Cum să alegi lenjeria de pat?

Conţinut
 1. Lista de lenjerie de pat
 2. Cum să alegi?
 3. Sfaturi de design

Mulți sunt surprinși de dimensiunile mari ale secțiunilor de așternut, pentru că, la prima vedere, sunt foarte puține. De fapt, fiecare articol are mai multe tipuri, motiv pentru care este recomandat să studiezi termenii înainte de a cumpăra următorul set de lenjerie intimă. În acest articol, vom vorbi despre ceea ce aparține accesoriilor pentru somn și vă vom ajuta să alegeți una sau alta componentă potrivită.

Lista de lenjerie de pat

Pe lângă cearșafurile standard, pilotele și pernele asortate, există multe accesorii suplimentare pentru pat.

 • Foaia de jos. Acest produs este o bucată de material dreptunghiulară sau pătrată cu marginea tăiată. Se aplica pe saltea si se aseaza sub ea. Este indicat să clarificați mai întâi dimensiunea cearșafului și a saltelei existente înainte de cumpărare, astfel încât totul să se potrivească ca mărime. Magazinele moderne oferă două tipuri de pânze de jos: standard și stretch cu bandă elastică.
 • Cuvertură de pat scurtă. Această bucată de lenjerie de pat nu este la fel de populară în Rusia precum este în vest. Este o cuvertura mica care se pune in mijlocul sau la capatul patului. Pânza scurtă nu acoperă pernele și servește mai mult în scop decorativ. Cel mai adesea se gaseste in hoteluri, unde aspectul estetic al paturilor este monitorizat in mod deosebit cu atentie, si unde folosirea unei cuverturi scurte este profitabila din punct de vedere financiar, deoarece este mai ieftina decat de obicei.
 • Cuvertură de pat lungă. Principala diferență dintre acest produs și cel precedent este dimensiunea sa mai mare. Acoperă complet zona de dormit și atârnă pe laterale. De obicei, o pătură lungă este făcută din lână, bumbac sau poliester.
 • Pătură fără umplutură. Un astfel de articol de pat este o cearșaf subțire fără umplutură. Se mai numește și pătură de vară, deoarece este ușoară, iar în căldura verii menține o temperatură optimă a corpului pe timp de noapte. Păturile fără umplutură se găsesc adesea și în grădinițe. Pentru producerea lor se folosesc următoarele țesături: microfibră, lână, poliester sau bumbac.
 • Pătură de acoperire. Această lenjerie de pat este folosită ca pas de finisare la curățarea patului. Este plasat deasupra lenjeriei de pat și vine cu o cantitate mică de umplutură în interior. Pătura de acoperire este oficial cea mai vândută piesă de lenjerie de pat în SUA și Europa. De aceea, producătorii încearcă să diversifice cât mai mult sortimentul, deoarece direcția stilistică generală a încăperii depinde și de pătură.
 • Pătură. Pilomele umplute cu puf sunt o opțiune de iarnă și mai caldă. Acestea trebuie așezate în husă de pilota. Pilotele de puf nu sunt deosebit de plăcute cu varietatea aspectului lor, în principiu, acest lucru nu este necesar, deoarece sarcina sa principală este să se încălzească pe vreme rece, iar lenjeria este responsabilă pentru estetică.
 • Husă de pilota. Produsul este conceput pentru a proteja pătura pufoasă și este un fel de plic cu un mic orificiu pentru a introduce pătura în interior. Este, de obicei, inclus cu seturile de pat, dar poate fi găsit și vândut separat. Husele de pilota sunt împărțite în mai multe tipuri: cu fermoar, nasturi, cravate, nituri, cu o folie și o gaură în partea de sus sau în mijloc.
 • Pernă decorativă mare. Perna europeană pătrată sau dreptunghiulară este mare și este folosită în scop decorativ.Se introduce in interiorul unei fete de perna frumoasa cu margini din dantela sau satin, broderie sau centru matlasat, si asezata la capul patului. Dimensiunile acestui articol sunt 60x60 sau 50x70 centimetri. În ciuda dimensiunii sale, o astfel de pernă nu poate fi folosită pentru dormit, este necesară doar pentru estetică.
 • Perna de dormit. Poate fi pătrată sau dreptunghiulară. Există patru dimensiuni de perne pentru dormit: mari (70x70 sau 50x80), medii (50x70) și mici (40x60). În Rusia, cele mai populare sunt pernele pătrate, cu toate acestea, recent moda elementelor dreptunghiulare care au venit din Europa a devenit din ce în ce mai răspândită.
 • Pernă mică. Este folosit pentru a conferi aspectului general al patului un aspect estetic. Este o perna mica de 40x40 sau 45x65 centimetri, si se vinde intr-o varietate de forme, culori si directii stilistice. De regulă, o mică pernă decorativă este decorată cu volane, dantelă, broderie, strasuri.
 • Pernă cu role. O pernă sub formă de țeavă mare este mai rigidă decât o pernă obișnuită, deoarece nu este folosită pentru dormit. Este conceput pentru a vă sprijini spatele în timp ce vizionați un film sau citiți pe pat, precum și pentru picioarele obosite. Unii flebologi recomandă cu tărie un articol similar femeilor care petrec toată ziua în tocuri.
 • Fata de perna. O fetă de pernă îndeplinește o funcție asemănătoare cu o husă de pilota și servește la acoperirea pernei. Poate fi pătrat sau dreptunghiular. Fețele de pernă sunt dotate cu fermoar sau atașament de înfășurare.
 • Perna cu fata de perna. Lenjeria de pat este destinată scopului decorativ. Feta de pernă este cusută ferm de pernă însăși și nu se desprinde de pe ea. De regulă, aceste perne sunt mici și sunt situate la capul patului.

Cum să alegi?

Atunci când cumpărați un set de lenjerie de pat, este recomandat să acordați atenție unor detalii. De exemplu, atunci când alegeți o pernă, ar trebui să vă decideți asupra unei forme și dimensiuni confortabile. Pernele pătrate vor completa perfect un pat mare, pernele dreptunghiulare sunt mai potrivite pentru unul mic.

Copiii sunt încurajați să cumpere opțiuni dreptunghiulare.

Accesoriile variază și în ceea ce privește umpluturile. Acesta este puf de gâscă, rață sau lebădă, fiecare având propriul său nivel de moliciune. Gâsca este considerată cea mai scumpă și mai convenabilă.

Păturile sunt, de asemenea, potrivite cu dimensiunea patului. Este mai bine ca cuplurile căsătorite să ia o dimensiune de 200x200 cm sau două pături de 100x100, dacă fiecare preferă să aibă ale lor. De asemenea, umplutura este importantă, poate fi puf sau iernizant sintetic. Puful se va încălzi mai bine într-o noapte rece, dar o astfel de pătură va costa mai mult.

Atunci când alegeți o saltea, trebuie să vă decideți asupra tipului: cu arcuri sau fără arcuri. Primul este mai practic și mai democratic ca preț. Al doilea are un umplutură, de tipul căruia depinde prețul, precum și confortul în timpul somnului.

In caz de probleme cu coloana, se recomanda achizitionarea unei saltele ortopedice.

Veți învăța cum să alegeți lenjeria de pat urmărind următorul videoclip.

Sfaturi de design

Aspectul lenjeriei de pat, în special a cuverturii, este foarte important, deoarece dictează stilul camerei în care patul ocupă cel mai mult spațiu. Nuanțele de alb, lăptos, auriu și maro sunt potrivite pentru o cameră clasică. Perdelele și o pătură în aceeași culoare sau cu decorațiuni similare vor arăta frumos. Dantela, strasurile sau broderia sunt folosite pentru a decora pernele si marginile paturii.

Opțiunile de culoare sunt potrivite pentru o cameră pentru tineri sau pentru copii. Fetele vor adora rozul, băieții vor iubi albastrul sau verdele. Nuanțele de galben, violet, portocaliu se vor potrivi perfect, datorită cărora camera copiilor va străluci cu culori noi.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila