Pături de bambus: la modă sau bune?

Conţinut
 1. Ce este mai bun decât eucalipt, holofibre, lână de oaie și puful de lebădă?
 2. Metode de producție
 3. Vizualizări
 4. Din ce este făcut?
 5. Culori
 6. Dimensiuni (editare)
 7. Evaluarea producătorilor
 8. Cum să alegi?
 9. Îngrijire

O pătură modernă din bambus nu este doar un tribut adus unei alte modă pentru așternuturile neobișnuite cu un grad ridicat de respect pentru mediul înconjurător, ci de fapt un lucru extrem de confortabil și practic, a cărui utilizare vă va aduce multă plăcere.

Ce este mai bun decât eucalipt, holofibre, lână de oaie și puful de lebădă?

Având în vedere faptul că astăzi produsele din bambus sunt foarte populare, este necesar să vă familiarizați cu atenție cu principalele lor caracteristici de calitate înainte de a cumpăra pentru a le cunoaște în prealabil ce fel avantajele vi se vor oferi prin achizitionarea acestuia:

 • Astfel de pături au o particularitate circulatia maselor de aer si a umiditatii, prin urmare, nu veți obține niciun „efect de seră” aici, așa cum este cazul altor pături. Fibrele sunt perfect permeabile la aer, oferind constant corpului uman cea mai confortabilă temperatură. Fibrele acestei plante au capacitatea de a atrage instantaneu excesul de umiditate și de a nu le acumula, iar „aromatiza” naturală va preveni apariția oricărui miros inutil.
 • Disponibilitate efect antibacterian. Producătorii acestui tip de pături declară în unanimitate că acest material conține un antibiotic natural care suprimă cu ușurință bacteriile prezente în produs pentru doar câteva zile.
 • Compoziția materii prime naturale naturale și testate ecologic... În bambus, nu există deloc impurități chimice. elemente, aditivi sintetici sau puf - acest material de umplutură este complet inofensiv pentru adulți și copii.
 • Material din fibre vegetale contine in compozitia sa diverse componente si uleiuri esentiale, au un mare efect asupra respiratiei si a pielii umane. Experții recomandă chiar utilizarea așternutului din bambus pentru persoanele cu astm bronșic și alergii.
 • Efecte pozitive asupra sănătății. Un astfel de produs este practic fără greutate, creează condiții de temperatură confortabile, datorită cărora proprietarul său îmbunătățește semnificativ calitatea somnului. Componentele care se află în acest material au un efect excelent asupra fundalului emoțional al unei persoane.
 • Practic, durată de viață substanțială. Păturile din bambus sunt ușor de curățat, se pot spăla la mașină și se usucă rapid.

Păturile de bambus, ca orice alt produs, au nu numai caracteristici pozitive, ci și o serie de calități negative, care includ:

 • Cost destul de mare.
 • Splendoarea unui accesoriu de dormit se pierde odată cu durata de utilizare.
 • Păturile din bambus sunt ușor de contrafăcut și, prin urmare, este dificil să faci diferența dintre un produs din bambus real și unul fals.
 • Produsele se uzează rapid dacă există umiditate ridicată în cameră într-un mod constant.

Acum știți toate avantajele și dezavantajele utilizării unei pături de bambus. În același timp, nu trebuie să uităm de existența unor produse similare cu alte tipuri de umpluturi diferite. Toate, în mod firesc, diferă prin caracteristicile și nivelul prețului. Pentru a vă asigura că o pătură de bambus este o alegere mult mai corectă, trebuie să aflați cum alte pături diferă semnificativ de aceasta:

 1. Pătură din lână de cămilă... Este mult mai greu decât bambusul și nu poate fi spălat acasă, ceea ce înseamnă că este mai greu de îngrijit. Această pătură caldă nu este lipsită de alergeni. Are un miros neobișnuit, nu reține aerul și umezeala, dar are o durată de viață de invidiat, compoziția sa ajută la reducerea durerilor de articulații și oase.
 2. Produs din puf de lebada. Costul său este mai atractiv și mai accesibil. Puful de lebădă este extrem de ușor, dar foarte slab permeabil la apă și aer și este, de asemenea, cauza formării a numeroase taxe statistice, care nu prea le plac consumatorilor.
 3. Pătură de eucalipt. Materialul pentru realizarea unei astfel de pături este același ecologic și natural, are un grad ridicat de hipoalergenicitate, păturile de eucalipt sunt ușoare și utile pentru sistemul respirator uman.
 4. Produse din lana de oaie. Un astfel de material este, de asemenea, foarte util, are un efect bun asupra inimii, are proprietăți analgezice dacă corpul unei persoane doare. Pătura este bine ventilată, aproape fără greutate. Se poate spala manual sau in masina de spalat rufe.
 5. Pături din holofibră... Acesta este un material artificial modern și foarte popular, care are diferite calități pozitive, deoarece este ușor de îngrijit, nu cântărește mult, nu duce la un „efect de seră”, este ieftin, nu are mirosuri străine, dar are proprietăți antibacteriene și nu conține alergeni. Este unul dintre cei mai demni concurenți la bambusul natural din multe puncte de vedere. Dar totuși, materialele naturale sunt mult mai benefice pentru sănătatea umană decât orice material sintetic ieftin.

Metode de producție

Când se creează fibre de bambus, se iau plante care au crescut de trei ani. Transformarea tulpinilor dure într-o umplutură ușoară se realizează în anumite etape: mai întâi, planta este zdrobită cu înaltă calitate, apoi este înmuiată într-o soluție specială și presată calitativ, curățată bine și pieptănată cu grijă.

Astăzi există o metodă mecanică și chimică de prelucrare a tulpinilor de bambus:

 • Metoda mecanica Este producția fibrei originale. Astfel de fibre sunt produse prin acționarea activă asupra fibrelor fără diferiți constituenți chimici. Acesta este un proces foarte dificil, consumator de timp și foarte costisitor. Țesăturile realizate din acest bambus sunt complet ecologice.
 • Metoda chimica - producția de fibre de bambus lipicioase. Materia primă pentru astfel de fibre, cu excepția blanii. prelucrarea este de asemenea supusă influenţei chimice. La sfârșitul prelucrării chimice, firele și țesăturile sunt inofensive pentru sănătate, ceea ce nu este surprinzător, deoarece reactivii sunt utilizați în mod constant la prelucrarea fibrelor naturale precum lâna și bumbacul.

Vizualizări

Noul articol de dormit din bambus pe care îl alegeți poate avea 1 din 3 grade de căldură, care depinde de obicei de sezonul anului. cand sa le folosesti:

 • Pătură de bambus de vară. Este adesea numit pur și simplu ușor sau chiar ușor. Densitatea standard a materialului interior al unui astfel de produs este de 200 g / m2. Pătura ușoară, fără greutate, este cel mai căutat model din linia de produse moderne din bambus. Firele netede fac ca accesoriul să fie perfect respirabil, ele garantează și ușurința acestuia, această pătură vă va permite să vă bucurați de confort și de o moliciune deosebită în timpul somnului.
 • Pătură (caldă) de iarnă realizat din fire de plante, este de aproximativ 2 ori mai mare si mai luxuriant decat orice model de vara. Densitatea materialului este de până la 300 g/m2, dar poate fi mult mai mare, în funcție de preferințele de gust ale cumpărătorului. Cu cât densitatea este mai mare, cu atât produsul în sine va fi mai cald. Dar trebuie amintit că o creștere a densității materialului interior va crește imediat greutatea produsului în sine. Păturile de iarnă se remarcă prin faptul că sub ele îți poți încălzi corpul mult mai repede și nu transpira, așa cum se întâmplă adesea cu opțiunile convenționale cu vată. Firele de bambus sunt ușoare, bine ventilate și reci.Datorită cantității uriașe de aer dintre firele sale, această pătură va menține un microclimat excelent al corpului uman în timpul somnului și, de asemenea, îl va menține cald chiar și la temperaturi foarte scăzute din cameră.

Dacă vă încălziți rapid în pat, fibra de bambus vă va scuti de transpirație - va elimina calitativ excesul de umiditate și va oferi o ventilație decentă. Produsul din bambus cu două straturi vă va ține de cald în cea mai rece iarnă.

 • Pătură pentru tot sezonul - aceasta este o opțiune medie între produsele de vară și cele calde. Are aceeași cantitate de material interior pe bază de plante ca și pilota de iarnă, dar este decorată cu cusături frecvente, ceea ce permite umpluturii să stea mult mai strâns în interiorul păturii și apoi devine mai puțin aerisit. Fibrele strâns învecinate, în acest caz, conțin mult mai puțin aer decât într-o pătură standard. Apropo, acesta este motivul pentru care o pătură pentru toate anotimpurile anului nu este la fel de caldă ca un produs pentru sezonul de iarnă.

Din ce este făcut?

Cel mai comun model de pătură originală din bambus este planta prelucrată în sine din interiorul produsului, adică face parte din umplutura interioară. De obicei, nu este făcută sută la sută din filamente de plante și include și anumite componente artificiale. Și aceasta este o necesitate complet obiectivă, deoarece fibra plantei în sine nu are elasticitatea necesară pentru a da fast și volum păturii.

Dar cu cât produsul este mai magnific, cu atât va fi mai cald și va trece mai bine aerul necesar pentru ventilație. Caracteristicile speciale ale fibrelor artificiale sporesc semnificativ proprietățile așternutului de bambus. Costul unei pături în acest caz poate fi semnificativ în funcție de cantitatea de fibre sintetice și de plante: cu cât planta este mai mare, cu atât nivelul prețului este mai mare.

Cel mai adesea, proporțiile sunt uniforme sau 30/70 și 70/30 în procente de fibre de bambus și, respectiv, sintetice.

O cantitate mare de bambus face ca produsul sa fie placut la atingere si, cel mai important, acest material vegetal ajuta produsul sa transmita caracteristicile antibacteriene necesare sanatatii utilizatorului.

Țesături de acoperire

Firele de bambus sunt uneori situate nu numai în interiorul produsului în sine, ci pot fi incluse și în capacul componentei sale. Țesutul vegetal, atunci când este atins, este ca un amestec de bumbac și mătase. Este mai subțire la atingere, dar în același timp destul de puternică, surprinzător de netedă. Principalele avantaje ale husei din bambus sunt că nu va duce la o reacție alergică, va ajuta la vindecarea cât mai rapidă a rănilor de la suprafața pielii.

Dar, pe lângă fibrele vegetale, o astfel de pătură include adesea și alte componente.

Cel mai bine este dacă husa plapumei va consta în întregime din țesături naturale, de exemplu, bumbac, mătase.

De obicei, lenjeria de pat bună din bambus este vândută într-o husă de bumbac, deoarece acest material aderă frumos pe corp, nu irită pielea, iar materialul ține bine umplutura. Țesătura de mătase a husei păturii din bambus este un excelent antiseptic, mătasea absoarbe și evaporă perfect umezeala, rezistă mai mult de 10 ani cu îngrijirea corespunzătoare. Husa de pătură din poliester este, de asemenea, foarte populară - acest material nu va duce la alergii, nu se teme de invazia tuturor tipurilor de paraziți, nu necesită îngrijire costisitoare și atentă, nu absoarbe diverse arome, servește mult timp și în mod fiabil. , este ieftin.

Compoziția de umplutură

Umplutura este de mare importanță pentru calitatea păturii de bambus alese. Care sunt cele mai populare tipuri de umplutură pentru aceste tipuri de pături:

 1. Microfibră de bambus... Un produs realizat dintr-o combinație atât de reușită a acestor fibre va permite oricărui profan să se odihnească grozav.La urma urmei, compoziția sa este din bambus ecologic și microfibră de înaltă calitate, care are proprietatea de a crește absorbția umidității, uscare rapidă, moliciune și puf, greutate și volum reduse.
 2. Bambus de cărbune. Fibra de carbon de bambus este folosită în mod activ astăzi ca umplutură naturală în diferite produse. Acest material absoarbe umezeala aproape instantaneu, elimină rapid mirosurile neplăcute și este potrivit pentru acele persoane care suferă de alergii și astm. Acest material de umplutură produce ioni negativi care funcționează bine pe piele și îmbunătățesc starea de spirit, ameliorează oboseala din timpul zilei și tensiunea corpului și, de asemenea, ameliorează problemele de somn.
 3. Bambus ecologic. Acest material de umplutură este de înaltă calitate, deoarece nu se rostogolește nici după o utilizare îndelungată, este aproape fără greutate. Fibrele naturale conținute în acesta au un efect benefic asupra somnului și bunăstării.
 4. In bambus. În producția de in de bambus, nu se folosesc substanțe chimice deloc. Umplutura de lenjerie de bambus este 100% naturală și ecologică. Este antibacterian, elastic, „respiră” și absoarbe umezeala cu înaltă calitate.

Culori

Având în vedere faptul că pătura originală din bambus trebuie să fie înfiptă în husă de pilota pentru a-i crește durata de viață, pentru mulți consumatori culoarea husei nu este atât de importantă. În același timp, multe magazine oferă clienților lor o gamă de culori dintre cele mai originale și clasice de pături de bambus atât pentru adulți, cât și pentru copii. Puteți obține oricând o pătură albă sau un produs într-o culoare bej neutru sau crem. Dar totuși, produsele verzi pot fi găsite mult mai des în catalogul de produse. Astfel, producătorii subliniază respectul ecologic al produselor lor și relația lor directă cu materialele naturale de calitate.

Dimensiuni (editare)

De obicei, dimensiunea păturii ar trebui să fie legată fie de lățimea patului pentru care este selectată, fie de dimensiunea lenjeriei de pat existente - pentru a nu cumpăra altele noi. O pătură obișnuită vine în următoarele dimensiuni:

Produs de dormit singur sau 1,5:

 1. Lățimea obișnuită este de 140-160 cm;
 2. 140 și 145 cm - standard intern;
 3. 155 cm - Euro-lățimea păturii;
 4. Dimensiunea cea mai comună este 140x205 cm;
 5. Europarametre - 200x210, 200x220 cm.

Pătură dublă:

 1. Lățimea obișnuită este de 172-220 cm.
 2. Dimensiunea cea mai comună este 172x205 cm.

Dimensiunea obișnuită a unei pături pentru copii este de 110x140 cm, sau 100x150 cm.

Dacă doriți să achiziționați o pătură pentru un pat în care sunt două paturi, atunci cel mai bine este să alegeți un accesoriu de lenjerie de pat dublu din bambus în loc de o pereche de pături de 1,5. Deci, un pat acoperit cu o pătură va părea mult mai confortabil.

Evaluarea producătorilor

În prezent, se desfășoară producția de așternuturi de calitate din fibre vegetale un număr mare de companii de cusut binecunoscute din Rusia:

 • OL-Tex Este un brand binecunoscut care produce lenjerie de pat de înaltă calitate de mai bine de 10 ani. Gama sa de produse este în continuă extindere, produsele sale sunt sigure pentru viață și sănătate și respectă standardele internaționale de calitate.
 • Societate comercială "Ecotex" este un producător rus de textile recunoscut de peste 15 ani. Lenjeria de pat Ecotex îndeplinește stilul de viață modern al consumatorilor.
 • AlViTek - un producător autohton cu o istorie de 20 de ani. Produce și angrosist pături din fibră de bambus de înaltă calitate.
 • Societate comercială "Elf" este cunoscut de mult timp nu numai consumatorilor ruși, ci și cumpărătorilor străini datorită calității înalte a produselor de lenjerie de pat realizate din materiale naturale.
 • Firma de textile Dargez este un producător rus de top de produse textile pentru casă.În fiecare lună, sortimentul reînnoit al companiei are o mie de nume de tot felul de produse pentru somn și relaxare în diferite categorii de preț.
 • Marcă IVVA oferă clienților cele mai noi colecții de lenjerie de pat realizate cu echipamente moderne de la producători europeni și asiatici.
 • „SN-Textil” este una dintre cele mai cunoscute companii de pe piata lenjeriei de pat si ofera clientilor cuverturi, saltele si perne de calitate cu 27 de tipuri de materiale pentru toate gusturile.

De asemenea, produse care conțin materii prime dintr-o plantă de bambus sunt produse în China și Turcia, pături de calitate sunt produse în Japonia și Germania. Pentru a nu cumpăra un fals, trebuie să luați în considerare cu atenție cât costă produsul pe care îl alegeți.

Produsele originale din bambus sunt destul de scumpe și trebuie să te ghidezi după acest factor în alegerea ta.

Cum să alegi?

Atunci când alegeți o pătură nouă, trebuie să țineți cont de toate criteriile: dimensiunea acesteia, densitatea materialului interior, din care este făcută husa, vârsta persoanei căreia îi este destinată această pătură. Cel mai bine este să cumpărați bunuri de la producători cunoscuți ai acestui tip de produse, ceea ce va ajuta la evitarea achiziționării de falsuri.

În primul rând, trebuie să acordați atenție următoarelor criterii:

 1. Caracteristici de croitorie (cât de bine este distribuit umplutura în produs). De asemenea, poți opta oricând pentru o pilota sau plapumă casetă.
 2. Material de acoperire. Cel mai bine este să optezi pentru țesături naturale precum satin, jacquard. Țesătura ar trebui să „respire”, să fie cât mai puternică posibil și, de asemenea, să țină umplutura strâns în carcasă.
 3. Eticheta trebuie să conțină informații despre complexitatea îngrijirii păturii, compoziția produsului. Dacă eticheta conține cuvântul NOMITE, atunci ați ales un produs cu o umplutură naturală originală.
 4. Mirosul poate fi doar natural, fără arome chimice neplăcute.
 5. Calitatea croirii produsului. O pătură de bambus de calitate nu va avea niciodată fire ieșite sau umplutură.
 6. Informațiile de pe eticheta cusută în pătură în sine și informațiile de pe eticheta de pe exteriorul produsului trebuie să fie identice.

Îngrijire

Pentru ca pătura de bambus să vă servească cât mai mult timp, trebuie să aveți grijă de ea încă din primele zile de funcționare. De obicei, pe etichetă se află informații despre cum să spălați un produs din bambus. Instrucțiuni pentru spălarea produselor din bambus:

 • spălarea manuală și spălarea la mașină sunt permise, dar temperatura apei nu trebuie să depășească 400C, iar modul de spălare a mașinii ar trebui să fie cât mai „blând” posibil;
 • cel mai bine este să folosiți o pulbere lichidă specială;
 • rotirea nu trebuie să depășească 600 de rotații;
 • uscarea numai în plan orizontal, excluzând complet lumina directă a soarelui asupra produsului;
 • poți depozita accesoriile de dormit din bambus doar sub formă de rolă, uneori desfăcându-se și scuturându-se bine;
 • agenții de curățare chimică și de albire pentru bambus sunt complet contraindicați. Păturile de bambus nu trebuie călcate, deoarece un fier de călcat prea fierbinte va „netezi” complet porii de pe fire, iar materialul își va pierde irevocabil proprietățile unice;
 • depozitați produsele din fire de bambus numai într-o zonă uscată, adesea ventilată. Nu împachetați pături de bambus în polietilenă pentru o lungă perioadă de timp.

Pentru o prezentare generală și proprietățile unei pături de bambus, vedeți următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila