Pături pentru copii

Conţinut
 1. Cerințe primare
 2. Vizualizări
 3. Dimensiuni (editare)
 4. Materiale (editare)
 5. Culori și imprimeuri
 6. Decor
 7. Care este mai bine să alegi într-un pătuț?
 8. Reguli de îngrijire

Pentru ca somnul bebelușului să fie cât mai sănătos posibil, este important ca copiii mici să se simtă cât mai cald, moale și confortabil. Păturile pentru bebeluși de bună calitate sunt unul dintre articolele esențiale pentru a crea cele mai bune condiții pentru o odihnă bună pentru un copil. Principalul lucru este să alegeți pătura pentru copii potrivită și cu gust, astfel încât achiziția să aducă beneficii și bucurie copilului și părinților săi cât mai mult timp posibil.

Cerințe primare

În primul rând, este important ca pătura pentru bebeluș să fie hipoalergenică. Nu trebuie să conțină substanțe nocive care pot provoca o reacție alergică la un copil. Acest lucru este valabil mai ales într-un mediu nefavorabil și într-o stare de stres crescut, la care copiii sunt din ce în ce mai expuși în vremurile moderne. Daca materialele folosite sunt de inalta calitate, fara continutul acelor componente care pot provoca iritatii ale pielii si mucoaselor la copii, acesta va fi principalul avantaj in achizitionarea unei astfel de paturi.

În plus, materialele păturilor pentru bebeluși trebuie să fie respirabile.... După cum știți, copiilor mici le place foarte mult să se acopere cu capul, iar dacă se întâmplă acest lucru, copilul ar trebui să aibă acces liber la aer pentru a evita efectul de seră și lipsa oxigenului. Este foarte frecvent ca un copil să transpire excesiv în timp ce doarme. Dacă plapuma este higroscopică, îndepărtează excesul de umiditate și nu se ridică sub plapumă.

La spălat, nu trebuie să-și piardă forma și proprietățile care sunt utile pentru corpul copilului.

Când copilul doarme, este foarte frecvent ca acesta să arunce pătura pe podea. Prin urmare, este necesar ca acesta să fie suficient de mare și să nu cadă la cea mai mică mișcare a copilului în timpul somnului.

Vizualizări

Cel mai bine este să achiziționați două pături pentru copii deodată: una pentru iarnă, mai densă și mai voluminoasă, iar cealaltă pentru vară, ușoară, concepută pentru vreme caldă:

 • Pătură subțire în carouri mult mai ușor de pus într-un cărucior. Dacă, în același timp, reține o cantitate suficientă de căldură, un astfel de model este potrivit pentru plimbări în aer liber primăvara, de exemplu, o pătură subțire jacquard din lâna tăiată a oricărui animal.
 • Pătură-transformator perfect pentru un nou-născut, pentru că atunci când este desfășurat poate fi folosit ca o pătură obișnuită de formă standard, iar pentru plimbare se transformă rapid într-un plic. Producătorii oferă o gamă largă de transformatoare pentru bebeluși în primele luni de viață, realizate atât din materiale naturale, cât și din materiale sintetice de înaltă calitate.

De asemenea, trebuie avut în vedere că pentru nou-născuți este mai bine să alegeți o pătură pătrată de dimensiuni mici, deoarece în acest fel este cel mai convenabil să înfășurați copilul.

 • Geantă cu pătură este o optiune ideala pentru un bebelus in primul an de viata. Un copil mic poate arunca oricând pătura, iar dispozitivul de fixare a genții o ține bine înăuntru și, în același timp, nu împiedică mișcarea. Pentru ca mama să organizeze hrănirea noaptea, nu este nevoie să dezbraci copilul: pur și simplu îl poți ridica chiar în geantă. Bebelușul nu se va încurca niciodată într-o astfel de pătură, și va fi mereu cald, iar senzația de căldură și confort care apare în timp ce se află în geantă îi va asigura un somn sănătos și sănătos.
 • Pătură matlasată cu pătrate este o optiune foarte practica, deoarece o astfel de cusatura previne deformarea umpluturii, il pastreaza in cea mai buna forma si previne incretirea acestuia in timpul spalarii, uscarii sau prelucrarii chimice. Când un copil se aruncă și se întoarce în somn, există mai puțin risc ca materialul de umplutură să se aglomereze, așa cum este adesea cazul materialelor sintetice de nu foarte bună calitate.

Dimensiuni (editare)

Pentru copiii mici, dimensiunile standard ale păturii sunt de obicei 112X112 cm.Pe măsură ce copilul crește și se dezvoltă, el poate cumpăra deja o singură pătură de aceleași dimensiuni ca pentru un adult: 140x112, 172x205, 200x220cm. Aceștia sunt principalii parametri pe care ar trebui să vă concentrați atunci când cumpărați, dar mai sunt câteva puncte la care ar trebui să le acordați atenție.

Desigur, principalul factor care determină achiziția corectă a unei pături este acela că copilul este în continuă creștere, iar pe lângă aceste dimensiuni, părinții trebuie să cunoască mai multe subtilități care vor facilita foarte mult problema alegerii păturii pentru copii.

În orice caz, trebuie amintit că pătura pentru bebeluș are o dimensiune non-standard și, prin urmare, poate fi dificil să găsești așternut pentru ea. Există mai multe soluții aici: puteți fie coase singur lenjeria de pat, fie să vă ocupați de achiziționarea imediată a unei pături cu un set de lenjerie de pat.

Orice copil, mai ales când vine vorba de copiii de vârstă preșcolară mai mică, care se răsucește constant în somn, iar părinții trebuie să fie pregătiți pentru faptul că pătura va aluneca adesea pe podea. Una dintre opțiunile de rezolvare a problemei poate fi achiziționarea unui model mai greu, de exemplu, un produs din bumbac sau puf, dar materialele naturale necesită îngrijire specială și pot provoca alergii. În acest caz, ar fi mai bine să achiziționați o pătură mai largă și mai mare, asigurându-vă că nu este prea grea și „înfundată”.

O pătură voluminoasă și mare nu se va potrivi într-un cărucior atunci când mergeți în aer liber. Acest lucru este valabil mai ales pentru produsele din poliester, hallcon și holofiber. Pentru plimbarile in aer liber sunt ideale cuverturile sau cuverturile subtiri, mici.

O pătură de bicicletă se potrivește perfect în cărucior: atunci când este pliată, dimensiunile sale sunt foarte mici.

O descriere mai detaliată a dimensiunilor păturii pentru copii, în funcție de vârsta copilului, arată astfel:

 • 80x80 cm - o pătură standard de formă pătrată pentru un nou-născut, care este optimă pentru împachetarea unui bebeluș. Adesea cumpărat special pentru externare din spital, se potrivește bine într-un pătuț. Se cumpara atunci cand nu este asigurata achizitionarea unui leagan, deoarece o patura patrata nu va incapea in el;
 • 60x90 cm - o pătură de această dimensiune este potrivită pentru un copil sub un an, cu condiția să nu se răstoarne prea mult în pătuț. Dacă copilul este prea mobil în somn, este mai bine să cumpărați o opțiune mai mare. Datorită faptului că copiii cresc repede, vor avea nevoie de o astfel de pătură pentru o perioadă scurtă de timp, dar ulterior poate fi folosită pentru a acoperi picioarele copilului atunci când merg pe vreme rece;
 • 90x120 cm - dimensiunea poate fi numită universală. Folosit pentru copiii cu vârsta de 3 ani și mai mici. O astfel de pătură poate fi înfiptă cu ușurință din ambele părți, dar trebuie să rețineți că nu va mai încăpea într-un cărucior;
 • 100x140 cm - o astfel de pătură va rezista până la școala elementară, dar este posibil să nu mai încapă într-un pat standard, așa că ar trebui să contați pe faptul că până atunci copilul va avea deja un loc de dormit cu drepturi depline;
 • 140x200 cm - aceste dimensiuni sunt deja folosite la cumpararea cuverturi pentru adulti, potrivite pentru adolescenti.

Materiale (editare)

Astăzi, următoarele modele sunt folosite pentru copii:

 • Plapumă golită este deosebit de moale și durabil. De exemplu, un produs din puf moale de lebădă poate fi folosit în toate anotimpurile.Iarna reține perfect căldura, iar vara este imposibil să se supraîncălzească sub ea deoarece asigură circulație intensivă a aerului. Cu toate acestea, puful poate provoca alergii la copil și poate deveni un teren propice pentru acarienii de praf. Când trăiești în condiții climatice cu un nivel ridicat de umiditate, pilota va absorbi umezeala și va fi dificil de uscat.

Daca, totusi, parintii copilului au o dorinta mare de a-i achizitiona o plapuma calduroasa, este recomandat sa luati in considerare optiunile matlasate, deoarece cusatura asigura ca isi pastreaza forma.

 • Pătură de bambus are un avantaj evident fata de puf si anume: hipoalergenic. Bambusul este un material prietenos cu mediul care nu absoarbe umezeala și mirosurile neplăcute. Cel mai mult, această opțiune este bună pentru vară: păstrează cantitatea necesară de căldură într-o noapte răcoroasă de vară și, în același timp, este ușor și plăcut de utilizat. Regula de bază de îngrijire: nu curățați niciodată uscat o pătură de bambus, ci spălați-o cu o temperatură a apei de 30 de grade. Dacă folosiți o mașină de spălat, modul ar trebui să fie cel mai moale, fără centrifugare. Se usucă prin întindere pe suprafață.
 • Pilota din poliester capitonat dureaza mult si poate fi cumparat la un pret mic. Principalele avantaje ale unor astfel de opțiuni sunt că cântăresc puțin și sunt hipoalergenice, nefiind nevoie de întreținere atentă, spre deosebire de produsele realizate din materiale naturale. Cu toate acestea, păturile de iarnă sintetice au dezavantaje semnificative: absorbția slabă a umidității și circulația slabă a aerului. Prin urmare, este mai bine să nu le achiziționați dacă locuiți într-un climat umed, cu multe precipitații.
 • Pătură de bumbac are toate avantajele pe care le au produsele din materiale naturale: retine perfect caldura, nu absoarbe umezeala si este foarte ieftina. Dar, în același timp, este destul de greu și absoarbe ușor mirosurile, ceea ce îi reduce semnificativ popularitatea la cumpărători. Un produs de vată poate fi cumpărat dacă iarna este uscată și geroasă - atunci își va arăta toate cele mai bune calități și nu va cauza probleme suplimentare proprietarilor.
 • Pătură din lână constă din poliester, așa că atunci când îl cumpărați, trebuie să înțelegeți imediat că este un material sintetic. Dar dacă lâna este de înaltă calitate, este într-adevăr foarte moale, caldă și nu provoacă reacții alergice. Este unul dintre puținele materiale pe bază de sintetice care pot fi numite „respirabile”. Cu toate acestea, o astfel de pătură trebuie supusă unei prelucrări speciale, altfel, în anumite condiții, poate lua foc. Lâna este foarte electrificată, pe ea apar rapid peleți.

Astfel de dezavantaje pot fi minimizate numai dacă în material sunt prezenți aditivi naturali.

 • Orice pătură va încălzi întotdeauna copilul cu înaltă calitate. Dacă nu are reacții alergice, o astfel de achiziție va fi foarte utilă și va oferi nivelul necesar de căldură chiar și în frigul cel mai rece. Una dintre cele mai populare opțiuni până în prezent este pătura de cămilă: această lână are un grad minim de uzură și tolerează perfect spălarea. Există și pături de lână, țesute într-un anumit fel. Dacă pătura are o pilota, atunci umplutura sa de lână este ambalată într-o husă rezistentă. Țesăturile pentru husă sunt din bumbac texturat sau calico.
 • Biker sau pătură din bumbac natural posedă lejeritate și moliciune, absorbind acele calități care lipsesc produselor din bumbac și lână: primele, după cum știți, sunt foarte grele, iar cele din urmă pot provoca iritații ale pielii la un copil. Produsele din bumbac sunt foarte practice, costul lor este mic. Nu necesită îngrijire specială, spălarea la mașină la 40 de grade este grozavă. Orice pătură de bumbac este minunată prin faptul că spălările multiple nu afectează forma și conținutul umpluturii.
 • Produse Terry la fel de familiar pentru mulți încă din copilărie, precum păturile de lână.Ele diferă prin faptul că în producția lor sunt folosite materiale naturale. Păturile Terry sunt disponibile în lenjerie, bambus și bumbac. Au o conductivitate termică excelentă, nu sunt „înfundate”, cu efect de masaj plăcut.
 • Sintepon - un material excelent pentru o pătură dacă doriți să alegeți o opțiune „buget” și fără pretenții. Astfel de produse servesc mult timp, sunt ieftine, nu provoacă alergii și sunt foarte ușoare. Cu toate acestea, unul dintre neajunsuri trebuie remarcat că nu trec aerul foarte bine și nu sunt potrivite pentru copiii cărora le place să se ascundă cu capul.
 • Unul dintre cele mai bune materiale sintetice pentru a face lenjerie de pat este holofibră. O pătură cu o holofibră în interior arată întotdeauna ca un nor mare de lumină. Astfel de produse sunt suficient de calde și își păstrează forma după numeroase spălări la mașina de scris. Costul unor astfel de pături este foarte democratic, ceea ce le asigură relevanța.
 • Dintre opțiunile mai scumpe prezentate de materialele naturale, de remarcat pături jacquard, la fabricarea cărora se folosește lână de capră, cămilă sau oaie. Astfel de produse, cu excepția anumitor soiuri de lână de cămilă, sunt foarte moi, absorb bine umezeala, iar copilul nu se va simți niciodată înfundat sub ele. O caracteristică unică a produselor jacquard este că fibrele lor de lână sunt împletite într-un mod special, ceea ce asigură crearea de modele originale. Aceste modele sunt aplicate pe ambele părți ale păturii, iar copilul se va bucura că produsul poate fi întors pe o parte sau pe cealaltă - ca și cum pătura nu ar fi una, ci două.
 • Pătură de mătase este, de asemenea, foarte scumpă în comparație cu cele mai populare produse din bambus sau holofibră. Desigur, astfel de opțiuni sunt de obicei foarte frumoase, strălucitoare și sunt de umplutură de înaltă calitate sub formă de coconi de viermi de mătase. O astfel de umplutură, cu toată naturalețea sa, este un mediu nefavorabil pentru creșterea acarienilor în el. Particularitatea produselor din mătase este că vara nu va fi cald pentru copilul sub ele, iar iarna îi vor oferi întotdeauna căldură.
 • Achiziții excelente pentru vară vor fi pături tricotate și plușatepe care îl poți pune cu ușurință într-un cărucior sau îl poți lua cu tine pe drum. Tricotajele vor încânta copilul cu căldură și confort, iar plușul - cu strălucire, strălucire și o senzație de nedescris de moliciune.

Culori și imprimeuri

Următoarele nuanțe de pături sunt disponibile pe piață:

 • Pătură albă va fi întotdeauna un cadou potrivit pentru un nou-născut sau un copil mic. Atunci când alegeți un produs alb pal, este întotdeauna important să luați în considerare din ce material este realizat pentru a alege varianta care transferă în cel mai bun mod spălarea și îngrijirea.

Poti alege un plic alb sau o patura patrata, care va fi cea mai buna alegere pentru bebelusul tau in primul an de viata.

 • Pătură aerisită verde deschis cu o umplutură sub formă de holofiber nu numai că va deveni un articol util și prietenos cu mediul pentru dormit, ci va decora și orice pepinieră. Această culoare va calma întotdeauna sistemul nervos al copilului, în plus, este atât de plăcută pentru ochi și neutră încât o pătură de această culoare poate fi achiziționată atât pentru băieți, cât și pentru fete.
 • Piloturi colorate cu model poate fi ales din modele jacquard. Varietatea modelelor pe ambele părți ale unui astfel de produs poate fi un stimulent suplimentar pentru achiziționarea acestuia, în ciuda prețului ridicat - în special pentru modelele din lână moale de capră de munte. Pentru băieții de școală, printre opțiunile de primăvară-vară, puteți ridica o pătură cu model în carouri - mai bine făcută din lână moale, în absența reacțiilor alergice.

Decor

Varietatea de alegere a păturii pentru copii include și finisarea din materiale textile ecologice:

 • Pentru copiii mici este adesea folosit garnitură de șifon în diferite culori. Un astfel de decor oferă o atracție suplimentară a atenției copilului asupra culorilor strălucitoare.
 • Puteți alege o pătură amuzantă sau cuvertură de pat cu pompoane, care poate fi și de diferite culori și dimensiuni. Copilul va fi bucuros să se joace cu pom-poms, să le învârtească în mâini, dezvoltând astfel abilitățile motorii fine. Este important doar să vă asigurați că copilul nu taie bijuteriile cu o atenție excesivă pentru ele.

Care este mai bine să alegi într-un pătuț?

Înainte de a cumpăra o pătură, trebuie să o examinați cu atenție și chiar să o atingeți de mai multe ori pentru a nu regreta alegerea făcută mai târziu. Se întâmplă că o pătură caldă și aerisită are totuși un miros înțepător de substanță chimică de neînțeles. Acest lucru se întâmplă atunci când se utilizează materiale de umplutură de proastă calitate sau vopsea prost fixată. Pătura aleasă pentru copil trebuie să fie întotdeauna moale la atingere. Dacă apar senzații neplăcute de înjunghiere atunci când treceți mâna peste produs, ar trebui să renunțați imediat la o astfel de posibilă achiziție.

Pentru copiii de 3,4 ani, cele mai bune dimensiuni ale produsului sunt 90x120 cm.

Este foarte convenabil să puneți o astfel de pătură pe toate părțile, acoperind copilul, astfel încât să nu-l arunce pe podea în timpul mișcărilor involuntare într-un vis. Pentru copiii cu vârsta de peste 5 ani este potrivită o pătură de 140x200 cm, dacă copilul doarme deja într-un pat separat.

Atunci când alegeți, ar trebui să țineți cont și de ce temperatură a aerului este de obicei păstrată în dormitorul unui copil într-un moment sau altul al anului.... Dacă camera este răcoroasă, puteți cumpăra un produs pufos sau de lână. Trăirea în condiții climatice cu umiditate ridicată este un motiv pentru a cumpăra modele jacquard ușoare, dar calde și respirabile. Dacă aerul este uscat și umiditatea este scăzută, păturile din materiale sintetice se vor descurca bine.

Dacă copilul are o reacție alergică persistentă sau iritație a pielii, va trebui să refuzați să cumpărați produse din materiale naturale. O alternativă poate fi păturile din material sintetic de iarnă sau holofiber, clasat pe primul loc printre produsele sintetice de cea mai înaltă calitate și cele mai ecologice. De asemenea, ar trebui să acordați atenție producătorului. Este mai bine să cumpărați produse de la companii de încredere. Vor costa mai mult, dar este mai bine să nu achiziționați produsul de la cei care au o reputație îndoielnică, mai ales când vine vorba de sănătatea copiilor.

Când cumpărați o pătură pentru bebeluși, ar trebui să vă familiarizați cu un astfel de concept precum nivelul transferului de căldură. Păturile sunt calde, ușoare și versatile, potrivite pentru orice anotimp.

Dacă pătura este caldă și proiectată pentru utilizare în ierni reci, densitatea umpluturii ar trebui să fie de cel puțin 420 g / m2. În produsele universale, este permis un nivel de densitate de 300 până la 350 g / m2, iar covoarele și cuverturile pentru vară pot avea o densitate de 200-220 g / m2.

Pentru o privire de ansamblu asupra păturilor pentru copii ale lui Carter, vedeți următorul videoclip.

Reguli de îngrijire

Orice pătură pentru bebeluși trebuie aerisită o dată pe săptămână, dacă este posibil, atârnând-o pe balcon sau logie. Dacă vorbim despre un produs sintetic, de exemplu, de la hallcon, atunci ar trebui să fie spălat o dată pe lună.

Păturile de lână trebuie spălate numai manual, temperatura maximă a apei în timpul spălării nu trebuie să fie mai mare de 30 de grade.

În ceea ce privește produsele de mătase scumpe, este mai bine să nu efectuați singuri manipulări serioase cu ele (cu excepția scuturarii și aerisirii), ci contactați un serviciu bun de curățare chimică, unde vor fi puse în ordine cu ajutorul mijloacelor profesionale.

1 Comentariu
Speranţă 12.05.2021 11:44
0

Mulțumesc mult autorului pentru articol. O mulțime de informații utile. Mă înclin mai mult spre lâna naturală.

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila