Cum îmi conectez telefonul la un televizor pentru a viziona videoclipuri?

Conţinut
 1. Căi fără fir
 2. Metode de fir
 3. Cum se conectează folosind un set-top box?

Există mai multe opțiuni pentru a afișa videoclipuri de pe un ecran mic de telefon mobil pe un ecran mare de TV LCD. Fiecare dintre metode are propriile caracteristici și capacități, datorită cărora utilizatorii fac o alegere.

Căi fără fir

Wifi

Puteți utiliza internetul fără fir pentru a vă conecta telefonul la un televizor pentru a viziona filme. Sincronizarea echipamentelor fără fir este convenabilă, în primul rând, deoarece dispozitivul mobil poate fi amplasat la o distanță confortabilă de receptorul TV. Pentru a începe difuzarea videoclipului selectat, veți avea nevoie de un smartphone funcțional care rulează pe sistemul de operare Android (versiunea OS nu mai mică de 4.0) și un televizor modern cu un set de funcții Smart TV.

Caracteristicile utilizării acestei metode de conectare.

 • Mobilitatea telefonului este păstrată. Poate fi mutat la distanța dorită față de televizor, principalul lucru este de a preveni întreruperea semnalului între echipamente. Este posibil să comutați videoclipuri de pe un smartphone în timp ce vizionați, ținând telefonul în mână sau în apropiere.
 • Întârzierea semnalului sonor și a imaginii este minimă... Fluiditatea transferului de date depinde direct de caracteristicile tehnice ale echipamentului.
 • Ambele dispozitive utilizate trebuie să funcționeze într-o singură rețea.
 • Pentru a sincroniza, trebuie să efectuați un număr mic de pași simpli și ușor de înțeles. După prima împerechere reușită, tehnicianul se va conecta automat în orice moment convenabil.

Pentru a transfera o imagine cu sunet pe un ecran mare, procesul de conectare se efectuează conform următorului algoritm.

 • Mai întâi trebuie să porniți modulul wireless de pe televizor... Acest proces poate diferi pentru diferite modele de receptor. Dacă această funcție nu este afișată pe o tastă separată, toate informațiile necesare pot fi găsite în setări.
 • Acum trebuie să rulați funcția Wi-Fi Direct pe telefon... Îl puteți găsi în setări selectând un element numit „Rețele fără fir” sau „Conexiune fără fir”. De asemenea, uitați-vă la panoul de control pentru un buton separat. După activare, va căuta rețele la care vă puteți conecta.
 • Aceeași funcție trebuie rulată pe receptorul TV. De îndată ce căutarea se încheie, pe ecran va apărea o listă în care este selectat modelul dorit.
 • Pentru sincronizare, ar trebui permite conectarea la ambele dispozitive.

Când această opțiune este selectată, toate porturile vor rămâne libere, în timp ce se va asigura transmiterea completă a imaginii și a sunetului. În plus, puteți conecta periferice (mouse, tastatură și alte echipamente).

Nota: Dacă routerul nu vede smartphone-ul în timpul împerecherii, gadgetul poate fi departe de acesta. De asemenea, internetul poate fi distribuit direct de pe telefon. Internetul mobil modern are viteză suficientă și semnal stabil.

Bluetooth

O altă modalitate de sincronizare fără a utiliza cabluri. Cele mai multe modele moderne de televizoare inteligente au Bluetooth deja încorporat. Dacă lipsește, trebuie să cumpărați un adaptor special și să-l conectați prin portul USB. Pentru a deschide un videoclip de pe telefon, trebuie doar să descărcați un program pe smartphone pentru controlul de la distanță al funcțiilor receptorilor de televiziune

... Apoi, trebuie să urmați instrucțiuni simple:

 • Bluetooth este lansat pe dispozitive;
 • deschide o aplicație specială;
 • căutați opțiunile de asociere disponibile;
 • are loc sincronizarea.

Acum orice conținut video poate fi trimis fără fir de pe telefon pe ecranul televizorului.Dacă conexiunea este corectă, rezoluția imaginii va fi excelentă.

AirPlay

AirPlay este o tehnologie specială pentru transferul imaginilor de pe un dispozitiv mobil pe un televizor. Pentru sincronizare se folosesc echipamente cu tehnologie Smart TV. Conexiunea se face direct, fără a utiliza routere, adaptoare sau routere. Pe gadgeturile de la mărcile Samsung și Sony, această funcție este disponibilă și ea, dar sub un alt nume - Mirror Link sau Screen Mirroring. În ciuda numelui schimbat, tehnologiile de mai sus funcționează după același principiu.

Tehnologia wireless este folosită pentru a căuta gadgeturi în zona rețelei. Un televizor și un telefon mobil ar trebui să apară în listă. Apoi, utilizatorul selectează interfața de sincronizare disponibilă, după care imaginea și sunetul sunt transmise de la un dispozitiv la altul.

Miracast

O altă opțiune care poate fi folosită pentru a interfața echipamentele moderne fără utilizarea de cabluri și fire... Nici gadgeturile suplimentare și hotspot-urile nu vor fi la îndemână. O funcție numită Miracast (Opțiune de oglindire a ecranului) se găsește numai pe televizoarele cu tehnologie Smart TV.

Pentru a utiliza această tehnologie, trebuie să urmați acești pași.

 • În primul rând, telefonul mobil trebuie să fie conectat la orice rețea wireless disponibilă cu o putere suficientă a semnalului. După aceea, tehnologia de mai sus este activată pe telefon. Elementul necesar se află în setări, în fila „Conexiuni”. De asemenea, Miracast poate fi afișat pe panoul de control cu ​​o tastă separată pentru acces rapid și ușor.
 • Acum trebuie să rulați această funcție pe receptorul TV... De regulă, se activează prin meniul rețelelor sau în alte secțiuni tematice.
 • După câteva secunde, ecranul telefonului va afișa dispozitivele disponibile pentru conectare, printre care ar trebui să fie și numele modelului de televizor dorit... Pentru a efectua sincronizarea, trebuie doar să selectați echipamentul necesar din listă. Un videoclip este lansat pe telefonul mobil și va fi difuzat pe marele ecran, cu condiția ca conexiunea să fie corectă.

Metode de fir

Conexiunea prin cablu nu este la fel de convenabilă ca utilizarea tehnologiei wireless, dar este considerată mai stabilă și mai fiabilă... Există mai multe metode de sincronizare, datorită cărora puteți aduce o imagine de pe un ecran mic pe unul mare.

USB

Aproape toate smartphone-urile și televizoarele moderne (chiar și acele modele care nu au capabilități Smart TV) sunt echipate cu acest port. Sincronizarea USB este o opțiune simplă, simplă și fiabilă atât pentru utilizatorii cu putere, cât și pentru începători. Pentru a conecta echipamentul, trebuie doar să pregătiți un cablu USB adecvat.

Lucrarea se desfășoară conform următoarei scheme.

 • Televizorul trebuie să fie pornit și cablul conectat la un port corespunzător.
 • Celălalt capăt al cablului, echipat cu o mufă Mini-USB, este conectat la un gadget mobil. Smartphone-ul va observa imediat manipularea efectuată și va afișa meniul corespunzător pe ecran.
 • Apoi, trebuie să activați funcția „Start USB-storage”. Acest articol poate avea un nume diferit, similar, în funcție de modelul de telefon mobil.
 • Acum trebuie să efectuați manipulările necesare cu receptorul TV. Mergând la secțiunea de conectare, selectați portul USB corespunzător la care este conectat cablul. Amplasarea surselor de semnal poate diferi în funcție de modelul pe care îl utilizați. Manualul de instrucțiuni care vine cu televizorul vă va ajuta să înțelegeți locația acestora.
 • În meniul care se deschide, Explorer va începe cu folderele și fișierele disponibile pentru lansare. Dacă folderul selectat nu afișează un fișier pe care îl vede telefonul mobil, atunci televizorul nu acceptă unul dintre formatele video. În acest caz, va trebui să convertiți fișierul și să-i schimbați extensia.Unul dintre cele mai „capricioase” este formatul mkv, este imposibil să-l rulezi chiar și pe televizoarele „inteligente” moderne. De asemenea, unele fișiere pot fi deschise fără sunet sau imagine și puteți afla care dintre formatele suportă televizorul în instrucțiunile pentru echipament.

Atunci când efectuați împerecherea în acest mod, trebuie să luați în considerare o caracteristică foarte importantă, fără de care procedura nu va fi efectuată. Depanarea USB trebuie să ruleze pe telefonul mobil. Cel mai adesea este lansat prin secțiunea „Dezvoltare” sau „Pentru dezvoltatori”. Dacă acest element dorit lipsește din meniu, acesta poate fi ascuns utilizatorilor. Astfel, producătorii protejează sistemul de interferențele de la utilizatorii neexperimentați.

Pentru a accesa fișierele și secțiunile ascunse, trebuie să faceți următoarele:

 • în meniul principal există o secțiune „Despre smartphone” sau cu un alt nume similar;
 • avem nevoie de elementul „Număr de construcție”, trebuie să faceți clic pe el de 6-7 ori;
 • când reveniți la meniul de setări, ar trebui să fie afișată secțiunea ascunsă.

Principalul avantaj al acestei metode de asociere este capacitatea de a conecta orice dispozitive care sunt echipate cu conectori USB. Pentru a afișa un film, un serial TV sau orice alt videoclip pe ecranul mare, nu este nevoie să ajustați ecranul. De asemenea, nu ar trebui să existe probleme cu întreruperea semnalului și imaginea nesincronizată cu sunetul.

Nu veți putea viziona videoclipul online, ceea ce este considerat principalul dezavantaj al metodei de conectare prin cablu. Pot fi redate numai acele fișiere care sunt stocate în memoria dispozitivului mobil.

Notă: Cablurile de fibră optică sunt folosite pentru a transfera videoclipuri de la un ecran la altul. În caz contrar, smartphone-ul va fi încărcat doar prin intermediul televizorului.

HDMI

Sincronizarea prin port permite transmiterea semnalului de înaltă calitate, astfel încât această metodă este aleasă pentru video de format larg. Unele gadget-uri sunt echipate cu un port Mini-HDMI, dar este extrem de rar. Dacă nu este disponibil, veți avea nevoie de un adaptor Mini-USB la HDMI. Nu merită să economisiți pe acest dispozitiv, deoarece atunci când utilizați un adaptor ieftin, calitatea imaginii și a sunetului va avea de suferit. Pentru a realiza o conexiune, urmați acești pași.

 • Folosind un cablu și un adaptor, două dispozitive sunt conectate. Smartphone-ul trebuie pornit, iar receptorul TV, dimpotrivă, trebuie oprit.
 • Acum ar trebui să porniți televizorul, să mergeți la meniu și să selectați portul ocupat ca sursă de semnal... Uneori, pe televizor sunt montați mai mulți conectori HDMI, așa că trebuie să fiți atenți atunci când alegeți.
 • Imaginea va apărea imediat pe ecranul mare, nu sunt necesari pași suplimentari. Dacă există probleme cu pista audio, le puteți rezolva prin setări. De asemenea, puteți deconecta echipamentul și reconectați.

Notă: Practic, ajustarea imaginii se face pe cont propriu, dar uneori trebuie să modificați manual parametrii. Imaginea este ajustată la rezoluția specifică a ecranului televizorului. De asemenea, videoclipul poate fi răsturnat.

Cum se conectează folosind un set-top box?

Chromecast

Aceasta metoda este recomandata celor care folosesc echipamente TV fara functie Smart TV, dar cu conectori HDMI. Datorită set-top box-ului Google Chromecast, un televizor standard învechit poate fi transformat într-un echipament modern, pe ecranul căruia se afișează cu ușurință videoclipuri de diferite formate. Un gadget suplimentar vă permite să conectați alte dispozitive la televizor prin internet wireless Wi-Fi.

Împreună cu echipamentul, cumpărătorului i se oferă serviciul YouTube și browserul Google Chrom (un program de accesare a World Wide Web). În ciuda confortului și caracterului practic, această opțiune are un mare dezavantaj - prețul ridicat al set-top box-ului. Reprezentanții Google asigură că dispozitivul lor este potrivit pentru orice receptor TV, cu excepția modelelor CRT.... Setul include o instrucțiune, care descrie în detaliu procesul de conectare și utilizare a set-top box-ului.

Apple TV

Pentru a vă conecta la un televizor iPhone, aveți nevoie de un adaptor special... Nu este posibil să redați videoclipul prin metodele de mai sus. Pentru a sincroniza gadgeturile care rulează pe sistemul de operare iOS, trebuie să utilizați numai echipamente proprietare de la un producător american.

Următoarele modele sunt în prezent la vânzare:

 • a patra generație - Apple TV cu suport HD;
 • a cincea generație - Apple TV 4K (o versiune îmbunătățită a set-top box-ului cu specificații și capabilități mai mari).

Potrivit celor mai mulți experți, capacitățile unor astfel de echipamente depășesc semnificativ toate capacitățile altor playere multimedia moderne de pe piață. Versiunile de mai sus sunt echipate cu module wireless - Wi-Fi și Bluetooth. Oricare dintre opțiuni poate fi folosită pentru a sincroniza televizorul și telefonul. Cea mai recentă versiune folosește protocolul Bluetooth de generația a cincea, oferind rate de transfer de date de până la 4 Megaocteți pe secundă. Chiar și în modul de utilizare constantă și intensivă, echipamentul funcționează fără întârzieri și căderi.

Dacă, după achiziționarea unui iPhone, urmează să organizați un spectacol pe un ecran mare, trebuie să vă ocupați de achiziționarea de echipamente suplimentare în avans. Folosind echipament tehnic original, redarea este rapidă și fluidă.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila