Decorăm camera de zi într-un stil clasic

Conţinut
 1. Particularități
 2. Materiale de finisare
 3. Mobila
 4. Iluminat
 5. Culori și decor
 6. Exemple frumoase în interior

Clasicii din interior arată grozav atât în ​​casele private, cât și în apartamentele din oraș. Designul clasic poate arăta deosebit de organic în camera de zi. Deoarece majoritatea acestor interioare sunt proiectate in culori deschise, un decor clasic poate fi creat cu succes atat intr-un living spatios cat si intr-un living foarte mic. Există o concepție greșită că interioarele clasice sunt foarte scumpe, dar omologii mai accesibile pot fi întotdeauna găsite pentru elementele decorative cu un preț ridicat. Pentru a face interiorul armonios și bugetar, este important să vă gândiți în prealabil la toate detaliile - de la decor la mobilier și accesorii.

Particularități

O cameră de zi în stil clasic nu este un proiect de design ușor. Mobilierul ar trebui să fie moderat restrâns, sofisticat, dar deloc plictisitor. Dacă plănuiești singur proiectarea sălii și ești atras de clasici, s-ar putea să întâmpinați unele probleme. În primul rând, de multe ori interioarele prea restrânse arată inconfortabil, camera de zi poate părea goală și nelocuită. În al doilea rând, în încercarea de a face interiorul mai interesant, puteți alege elemente prea diverse care nu se vor combina bine.

Pentru a face designul reușit și elegant, luați în considerare caracteristicile caracteristice stilului clasic din interior:

 • Interioarele clasice sunt aproape întotdeauna luminoase. Culorile luminoase și închise sunt tipice doar pentru neoclasicism, dar se găsesc în mobilier și accesorii, dar nu și în decor. Culorile deschise extind vizual spațiul și vor arăta bine în camera de zi cu orice aspect. În același timp, există riscul ca un astfel de interior să devină plictisitor și impersonal: pentru a evita acest lucru, designerii sunt sfătuiți să minimizeze culoarea alb pur și să folosească culori pastelate mai complexe.
 • Trebuie avut în vedere că, pentru un astfel de design, finisajul grosier al apartamentului trebuie să fie de foarte înaltă calitate. Dacă pereții și tavanele neuniforme într-un interior modern pot fi invizibile datorită texturii tapetului și a nuanțelor închise, pe suprafețele netede și luminoase tipice interioarelor clasice, toate defectele vor fi vizibile.
 • Este necesar să se facă distincția între baroc, clasic și neoclasic atunci când decorați interiorul - amestecarea acestor stiluri nu va arăta organic. Clasicile din interior sunt caracterizate de un lux restrâns, iar orice elemente decorative și decorațiuni ar trebui să fie discrete. Barocul, pe de altă parte, se caracterizează printr-o abundență de accesorii decorative, modele ondulate pe mobilier și aurire. Neoclasicismul, pe de altă parte, este o combinație de elemente de stil clasic și modern - astfel de interioare arată mai simplu și mai divers în designul lor.
 • Deși inițial se obișnuia să se proiecteze camere spațioase în interioare clasice, acestea sunt cele mai potrivite pentru un hol mic. Clasicul presupune o schemă de culori deschisă și un design restrâns destul de minimalist - datorită acestui lucru o cameră de zi mică va arăta bine. Dacă decorați o cameră spațioasă de la 17 mp. m, merită să aveți grijă de accesorii, astfel încât un astfel de interior să fie interesant și confortabil.

Materiale de finisare

Decorarea este primul loc în care începe să dai viață proiectului tău de amenajare a sufrageriei.Dacă în multe stiluri decorarea poate fi realizată independent, atunci pentru proiectarea unui interior clasic este mai bine să folosiți serviciile profesioniștilor: calitatea finisajului pentru clasici este de o importanță capitală, deoarece orice defecte vor fi clar vizibile.

Anterior, merită să luați în considerare finisarea podelei, tavanului și pereților, astfel încât acestea să fie în armonie unul cu celălalt.

Podea

Finisarea podelei este foarte importantă nu numai pentru frumusețe, ci și pentru confort.

Luați în considerare următoarele opțiuni clasice de pardoseală pentru sufragerie:

 • Cea mai bună opțiune este, desigur, parchetul. Cel mai adesea se aleg scânduri de stejar sau cireș. Așezarea artistică a unui astfel de parchet poate arăta foarte elegantă - puteți crea cele mai neobișnuite modele. O astfel de pardoseală nu numai că va arăta foarte frumoasă, dar va fi și plăcut să mergi - parchetul este considerat a fi un strat destul de cald. Dintre minusuri, merită luat în considerare prețul ridicat al parchetului, precum și faptul că parchetul din lemn necesită îngrijire și respect.
 • Adesea, în interioarele clasice, se folosește și covorul. Poate fi roșu, verde, bej sau orice altă culoare, de obicei solidă. Este un finisaj plăcut care arată grozav și poate fi un punct culminant al întregului interior. În același timp, fără îngrijirea corespunzătoare, covorul se poate deteriora rapid - mai ales dacă ați ales nuanțe deschise.
 • Placile sunt o altă opțiune pentru finisarea podelei pentru un interior în stil clasic; pot fi monocromatice, multicolore și chiar așezate într-un mozaic. Principalul său dezavantaj este pardoseala rece. Dacă vă place să mergeți desculț prin casă chiar și iarna și nu plănuiți să faceți încălzire prin pardoseală, este puțin probabil să vă convină această opțiune.

Ziduri

Decorul pereților din interior este de o importanță deosebită. Pe pereți ne atrage atenția când intrăm în cameră. Prin urmare, este important să luați în considerare culoarea, textura și elementele decorative, precum și să vă asigurați că acestea se îmbină cu tavanul, podeaua și pereții. Pentru mobilierul neoclasic, opțiunile de culoare sau închise pot funcționa, dar dacă doriți să faceți decorul cât mai tradițional posibil, ar trebui să alegeți exclusiv culori pastelate.

Vopsirea peretelui este una dintre cele mai populare metode de finisare în interioarele clasice. În plus, acestea trebuie să fie perfect netede. Nu ar trebui să alegeți o culoare albă pură - o puteți înlocui oricând cu o nuanță lăptoasă sau fildeș. De asemenea, ar trebui să luați în considerare bej, roz, albastru și diferitele lor combinații.

Puteți cumpăra tapet în culori deschise care se vor potrivi perfect și într-un living clasic sau neoclasic. Pentru un cadru strict sunt potrivite tapetele simple sau cu imprimeuri ornamentale subtile.

Daca iti place o interpretare moderna a clasicilor, poti alege tapet in culori mai bogate cu modele florale sau tapet cu dungi.

Printre noutățile la modă în decorarea pereților, este de remarcat tapeturile textile. Este o acoperire naturală care conține mătase, in sau fibre de bambus. Astfel de imagini de fundal pot arăta foarte interesante - seamănă cu o țesătură reală. Puteți găsi opțiuni cu diferite modele sau tapiserii brodate într-o varietate de culori. Trebuie avut în vedere că astfel de imagini de fundal necesită întreținere atentă și au un preț destul de ridicat.

Într-un interior clasic, un decor suplimentar este adesea plasat pe pereți.

Următoarele articole pot fi potrivite pentru dvs.:

 • O matriță este un capac de perete în relief care poate fi realizat din gips-carton sau plastic. De obicei sunt de culoare albă, sub formă de rame sau modele. Diferitele mulaje pot fi combinate între ele pentru a crea un design unic. În primul rând, este o opțiune pentru pereții vopsiți din sufragerie.
 • Dacă vrei să așezi fresce într-un apartament, camera de zi este cea mai bună pentru asta.O frescă decorativă pe perete poate deveni centrul semantic al unei încăperi și poate adăuga o notă specială decorului tău.
 • Adesea, pereții interioarelor clasice sunt decorați cu muluri din stuc. Cel mai adesea acestea sunt imagini din ipsos ale unor figuri umane sau obiecte care sunt atașate de pereți. Cu ajutorul unor astfel de figuri, puteți crea compoziții foarte interesante - decorul camerei va semăna cu adevărat cu un adevărat palat.

Tavan

Modelele de tavan, de obicei, nu diferă în varietate. În teorie, îl puteți face colorat sau chiar să plasați un fel de imagine acolo. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, astfel de decizii se dovedesc a fi nepotrivite, mai ales când vine vorba de interioare clasice. Prin urmare, plafoanele sunt de obicei făcute albe și cât mai invizibile posibil.

Puteți lua în considerare următoarele opțiuni de finisare:

 • O pată simplă va funcționa bine pentru modelele de tavan cu un finisaj dur perfect. Pe o suprafață plană, arată întotdeauna elegant și nu necesită mult efort.
 • Dacă trebuie să ascundeți mici denivelări sau fisuri, încercați să căptușiți tavanul cu plăci de spumă. Aceasta este o opțiune de clasă economică accesibilă, care va arăta grozav și va oferi oricărui tavan un aspect îngrijit.
 • Plafoanele suspendate sunt, dimpotrivă, o opțiune de finisare destul de costisitoare. În plus, această soluție este potrivită numai pentru proprietarii de apartamente cu tavane înalte. În același timp, este plafonul suspendat care poate fi făcut perfect plat fără cele mai mici defecte.

Mobila

Mobilierul clasic ar trebui să fie discret, dar foarte sofisticat. Materiale precum pielea, mătasea, lemnul și piatra sunt adesea folosite. Acestea sunt acoperiri destul de scumpe, dar garantează durabilitatea produselor, iar mobilierul în stil clasic nu se demodează niciodată. Cu toate acestea, dacă bugetul dvs. este limitat, este foarte posibil să înlocuiți articolele scumpe cu omologii mai ieftini - textile sintetice, imitație de piele, PAL și plastic. Dacă alegeți piese de mobilier de înaltă calitate, acestea vor arăta la fel de bine.

O canapea este o piesă de mobilier esențială în aproape orice sufragerie. Poate fi mare sau miniatural, drept sau unghiular - totul va depinde de aspectul holului și de dimensiunea acestuia: evident, nu ar trebui să alegeți modele prea mari pentru o cameră mică. Din punct de vedere al finisajelor, canapeaua poate fi complet textila sau sa aiba baza din lemn. Culoarea naturală a lemnului este potrivită pentru neoclasicism, iar pentru un interior tradițional este mai bine să alegeți lemn vopsit în alb - poate cu aurire sau pictură. În ceea ce privește materialul, pielea ușoară și mătasea arată grozav cu broderii interesante.

Scaunele ar trebui plasate într-o cameră de zi spațioasă dacă aveți o familie numeroasă sau doriți să vă adunați în această cameră cu prietenii. Adesea sunt aleși pentru o canapea, uneori chiar sunt din același material și în același stil. În același timp, o soluție interesantă poate fi amplasarea scaunelor care sunt fundamental diferite de o canapea - acest lucru este tipic mai ales dacă doriți să împărțiți camera de zi în zone.

Combinația de diferite materiale, culori și soluții de design poate fi interesantă de privit - astfel încât să puteți adăuga savoare chiar și unui interior clasic strict.

Un șemineu este adesea plasat în case private - poate deveni centrul semantic al unei camere în stil clasic și va arăta foarte organic într-un astfel de mediu. Chiar dacă mobilați o cameră într-un apartament, este foarte posibil să cumpărați un șemineu electric. Acum puteți găsi o mare varietate de modele, inclusiv în stil clasic. Acest detaliu va face cu siguranță camera mai confortabilă.

O măsuță de cafea este un alt must-have în camera de zi. Adesea există chiar și mai multe dintre aceste tabele, dacă există o astfel de nevoie. Pentru un interior în stil clasic, puteți achiziționa modele foarte interesante din marmură, piatră artificială sau lemn - cel mai adesea acestea sunt modele albe, cu excepția interioarelor neoclasice.Modelele cu picioare curbate, cu ornamente baroc și dulapuri încorporate pot arăta interesant și organic. În neoclasicism, poți încerca să ridici o masă din fontă și vitralii.

Aproape fiecare sufragerie are nevoie de o bibliotecă sau o unitate de rafturi cu rafturi deschise, sertare și dulapuri. În interioarele clasice, acestea sunt adesea dulapuri în miniatură și joase - dacă trebuie să depozitați o mulțime de lucruri, este mai bine să puneți mai multe dintre aceste modele. Alegerea culorii și a designului va depinde de finisajul pe care îl alegeți. În astfel de dulapuri puteți depozita cărți, reviste, albume foto, discuri, jucării pentru copii, vaze, vase și diverse accesorii decorative.

Iluminat

Într-un interior clasic, iluminatul competent va fi foarte important. Mulți oameni nu acordă atenție alegerii candelabrelor, dar lumina potrivită determină percepția noastră asupra interiorului, ne permite să punem accente și creează un sentiment de confort în cameră. Pentru un hol mic si un living de dimensiuni medii este potrivit un candelabru, iar pentru o camera spatioasa poti alege mai multe surse de lumina.

Candelabrele de lux cu design complicat și câteva lămpi strălucitoare vor arăta cel mai bine într-un interior clasic. De obicei, acestea sunt modele care imită candelabrele tradiționale, în care lămpile sunt instalate sub formă de lumânări. De asemenea, astfel de candelabre pot fi decorate cu cristale, ornamente referitor la baroc și aurire.

O altă opțiune de actualitate este un candelabru clasic cu nuanțe. Dacă imitația unui candelabru cu lumânări aduce note solemne și austere în interior, făcând camera să arate ca un palat, plafoanele arată mai simple și mai confortabile, creând lumină difuză și o atmosferă de cameră. În același timp, designul unui astfel de candelabru cu nuanțe poate fi diferit - de la o versiune laconică destul de strictă la modele cu o abundență de detalii și elemente decorative.

Ca iluminare suplimentară, s-ar putea să vă placă luminile de perete - pot fi folosite pentru a împărți spațiul în mai multe zone sau pur și simplu adăugați luminozitate la iluminatul principal. Designul unor astfel de lămpi ar trebui să fie combinat cu candelabru. Puteți găsi atât opțiuni interesante cu nuanțe, cât și modele elegante și sofisticate care imită lumânările.

O lampă de masă sau o lampă de podea este un lucru care este adesea plasat în camera de zi. Acest tip de iluminat poate fi util dacă vă place să citiți sau să faceți meșteșuguri seara. Modelele pot fi foarte diferite. Va fi bine dacă stilul lămpii de podea se potrivește cu candelabru, mai ales în încăperile mici.

Dacă aveți o cameră spațioasă, vă puteți permite articole mai versatile.

Culori și decor

Soluțiile de culoare în stilul clasic tradițional sunt oarecum limitate. Cu toate acestea, chiar și pentru un astfel de mediu, puteți alege combinații de culori interesante și neobișnuite. Dacă vă plac interioarele mai luminoase și mai variate, încercați să vă decorați camera de zi într-un stil neoclasic - permite mai multă libertate în alegerea culorilor.

Un living în stil clasic în tonuri de bej este una dintre cele mai reușite opțiuni. Schema de culori calde contrastează cu severitatea unui astfel de interior, permițându-vă să creați confort în cameră. Poti combina bejul cu ivory, cu nuante de gri sau masliniu. În plus, aurirea și lemnul vor arăta deosebit de bine într-un astfel de interior.

O cameră de zi în nuanțe de liliac este o opțiune elegantă pentru persoanele romantice. Dacă nuanțele pastelate de roz par adesea prea simple, nuanțele mai deschise de violet vor arăta mult mai interesante și mai sofisticate. Combinațiile de culori pot adăuga, de asemenea, poftă interiorului: dacă combinația de liliac cu albastru sau alb pare familiară, combinația cu gri cald și galben pastel se poate dovedi a fi foarte originală și se potrivește perfect în orice interior clasic.

Un living în nuanțe de gri și albastru poate arăta, de asemenea, foarte elegant. În același timp, în combinație cu designul clasic, astfel de culori pentru hol se pot dovedi prea reci, așa că ar trebui să se acorde o atenție deosebită accentelor luminoase din interior.

Adesea, în interioarele clasice, se găsesc și nuanțe de verde atenuate, cu toate acestea, ele acționează cel mai adesea ca altele suplimentare în combinație cu alte culori. De exemplu, verdele poate fi combinat perfect cu o nuanță lăptoasă de alb și cu nuanțe decolorate de cireș sau cărămidă.

Schemele de culori mai strălucitoare sunt tipice pentru neoclasicism.

Puteți alege un visiniu bogat, albastru închis, maro sau smarald. De asemenea, trebuie să fie combinate cu culori bogate, astfel încât interiorul să fie armonios. Spre deosebire de nuanțele deschise, merită evidențiate doar elementele decorative individuale pe care doriți să le subliniați.

Merită să ne gândim în special la schema de culori a elementelor decorative și a accesoriilor - decorațiunile și mobilierul în interioarele clasice sunt de obicei restrânse și nu prea luminoase, prin urmare, datorită elementelor decorative mici, vă puteți exprima și reîmprospăta un interior strict.

Următoarele articole pot arăta bine într-un cadru clasic:

 • Covorul se va potrivi perfect în orice interior clasic și va deveni un plus elegant. Poate fi destul de luminos - monocromatic sau cu ornamente tradiționale.
 • Molurile din stuc, sculpturile și figurinele sunt detalii care nu au nici un sens practic în interior, dar vor ajuta la accentuarea și mai mult luxul unui decor clasic. Acestea trebuie amplasate în camere de zi de dimensiuni medii și în camere spațioase. Dacă aveți o cameră mică, este mai bine să vă limitați la lucruri exclusiv funcționale.
 • Albumele foto și ramele foto pot ocupa un loc special în interior. Daca visezi de mult la o galerie foto in camera ta de zi, o poti aseza pe una dintre masute de cafea sau pe un raft. Puteți doar să atârnați fotografii pe pereți - ele vor ajuta la reînvierea interiorului auster.
 • Pictura clasică arată bine și în astfel de interioare. Dacă pereții ți se par prea goli, poți ridica mai multe tablouri pentru sufrageria ta - de obicei sunt așezate peisaje, mai rar se găsesc naturi moarte. Tot acum poți face un portret de familie la comandă - poate fi un decor excelent pentru sufragerie.
 • Dacă aveți spațiu liber, puteți plasa o mică fântână electrică în sufragerie - va arăta elegant și va face interiorul deosebit de șic.
 • Un ceas este un lucru important într-un interior clasic. Ele pot fi montate pe perete sau pe masă. Dacă aveți de gând să atârnați ceasul pe perete, cel mai bine este să alegeți opțiuni din lemn prețios. Ceasurile de masă pot fi realizate din metal sau piatră.

Exemple frumoase în interior

Indiferent de detaliu pe care îl alegeți pentru interiorul dvs. clasic, este important ca acesta să se îmbine cu decorul întregii încăperi.

Luați în considerare câteva modele bune de care să țineți cont:

 • Determinați centrul semantic al camerei - poate fi un șemineu, un tablou, o masă sau un televizor. Compoziția ar trebui să fie construită în jurul acestui centru.
 • O mulțime de accente luminoase vor arăta bine în camerele spațioase - vase, vaze, mânere neobișnuite ale dulapurilor, ornamente mici pe mobilierul tapițat și tapet. Dacă aveți o cameră de zi mică, pe de altă parte, punctele luminoase ar trebui să fie solide și mari - de exemplu, un covor sau un tablou mare pe perete.
 • Dacă aveți o cameră de zi lungă și spațioasă, puteți împărți spațiul din acesta în mai multe zone - nu trebuie să fie pătrate, le puteți împărți în mod interesant oblic. Puteți evidenția diferite zone doar cu ajutorul luminii sau puteți adăuga o diferență în schema de culori. În cele din urmă, se poate realiza un arc sau o coloană pentru a ajuta la definirea mai clară a spațiului.

Pentru sfaturi de la un designer despre decorarea unei camere de zi într-un stil clasic, vedeți următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila