Idei frumoase pentru decorarea unui living

Conţinut
 1. Particularități
 2. Stil
 3. Zonarea
 4. Situatie
 5. Exemple frumoase în interior

Fiind inima oricărei locuințe, livingul are nevoie de o abordare specială pentru crearea unei compoziții interioare. Acesta este un loc obișnuit, atmosfera sălii ar trebui să fie confortabilă pentru fiecare membru al familiei. Pentru a realiza acest lucru, merită să înțelegeți complexitatea creării de idei frumoase pentru sufragerie.

Particularități

Orice living este individual. În funcție de aspectul existent, acesta poate fi deschis, îngust, pătrat lat, dreptunghiular, sub formă de pătrat cu un semicerc atașat, are o perspectivă înclinată sau întreruptă. Adesea, această cameră este limitată în suprafața utilă, având nu mai mult de 17 - 18 mp. m.Pe langa lipsa de spatiu, camerele de zi pot avea pervazuri, nise, panouri, uși foarte înguste și suprastructuri de neînțeles care nu suportă o sarcină funcțională. Alte încăperi, dimpotrivă, se caracterizează prin libertate și oferă acces nelimitat la stilul de design, uneori fiind combinate cu camere adiacente sau cu un balcon sau o logie, formând un fel de pătrat cu bovindou.

Indiferent de spațiu, într-un „Hrușciov”, un apartament mic sau o casă de țară spațioasă sau garsonieră, puteți crea o atmosferă de confort acasă, fie că este vorba de un apartament mic sau de o cameră cu mult spațiu liber.

Principalele caracteristici ale creării unei atmosfere potrivite în camera de zi sunt:

 • saturarea camerei cu lumină prin nuanța principală a stilisticii (folosirea tonurilor deschise de bej, culori pastelate);
 • creșterea vizuală a spațiului prin utilizarea suprafețelor din sticlă și oglinzi;
 • dând caracteristicilor de design ale camerei canalul dorit, dând dezavantajelor aspectul de avantaje;
 • umplerea spațiului cu dimensiunea și numărul necesar de mobilier în conformitate cu dimensiunea și tema stilului acestuia;
 • o alegere rezonabilă a ideii de direcție de proiectare, corespunzătoare înregistrărilor disponibile și temperamentului fiecărui membru al familiei;
 • utilizarea corectă a dispozitivelor de iluminat, temperatura maximă naturală a fluxului luminos;
 • utilizarea a cel mult 4 nuanțe de bază în proiectarea spațiului (1 dominantă, 1 contrastantă și 2 lianții acestora);
 • combinație armonioasă de camere combinate în stil și tip de culoare de design.

Amenajarea halei depinde de capacitățile financiare disponibile, prin urmare, în unele cazuri, este permisă demolarea pereților portanti, în altele, o opțiune exclusiv bugetară folosind tehnici de proiectare vizuală este acceptabilă.

Această cameră are nevoie de materiale de stare cu proprietăți practice ridicate, rezistente la curățarea umedă, așa că trebuie să alegeți elemente de design cu o clasă ridicată de rezistență la abraziune și deteriorări mecanice accidentale, fără a uita de partea estetică a problemei.

Stil

Frumusețea este un concept care este individual pentru fiecare. Cu toate acestea, în orice caz, fie că este vorba de direcții clasice, moderne sau etnice, în stil vintage, este posibil să echipezați frumos camera de zi în tehnici de design interesante pentru toată lumea, chiar și cu un buget limitat.

Principalul lucru de luat în considerare: toate elementele compoziției interioare ar trebui să se supună aceluiași stil cu moderație. Abundența lor va duce la un aspect vizual de dezordine.

Este important să urmați o regulă simplă: cu cât camera este mai mare, cu atât aranjamentul ei ar trebui să fie mai complex sau mai creativ.Este inacceptabil să folosiți elemente ale unei teme de palat în Hrușciov, unde există un tavan scăzut și ar trebui folosit mobilier pliabil.

Modelele de sufragerie de succes și populare, potrivite pentru decorarea unei camere speciale într-o locuință, includ următoarele stiluri:

 • minimalism;
 • modern;
 • neoclasicismul;
 • clasicism;
 • epocă;
 • stil baroc;
 • Art Deco;
 • grunge;
 • mansardă;
 • industrial.

În fiecare caz, mobilierul este subliniat prin prezența materialelor și finisajelor proprii, articole pentru decorarea spațiului prin placarea pereților și a podelei, corpuri de iluminat.

Zonarea

Zonarea, care este o tehnică de design stilistic la modă, înseamnă o împărțire discretă a spațiului în zone funcționale separate (în acest caz, un oaspete, mese, zonă de șemineu sau loc de odihnă) pentru a crește suprafața și a oferi camerei o organizare.

Dacă spațiul livingului este minim, acesta este singurul living dintr-un apartament sau casă; un colț de lucru este adesea echipat în el.

Zonarea se face în mai multe moduri:

 • prin combinarea decorațiunii pereților, folosind jocul contrastului de culoare, model, textura, amestecarea materialelor de față între ele;
 • folosind tot felul de partiții, inclusiv cele realizate manual cu un indiciu de împărțire a camerei (de exemplu, din gips-carton, sticlă, textile);
 • selectarea corpurilor de iluminat cu iluminare separată a fiecărei zone funcționale, oferind acestei zone atmosfera dorită și gradul de difuzie a fluxului luminos;
 • prin rearanjarea pieselor de mobilier (canapele, rafturi, dulapuri înguste), zonarea spațiului prin amenajarea elementelor interioare diferite ca destinație în fiecare zonă;
 • folosind caracteristicile de design existente ale încăperii (cornice, ferestre, podiumuri, coloane).

În fiecare caz, zonarea amenajării este individuală și depinde de mobilierul existent, deși dacă doriți, îl puteți actualiza fără investiții financiare semnificative. Pentru a face acest lucru, puteți folosi eurocovers, prin care puteți pune împreună o canapea și fotolii împrăștiate, dându-le aspectul unui ansamblu de mobilier original.

Pelerine, perne decorative, covoare, textile pentru perdele sunt elemente excelente de zonare, indicând discret dar clar organizarea spațiului alocat fiecărei zone funcționale a casei.

Situatie

Designul frumos al oricărei camere de zi este alcătuit din mai mulți factori principali:

Ziduri

În proiectarea pereților, merită să alegeți între mai multe materiale, dintre care principalele sunt:

 • imprimare tapet sau foto;
 • laminat;
 • panouri din plastic;
 • tencuiala decorativa;
 • cărămidă sau zidărie;
 • finisaj beton;
 • mozaic de sticlă spartă.

Cu un anumit stil, materialele pot fi combinate între ele, sau puteți cumpăra materii prime cu o imitație a texturii dorite pentru a menține atmosfera stilului dorit.

De exemplu, tapetul pentru cărămidă albă sau maro-gri cu o textură în relief demonstrează perfect stilul unui mansardă, mai ales cu suportul unui material pentru pictură sau în culori naturale care să se potrivească cu dimensiunea naturală a unei cărămizi. Laminatul vă permite să accentuați șemineul sau zona de oaspeți, fiind o placare practică: este ușor de șters murdăria de pe suprafață, în timp ce nu își pierde din luminozitate mulți ani.

Iluminat

Designul de iluminat al holului, modelele de lămpi sunt supuse dimensiunii camerei și caracteristicilor de design ale tavanului asociate cu împărțirea spațiului în zone funcționale separate. Tavanul poate fi pe mai multe niveluri, figurat, alcătuind o anumită compoziție, în care candelabru central este elementul cheie al iluminatului, completat de iluminat de perete, podea sau corpuri de iluminat dăltuite separate de-a lungul perimetrului, laturi opuse, cu o tranziție de la tavanul până la pereți.

Atmosfera de confort acasă este menținută de strălucirea caldă și neutră a lămpilor potrivite, care includ lămpi cu halogen și diode.

Nu irită ochii și retina nervului optic, nu emit vapori de mercur în aer atunci când sunt încălzite, sunt inofensive pentru sănătate, în timp ce strălucesc într-o umbră apropiată de lumina naturală.

Corpul de iluminat central poate fi suspendat (pe lanțuri, șnururi) sau de suprafață (situat aproape de perete), iluminatul sub formă de aplice ar trebui să fie mai mic pentru a sublinia mai degrabă decât a întrerupe frumusețea candelabrului principal. În același timp, este permis un design diferit al diferitelor lămpi, dacă zonarea necesită acest lucru.

Mobila

Decorul principal al oricărei camere de zi este un set de mobilier tapițat și o masă de cafea (cafea), datorită cărora puteți primi oaspeți.

Pentru a face decorul frumos și confortabil, atunci când alegeți un set de zone pentru oaspeți, acestea pleacă de la filmarea camerei și de la spațiul alocat zonei de oaspeți: mobilierul nu trebuie să pară voluminos, acest lucru distruge armonia interiorului.

Într-o cameră mică, este suficientă o canapea liniară cu o măsuță laterală care poate găzdui setul minim de lucruri mărunte necesare. In holul spatios este alocat un set pentru zona de oaspeti, format dintr-un coltar spatios si canapele drepte, completate de fotolii. Acest set poate fi modular, clasic sau cu eclectism usor, realizat din materiale diferite, dar in aceeasi schema cromatica.

Masa devine centrul compoziției, care în cele mai multe cazuri are un blat de sticlă spațios. Astăzi, sticla armată colorată care este rezistentă la deteriorarea mecanică este la modă. Realizat în nuanțe nobile de ciocolată, aduce un sentiment de lejeritate și noblețe în interior, potrivindu-se armonios într-un set de mobilier, completat de puf, un sistem audio și video. Adesea sticla are un model laser sub forma unor motive usoare din dantela, impodobite cu picioare metalice. Mai rar, suportul este realizat sub formă de pietre sau structuri de sticlă.

Pe lângă setul principal de mobilier, o zonă de luat masa este adesea echipată în camera de zi. Pentru a face acest lucru, cumpărați mese și scaune înguste cu spătar înalt sau executați un contor de bar cu scaune de bar. Dacă în cameră este suficient spațiu sau este o garsonieră, în cameră este amenajată zona de gătit, care include un set de bucătărie, aragaz, chiuvetă, frigider și iluminat propriu.

Este de dorit ca zona de luat masa și locul de gătit să difere din exterior în nuanțe de decor sau în materialele de utilizare.

Pentru a decora spațiul livingului, sunt necesare diverse rafturi, care pot fi familiare sau încorporate, cu rafturi din sticlă și iluminat.

Exemple frumoase în interior

Puteți crea un interior frumos al holului folosind exemple de compoziții interioare proaspete dintr-un catalog foto, ajustând aranjamentul camerei pentru a se potrivi preferințelor și capacităților financiare.

Un spațiu mic poate fi dedicat complet sufrageriei prin completarea compoziției în culorile maro-bej ale paletei de culori și potrivirea mobilierului întunecat cu pereții și podelele deschise la culoare.

Puteți evidenția o zonă video cu un șemineu pe părțile laterale cu o imitație de cărămidă dărăpănată, adăugând perne decorative, vaze neobișnuite și verdețuri vii la decor.

Într-o cameră spațioasă, cu o fereastră mare, realizată într-o combinație de culori alb, crem și măsliniu, sunt permise linii ondulate sub formă de proeminențe ale pereților și tavanului, iluminarea compozită de la spoturi de pe pereții opuși (mobilier tapițat și un mini- podium în alb sunt perfect combinate cu draperii draperii, măsuță laterală din sticlă, candelabru de cristal și covor cu grămadă lungă).

Puteți transforma pervazurile în meritele unei mici sufragerie alb-crem evidențiind zona de accent a peretelui cu tapet contrastant, îmbrăcând avioanele cu picturi mici în rame laconice.Este mai bine să umpleți spațiul camerei cu mobilier tapițat alb, o măsuță de cafea rotundă pe două niveluri cu blat de sticlă, două mese laterale cu lămpi de masă clasice și un raft pentru elemente decorative de design.

Imitând stilul în spiritul țării, puteți proiecta în tonuri însorite de gri și alb: pereții pot fi acoperiți cu panouri ușoare și decorați cu tablouri în rame strict aurite, mobilierul și textilele sunt mai bine să alegeți în tonuri de nisip cu tapițerie pestriță. Pe lateralele canapelei, puteți așeza două mese în miniatură, le puteți decora blaturile cu lămpi cu lampadare în nuanțe ale stilului principal.

Experimentând tema studioului, puteți dota zona șemineului cu zidărie cu un pervaz constructiv, puteți adăuga un raft pentru flori, puteți plasa mobilier tapițat scump în cameră, decorând-o cu o masă din lemn. Puteți împărți spațiul într-o zonă de bucătărie, o zonă de oaspeți și un loc de odihnă, completând compoziția în nuanțe uniforme ale paletei de culori, folosind diferite materiale.

Dacă doriți o temă turcească, puteți lua ca bază culorile crem, galben-lămâie și liliac: merită să decorați pereții cu placare ușoară, accentuând spațiul pentru oaspeți prin intermediul unei oglinzi rotunde și aplice de perete situate simetric, cu cristal și lămpi de podea, evidențiind canapeaua într-un ton violet. Merită să ridicați scaune sau canapele care sunt identice ca stil, completând mobilierul cu perne decorative de diferite forme și tonuri și adăugați un dulap cu fața din sticlă și o masă cu un blat de masă identic la decor.

Vezi următorul videoclip pentru mai multe despre asta.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila