Proiectarea unui apartament mic cu o cameră: idei interesante

Conţinut
  1. Particularități
  2. Decor
  3. Paleta de culori
  4. Reamenajare
  5. Secretele designului
  6. Alegerea mobilierului
  7. Zonarea spațiului

Atunci când decorați un apartament cu o cameră, este necesar să distribuiți corect spațiul liber pentru a plasa liber tot ce aveți nevoie în casă. Specialiștii în domeniul decorațiunilor interioare au alcătuit o serie de reguli care trebuie respectate pentru a organiza un spațiu elegant și practic. În acest articol, vom vorbi despre designul unui apartament mic.

Particularități

Înainte de a face reparații, trebuie să determinați cu exactitate stilul camerei. Experții asigură că cel mai bun design decorativ pentru case mici este minimalismul. Acesta este un decor strict și laconic. Datorită acestor parametri, se potrivește perfect într-o cameră mică.

Minimalismul se bazează pe regulă - lucruri minime, beneficii maxime și practicitate. Diverse elemente decorative, precum tablouri, statui, fotografii, etc., fie nu sunt folosite deloc, fie pot fi prezente într-o cantitate minimă de 1-2 articole.

Atunci când alegeți mobilierul, acordați atenție modelelor multifuncționale dotate cu funcție de pliere și transformare. De exemplu, opțiunea 2 în 1 este foarte populară: dulap-masă, canapea extensibilă și multe altele.

Pentru decorare sunt folosite în principal materiale artificiale, ceea ce face ca acest stil să fie profitabil și accesibil... În ceea ce privește schema de culori, sunt folosite în principal nuanțe neutre și calme: alb, negru, bej, gri.

Decor

Pe baza apartamentelor mici, decorul ar trebui să fie ușor, aerisit și lipsit de greutate. Designerii au dezvoltat o serie de idei care pot fi folosite la decorarea spațiilor de dimensiuni mici:

  • Suprafețele în oglindă și lucioase extind spațiul prin efectul reflectării luminii. Acordați atenție mobilierului și pereților despărțitori din sticlă, precum și elementelor cromate, care sunt utilizate în mod activ în high-tech.
  • Când zonați, utilizați metode vizuale dacă nu este nevoie de metode practice. De exemplu: diferite materiale de finisare pentru podele și pereți, paletă de culori.
  • Într-un apartament, mai ales când vine vorba de locuințe mici, ar trebui să existe o cantitate suficientă de lumină. Dacă iluminarea naturală nu este suficientă, aceasta trebuie completată cu surse de lumină artificială.

Paleta de culori

Pentru decorarea camerelor mici, culorile deschise sunt folosite ca paletă principală: clasică albul și bejul sunt cele mai comune.

Culorile pastelate sunt, de asemenea, utilizate pe scară largă: albastru, roz delicat, verde deschis și alte nuanțe similare.

Culorile strălucitoare sunt folosite ca accente. Sunt necesare pentru a dilua uniformitatea paletei de culori și pentru a o face mai elegantă, mai elegantă și mai expresivă. Nuanțele întunecate și groase sunt folosite în același scop. Designerii folosesc adesea recepția contrastului: Podeaua este decorată în maro închis, iar pereții și podelele sunt vopsite în alb pur.

Regula de mai sus ar trebui aplicată nu numai pentru decorarea pereților, tavanelor și podelelor, ci și atunci când alegeți perdele, perdele, covoare, lenjerie de pat, fețe de masă și alte produse.

Reamenajare

Îți poți face spațiul de locuit mai spațios și mai confortabil schimbându-i designul. În acest caz, va trebui să apelezi la măsuri mai drastice decât reparațiile cosmetice. Dacă casa are pereți neportanți, puteți scăpa de ei.După îndepărtarea acestor elemente, apartamentul se va transforma instantaneu și va deveni mai spațios atât vizual, cât și fizic. Ca urmare, camera cu aspect standard va fi transformată într-o garsonieră.

Pereții „tăie” teritoriul, rupând încăperea deja compactă în zone mai mici. Dacă se dorește, pereții standard pot fi înlocuiți cu pereți despărțitori de sticlă (materialul poate fi mat sau transparent, în funcție de dorința și scopul acestui element). Folosind această tehnică în mod competent, puteți plasa tot ce aveți nevoie chiar și pe o suprafață de 34 mp. m.

În niciun caz nu efectuați singur procedura de demolare a peretelui. Înainte de aceasta, trebuie să obțineți permisiunea corespunzătoare și să angajați profesioniști.

Secretele designului

Pe baza apartamentelor situate în „Hrușciov” există o cameră foarte utilă și practică - o cameră de depozitare încorporată în perete. Cu ajutorul materialelor și instrumentelor improvizate, acest element poate fi transformat independent într-un dulap convenabil și elegant. Ca urmare, va apărea o piesă de mobilier încăpătoare care nu va ocupa spațiu în apartament. Soluție ideală pentru apartamentele mici cu o cameră.

Acesta poate fi un compartiment de depozitare pentru unelte, un dressing practic sau un compartiment pentru depozitarea a orice altceva. Dacă adoptați o abordare responsabilă a problemei decorării cămarei, atunci nu va trebui să cheltuiți bani pentru cumpărarea unui dulap și să reduceți spațiul liber al camerei cu mobilier.

Dacă apartamentul are pânze înalte, atunci un astfel de element de design poate fi folosit în mod benefic în design. În loc să lase gol acest spațiu consolidat, poate servi ca un al doilea etaj. Un pat plasat sub tavan este ideal pentru casele mici cu camere înguste și înalte. Acest tip de mobilier este larg răspândit pe piața modernă. Patul poate fi suspendat folosind o structură specială sau instalat pe un suport înalt.

Spațiul liber de sub dană poate fi folosit la discreția dumneavoastră. De regulă, în această locație este instalată o masă (organizarea zonei de lucru) sau orice alt mobilier (canapea, fotoliu, dulap).

Scapa de lucrurile inutile. De regulă, mult spațiu liber dintr-un apartament este ocupat de diverse elemente decorative care nu se potrivesc deloc în interior sau în orice alte obiecte.

Această problemă este larg răspândită pe baza apartamentelor, unde s-a păstrat interiorul perioadei sovietice. Pe vremea aceea, chiar și cea mai mică încăpere era forțată cu figurine, sicrie, seturi voluminoase și alte lucruri. O atmosferă aerisită nu va domni niciodată într-o astfel de cameră.

Este de remarcat faptul că toate elementele de mai sus sunt colectoare de praf. Rezultând riscul de a dezvolta alergii crește. Dacă vrei să trăiești confortabil, învață cum să scapi de lucrurile vechi și inutile.

Scopul principal al deschiderilor ferestrelor este accesul la lumina naturală în cameră. Pentru camerele de orice dimensiune, ca să nu mai vorbim de apartamentele mici, este necesară o lumină adecvată. La decorarea ferestrelor, se recomandă să optați pentru țesături transparente sau translucide care să nu interfereze cu pătrunderea razelor în cameră. Acordați atenție draperiilor din tul, organza, mătase, cambric și alte materiale textile similare.

Dacă un cuplu cu un copil locuiește într-un apartament cu o cameră, este necesar să se organizeze o zonă separată pentru copil. Aici se va juca, se va relaxa și va studia. Este indicat să-l așezi lângă fereastră.

Alegerea mobilierului

Pentru a elibera spațiul maxim în apartament, este necesar să instalați mobilier transformator și compact în cameră. Având în vedere selecția uriașă pe care o oferă piața modernă, alegerea modelelor practice nu este o problemă. În acest caz, este necesar să aruncați un număr mare de articole.

Set standard (zona pentru adulți): canapea extensibilă, măsuță pentru lucru la computer și un dulap.Amenajarea locatiei copilului: pat, masa si loc de joaca. Se recomandă amplasarea televizorului pe un perete folosind suporturi.

Zonarea spațiului

Cele două părți ale camerei trebuie împărțite între ele. Cea mai simplă și mai bugetară modalitate este zonarea cu perdele groase din material textil. Materialul textil face posibilă separarea completă a unei zone de alta. Puteți efectua singur procesul de instalare a unei partiții de acest tip.

A doua modalitate este de a folosi o partiție de gips-carton. Poate acoperi doar o parte din lățimea camerei sau poate fi un perete cu drepturi depline. Acest material este compact, practic și fără pretenții.

Pereții despărțitori din sticlă sunt o metodă convenabilă și practică de zonare a încăperilor. Materialul transparent permite trecerea usoara a luminii, iar grosimea acesteia (8 mm) practic nu reduce spatiul liber. Această opțiune are o serie de avantaje, dar prețul său nu este disponibil pentru toată lumea. Dacă doriți, puteți alege un model dintr-un material colorat sau mat.

Vedeți unul dintre proiectele unui apartament cu o cameră în următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila