Cum să conectați un cablu TV unul la altul folosind un prelungitor și alte metode?

Conţinut
 1. Când construirea este necesară
 2. Varietăți de extensii de antenă și reguli de conectare
 3. Alte modalități de a prelungi cablul

O întrerupere sau încălcarea integrității unui cablu de televiziune este adesea rezultatul unor acțiuni neglijente în timpul oricăror rearanjamente sau reparații în casă. A doua cauză posibilă este îmbătrânirea și uzura cablului. Repararea sau înlocuirea cablului nu este dificilă. Uneori este necesar să îndepărtați partea deteriorată a cablului și apoi să o construiți până la lungimea necesară. Să luăm în considerare mai detaliat modalitățile de a construi un cablu de televiziune.

Când construirea este necesară

Cablul TV trebuie extins în următoarele cazuri:

 • dacă este deteriorat accidental pe o anumită secțiune a lungimii sale și când această secțiune a fost îndepărtată, lungimea rămasă nu a fost suficientă;
 • la rearanjarea mobilierului, televizorul a ocupat un alt loc, drept urmare lungimea cablului a fost insuficientă;
 • mutarea antenei într-o altă locație a necesitat și o prelungire externă a firului de televiziune.

În acest din urmă caz, este posibil să aveți nevoie și de amplificator de antenă suplimentarpentru a compensa pierderile la un cablu mult mai lung.

Varietăți de extensii de antenă și reguli de conectare

Prelungitoarele de antenă sunt produse gata făcute - cablu cu conectori F deja existenti si mufe sau conectori de tip "lalea".

Lungimea cablului este de câțiva metri. Nu are sens să folosiți o lungime mare (mai mult de 10 m) - antena are nevoie de un amplificator suplimentar de bandă largă proiectat pentru domeniul „decimetru”.

Pentru o antenă de interior, unde atenuarea semnalului este asigurată de pereții casei în sine, este suficientă o clădire, o structură, un cablu de 5 m.

Până în 2020, televiziunea analogică, care folosea și intervalul de frecvență „metru”, avea nevoie de un amplificator de antenă compozit proiectat pentru banda de frecvență 49-860 MHz. Odată cu apariția televiziunii digitale, gama în care funcționează televiziunea complet digitală a fost „comprimată” de la 480 la 600 MHz. În același timp, într-o bandă de frecvență de 8 MHz, proiectată pentru un canal analog, un întreg multiplex de transmisii de televiziune digitală - de la 8 la 10 canale TV de definiție standard sau 1-3 canale HD.

Dezvoltarea „digitalului” vă permite să vizionați canale TV practic fără zgomot în aer, iar dacă nivelul semnalului este insuficient, imaginea va încetini pur și simplu. Pentru a evita acest lucru, prelungitoare și amplificatoare de antenă.

Cele mai comune modalități de a prelungi un cablu sunt: utilizați conectori F sau splitere. Primele vă permit să construiți cablul, aproape fără a încălca integritatea structurii cablului: împletitura, care servește ca scut împotriva interferențelor externe și conductorul central. Acestea din urmă fac antena colectivă, servind drept concentratoare (splitters). Splitterele pot conține o treaptă suplimentară de amplificare - așa-numitul splitter activ, dar mai des se folosesc dispozitive de conectare pasive.

Pentru a conecta o întrerupere a cablului cu un conector F, procedați în felul următor:

 1. Desprindeți învelișul protector al împletiturii cu 2,5 cm.
 2. Desfaceți împletitura (este formată din fire subțiri) și luați-o înapoi.
 3. Îndepărtați mantaua de protecție a conductorului central la o distanță de 1 cm Atenție - miezul nu trebuie să aibă crestături (adesea oțel placat cu cupru sau aliaj de aluminiu) care să poată duce la rupere.
 4. Dezasamblați conectorul prin deșurubarea piuliței de fixare, glisați piulița pe cablu.
 5. Apăsați conductorul central cu conductorul în tranziția plug-in dintr-o parte.Capătul conductorului central va ieși din spatele adaptorului (nu este nevoie de mai mult de 5 mm).
 6. Strângeți piulița. Va apăsa împletitura și va împiedica tragerea cu ușurință a cablului din adaptor.
 7. Dezlipiți și apăsați celălalt capăt în același mod la ruperea cablului.

Conductorii centrali din adaptor se vor atinge unul de celălalt, iar împletiturile vor fi conectate prin carcasă. Dacă cablul este înlocuit complet cu unul mai lung, conectarea la televizor se realizează direct: în locul conectorului tradițional de tip lalele, receptorul TV în sine are deja un conector F încorporat.

Pentru a conecta cablurile de la mai multe televizoare printr-un splitter, ar trebui să efectuați următoarele operații:

 • apăsați capetele cablurilor în mufe conform diagramei de mai sus;
 • conectați antena (cu un amplificator) la intrarea splitterului și televizoarele la ieșirile sale.

Așezați splitterul într-o locație convenabilă. Verificați dacă există un semnal TV pe toate televizoarele, pentru care comutați pe canale diferite (dacă sunt mai multe) pe fiecare televizor conectat. Dacă există un amplificator TV pe antenă sau în splitter, atunci trebuie să verificați dacă este pornit (i se furnizează energie).

Alte modalități de a prelungi cablul

Conectarea corectă a unui cablu de televiziune este o chestiune simplă, se pare. Principalul lucru aici este să conectați nucleele centrale și împletiturile separat, după care va fi asigurat contactul electric. Dar orice conexiune fără conectori și splitere - interferență cu integritatea împletiturii. Chiar și un mic decalaj va fi un decalaj pentru trecerea interferenței din exterior și pierderea (reemisia) semnalului de la conductorul central.

Datorită legilor fizicii și datorită capacității unui semnal electric cu o frecvență mai mare de 148 kHz de a fi reflectat înapoi în spațiul înconjurător fără amplificare și retransmisie, cablurile RF trebuie ecranate în mod fiabil. Adevărul este că Un cablu coaxial este un fel de ghid de undă: reflexia completă de la împletitură înapoi la conductorul central împiedică pierderea acestuia în mod semnificativ. Singurul factor limitator aici este impedanța caracteristică, care asigură atenuarea semnalului pe o linie lungă de cablu.

Răsucirea fără ecranare suplimentară a cablului este considerată cea mai nesigură dintre cele de casă.

Este necesar să dezlipiți cablul ca în cazul conexiunii conectorului F. Răsuciți conductorii centrali, izolați-i cu bandă electrică din împletitură. Apoi conectează ele înșiși împletiturile în locul îmbinat, protejându-le și cu un strat de bandă electrică.

Cablu lipit Este o modalitate mult mai eficientă. Urmează următoarele instrucțiuni:

 1. Decupați cablul conform instrucțiunilor de mai sus.
 2. Acoperiți conductorul central și împletiți cu un strat subțire de lipit. Pentru un conductor de cupru, colofonia este suficientă ca ameliorator de cositorire. Aluminiul placat cu cupru, oțelul obișnuit și oțelul inoxidabil necesită un flux de lipit care conține clorură de zinc.
 3. Lipiți conductorul central și izolați conexiunea cu bandă sau bandă de alți conductori. Una dintre cele mai bune este banda electrică din material textil (incombustibil) - nu se topește din cauza supraîncălzirii și nu suportă arderea.
 4. Înfășurați zona de lipit a împletiturii (peste banda electrică) cu folie de aluminiu sau cupru. De asemenea, este posibil să înfășurați un fir email dezipat și pre-cositorit peste stratul izolator. Locul de ambalare nu trebuie să conțină goluri.
 5. Conectați împletiturile și lipiți-le. Cel mai bun rezultat va fi obținut prin lipirea lor la un strat protector recreat artificial. Acționați rapid - nu supraîncălziți joncțiunea, deoarece izolația din plastic se poate topi și conductorul central poate fi expus. Ca urmare, linia de cablu poate deveni scurtcircuitată, ceea ce va necesita reluarea conexiunii de la bun început. Lipirea rapidă (mai puțin de o secundă) se realizează folosind un flux de lipit: lipirea învelește instantaneu suprafețele de îmbinat, ceea ce nu se poate spune despre colofoniu.

Asigurați-vă că nu există un scurtcircuit - „apelează” linia de cablu pentru o „rupere” folosind un multimetru (tester inclus în modul de măsurare a rezistenței).Rezistența ar trebui să fie condiționat nesfârșită. Dacă da, atunci cablul este restabilit, linia este gata de funcționare.

Este posibilă extinderea cablului TV folosind mufe detașabile și convenționale - unul in acelasi timp intra in celalalt. Urmează următoarele instrucțiuni:

 • decupați capetele lungimii dorite de cablu;
 • lipiți un ștecher obișnuit la un capăt și un ștecher detașabil la celălalt.

Acești conectori sunt o versiune îmbunătățită a conexiunilor prin cablu care au venit din epoca sovietică. În loc de „petale”, conectorul folosește un scut inel de conectare solid, care nu interferează atunci când ștecherul este conectat la conector.

Astfel de conexiuni sunt folosite pentru conexiunile AV până în prezent - de exemplu, în camerele CCTV.

Determinând corect lungimea cablului și calculând posibila pierdere de semnal în timpul îmbinării forțate, puteți restabili funcționarea liniei de cablu. Un cablu deteriorat sau reparat nu este utilizat pentru a conecta repetitoarele radio. Dar pentru recepția TV și radio, se va descurca bine.

O prezentare vizuală a conexiunii cablului de televiziune între ele este prezentată în următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila