Cum scot televizorul din suportul de perete?

Conţinut
 1. Pregătirea
 2. Demontarea
 3. Precauții
 4. Sfaturi si trucuri

Modelele moderne de televizoare diferă semnificativ de predecesorii lor. Pe lângă îmbunătățirea calității imaginii și a recepției semnalului, corpul dispozitivelor a suferit modificări semnificative. Anterior, umplerea televizorului era destul de greoaie, prin urmare, pentru a-l instala, era nevoie de un dulap special, care trebuia mutat la 20 cm de perete. Televizoarele cu formă plată de astăzi sunt din ce în ce mai mult montate pe un perete sau pe tavan. Această metodă de instalare vă ajută să scăpați de dezordinea de mobilier inutil. Și designul suporturilor vă permite să întoarceți televizorul exact așa cum va fi convenabil pentru utilizatori.

Pregătirea

Procesul de atașare a suportului pe perete și de instalare a televizorului pe acesta este descris în detaliu în instrucțiunile pentru dispozitivul de montare. În cazul reparațiilor, mutării, defecțiunilor sau achiziționării unui televizor nou, devine necesar să scoateți acest dispozitiv de uz casnic din suport. Înainte de aceasta, ar trebui să efectuați o serie de pași care vor simplifica foarte mult întregul proces.

 1. Pregătiți instrumentul necesar. Cel mai adesea, placa suport este atașată de corpul receptorului TV cu 4 șuruburi, așa că aveți nevoie doar de o șurubelniță Phillips pentru a scoate televizorul.
 2. Și, de asemenea, trebuie să pregătiți în avans un loc unde puteți pune televizorul scos din suport. Pentru a face acest lucru, o cârpă moale trebuie întinsă pe podea sau în zona mesei, ținând cont de dimensiunea acesteia, pentru ca ulterior să fie suficient să acoperiți complet dispozitivul. Acest lucru va proteja ecranul dispozitivului dvs. de zgârieturi și deteriorări.

  După măsurile pregătitoare, puteți trece direct la procesul de dezmembrare în sine.

  Demontarea

  Detașarea televizorului din suport nu va fi dificilă. Oricine știe să țină o șurubelniță poate face această treabă. Televizorul va fi scos de pe suportul de perete urmând pașii de mai jos în secvență.

  • Opriți televizorul care funcționează.
  • Deconectați unitatea de la sursa de alimentare.
  • Scoateți mufa care conectează dispozitivul la antenă.
  • Deconectați alte fire existente și dispozitive suplimentare (playere, difuzoare, set-top box-uri).
  • Trageți bara de montare pe perete înainte cât mai mult posibil pentru a accesa panoul din spate.
  • Găsiți o bandă dreptunghiulară cu 4 șuruburi pe spatele televizorului.
  • Deșurubați fiecare șurub de fixare pe rând cu o șurubelniță.
  • Țineți televizorul dedesubt și ridicați-l ușor pentru a-l scoate de pe suporturi. Este mai convenabil să faceți această muncă împreună, mai ales în cazul echipamentelor supradimensionate.
  • Țineți dispozitivul și puneți-l într-un loc pregătit.

  Aceasta completează demontarea panoului LCD din suport. Dacă este necesar să îndepărtați suportul, atunci pentru aceasta va trebui să deșurubați încă 4 șuruburi autofiletante care îl fixează pe perete.

  Precauții

  Panourile cu plasmă sau LCD plasate pe un perete au de obicei o diagonală largă. Prin urmare, greutatea unui astfel de dispozitiv de televiziune va fi destul de mare. În plus, dispozitivul este conectat la o sursă de tensiune de 220 V. Prin urmare, la demontare, trebuie luate toate măsurile de precauție. Înainte de a începe manipulările, trebuie să:

  • asigurați-vă că televizorul este dezactivat - acest lucru va ajuta la evitarea șocului electric;
  • asigurați-vă că toate firele existente sunt îndepărtate din prizele respective, situat pe panoul din spate sau lateral, altfel conectorul sau firul de conectare pot fi deteriorate prin mișcarea bruscă;
  • Înainte de a scoate televizorul din suport, trebuie să vă asigurați că poate fi transportat singur, în caz contrar, veți avea nevoie de un asistent - acesta va proteja dispozitivul de posibile deteriorari ale carcasei sau ecranului în timpul transferului.

  După îndepărtarea televizorului, trebuie să protejați ecranul de zgârieturi și alte daune mecanice. Nu lăsați panoul pe podea, așezați-l pe un pervaz sau pe un raft îngust.

   De asemenea, ar trebui să evitați problemele cu ghearele animalelor de companie. De asemenea, copiii mici nu ar trebui să aibă acces la dispozitiv. Ei pot zgâria ecranul cu un creion sau alt obiect ascuțit.

   Sfaturi si trucuri

   Televizorul, atașat ferm de perete, este protejat împotriva căderii din cauza neglijenței cuiva și este, de asemenea, protejat împotriva daunelor cauzate de copii sau animale. Dar dacă este nevoie să îndepărtați temporar panoul televizorului de pe perete, trebuie să încercați să îl puneți la loc cât mai curând posibil. Dacă acest lucru nu este posibil, cel mai bun mod de a stoca dispozitivul scos ar fi să îl găsiți în ambalajul original. Dacă ambalajul nu a fost păstrat, atunci o folie de protecție trebuie lipită de ecran, iar întregul corp trebuie învelit într-o cârpă moale.

   Scoaterea televizorului cu suportul va lăsa găuri vizibile pe perete. Dacă nu se mai plănuiește instalarea prinderii în acest loc, se recomandă să umpleți aceste găuri cu mortar și apoi să efectuați decorarea pereților planificată.

   Cum să faci un suport TV pe perete cu propriile mâini, vezi mai jos.

   fara comentarii

   Comentariul a fost trimis cu succes.

   Bucătărie

   Dormitor

   Mobila