Alegerea unui adaptor HDMI la USB pentru televizor

Conţinut
 1. Ce este?
 2. Vizualizări
 3. Cum să alegi?
 4. Cum se utilizează?

Pentru a vă conecta telefonul sau computerul la televizor, aveți nevoie de un cablu HDMI. Cu toate acestea, nu toate gadgeturile mobile sunt echipate cu un port HDMI. În acest caz, veți avea nevoie de un adaptor USB special. Ce este un adaptor pentru un cablu, care este caracteristica acestuia, cum să-l alegi și cum să-l folosești corect - acest lucru va fi discutat în acest articol.

Ce este?

Toate televizoarele moderne au port HDMI, dar nici cele mai avansate televizoare nu au extensii MHL. Această extensie este responsabilă pentru transmiterea nu numai a imaginilor, ci și a sunetului. Dacă modelul dvs. de televizor este echipat cu această extensie, atunci aveți nevoie doar de un cablu HDMI pentru a conecta dispozitivele. În alte cazuri, este necesar un adaptor special cu suport MHL. Acest dispozitiv este un adaptor TV HDMI la USB.

Adaptorul este un dispozitiv independent care include funcționalitatea interfețelor precum USB și HDMI.

Un gadget mic este capabil să transmită un semnal digital sub formă de imagini, videoclipuri și alte fișiere de pe un telefon sau PC pe un ecran mare al televizorului.

Interfața USB are o rată mare de transfer de date care acoperă nevoile celei de-a doua interfețe - HDMI. La rândul său, semnalul video este realizat în prezența unui software special. Astfel, adaptorul HDMI la USB pentru televizor, de fapt, acționează ca o placă video externă cu drepturi depline.

În funcție de sarcină adaptorul poate funcționa în mai multe moduri... Dispozitivul este utilizat ca rezervă pentru afișarea informațiilor pe ecranul televizorului. Tot ceea ce se întâmplă pe un dispozitiv mobil are loc pe marele ecran.

Al doilea mod al adaptorului vizează funcționarea independentă a ecranului suplimentar. Acest mod este utilizat atunci când conectați un computer la un televizor.

De exemplu, în timp ce lucrați la un computer, ecranul principal este ocupat de aplicații, iar pentru utilizarea confortabilă a acestora este nevoie de o altă sursă de afișare.

Vizualizări

Există mai multe subspecii ale adaptorului.

 1. Adaptor micro USB la HDMI. Acest tip de dispozitiv este utilizat pe gadgeturi mobile, cum ar fi un smartphone sau o tabletă. Dacă un smartphone sau o tabletă are suficientă putere, atunci puteți viziona un player video familiar pe un ecran mare, având conectat anterior gadgetul printr-un adaptor micro USB.
 2. Adaptorul micro HDMI la USB are aceeași funcționalitate ca tipul anterior de adaptor. Adaptorul este utilizat pe modele mai moderne de dispozitive mobile și PC-uri care sunt echipate cu o intrare micro HDMI. Când lucrați printr-un astfel de adaptor, puteți economisi resurse fără a sacrifica viteza de transmisie și performanța.

  Este de remarcat faptul că, pe lângă adaptoare, conectarea dispozitivelor la un televizor este posibilă printr-un cablu USB / MHL la un televizor cu HDMI. Există mai multe tipuri de cablu MHL:

  • pasiv;
  • activ.

  Firul pasiv are două intrări - HDMI și micro USB, ceea ce garantează o asociere stabilă cu dispozitivele de afișare.

  Firul activ are o intrare suplimentară micro USB pentru conectarea la o sursă de alimentare. Când lucrați o perioadă lungă de timp prin intermediul gadgeturilor mobile, cablul activ trebuie conectat la o sursă de alimentare suplimentară.

  Ar trebui acordată atenție unui alt tip de adaptor - mini USB / HDMI. Pentru a lucra cu dispozitivul, trebuie să instalați un set de drivere, care este inclus în pachet. Dacă software-ul nu este disponibil, îl puteți descărca de pe Internet. Driverele sunt încărcate pe un computer, telefon sau alt dispozitiv care se va asocia cu televizorul.Dar trebuie amintit că acest tip de conexiune face posibilă doar vizualizarea imaginilor. Pentru ca imaginea să fie cu sunet, sunt necesare conexiuni suplimentare. Dispozitivul a fost primul de acest gen, iar popularitatea sa scade treptat datorită apariției adaptorului micro USB / HDMI.

  Dar în apărarea primului mini gadget, trebuie adăugat că în ceea ce privește viteza de transfer de date, adaptorul nu este cu nimic inferior micro-ului mai avansat.

  Cum să alegi?

  Există mai multe aspecte de luat în considerare atunci când alegeți un adaptor pentru televizorul dvs.

  • Suportul pentru imagini de înaltă definiție Full HD permite transferul de date de înaltă definiție prin adaptor. Când cumpărați, ar trebui să aveți grijă, deoarece adesea în loc de Full HD, producătorul oferă dispozitive cu HD Ready. Acest lucru este puțin diferit. Acest lucru nu va afecta în niciun fel prețul gadgetului, dar calitatea imaginii transmise va fi mult mai proastă.
  • Sunet... Unele probleme pot apărea la conectarea unui adaptor HDMI. Nu există recomandări generale de alegere în această chestiune. Totul depinde de caracteristicile dispozitivelor asociate. Pentru a rezolva problemele, trebuie să citiți forumurile de pe Internet și să studiați câteva informații despre site-urile tematice. Acest lucru vă va ajuta să înțelegeți problema.
  • Compatibilitate software cu driverele adaptoarelor. Se întâmplă că driverele adaptorului nu sunt potrivite pentru sistemul de operare. Merită să aflați în etapa de cumpărare a unui adaptor.
  • Versiunea portului USB a dispozitivelor conectate. Versiunea portului joacă un rol important în transferul de date. De exemplu, USB 3.0 va avea o rată de transfer mai rapidă decât 1.0 mai lent.
  • Lungimea cablului adaptor. Lungimea adaptorului este limitată, așa că pentru o utilizare mai confortabilă a gadgetului, trebuie să achiziționați un cablu HDMI suplimentar.

  Și, de asemenea, atunci când alegeți un adaptor trebuie să luați în considerare numărul de dispozitive conectate la televizor. Pentru mai multe dispozitive, este mai bine să achiziționați un adaptor USB / HDMI / KVM. Utilizarea comutatorului face posibilă conectarea simultană a mai multor gadget-uri la televizor.

  Cum se utilizează?

  Când conectați un adaptor HDMI la USB, rețineți că dispozitivul este activ și are nevoie de alimentare... Pentru încărcare se folosește un încărcător obișnuit. Pentru a afișa o imagine pe un ecran mare printr-un adaptor, trebuie mai întâi să conectați adaptorul la telefon sau la computer. După aceea, un fir HDMI obișnuit este conectat la adaptor. Cealaltă parte a cablului este conectată la televizor. Pe panoul din spate există toate porturile posibile pentru conectare. În plus, reglarea are loc automat, iar imaginea este afișată pe ecran. Procesul de configurare poate varia în funcție de modelul televizorului. Dacă nu a avut loc reglarea automată, atunci de pe telecomandă trebuie să apăsați butonul Sursă. Apoi trebuie să selectați elementul HDMI. De regulă, după aceste acțiuni, imaginea este afișată pe ecran.

  Un aspect important la conectare este configurarea pe un smartphone sau pe un computer. Detaliile conexiunii diferă în funcție de model. Pentru acțiuni exacte, ar trebui să citiți secțiunea necesară din instrucțiunile pentru gadget sau să găsiți informații pe Internet.

  Trebuie avut în vedere că pentru a conecta unele dispozitive la televizor printr-un adaptor, va trebui să instalați driverele necesare. Driverele pentru instalare sunt de obicei incluse cu adaptorul. Cu toate acestea, unii producători nu consideră necesară adăugarea unui pachet de instalare la dispozitiv. În acest caz, software-ul necesar poate fi descărcat de pe Internet. Modelele mai moderne de gadgeturi mobile și PC-uri au deja „umplutura” necesară, așa că în această situație este posibil să se facă fără instalarea de software suplimentar.

  Este important să știți că Transferul de date printr-un adaptor HDMI / USB este posibil de la un computer sau telefon la un televizor, dar nu invers. Nu este posibil să instalați driverele necesare pe televizor.

  Capacitățile tehnologice moderne vă permit să profitați la maximum de televizoare, computere și smartphone-uri.Conectarea gadgeturilor mobile la televizor a devenit un pas clar înainte în dezvoltarea tehnologiei. Există multe modalități de conectare. Conexiunile prin cablu și fără fir au propriile lor caracteristici. Cea mai bună soluție este un adaptor HDMI la USB. Dispozitivul convertește perfect un semnal digital într-o imagine pe un ecran mare. Datorită extensiei MHL încorporate, adaptorul vă permite să redați videoclipuri cu sunet, ceea ce distinge dispozitivul de adaptoarele convenționale.

  Acest articol oferă instrucțiuni de care trebuie să țineți cont atunci când cumpărați și utilizați un dispozitiv. Și, de asemenea, atunci când alegeți, nu uitați de caracteristicile și caracteristicile gadgeturilor mobile și ale televizorului.

  Revizuire video a adaptorului 4K HDMI USB KVM SWITCH, vezi mai jos.

  fara comentarii

  Comentariul a fost trimis cu succes.

  Bucătărie

  Dormitor

  Mobila