot fi slăbite în interior, cauzând interferențe.
 • Nu uitați să verificați și să actualizați periodic driverul de pe computer, și anume: pe placa video... Acest software esențial este necesar pentru ca dispozitivul să funcționeze. Fără acesta, este posibil ca computerul să nu vadă echipamentul conectat. Puteți descărca gratuit driverul de pe site-ul oficial al producătorului plăcii video. De asemenea, puteți verifica și actualiza software-ul folosind instrumente standard ale sistemului de operare (pentru utilizatori avansați).
 • Un alt motiv care împiedică sincronizarea este prezența virușilor pe computer. Dacă sistemul eșuează, verificați cu un program antivirus. Efectuați o scanare completă dacă este necesar (procesul poate dura mult timp). Experții recomandă să vă verificați periodic computerul.
 • În timp, conectorii se înfundă cu praf, resturi și se oxidează. De asemenea, poate provoca un accident. Examinează-le cu atenție și evaluează starea. Puteți folosi un tampon de bumbac obișnuit sau o cârpă moale pentru a curăța praful din porturi. Pentru o îndepărtare ușoară a oxidării, este mai bine să contactați un centru de service.
 • Cu o utilizare prelungită și frecventă, porturile încep să se joace. În acest caz, reparațiile sunt indispensabile.

În absența abilităților și instrumentelor necesare, este mai bine să încredințați munca profesioniștilor.

Apoi, urmăriți un videoclip despre cum să configurați sunetul de la un computer pe un televizor.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila