Amplificatoare Marantz: prezentare generală a modelului

Conţinut
 1. Particularități
 2. Prezentare generală a modelului
 3. Cum să alegi?
 4. Cum să te conectezi?

Sunetul sistemelor audio profesionale și casnice este determinat în mare măsură de calitatea echipamentului de sunet. Începând cu anii 80 ai secolului XX, sistemele de sunet japoneze au devenit treptat standardul de calitate și au ocupat conducerea pe piața mondială. Prin urmare, atunci când vă pregătiți să vă actualizați flota de echipamente audio, merită să vă familiarizați cu o prezentare generală a modelelor populare de amplificatoare Marantz și să luați în considerare caracteristicile acestora.

Particularități

În 1953, Saul Marantz, un radioamator și chitarist din New York, a fondat Marantz., iar un an mai târziu a lansat preamplificatorul Model 1 (o versiune îmbunătățită a Audio Consolette). În timp ce Sol era șeful companiei, compania producea în principal echipamente profesionale scumpe. În 1964, compania și-a schimbat proprietarul, iar odată cu noua conducere, Marantz și-a extins semnificativ gama și a început să producă sisteme audio pentru consumatori. Producția se mută treptat din SUA în Japonia.

În 1978, s-a alăturat companiei inginerul audio Ken Ishiwata, care până în 2019 a fost principalul dezvoltator al companiei și a devenit o adevărată legendă în lumea audio Hi-Fi și Hi-End. El a creat produse atât de legendare precum amplificatoarele de putere. PM66KI și PM6006.

În 1992, compania a fost achiziționată de concernul olandez Philips, dar până în 2001 Marantz a recâștigat controlul asupra activelor sale. În 2002, ea a fuzionat cu compania japoneză Denon pentru a forma grupul D&M Holdings.

În prezent, marca ocupă ferm o poziție de lider pe piața globală a echipamentelor audio Hi-End.

Principalele diferențe dintre amplificatoarele Marantz și analogi:

 • cea mai înaltă calitate a construcției - fabricile companiei sunt situate în Japonia și în țările europene, astfel încât amplificatoarele Marantz sunt extrem de fiabile și respectă pe deplin caracteristicile de sunet reale ale pașaportului;
 • sunet clar și dinamic - inginerii companiei acordă o mare atenție caracteristicilor audio ale produselor lor, astfel încât sunetul acestei tehnici va satisface gusturile chiar și ale celor mai sofisticați audiofili;
 • design elegant - multi iubitori ai produselor companiei japoneze le achizitioneaza, printre altele, datorita aspectului lor elegant si modern, care imbina elementele clasice cu cele futuriste;
 • serviciu accesibil - compania japoneză este bine cunoscută în lume, prin urmare are o rețea largă de dealeri și centre de service certificate în toate orașele mari din Federația Rusă, CSI și țările baltice;
 • pret acceptabil - în gama de modele a companiei, pe lângă echipamentele profesionale Hi-End-class, există și modele casnice relativ bugetare, al căror cost este oarecum mai mic decât produsele multor alte companii din Japonia și SUA.

Prezentare generală a modelului

Compania oferă în prezent clienților multe modele de amplificatoare audio high-end.

 • PM-KI Ruby - Caracteristica principală a acestui amplificator integrat în două etape este că este complet discret, iar preamplificatorul încorporat și amplificatorul de putere sunt alimentate de surse de alimentare separate, ceea ce reduce semnificativ distorsiunea. Toate elementele circuitelor dispozitivului sunt analogice, nu există un DAC încorporat, deci pentru conectare trebuie să utilizați dispozitive de redare cu un DAC încorporat (de exemplu, SA-KI Ruby și similare). Oferă o putere de ieșire de 100 W pentru canale de 8 ohmi și 200 W pentru canale de 4 ohmi. Raspuns in frecventa de la 5 Hz la 50 kHz. Datorită utilizării feedback-ului curent, amplificatorul menține câștigul pe întregul interval de frecvență de funcționare. Factor de distorsiune - 0,005%.

Echipat cu telecomandă și sistem de oprire automată.

 • PM-10 - versiune integrată fără DAC.Principala diferență între acest model și cel precedent este un număr mai mare de ieșiri (7 față de 6) și un design echilibrat al tuturor modulelor de amplificare, care a făcut posibilă abandonarea completă a utilizării unei magistrale de masă în calea semnalului și reducerea semnificativă. cantitatea de zgomot din semnalul de ieșire. Distorsiunea și răspunsul în frecvență sunt similare cu modelul anterior, iar puterea este de 200 W (8 ohmi) și 400 W (4 ohmi).
 • HD-AMP1 - amplificator stereo universal de clasa casnica cu o putere de 35 W (8 Ohm) si 70 W (4 Ohm). Factor de distorsiune 0,05%, interval de frecvență 20 Hz până la 50 kHz. Spre deosebire de modelele anterioare, este echipat cu un DAC. Sistemul de filtrare a semnalului MMDF vă permite să selectați setările de filtru pentru genul de muzică și preferințele utilizatorului. Echipat cu 2 intrari audio si 1 port USB. Complet cu telecomanda.
 • NR1200 - receptor de rețea cu ieșire de 75 W (8 ohmi, fără canal de 4 ohmi). Factor de distorsiune 0,01%, interval de frecvență 10 Hz - 100 kHz. Echipat cu 5 intrari HDMI, intrari digitale optice si coaxiale, port USB si adaptor Bluetooth care trimite semnal la casti. Datorită HEOS încorporat, acceptă redarea semnalului în mai multe camere.
 • PM5005 - un amplificator tranzistor bugetar cu o putere de 40 W (8 ohmi) și 55 W (4 ohmi) cu un interval de frecvență de la 10 Hz la 50 kHz și un factor de distorsiune de 0,05%. Echipat cu 6 intrari audio si 1 intrare pentru scena phono MM. În ciuda prețului scăzut, este echipat cu feedback actual și o telecomandă. DAC nu este furnizat prin proiectare.
 • PM6006 - o versiune îmbunătățită a modelului anterior, cu un DAC CS4398. Designul folosește elemente discrete fabricate folosind tehnologia HDAM. Echipat suplimentar cu 2 intrări optice și 1 digitale coaxiale. Putere - 45 W (8 Ohm) și 60 W (4 Ohm), interval de frecvență de la 10 Hz la 70 kHz, factor de distorsiune 0,08%.
 • PM7005 - diferă de modelul anterior prin prezența unei intrări USB, mărită la 60 W (8 Ohm) și 80 W (4 Ohm) putere, extinsă la 100 kHz prin limita superioară a intervalului de frecvență și distorsiune redusă (THD = 0,02% ).
 • PM8006 - o versiune îmbunătățită a modelului PM5005 bazată pe elemente HDAM discrete cu o etapă phono Musical Phono EQ încorporată. Putere 70 W (8 ohmi) și 100 W (4 ohmi), THD 0,02%.

Cum să alegi?

Atunci când alegeți între diferite modele, merită să luați în considerare câțiva parametri ai amplificatorului.

Tip de

Prin proiectare, toate amplificatoarele sunt împărțite în trei categorii:

 • preamplificatoare - conceput pentru amplificarea intermediară a semnalului până la un nivel de câțiva V;
 • amplificatoare de putere - pornite dupa preamplificator si sunt destinate amplificarii finale a sunetului;
 • amplificatoare complete - combinați funcțiile unui preamplificator și ale unui amplificator de putere într-un singur dispozitiv.

La crearea sistemelor profesionale, se folosește de obicei un set de amplificatoare pre și finale, în timp ce pentru uz casnic se renunță de obicei la o opțiune universală.

Putere

Volumul sunetului amplificatorului depinde de acest parametru. În mod ideal, puterea maximă de ieșire a dispozitivului ar trebui să se potrivească cu cea a difuzoarelor utilizate cu acesta. Dacă cumpărați întregul sistem într-un complex, atunci selecția puterii se bazează pe suprafața camerei. Deci, pentru camere de 15 m2, un sistem cu o capacitate de 30 până la 50 W / canal va fi destul de suficient, în timp ce pentru încăperi cu o suprafață de 30 m2 sau mai mult, este necesar să se asigure o putere de 120 W / canal.

gama de frecvente

În medie, o persoană aude sunet cu o frecvență de la 20 Hz până la 20 kHz, așa că gama de frecvență a echipamentului ar trebui să fie cel puțin în aceste limite și, în mod ideal, ar trebui să fie ceva mai larg.

Factorul de distorsiune

Cu cât este mai mic acest parametru, cu atât va fi mai bună calitatea sunetului pe care sistemul dumneavoastră îl va produce. În orice caz, valoarea sa ar trebui să fie mai mică de 1%, altfel distorsiunea va fi prea vizibilă pentru ureche și va interfera cu plăcerea muzicii.

Numărul de canale

În prezent, pe piață sunt disponibile modele cu un număr de canale de la 1 (mono) la 6.Pentru majoritatea sistemelor audio de acasă, sistemele stereo (2 canale) sunt suficiente, în timp ce echipamentele de studio și sistemele home theater ar trebui să aibă mai multe.

Intrări

Pentru ca amplificatorul să poată conecta toate sursele de sunet pe care le aveți, înainte de a cumpăra, ar trebui să acordați atenție numărului și tipurilor de intrări audio cu care este echipat modelul care vă interesează. Dacă intenționați să utilizați sistemul audio pentru a asculta muzică de pe un platou, atunci acordați atenție prezenței intrărilor MM / MC pentru scena fono.

Cum să te conectezi?

Este necesar să conectați echipamentul Marantz la difuzoare și surse de sunet în conformitate cu recomandările prezentate în manualul de instrucțiuni al acestora. O atenție principală trebuie acordată potrivirii puterilor canalelor amplificatorului și echipamentelor conectate la acestea.

Sursele conectate trebuie să emită un semnal în intervalul acceptat de amplificator - altfel sunetul va fi prea tare sau prea silentios.

Conectarea difuzoarelor evaluate pentru un nivel de semnal mai ridicat va duce, de asemenea, la un volum maxim insuficient, iar dacă conectați difuzoare de putere prea mică la ieșirea amplificatorului, acest lucru le poate deteriora conul.

Vezi mai jos pentru mai multe detalii.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila