Idei pentru interiorul apartamentului

Conţinut
  1. Sfaturi generale
  2. Soluții de culoare
  3. Direcții stilistice
  4. Subtilitățile amenajării unei camere mici
  5. Aspect și decor „piesa kopeck”
  6. Înregistrarea unui apartament cu trei camere
  7. Exemple frumoase

Cu toții trăim în lumea modernă a tehnologiei, iar astăzi puțini oameni pot fi surprinși de interioare plictisitoare. Nu numai proprietarii de apartamente cu mai multe camere vor să-și decoreze frumos spațiul de locuit, ci și pe cele mici. Însă puțini oameni știu de unde să înceapă și cum să se încheie și tocmai într-un asemenea moment vin sfaturile profesioniștilor.

Sfaturi generale

Înainte de a începe renovarea unui apartament, designerii recomandă schițarea pe hârtie a viitoarelor spații rezidențiale sau nerezidențiale. Proiectarea spațiilor este un proces creativ, dar există puncte care trebuie luate în considerare. Toate detaliile interioare sunt gândite până la cel mai mic detaliu, carcasa ar trebui să fie armonioasă și frumoasă. O atenție deosebită este acordată materialelor de construcție, iluminatului și mobilierului.

Ventilația într-o casă cu panouri începe să funcționeze prost de-a lungul anilor, așa că, dacă aveți gânduri despre reamenajare, de exemplu, combinarea unei bucătărie cu una dintre camere, este important să țineți cont de acest lucru, deoarece mirosurile străine se vor împrăștia în spațiu. .

Apropo, interiorul poate fi schimbat nu numai prin unificare, ci și prin împărțirea spațiului de locuit. Pentru aceasta, este adesea ridicat un cadru metalic, care este acoperit cu foi de gips-carton. O astfel de partiție, dacă se dorește, poate fi demontată cu ușurință, în plus, poate fi lipită cu tapet sau pictată în același ton ca și camera principală.

Din punct de vedere vizual, repararea „stalinka” sau „Hrușciov”, desigur, va fi diferită, deoarece există o diferență în înălțimea tavanelor și în dimensiunile spațiului de locuit, dar în același timp se va baza pe reguli generale, care vor fi discutate mai jos.

Soluții de culoare

Schema de culori este monocromatică, polară, în două tonuri și multicoloră. O soluție de culoare solidă include o culoare de bază care este compatibilă cu un număr de nuanțe. Un design polar este o combinație de două culori diferite, iar dacă două culori înrudite sunt combinate, este o soluție în două tonuri. Ei bine, multicolorul implică utilizarea mai multor tonuri. Designerii pleacă de la asta atunci când proiectează viitorul interior.

Culorile calde - bej sau auriu, ar trebui folosite în încăperi slab luminate. Aceste culori se potrivesc bine cu mobilierul clasic din lemn și plăcile de parchet. Rețineți că efectele bune de absorbție a sunetului pot fi obținute dacă utilizați un strat de bază bun sub podea. Aceasta înseamnă că țipetele și sunetele străine de la vecinii de dedesubt nu vor intra în cameră. Pluta este un substrat bun, experții notează și izolonul.

Nuanțele reci, care includ verde, gri, albastru și sidef, contribuie la extinderea vizuală a spațiului, ele fiind folosite în încăperi luminoase situate pe partea de sud.

Alegerea tapetului este influențată de dimensiunea camerei. În camerele mari, tapetul cu un model mare este acceptabil; pentru camerele mici, acestea nu sunt potrivite. În acest caz, este mai bine să rămâneți pe tapet de culoare deschisă, cu modele mici.

Tapetul cu o dungă verticală va ajuta la extinderea vizuală a camerei în înălțime., iar pe lungime - de la orizontală. Modelele în formă de diamant de pe tapet pot crește în lățime.

Adesea, cele mai interesante opțiuni interioare sunt obținute atunci când se folosește o combinație de tapet. Această tehnică realizează zonarea spațiilor, alocarea zonelor de lucru, a zonelor de recreere și de somn.De exemplu, în camera de zi puteți distinge peretele de care atârnă televizorul, iar în dormitor - în spatele capului patului.

Cu o combinație contrastantă de culori, trebuie să știți că o schemă intensă de culori este folosită în zone mici. Dacă acest lucru nu este respectat, atunci va fi incomod să fii în cameră și nu numai pentru oaspeți, ci și pentru membrii gospodăriei.

Tapetul negru trebuie folosit cu mare grijă. Este imposibil să permiteți camerei să fie întunecată și mohorâtă, prin urmare se recomandă adăugarea unei suprafețe reflectorizante - luciu, oglinzi, precum și instalarea de iluminare bună, cumpărarea de fotolii și canapele de lux. Mobilierul trebuie să fie cu siguranță cu inserții cromate, iar utilizarea auririi nu este interzisă.

Apropo, albul poate chiar crea impresia unei secții de spital, trebuie combinat cu alte culori. În plus, această culoare se murdărește foarte ușor - este dificil să aveți grijă de o suprafață albă ca zăpada, deoarece murdăria și praful sunt întotdeauna vizibile.

Mediile confortabile sunt obținute atunci când utilizați imagini de fundal foto. Imprimantele foto imprimă nu numai diverse tipuri de animale și insecte pe fundalul naturii, ci și arhitectura orașelor, abstractizare, desene tematice.

Unele companii imprimă comenzi individuale, datorită acestui fapt, portrete ale gospodăriilor și un câine iubit, iar pe tapetul foto poate apărea o poveste de Anul Nou - este folosită orice temă.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că atunci când decorați o cameră, de exemplu, în stil mansardă, este necesar un perete de cărămidă. Din păcate, în casele monolitice, nu va funcționa să vopsiți cărămidă, deoarece în principiu nu există. Prin urmare, tapetul care imită cărămizi sau pietre va veni în ajutor. Apropo, ele pot fi în relief și voluminoase, iar de departe se va părea că peretele este real.

Tapetul imită nu numai un perete de cărămidă, ci și lemn, marmură, granit. Care sunt potrivite pentru o anumită cameră va depinde de direcția stilistică.

Direcții stilistice

Unii oameni cred că opțiunile de design de lux sunt inacceptabile pentru un apartament obișnuit de oraș. Sunt mulțumiți de decorațiuni simple, reparații cosmetice. După cum se spune, ieftin și vesel. Dar, de fapt, stilurile moderne nu implică utilizarea materialelor de construcție scumpe și reamenajarea, ceea ce înseamnă că astfel de reparații nu vor costa un ban destul de.

De exemplu, pentru a instala un șemineu într-o cameră, care este inerent unui stil cabană, Provence sau mansardă, nu trebuie să spargeți pereții. Magazinele vând seminee electrice, care se montează în câteva ore.

În plus, dacă șemineul electric este instalat într-o nișă și învelit cu foi de gips-carton, atunci poate fi revetat și, în consecință, se poate potrivi în orice interior.

Dacă mai devreme basorelieful și coloanele au fost ridicate în cabane de țară în implementarea stilului baroc, Imperiu sau Art Nouveau, acum pot fi instalate în apartamentele orașului. Sunt fabricate din spumă. Aceste modele ușoare sunt vândute la un cost accesibil. Și întrucât nu cântăresc nimic, procesul de atașare a acestora este, de asemenea, facilitat, suficient lipici și câteva minute de ținere.

Stilul suedez se remarcă prin simplitate și naturalețe. Suedia este o țară nordică, așa că ideile care sunt implementate în acest stil pot fi împrumutate pentru proiectarea locuințelor casnice. Nuanțele de alb și deschise sunt inerente schemei de culori - acest lucru se aplică pereților, tavanelor și podelelor. Mobilierul din zada sau din alte lemne deschise va fi un decor minunat pentru interior, dar camera ar trebui să rămână liberă. Fără perdele, doar perdele - nimic nu ar trebui să interfereze cu lumina naturală.

Stilul italian este împărțit în stiluri clasice și moderne. În clasic, se pune accent pe istorie, se folosește mobilier din lemn lucrat manual, tencuieli venețiane, fresce, muluri din stuc. Iluminatul este subliniat luxos - candelabre de cristal, lămpi din fier forjat.În același timp, versiunea modernă de la italieni este confort și comoditate. Mobilier masiv, canapele mari și mese glisante, o combinație de dulapuri și rafturi, forme asimetrice de nișe și pervazuri care sunt izbitoare. S-ar părea că aceasta este o combinație a incompatibilității, dar, după cum știți, Italia este un trendsetter, iar ceea ce este popular în această țară astăzi va fi popular peste tot mâine.

Pentru iubitorii de clasici, le puteți recomanda stilul englezesc. Aceasta este o simetrie clară, o abundență de mobilier din lemn, utilizarea numai a materialelor de construcție naturale. Dar, de dragul economiei, este permisă imitarea unui copac scump. Pentru perete se folosesc panouri din lemn, muluri și plinte. Partea superioară a peretelui este acoperită cu tapet gros sau vopsită cu vopsea mată. Rețineți că nu ar trebui să existe plastic în interior. Când implementați stilul englezesc, trebuie să găsiți un loc pentru un șemineu și pentru o bibliotecă.

Pentru apartamentele de oraș cu tavan înalt, stilul francez este potrivit. În livingul mare, puteți pune mobilier de epocă cu colțuri rotunjite, obiecte de artă, organizați un atelier. Important este ca camera sa aiba ferestre mari, spatiu. Tavanele sunt decorate cu muluri din stuc. Pentru podea, parchetul este considerat o soluție ideală, neexistând restricții în ceea ce privește proiectarea iluminatului.

Stilul ecologic se caracterizează prin utilizarea materialelor naturale de construcție - lemn, bambus, piatră. Textile - numai din țesături naturale. Se acordă preferință culorilor naturale - verde, albastru, maro.

Nu este recomandat să cumpărați mobilier din plastic, metal, ar trebui să renunțați și la produsele nocive din PAL - toate acestea nu merg bine cu natura.

Subtilitățile amenajării unei camere mici

Cu un grad ridicat de probabilitate, se poate argumenta că, indiferent de dimensiunea apartamentului, întotdeauna nu există suficient spațiu liber. Dar dacă urmați sfaturile designerilor, puteți extinde vizual orice spațiu de locuit.

Este important de reținut că prima impresie a apartamentului depinde de planificarea corectă. De exemplu, dacă într-un apartament mic există tavane joase (proprietarii caselor Hrușciov se confruntă cel mai adesea cu acest lucru), atunci combinația dintre camera de zi și bucătărie într-o garsonieră este nedorită. Deoarece zona camerei combinate va fi mai mare decât înălțimea tavanului, acest lucru va atrage imediat atenția. Situația va „pune presiune” asupra psihicului.

Este permisă utilizarea simetriei într-o zonă mică. Astfel de compoziții echilibrează spațiul, dar trebuie să te oprești în timp, pentru că dacă exagerezi, camera va părea plictisitoare și atmosfera te va obosi.

Nu puteți face fără utilizarea schemelor de culori. Experții sfătuiesc să vopsiți pereții și tavanul în aceeași schemă de culori. O astfel de tranziție va extinde vizual înălțimea camerei. În camerele unite sau alăturate, pereții sunt decorați în aceeași culoare, acest lucru va sublinia doar integritatea compoziției. În același timp, puteți împărți o zonă de alta cu o pardoseală, de exemplu, așezați gresie în bucătărie și laminate în camera de zi. Este foarte important în acest caz ca culoarea pereților și a tavanului să fie apropiată de paleta de culori a podelei. Acest lucru contribuie la extinderea granițelor.

Un alt mijloc de înșelăciune vizuală care poate crește spațiul de locuit este marginea. Cantul iese în evidență față de restul, datorită căruia vă puteți concentra asupra tavanului.

Rețineți că turnarea cu stuc este nedorită în încăperi mici cu tavane joase. În acest caz, va reduce vizual spațiul de înălțime.

Dacă ridicați vopsea în aceeași culoare într-un magazin de hardware, dar cu proprietăți mate și lucioase, puteți spori impresia camerei. Peretii pot fi vopsiti cu vopsea mata, iar tavanul poate fi lucios. Luciul este capabil să reflecte nu numai lumina, ci și obiectele din apropiere, ceea ce mărește vizual spațiul. În acest sens, designerii recomandă instalarea unui tavan întins lucios.

Oglinzile ocupă un loc special în locuințele de dimensiuni mici.Reflectând mediul înconjurător, ele contribuie la extinderea spațiului, în timp ce este foarte important ca acestea să fie în cantități mari. Este indicat să echipați ușile dulapurilor cu suprafețe cu oglindă.

În ceea ce privește dulapurile din dormitoare sau sufragerie mici, funcționalitatea lor nu este doar în depozitarea lucrurilor, ci și în capacitatea de a ascunde obiectele de interior. Deci, de exemplu, dulapurile convertibile pot fi echipate cu un pat, care noaptea cu o ușoară mișcare a mâinii cade pe podea. Iar unele modele de dulapuri sunt echipate cu o masă de călcat. Încercați să alegeți mobilier cu colțuri rotunjite.

Un obiect mare poate distrage atenția de la dimensiunea camereisituat in centru. De asemenea, este posibil ca peretele sau o parte a acestuia să nu fie aglomerată cu mobilier. În acest caz, atenția este concentrată pe decor, și nu pe pătrat, creând impresia de spațiu liber.

De regulă, în dormitoarele mici există un singur dulap, așa că este foarte important să plasați lucruri inutile pe rafturile superioare, departe de privirile indiscrete. Puteți împacheta lucrurile în mod compact folosind cutii de organizare care sunt vândute în magazinele de mobilă. Și doar esențialul ar trebui să fie la vedere.

Se cumpără și cutii de organizare pentru depozitarea lenjeriei de pat sau a lenjeriei de corp. Datorită acestei soluții, nu va mai fi nevoie să comandați o comodă sau un dulap, ceea ce înseamnă că dormitorul nu va fi înghesuit cu mobilier inutil.

Dacă spațiul lipsește foarte mult, experții în design recomandă instalarea de rafturi suspendate - acesta este un depozit suplimentar pentru lucruri.

Nu uitați de inserțiile de sticlă. De exemplu, ușile de interior pot fi din sticlă mată. Acest lucru va ajuta la aducerea de iluminare suplimentară de pe coridor. Unele mobilier din lemn, în special o masă, pot fi înlocuite cu o versiune din sticlă.

Fiecare detaliu al interiorului ar trebui să aibă un scop suplimentar. De exemplu, într-o cameră pentru bărbați, un pouf poate acționa nu doar ca un fotoliu, ci și ca un loc pentru depozitarea lucrurilor vechi, deoarece multe modele sunt goale în interior.

Când zonați spațiul de locuit, nu uitați de iluminat. Spoturile, lămpile de masă, aplicele și lămpile de podea în combinație cu un candelabru central, reflectând în același timp lumina din oglinzi, inserții cromate sau aurite, vor adăuga o expansiune vizuală suplimentară.

Aspect și decor „piesa kopeck”

Apartamentele cu un dormitor sunt foarte populare pe piața imobiliară. Acest lucru se datorează faptului că locuința cu o cameră pentru o familie de trei sau mai multe persoane este înghesuită. Iar achiziționarea unui apartament cu trei camere necesită investiții substanțiale. În consecință, noii proprietari fac adesea reparații în casele copecii.

Din păcate, apartamentele vechi au cel puțin 49 mp. m, cel puțin 60 mp. am un aspect care nu este potrivit pentru tinerii de astăzi. Lipsesc confortul și funcționalitatea. Și oamenii în vârstă se obosesc să treacă din hol în bucătărie prin coridor și există o dorință naturală de a face o ușă suplimentară.

Bucătăriile mici, băile combinate și coridoarele lungi înghesuite aduc adevărate inconveniente. Există o singură cale de ieșire din această situație - reamenajarea. Dar acesta este un proces supărător, deoarece este necesar să obțineți permisiunea pentru demolarea pereților de la mai multe autorități de reglementare, în timp ce interferența cu sistemele de ventilație, gaz și canalizare este inacceptabilă. Va fi necesar un plan de proiect.

Puteți finaliza proiectul pe cont propriu sau contactând firmele de proiectare. Firmele percep o mulțime de bani pentru serviciile lor, dar această muncă se face la cheie. Înșiși angajații biroului de proiectare solicită autorităților să convină asupra unei revizuiri majore.

Codul Locuinței descrie clar ce acțiuni pot fi efectuate și care sunt strict interzise.Nimeni nu va permite spargerea pereților portanti, interferarea cu sistemul de încălzire sau funcționarea echipamentelor cu gaz.

Cu un permis de revizie în mână, poți să te apuci de treabă. Pentru a demonta pereții din beton armat, veți avea nevoie de un perforator, șlefuit și fier vechi, iar demontarea zidăriei se face folosind o daltă, ciocan și perforator. Dar să sărim peste procesul tehnologic și să trecem direct la design.

Să presupunem că fuziunea a avut deja loc. De regulă, într-o „piesă kopeck” standard, o cameră este dată copiilor, iar în ceilalți părinți dorm. De fapt, livingul este și o zonă de dormit.

Cea mai caldă și mai luminoasă cameră este alocată pentru camera copiilor, este de dorit ca ferestrele să fie orientate spre sud sau vest. Amintiți-vă că partea de nord este rece, exercițiile sau joaca într-un loc slab luminat sunt pline de riscuri pentru sănătatea copilului. Puteți planta vederea sau vă puteți îmbolnăvi de boli respiratorii acute.

Chiar și copiii mici au nevoie de o masă, unde să desenezi sau să faci meșteșuguri pentru grădiniță, iar școlarii au nevoie de ea pentru teme. Prin urmare, biroul trebuie așezat lângă fereastră. Pentru a economisi spațiu, puteți utiliza pervazul ca blat de masă; este realizat din piatră naturală sau artificială durabilă. O astfel de suprafață rezistă la stres mecanic, este ușor de îngrijit, deoarece piatra nu se deteriorează sub influența detergenților puternici, ceea ce înseamnă că pot fi utilizate orice substanțe chimice de uz casnic. Probabil, orice părinte știe cât de multe bătăi de cap poate provoca pictura obișnuită și cât de dificil este să speli urmele de vopsea de pe suprafețele din plastic sau din lemn.

Pentru armonie, sub pervaz sunt sertare cu sertare, iar pe laterale sunt dulapuri. Din punct de vedere al designului, un astfel de aspect vă permite să descărcați în mod semnificativ spațiul, mobilierul ocupă spațiu de-a lungul ferestrei și nu se concentrează pe sine. Dar trebuie avut în vedere faptul că biroul și dulapurile trebuie realizate într-o schemă de culori care să se potrivească cu schema de culori a pereților și a podelei.

Adesea există o lipsă acută de spațiu de depozitare. Copiii cresc, garderoba lor se schimbă, iar jucăriile plictisite trebuie îndepărtate undeva. În acest caz, patul de mansardă vine în ajutor. Locul de dormit este situat pe comode mici, mobilierul este solid, poate suporta cu ușurință greutatea copilului, așa că tinerii părinți nu ar trebui să-și facă griji.

Urcarea si coborarea sunt concepute in asa fel incat bebelusul sa urce nestingherit folosind treptele. Comoda este echipată suplimentar cu o bară transversală de protecție, datorită căreia probabilitatea de a cădea într-un vis este exclusă.

Există modele la vânzare care sunt echipate cu un loc de muncă. La masă, puteți face temele sau puteți juca jocuri video. Astfel de modele sunt potrivite și pentru holul în care s-a efectuat zonarea pentru colțul copiilor și pentru partea parentală. Din păcate, puțini părinți își permit o cameră separată pentru copiii lor.

Un pat mansardat este o zonă de joacă interesantă dacă are o anumită temă. Poate fi supraetajat, acest lucru este deosebit de valoros pentru o familie cu doi copii. Până la adolescență este suficient un pat la mansardă, așa că poți economisi mult.

Mobilierul pentru copii, materialele de construcție și lucrurile ar trebui să fie fabricate din componente naturale, ecologice.

Tencuiala decorativă este recomandată ca înlocuitor pentru tapet.Rețineți că tencuiala venețiană este potrivită doar pentru o bază nivelată. Sunt permise diferențe minore, care sunt verificate de nivelul clădirii. Procesul de nivelare include aplicarea tencuielii, utilizarea unei plase de vopsea, a unui strat de nivelare și a unui grund. Fiecare etapă ulterioară se efectuează numai după ce cea anterioară s-a uscat complet.

Tencuiala în relief este potrivită pentru suprafețe neuniforme. Apropo, puteți economisi pe acest lucru atât în ​​bani, cât și în timp.Aplicați corect tencuiala în doi pași. Prima dată, picăturile mari sunt netezite, iar a doua oară, se formează un model de relief. Dar înainte de a aplica tencuiala, pictorilor li se recomandă să citească instrucțiunile, deoarece unii producători permit utilizarea unui singur strat.

Un mic sfat: imaginile de fundal cu cretă autoadezive se găsesc în magazinele de hardware - dacă lipiți o bandă pe ușa dulapului sau lipiți complet peste creșă cu ele, atunci copilul va avea o suprafață pentru desen. Nu este un secret pentru nimeni că copiilor le place să picteze pe orice suprafață și, datorită tapetului cu marker, nu vor fi necesare reparații cosmetice.

Atunci când alegeți nuanțe de culoare pentru o pepinieră, trebuie avut în vedere faptul că copilul nu numai că se odihnește în ea, ci își face și temele și se joacă. Aceasta înseamnă că nu trebuie să exagerați cu culori strălucitoare, există riscul de supraexcitare și oboseală. Trebuie să vă concentrați pe nuanțe calme, pastelate, petele luminoase sunt folosite doar punctual.

In ceea ce priveste camera de zi in care dorm parintii, designerii acesteia recomanda dotarea acestuia cu canapele glisante. În timpul zilei sunt alimentate, se eliberează spațiu, care poate fi folosit fie ca zonă de joacă, fie ca zonă de luat masa.

Sala găzduiește de obicei electronice - un televizor, un receptor TV prin satelit, console de jocuri sau un șemineu. Seara, toți membrii familiei se adună în sufragerie, discută, beau ceai. Prin urmare, este foarte important să puneți o măsuță de cafea în această cameră și să așezați un covor natural pe care copiii să se poată juca.

Deoarece holul este mare, este necesară iluminarea auxiliară pentru aceasta. De regulă, candelabru strălucește uniform și nu ajunge la colțuri, ceea ce este un dezavantaj semnificativ la zonare. Fiecare zonă trebuie să fie echipată cu o sursă de lumină; pentru aceasta se folosesc lămpi de podea, spoturi sau aplice.

Ca pardoseală pentru hol, cumpără laminat, parchet, covor, linoleum - există o gamă largă și rămâne doar pentru consumator. Trebuie avut în vedere faptul că îngrijirea materialelor de construcție este izbitor de diferită. Dacă linoleumul de vinil poate fi spălat cu o cârpă umedă și nu i se va întâmpla nimic, atunci îngrijirea laminatului va depinde de clasa sa de rezistență la uzură. Apropo, parchetul laminat ieftin poate emite formaldehidă și este periculos pentru sănătatea umană.

Atunci când utilizați un sistem de încălzire „pardoseală caldă”, va trebui să studiați cu atenție marcajele pardoselii. Pe ambalaj este indicat dacă un material de construcție este combinat sau nu cu o temperatură ridicată.

Alegerea schemei de culori se va baza pe culoarea mobilierului, iluminatul, stilul și preferințele personale ale proprietarilor. Daca mobilierul este de culoare clasica si ca pardoseala se foloseste un laminat usor, atunci se aleg culorile alb, maro. Și, de exemplu, mobilierul ușor și scândurile de parchet văruite în alb sunt potrivite pentru stilul japonez.

Textilele din camera de zi joacă un rol important. Perdelele opace sunt potrivite pentru camerele care sunt folosite pentru dormit.

Dacă membrii gospodăriei se adună într-o cameră mare numai în timpul zilei și seara, nu este nevoie să împovărăm situația cu perdele masive, este suficient să atârnați tul sau jaluzelele.

Înregistrarea unui apartament cu trei camere

Proiectarea locuințelor cu trei camere va depinde de mai mulți factori, inclusiv compoziția familiei, nevoia de zonare și caracteristicile de proiectare. Pentru zonare, ca pereți despărțitori, puteți alege nu numai ecrane ușoare și perdele, ci și structuri metalice forjate, precum și pereți de gips-carton ridicați.

Blocurile de sticlă sunt cea mai recentă tendință de modă pe piața construcțiilor. Desigur, cetățenii sovietici își amintesc aceste modele, acestea fiind adesea folosite în clădiri publice și în producție. Cu ajutorul lor, puteți construi ziduri. Ceea ce le deosebește de alte pereți despărțitori este faptul că puteți agăța un foar de ușă pe ele.

Puteți face atât reparații cosmetice, cât și reparații majore cu propriile mâini. Atunci când convin asupra reamenajării, designerii sfătuiesc să extindă camera în detrimentul loggiei. Din păcate, nu va funcționa să scoateți caloriferele și să le conectați la sistemul de încălzire centrală. Prin urmare, vor fi necesare geamuri, izolație și placarea balconului.

La vitrare, cel mai bine este să alegeți un profil din plastic și este de dorit ca acesta să fie cu cinci camere. Structurile din aluminiu îngheață în timpul sezonului de iarnă. Cu cât sunt mai mulți ochelari, cu atât mai bine. O fereastră cu geam dublu cu trei camere este considerată ideală, reține căldura și nu permite zgomote străine în cameră, iar acest lucru este foarte important, deoarece nu va mai exista un bloc de balcon.

Pentru izolare se folosește vată minerală sau materiale sintetice. Puteți cumpăra polistiren - este ușor de instalat și este ieftin. Cu condiția ca gospodăriile să iasă pe balcon iarna, experții recomandă montarea unui sistem de încălzire. Trebuie să alegeți dintre „podele calde” electrice, deoarece apa într-un apartament din oraș este interzisă.

După ce ați demontat blocul de balcon și baza de sub acesta - o cărămidă sau o placă de beton armat, puteți trece la finisare. Pentru acoperirea balconului se folosesc fie căptușeală, fie panouri din plastic. Unele tendințe stilistice se caracterizează prin tapet sau decorațiuni decorative din ipsos.

Este recomandabil să instalați rulouri în ferestrele din plastic. Dacă partea este însorită, ele protejează perfect de lumina naturală, exemplarele dense pot să nu permită deloc luminii zilei să treacă. Familiile cu copii mici îl vor aprecia.

În camera principală, tavanele întinse pe două niveluri vor arăta frumos, dar este important ca tavanele să fie înalte. Este folosit pentru construcția unei structuri cu două niveluri și gips-carton. Este ușor de tăiat și, datorită acestui lucru, se obțin forme neobișnuite, reflectoarele sunt ușor de montat în el.

Diferența dintre tavanele întinse și opțiunile de gips-carton este că primele sunt instalate în trei ore, în timp ce instalarea celor din urmă va dura mai mult timp. În plus, versiunea de tensiune nu se teme de apă și nu se deteriorează în timpul inundațiilor. Apa se scurge cu ușurință prin orificiul candelabrei.

Rețineți că tavanul trebuie să fie în armonie cu interiorul camerei, inclusiv cu schema de culori. Dacă iese în evidență pe fundalul principal, atunci efectul dorit nu va funcționa. Apropo, un tavan cu două niveluri este nepotrivit în camerele mici.

Unele apartamente cu trei camere au o baie mică. Poate fi extins în detrimentul spațiilor nerezidențiale - depozite, coridoare.

Acest lucru va necesita aprobarea reamenajării cu autoritățile. Este important să țineți cont de faptul că zona umedă nu trebuie să fie situată deasupra locuințelor vecinilor.

Rezumând, aș dori să remarc faptul că nu există interioare similare. Chiar dacă ți-a plăcut o idee din fotografii sau decorul prezentat într-un program de televiziune, totuși nu poți obține o asemănare sută la sută. La urma urmei, reparația va fi făcută de alte persoane. Dar, de fapt, acesta nu este principalul lucru.

Este important ca spațiile renovate să fie calde și confortabile pentru toți membrii familiei.

Exemple frumoase

Această secțiune va lua în considerare cele mai bune și neobișnuite, șic și simple opțiuni de interior. Fiecare persoană va sublinia detaliile de design interesante pentru sine. Pentru unii, poate fi tapet pe perete, iar pentru cineva - lumânări, figurine, vaze sau decorațiuni pe perdele.

Pentru primele 5 ateliere despre cum să faci un decor interior cu propriile mâini, vezi următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila