Proiectarea unui apartament cu o cameră

Conţinut
  1. Caracteristicile aspectului
  2. Zonarea spațiului
  3. Stiluri populare
  4. Renovare și decorațiuni interioare
  5. Soluții de culoare
  6. Idei de design

Un apartament cu o cameră are nevoie de un aspect bine gândit, deoarece altfel este imposibil să economisiți suficient spațiu liber pentru toate lucrurile necesare. Chiar și cel mai mic apartament poate fi amenajat astfel încât toți membrii familiei să poată locui confortabil în el.

Caracteristicile aspectului

Un aspect bine gândit este ceea ce face un apartament confortabil. Depinde de numărul de metri pătrați pe care îi ai.

Hruşciov

Hrușciovii au apărut în țările din fosta Uniune Sovietică, sunt locuințe de dimensiuni mici, constau dintr-un set minim de premise necesare vieții umane. Aceasta este o bucătărie, o cameră principală, o baie combinată, un balcon și, în unele cazuri, o cămară. Toate aceste camere ocupă împreună mai puțin de treizeci de metri pătrați. Dar chiar și aici poți aranja tot ce ai nevoie.

Există de obicei un coridor minuscul lângă intrarea în astfel de apartamente. De cele mai multe ori, nu există loc în ea pentru a pune o comodă sau un dulap, există doar spațiu liber unde să vă descălțați. Tot ce poți face aici este să închizi o oglindă și să pui pantofi sau un cuier. Dacă există un dulap în apropiere, puteți depozita pantofi sau îmbrăcăminte exterioară în el. Poti pune langa intrare un puf multifunctional, in interiorul caruia se afla un loc pentru depozitarea lucrurilor (umbrela, geanta de cumparaturi). Același puf poate fi folosit ca scaun moale pentru a schimba pantofii.

Holul de intrare în Hrușciov sau „Brezhnev” poate fi dreptunghiular sau pătrat. În funcție de geometria sa, alegeți mobilierul care vă place cel mai mult. Într-o cameră, puteți plasa mai multe zone funcționale simultan de care aveți nevoie.

Tot ce este de prisos va trebui abandonat. Detaliile decorative și rafturile cu lucruri nefolosite în interiorul unui apartament mic sunt de prisos.

Aproape fiecare gospodină visează la o bucătărie spațioasă. Mi-ar plăcea să se potrivească cu o cască, o zonă de luat masa, lăsând în același timp spațiu liber pentru mișcare. Este foarte posibil să realizați un proiect interesant într-un Hrușciov de dimensiuni mici, dacă utilizați tehnicile designerilor experimentați. Spatiul bucatariei este, de regula, de doar 6 patrate, asa ca trebuie sa folositi mobilier multifunctional si electrocasnice incorporabile. Aici mese-transformatoare utile, blaturi pliante, rafturi suspendate și scaune confortabile... Folosiți cât mai mult spațiu posibil. Dacă este necesar, puteți folosi chiar și un pervaz (de exemplu, acesta poate fi transformat într-o zonă de luat masa sau spațiu de depozitare pentru vase).

Studio

O opțiune mai modernă este o garsonieră. Dimensiunile sale sunt mai mari, iar planul deschis este mai convenabil. Dimensiunile garsonierelor moderne sunt de 33 - 37 de metri pătrați. m. Dacă ați cumpărat un apartament cu un astfel de aspect, nu ar trebui să existe probleme cu amenajarea acestuia. Proprietarii de odnushki obișnuit vor fi plăcut mulțumiți de faptul că un apartament simplu poate fi transformat și într-o garsonieră. Pentru a face acest lucru, este suficient să demolați unul dintre pereți, care nu este portant, astfel încât să puteți combina bucătăria și camera principală.

Garsonierele sunt funcționale și moderne.Ele pot fi decorate în diferite moduri, profitând de acest aspect.

Camera de zi cu bucătărie poate fi combinată cu o zonă de luat masa. Este logic să folosiți o masă cu scaune sau un blat de bar ca separator al celor două zone.

Camera principală este atât un dormitor, cât și o cameră de zi. Patul poate fi oricând separat cu un paravan sau un paravan joase care se potrivește cu stilul. Poți întoarce canapeaua cu spatele la ea. Va fi folosit simultan pentru primirea oaspeților, pentru a separa o zonă de alta.

În zona de oaspeți, pe lângă o canapea, este indicat să puneți câteva fotolii sau puf moi. Nu vor ocupa mult spațiu, dar pot fi folosite pentru a așeza mai mulți oaspeți. În exterior, zona de oaspeți poate fi separată de dormitor cu un covor colorat pe podea. Poate fi rotund, pătrat sau dreptunghiular. Parchetul simplu este potrivit ca pardoseală.

In garsoniera se poate aloca spatiu pentru zona de lucru. Acest lucru este important mai ales dacă lucrați acasă sau faceți orice fel de muncă creativă. Cea mai bună opțiune este să transformați pervazul într-o alternativă la desktop. Există loc pentru agățat rafturi sau dulapuri închise pe peretele de lângă pervaz.

Nu uitați de prize, care sunt necesare dacă ați instalat un laptop pe pervaz.

Adesea, proiectele de clădiri noi moderne cu o garsonieră sunt completate de o mică logie. Dacă ai o casă ca aceasta, folosește acest spațiu cu înțelepciune. În spațiul loggiei, puteți depozita schiuri sau undițe de pescuit, puteți echipa o grădină de iarnă sau o zonă de lucru. Pentru a face acest lucru, va trebui să izolați loggia și să puneți ferestre bune cu geam dublu pe ferestre.

Garsonierele sunt apartamente care au apărut pentru prima dată în Europa. Prin urmare, designul lor diferă de ceea ce suntem obișnuiți să vedem în spațiul post-sovietic. Cel mai adesea, astfel de camere au pereți ușori, ferestre mari și multe surse de lumină. În designul lor, se acordă preferință unor direcții stilistice precum minimalismul, mansardă, grunge.

Apartament de dimensiuni medii

Este mult mai convenabil să te ocupi de spații spațioase cu o cameră. Apartamente de 38 mp. m va fi suficient pentru o viață confortabilă. Dacă folosiți trucuri simple, alegeți culorile și elementele decorative potrivite, apartamentul va apărea mai vizual.

Dacă s-au făcut nișe în perete la planificarea apartamentului, acestea pot fi separate printr-un paravan sau despărțitor, folosit ca loc pentru mobilierul încorporat.

Gazdele vor adora ideea de a transforma o nișă într-o cămară și de a depozita proviziile de mâncare acolo. Fashionistele își pot îndeplini visele și pot folosi suprafața pătrată suplimentară ca un nou dressing. Deși se va dovedi a fi destul de mic, aici este loc pentru haine și încălțăminte. Dacă separați nișa de camera principală cu o ușă și nu cu un paravan, ar trebui să agățați o oglindă pe ea, uitându-vă în care vă puteți evalua aspectul.

Bucătăria unui astfel de apartament este mai mare ca mărime decât clasicul Hrușciov. În el, puteți plasa un set de bucătărie complet și tot ce aveți nevoie pentru a vă crea propriile capodopere culinare atunci când gătiți. Poate fi un cuptor, cuptor cu microunde, multicooker, tot felul de combine. Totul depinde de nevoile tale de gătit.

Într-o casă cu panouri nou construită, baia poate fi separată. Mulți oameni preferă camerele combinate, considerându-le mai practice. Dacă locuiți singur sau împreună cu ceilalți, opțiunea cu o baie combinată va fi mult mai convenabilă. Puteți pune o cadă mai largă, puteți pune o cabină de duș. În baia spațioasă, combinată cu o toaletă, există un loc pentru o mașină de spălat.

Există apartamente spațioase, cu mansardă sau balcon larg. În acest caz, spațiul liber suplimentar poate fi folosit chiar și ca dormitor. În ea vă puteți relaxa, vă puteți așeza copilul sau oaspeții dacă este necesar.O familie de trei sau patru persoane poate locui confortabil într-un astfel de apartament cu o cameră.

Tricou

Un alt tip de apartament cu o camera care merita atentie sunt asa-numitele maiouri. Dimensiunile unui astfel de odnushki, de regulă, nu depășesc 38 de metri pătrați. m. O vestă este un apartament îngust în care o cameră trece în alta. Lângă intrare se află un coridor cu uși care duc dintr-o parte în sufragerie și din cealaltă spre bucătărie sau baie.

Toate camerele dintr-un astfel de apartament sunt destul de înguste. Prin urmare, trebuie să selectați mobilierul corespunzător, care să nu ocupe pasajul și să ascunde spațiul liber. Alegeți dulapuri înguste, paturi compacte, blaturi pliabile. Puteți ocupa un perete întreg, de exemplu, agățați dulapuri de perete sau rafturi deasupra mesei și canapelei și așezați patul pe un podium cu goluri în interior. În interiorul acestui podium, puteți plia lenjerie de pat, haine și alte lucruri de care aveți nevoie în viața de zi cu zi.

În creșă, puteți pune un pat cu mai multe etaje sau un pat la mansardă, sub care există un loc pentru o masă sau o cutie cu jucării. Daca adultul traieste singur, in locul modelului clasic se poate folosi patul mansardat. Va ocupa mai puțin spațiu. Principalul lucru este să alegeți modele durabile, care nu sunt concepute pentru un copil, ci pentru un adult, capabil să reziste greutății sale.

Apartament de 45 mp. m

Dacă ai noroc și locuiești într-o cameră destul de spațioasă, nu va trebui să economisești spațiu liber. Într-un astfel de apartament poate locui o persoană sau o întreagă familie. Dacă locuiți cu un copil sau cu părinți în vârstă, puteți construi un zid suplimentar și puteți împărți o cameră în două.

Zonarea spațiului

Indiferent de dimensiunea apartamentului dvs., împărțirea unei camere în zone este întotdeauna benefică. Acest lucru se poate face în moduri diferite.

Folosind lumina

În primul rând, puteți evidenția zonele individuale cu ajutorul luminii. Iluminarea puternică este folosită în zonele de lucru precum bucătărie, lângă un computer sau oriunde faci lucrări de artizanat. În zonele de odihnă, puteți folosi lumină moale, difuză, care nu va interfera cu relaxarea dumneavoastră. În orice apartament, ar trebui să utilizați diferite tipuri de corpuri de iluminat pentru confortul dvs.

Separarea culorilor

O altă tehnică populară folosită de mulți designeri este utilizarea diferitelor culori și a nuanțelor acestora. În apartamentele mici cu o cameră, sunt adesea folosite culori deschise: nuanțe de bej, albastru, roz, gri sau alb. Culorile saturate luminoase sau închise sunt folosite pentru accente. De exemplu, puteți separa zona de dormit a părinților de zona de dormit a bebelușului evidențiind peretele de lângă leagăn cu tapet luminos cu imprimeu original și colorat.

Nișe și pereți despărțitori

O modalitate mai convenabilă de a împărți spațiul în zone separate este să folosiți tot felul de nișe și partiții. Puteți separa o parte a unui apartament sau cameră de alta cu o nișă translucidă, o canapea masivă sau un raft larg. Ecranele și pereții despărțitori sunt realizate din diferite materiale. Cel mai opțiunile interesante sunt făcute din sticlă, lemn, metal si textile. Ce să alegeți depinde de preferințe, precum și de stilul în care este realizat interiorul camerei, ce detalii îi lipsesc.

Amenajarea mobilierului

Pentru o familie cu un copil sau doi copii, este important să aranjați corect mobilierul. Dacă mai multe generații locuiesc simultan într-un apartament cu o cameră, atunci trebuie să evitați tot ceea ce este de prisos, inclusiv pereții despărțitori și ecrane, dând preferință unei zone simple a spațiului folosind mobilier funcțional. De exemplu, puteți experimenta o zonă pentru copii înconjurând o parte a camerei cu un pătuț cu jucării moi. Ele vor separa simultan o parte a camerei de alta și vor servi drept decor pentru cameră. Dulapurile sunt, de asemenea, folosite pentru a separa o parte a camerei de alta.Acestea pot fi sifoniere cu haine, rafturi cu carti sau alte lucruri necesare. O astfel de partiție nu numai că va împărți camera, ci va servi și ca loc pentru depozitarea lucrurilor care de obicei aglomera spațiul înconjurător.

Stiluri populare

Pentru a decora un apartament cu o cameră, puteți alege un stil general și rămâneți la el în fiecare cameră (bucătărie, baie, hol, hol, cameră) sau experimentați, încercând să echipați fiecare cameră într-o direcție diferită.

Minimalism

Cei care locuiesc în apartamente mici sunt capabili să aprecieze stilul minimalismului. Este bun pentru că economisește semnificativ spațiul liber în apartament. Dacă respectați regulile acestui stil, apartamentul va avea doar minimul necesar de lucruri de care aveți nevoie pentru o viață confortabilă. De fapt, de aici provine numele stilului.

Apartamentele concepute astfel nu vor atrage colecționarii pasionați. Cu siguranță vor fi apreciate de cei cărora le place să aibă în cameră doar lucruri utile în loc de o cantitate uriașă de mobilier și bijuterii decorative. Într-o bucătărie în acest stil, este suficient să puneți un set, o masă cu scaune și echipamentul necesar. Iar în living există o canapea sau un pat, o comodă și o măsuță de cafea.

Stilul minimalism de interior are sens să folosești mobilier practic și confortabil (toate tipurile de transformatoare, blaturi pliabile). Mai mult decât atât, mobilierul este adesea o piesă de artă a mobilierului. De exemplu, poate fi o măsuță de cafea sub formă de acvariu sau o canapea cu rafturi în spate. Imaginația designerilor este nelimitată, astfel încât apartamentele moderne pot fi decorate cu lucruri noi care devin doar mai practice și mai funcționale.

scandinav

Un alt stil frumos este scandinav. Are multe asemanari cu minimalismul: folosirea culorilor deschise in decor, lemn natural si sticla in toate incaperile, un minim de mobilier. Această direcție diferă de minimalism prin faptul că conține mai multe detalii care creează confort. Stilul ne-a venit din Scandinavia rece, deci în camera principală, hol, bucătărie, coridor ar trebui să existe multă lumină naturală. Pentru a transmite atmosfera dorită, trebuie să folosiți covoare stilizate ca piei de animale, plante vii în căzi, mese și comode din lemn natural. Aceste detalii simple te vor face să te simți una cu natura.

Clasic

Elemente ale clasicilor, neoclasicismul, clasicismul pot fi folosite în proiectarea unui apartament cu o cameră. Acest stil se caracterizează prin utilizarea de mobilier masiv, cu decor și finisaje elegante, muluri de ipsos pe tavan și un candelabru de cristal. Nu trebuie să evitați acest lucru dacă zona apartamentului permite. Alege cele mai interesante si necesare detalii care iti vor decora camera. De exemplu, un pat larg și mese îngrijite pentru dormitor, o masă masivă de stejar pentru zona de lucru, un covor moale, o oglindă într-un cadru aurit.

Provence

Stilul Provence care a venit la noi din Franța poate fi numit ușor și aerisit. Aceasta este o tendință interesantă, care combină elemente clasice și stil scandinav. Se caracterizează prin utilizarea de culori deschise, lumină moale și modele florale. Mulți oameni cred că stilul Provence este potrivit doar pentru casele de țară, dar vei fi plăcut surprins dacă îi vei folosi elementele într-un apartament modern cu o cameră. Va deveni confortabil, spațios și ușor. Stilul Provence este excelent pentru decorarea bucătăriei și a patului, a băii și a coridorului. Tehnicile stilistice de bază pot fi folosite peste tot. Se caracterizează prin mobilier ușor, o mare de soare.

Mansarda

Această direcție ne-a venit din America, unde a fost deosebit de populară la mijlocul secolului trecut. Pentru a crea un interior în stil mansardă, nu trebuie să vă deranjați prea mult. Apartamentele în acest stil seamănă cu spații industriale goale, semi-abandonate.În interior, există adesea pereți goi din cărămidă netratată, beton, candelabre suspendate casual și cabluri care ies din pereți. Toate acestea nu pot fi numite un defect, pentru că aceste detalii sunt cele care dau încăperii o atmosferă.

Stilul mansardă este cel mai potrivit pentru studiourile moderne, deși unele idei de bază pot fi întruchipate în apartamentele obișnuite. De exemplu, puteți pune mobilier din piele, rafturi de casă sau măsuțe de cafea, puteți decora camera cu aparate moderne, lămpi metalice și alte lucruri potrivite ca stil. Mobilierul trebuie să fie scump, în timp ce decorarea pereților poate părea puțin neglijată și neîngrijită. Ferestrele diferă prin faptul că sunt mari: prioritatea este panoramică, fără perdele.

Desigur, acestea sunt departe de toate tendințele stilistice existente, dar stilurile enumerate mai sus sunt cele mai des folosite la decorarea apartamentelor cu o cameră pentru a economisi spațiu și a crea o atmosferă confortabilă.

Renovare și decorațiuni interioare

Pentru ca holul să fie confortabil, trebuie să vă gândiți corect la amenajarea, să alegeți mobilierul potrivit ca dimensiune, să faceți reparații: camera trebuie să vă satisfacă toate nevoile. Dacă apartamentul este în regulă și totul ți se potrivește, te poți descurca cu o reparație cosmetică. În caz contrar, luați în considerare o reparație mai globală. Acest proces începe cu înlocuirea vechilor comunicații. În această etapă, ar trebui să aveți deja un proiect gândit, astfel încât să știți unde să plasați prize și candelabre. Ar trebui să fii confortabil și ușor în apartamentul tău.

Următoarea etapă este nivelarea podelei și a pereților. Doar pregătind corect toate suprafețele poți lipi tapetul sau decora pereții cu alte materiale pentru a fi mulțumit de rezultatul final. Dacă sunteți în căutarea unor nișe, în această etapă puteți începe să le creați. Același lucru este valabil și pentru toate tipurile de partiții. Tratați toți pereții și suprafețele cu chit, astfel încât să puteți obține pereți perfect plani.

Apoi puteți trece la reparații cosmetice. Se compune din finisarea pereților, tavanelor, ferestrelor și a altor suprafețe. Această etapă este cea principală, determină cum va fi interiorul apartamentului tău. Gândește-te la design până la cel mai mic detaliu, ținând cont dacă culorile și materialele pe care le-ai ales se potrivesc între ele, dacă reușești să transpui ideea ta de design în realitate. Când totul este gata, puteți trece la curățare și aranjarea mobilierului. Ar trebui să fie un plus organic pentru interior și nu doar să umple spațiul existent.

Soluții de culoare

Alegerea culorii pentru decorarea spațiului este o decizie individuală. Nuanțele pe care le-ați ales ar trebui să fie plăcute și combinate între ele. Într-un apartament mic cu o cameră, nu ar trebui să folosiți culori prea închise. Același lucru este valabil și pentru abundența de culori strălucitoare. Este mai bine să lăsați ca accente nuanțe atrăgătoare. În mod tradițional, camera este luminată. Poate fi bej, cafea, maro deschis, roz sau alte culori pastelate.

Camerele în culori deschise pot fi completate cu mobilier mai închis la culoare, textile sau detalii decorative. Nu este necesar să respectați aceste reguli dacă apartamentul dvs. nu este foarte mic. Interiorul în culoare închisă arată neobișnuit și adesea luxos. Mai ales dacă lucrați cu direcții stilistice precum clasicul sau baroc.

Idei de design

Dacă încă te îndoiești că poți găsi un loc pentru tot ce ai nevoie într-un apartament cu o cameră, exemplele de picturi gata făcute te vor ajuta să-ți iei rămas bun de la îndoieli.

Pentru o familie tânără

Prima opțiune este un apartament luminos și confortabil pentru un cuplu tânăr cu un copil. Camera este împărțită în două zone principale: un adult, care servește simultan ca dormitor, o cameră de oaspeți, o creșă, unde se află un leagăn îngrijit. Ambele părți ale camerei sunt decorate în tonuri de alb și verde și sunt separate printr-o perdea subțire.Deși culorile și materialele sunt aceleași, zonele sunt diferite. Creșa este decorată cu tablouri drăguțe care atrag atenția copilului mic și a oricui intră în cameră. În partea principală a livingului există o canapea extensibilă confortabilă, decorată cu perne și mese.

Toate detaliile decorative sunt amplasate pe rafturi, mesele pot fi folosite în viața de zi cu zi, așezând pe ele tăvi, cești de cafea, ceai sau aparate pliabile. Nu există prea mult decor pe rafturi, toate detaliile ajută la oferirea camerei de individualitate. O singură privire la rafturi este suficientă pentru a înțelege cum trăiesc oamenii în acest apartament. Un candelabru cu pandantiv central este folosit ca corp de iluminat. Deoarece există prize lângă măsuța de colț, puteți conecta oricând o lumină de noapte, care va avea loc lângă canapea. Perdelele verzi și florile proaspete de pe pervaz reînvie interiorul.

Interior contrastant

Al doilea exemplu pare mai potrivit pentru un cuplu de burlac sau fără copii. Culorile primare utilizate în designul camerei sunt destul de agresive. Este roșu și negru. Dar camera nu se simte mohorâtă datorită fundalului alb și a unității de bucătărie deschise la culoare. Toate culorile folosite sunt clasice care nu devin învechite și se armonizează perfect între ele.

Mobilierul este cat se poate de modern peste tot. Zona de relaxare este evidențiată de o canapea largă confortabilă, completată de o masă întunecată. Nimic de prisos, în același timp există tot ce ai nevoie pentru un sejur confortabil sau întâlniri cu prietenii. Bucătăria are un spațiu de lucru și un loc pentru o zonă de luat masa. Există o masă în centru înconjurată de scaune confortabile. Toate echipamentele necesare sunt încorporate și nu ocupă spațiu liber.

Cuib confortabil

Al treilea exemplu este un apartament, din care respiră căldură și confort. Designerii au reușit să creeze o astfel de atmosferă datorită folosirii unei nuanțe calde de maro. Tonul se potrivește bine cu elementele întunecate ale decorului, precum și cu fundalul deschis al stilului. Camera este împărțită în două zone prin intermediul unui raft jos cu multe compartimente.

Mai aproape de fereastră și calorifer există un loc de dormit - un pat confortabil și larg. Este realizat din același material ca și altele. Deasupra patului este un carouri în carouri. A doua zonă este mai rece. Detaliul principal care atrage imediat atenția este canapeaua largă și luminoasă. Este decorat cu perne decorative si ocupa aproape tot spatiul liber. Vine cu o masă otomană de aceeași culoare.

Un covor din diamante gri-negru cu accente albe adaugă confort acestei zone. Camera are multă lumină naturală deoarece fereastra este largă, iar draperiile sunt luminoase. În plus, există surse de lumină artificială: candelabru central principal și o lampă de masă în stil minimalist. Ilumina de fundal este amplasată pe un raft, dacă este necesar, se poate întoarce în diferite direcții, luminând spațiul în care vă aflați.

În camera de zi

Proiectând acest apartament, designerii s-au inspirat din stilul de design scandinav. Acest lucru nu este surprinzător, deoarece camerele sunt destul de mici, trebuie să încercați din greu să le faceți vizual mai mari. Dar designerii au reușit. Culoarea principală este albă. Este prezent pe pereți, podea, tavan. Doar unul dintre pereți este încadrat cu lambriuri din lemn, dar acest lucru nu strica impresia de ansamblu. Dimpotrivă, face interiorul mai simplu și mai confortabil.

Este peretele decorat cu scânduri care unește spațiul bucătăriei cu livingul. Pe cealaltă parte, sub același perete, se află un spațiu de lucru cu o masă din lemn și un scaun pe roți. Există o canapea întunecată sub peretele opus. Se remarcă pe un fundal deschis, dacă este necesar, poate fi folosit ca loc de dormit confortabil. Lângă canapea, pe podea se află un covor cu forme geometrice în diferite nuanțe de maro. Este practic si frumos.

Un mic compartiment despărțitor separă cele două zone principale, care este completat de o perdea.Perdelele de culoarea cafelei sunt o altă descoperire interesantă de design, deoarece arată grozav pe un fundal de panouri de lemn de o nuanță similară. Există o mulțime de corpuri de iluminat aici. Acestea sunt becuri cu diode pe tot tavanul și o lampă de perete. Fereastra lată este ascunsă în spatele unui strat subțire de tul translucid.

Folosind culori deschise în combinație cu iluminare puternică, camera pare vizual mult mai mare și mai frumoasă.

Dacă locuiți într-un apartament cu o cameră sau doar plănuiți să vă mutați în el, puteți folosi sfaturile sugerate sau vă puteți inspira din interioarele gata făcute atunci când vă decorați casa. Dispunerea corectă, selecția de culori potrivite și iluminarea bună vor face din apartamentul dvs. cu un dormitor un apartament plăcut la care să vă întoarceți și să aduceți oaspeții.

Alegeți materialele astfel încât să corespundă aceleiași stări. Atunci când alegeți, acordați atenție caracterului practic și durabilității.

Pentru mai multe detalii despre designul unui apartament cu o cameră în stil „scandinav”, vezi mai jos.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila